Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bescheid je obavezan bez njega ne mozes u ambasadu kao i B1.U ugovoru mora da ti pise GuK ohne Anerkennung ili Pflegehelfer bis Anerkennung.

Imam b2, a u ugovoru ce i pisati kako ste naveli. Jel onda moze da se posalje zahtev za nostrifikaciju, ali da se za to vreme prijavim za termin u ambasadi? I opet isto pitanje, po kom informatoru spremamo dokumenta? Hvala na prethodnom odgovoru.

Jel vam pise u imejlu da predajete po noksu ili ne.

Pozdrav,meni u mail-u pise: DODELA TERMINA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA PREMA NOKS-u 1-2 (do dve godine stručne spreme) ,iako sam se prijavio za termin po starom sistemu,tako da moram da proverim sa ambasadom po kom informatoru da idem,mada koliko vidim,zahtevi su indenticni kao u informatoru iz Avgusta za clan 26,tako da mislim da tu nece biti nekih problema.

Pozdrav,meni u mail-u pise: DODELA TERMINA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA PREMA NOKS-u 1-2 (do dve godine stručne spreme) ,iako sam se prijavio za termin po starom sistemu,tako da moram da proverim sa ambasadom po kom informatoru da idem,mada koliko vidim,zahtevi su indenticni kao u informatoru iz Avgusta za clan 26,tako da mislim da tu nece biti nekih problema.

Pa zar nije receno da svi koji su predali pre 01.11.idu po starom?

Jeste,ja sam poslao e-mail ambasadi da vidim po kom informatoru da podnesem zahtev. Plasim se samo da ne prave problem,posto je imam cetvorogodisnje obrazovanje,pa samim tim ne spadam u noks 1-2 :/

I meni isto tako i isto imam IV stepen sss i visoku medicinsku ali to nema veze sad..idem da radim kao negovateljica tako da cu da nosim onaj stari informator a vidim da se u ovom noks-u 1-2 ne razlikuje nesto..
E sad nemam taj Gewerbe..nzm dal i to treba..a sertifikat b1 telc imam..

Pa Miladine, čitao sam vaše postove i svu muku kroz koju ste prošli. Kako su Vam javili? Kako ne znate zbog čega?
Žao mi je.

Moj poslodavac je zvao sluzbenika iz Auslenderbehorde i on mu je rekao..s tim da poslodavac trazi da pisem zalbu..Ali ja sam vec davno digao ruke...kao sto sam rekao bio sam odustao i pre njihove odluke..

- - - - - - - - - -

Prosto ne mogu da verujem, bila sam sigurna da je samo pitanje vremena kada ce javiti da je viza odobrena. Zaista mi je zao, pogotovu jer se jos ne zna po kom osnovu?!
Pozdrav Sonja 27...drzim vam fige....

Jeste,ja sam poslao e-mail ambasadi da vidim po kom informatoru da podnesem zahtev. Plasim se samo da ne prave problem,posto je imam cetvorogodisnje obrazovanje,pa samim tim ne spadam u noks 1-2 :/

Dexterts,ni meni tu stvari mnoge stvari nisu jasne...Ja sam mislio da ce sve biti po starom za one koji su predali pre 01.11.I ja imam srednju elektro skolu i dobio sam posao u struci(sa saglasnoscu) ali me plasi podatak koji sam procitao da za sve zanatlije,vozace autobusa,med.osoblje treba B1,sto nije bio slucaj do sada sem za neke kategorije.Nadam se da ce ti ambasada odgovoriti i molim te napisi i ovde par reci o tome kad budes dobio odgovor.

Druze ja kolega predali za radnu vizu za vozace

Javi ako bude nekih promena, ili ako saznaš da su još nekome javili za vizu.
Pozdrav

- - - - - - - - - -

Moj poslodavac je zvao sluzbenika iz Auslenderbehorde i on mu je rekao..s tim da poslodavac trazi da pisem zalbu..Ali ja sam vec davno digao ruke...kao sto sam rekao bio sam odustao i pre njihove odluke..

