Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tema mi je dosta pomogla kad sam aplicirao za vizu, pa hocu da podelim svoje iskustvo. Prijavio sam za termin po noksu 6-8 (visokokvalifikovani, plava karta) 29. novembra i odmah dobio potvrdu da je zahtev za termin primljen. 27. decembra primio sam email da mi je termin zakazan za 4. januar i 11. januara su mi javili telefonom da je viza odobrena i da mogu da dodjem na viziranje svaki radni dan sem petka.
Hvala svima na pomoci i srecno!

Eto moj muz ceka od registraciju do termin kad ima 23 februar 6 meseci i 12 dana. A ja sam registrovana 25 avgusta dok dobijem termin bice 7 meseca. Ovim tempom, kako dele, najebasmo.
Pa to je Muma vec donekle realno cekati 6, 7 meseci a ti ljudima izracuna da ce cekati termin skoro 11 meseci. Ja sam racuno da se termini sad cekaju oko 6 meseci. Ne znam kako ce biti u buducnosti sporije ili brze. Nadam se da nece sporije od ovoga. Oko 6-7 meseci.

Pa to je Muma vec donekle realno cekati 6, 7 meseci a ti ljudima izracuna da ce cekati termin skoro 11 meseci. Ja sam racuno da se termini sad cekaju oko 6 meseci. Ne znam kako ce biti u buducnosti sporije ili brze. Nadam se da nece sporije od ovoga. Oko 6-7 meseci.

Gledaj petak i ponedeljak za nas po staro 6 dana registracije smestili u dva petka i dva ponedeljka. Pa racunajte. Stigli do 14 avgust a dobio 23 februar. Uzmi kalendar pa izracunaj. Jedino da se manji broj ljudi prijavi pa tako da ubrzaju.

Pozdrav zox, ja sam predao isto za vozaca, 20.12 i nov sam ovde na forumu imas ti mozda neku info kad bi mogli ocekivati termnin posto vidim da nema pravila. Hvala

Ja stvarno ne znam. Ja sam se prijavio 2.10. i jos nista. Komsija se prijavio 2.11. i bio 26.1 da preda dokumenta a evo sad sam saznao za jos jednog kolegu koji se prijavio isto 2.11 a bio 16.1 na termin, tako da stvarno nema pravila.

Hvala na odgovoru. A, ovako kod mene stoje stvari sto se tice njemacke ambasade u Sarajevu. Ja sam nasao poslodavca sam sebi, bio na probnom radu i direktor mi ponudio posao. Termin za vizu sam rezervisao krajem oktombra, dobio email da sam uspjesno rezerviao i od tada cekam. Znam da se ceka sada trenutno po 11 mjeseci. Moj poslodavac je zvao ambasadu, zvao i minhen njihovu agentur, poslao ugovor o radu, medjutim jos nista nismo dobili. Nikakav konkretn odgovor... Da li neko zna koliko se zaista ceka sada na termin i da li moze poslodavac na neki drugi nacin da to ubrza? Jer dobar je covjek i hoce da mi pomogne. Ali ovi nasi ovamo koce i prave problem.

Ja stvarno ne znam. Ja sam se prijavio 2.10. i jos nista. Komsija se prijavio 2.11. i bio 26.1 da preda dokumenta a evo sad sam saznao za jos jednog kolegu koji se prijavio isto 2.11 a bio 16.1 na termin, tako da stvarno nema pravila.

I ja sam Vozac prijavio sam se 10.11.2017 za Termin

I poznajem njih dosta koji su otisli za nemacku kao Vozaci i svi su cekali od 4 do 6 meseci za Termin...
Tako da se ja ne nadam pre Aprila ili Maj....:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back