Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi da ne verujete, sta mi se desava. Sve je poslo i islo kao kako covek moze samo da sanja, nasao posao, dobio ugovor, prijavio se i spreman da cekam vise meseci. Pocnem da skupljam papire i ne mogu ziv da nadjem radnu knjizicu, a pre samo mesec ipo dana bila je tu. Od jednom je nema, prevrnuo celu kucu 2x.
Da li neko ima informaciju sta mi je ciniti i kako da resim problem?

Ljudi da ne verujete, sta mi se desava. Sve je poslo i islo kao kako covek moze samo da sanja, nasao posao, dobio ugovor, prijavio se i spreman da cekam vise meseci. Pocnem da skupljam papire i ne mogu ziv da nadjem radnu knjizicu, a pre samo mesec ipo dana bila je tu. Od jednom je nema, prevrnuo celu kucu 2x.
Da li neko ima informaciju sta mi je ciniti i kako da resim problem?
Ne postoje vise radne knjizice jer sad ide sve elektronski,odete sa licnom kartom u pio fond i oni vam izvuku koliko imate radnog staza i gde ste sve radili

Pozdrav svima.Posto vidim da ovde ima puno ljudi sa iskustvom oko nemacke imigracione politike,zamolio bih da mi neko pojasni proceduru u mom slucaju,ako ima malo vremena :)

Supruga mi je Nemica,rodjena u Nemackoj,nemacki drzavljanin ali sa prijavljenim boravkom u Srbiji od detinjstva(trenutni nemacki pasos izdat ovde u ambasadi).
Posedujemo nekretninu u Nemackoj,dakle imamo gde da se prijavimo.
Nemamo nameru da se sa poslom preselimo u Nemacku ili da se preselimo u Nemacku za stalno ili na bilo koji nacin opteretimo Nemacku drzavu socijalnim pomocima i slicnim glupostima.
Jednostavno nas interesuje da napravimo meni residence u EU i nakon toga u legalnom zakonskom roku(par godina koliko sam pohvatao na internetu) zatrazim nemacko drzavljanstvo.
Nema nikakvih skrivenih namera i manipulacija.......cisto kad mi je vec zena nemacki drzavljanin-sto ne bih iskoristio svoje pravo da postanem njihov drzavljanin.
Nemamo poslovnih aktivnosti u Nemackoj,situirani smo,poslovi su nam vezani za potpuno druge drzave,imamo nekoliko nekretnina u Srbiji......bukvalno samo bi hteli da se meni napravi boravak i nek tece vreme dok ne ispunim vremenske uslove da trazim drzavljanstvo.

Da skratim pricu :).........Koliko i kako je to izvodljivo i komplikovano?

unapred hvala

ps.naravno obavezna mesecna/godisnja osiguranja ili neke vec takse i obaveze nisu nikakav problem i to bi bilo redovno izmirivano

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back