- - - - - - - - - -

Pozdrav Sonja 27...drzim vam fige....

Miladine, možda da probate sa žalbom?
Ipak, kako pisati žalbu ako vas nisu direktno obavestili da ste odbijeni, a pre svega zbog čega.?!

Pozdrav, interesuje me kako se dobija obavestenje o zahtevu za vizu, da li se odbijenica recimo salje samo postom ili se dobija email, isto to me interesuje kada se viza odobri. Bio bih vam veoma zahvalan na odgovoru, hvala.
Kada je viza odobrena zovu telefonom,u suprotnom odbijenicu salju postom,tako je barem do skoro bilo,neka me isprave oni koji su vec prosli taj put.

- - - - - - - - - -

Javi ako bude nekih promena, ili ako saznaš da su još nekome javili za vizu.
Pozdrav

- - - - - - - - - -

Miladine, možda da probate sa žalbom?
Ipak, kako pisati žalbu ako vas nisu direktno obavestili da ste odbijeni, a pre svega zbog čega.?!

Mislim da uvek salju razlog zbog cega je neko odbijen,ne moze tek tako bez ikakvog razloga i obijasnjenja da bude odbijen.

Imam b2, a u ugovoru ce i pisati kako ste naveli. Jel onda moze da se posalje zahtev za nostrifikaciju, ali da se za to vreme prijavim za termin u ambasadi? I opet isto pitanje, po kom informatoru spremamo dokumenta? Hvala na prethodnom odgovoru.

Ja imam termin sledece nedelje i ne znam po kom informatoru da spremim papire.Potrebno je samo da spremite sve papire i posaljete u Regierung.Odgovor se ceka zavisno od pokrajne u koju saljete od dve nedelje pa do 6 meseci.Ako neispunjavate uslov za direktni Anerkennung mozete da birate izmedju praxe i Kenntnisprüfunga.Mnoge moje koleginice su otisle, pocele da rade pa tek onda dobile odgovor iz Regierunga i nisu imale mogucnost da biraju izmedju ispita i praxe.Poslodavci su trazili da se polaze ispit, nisu dozvoljavali praxu tj, nisu imali uslova za praktikum(staracki domovi, pflegedienst).Ispit kosta od 1400-2000eura i kazu da nije bas lak, imate pravo dva puta da polazete.

Verujte da ne znam odgovor na Vase pitanje, ali svi navedeni papiri nam stizu, poslodavac se zaista potrudio. Jedino me buni datum zakljucenja na ugovoru.... I ako vec traze u ambasdi da se donese listing iz Fonda PIO, videce se da je suprug vec zaposlen a sa deuge strane mu stigao novi Ugovor?! ????

U istoj sam situaciji kao i Vas suprug i razmisljao sam da od poslodavca trazim nov ugovor u zavisnosti kada stigne termin, i da u novom ugovoru pise datum pocetka rada nekih mesec dana posle predavanja dokumenata to mi nekako ima smisla .A i sad kad procitam da ste dobili obavestenje po kojim obrascima predajete da nije po starom hmmm.Ako neko bude dobio pre mene za vozaca nek javi iskustva .A i za ovaj datum na ugovor bi dobro dosolo iskustvo.Nema ga osnivac teme vec duze vreme ne daje komentare.

Pozdrav, interesuje me kako se dobija obavestenje o zahtevu za vizu, da li se odbijenica recimo salje samo postom ili se dobija email, isto to me interesuje kada se viza odobri. Bio bih vam veoma zahvalan na odgovoru, hvala.
Odbijenica postom...a odobrenje mailom

- - - - - - - - - -

Kada je viza odobrena zovu telefonom,u suprotnom odbijenicu salju postom,tako je barem do skoro bilo,neka me isprave oni koji su vec prosli taj put.

- - - - - - - - - -

Mislim da uvek salju razlog zbog cega je neko odbijen,ne moze tek tako bez ikakvog razloga i obijasnjenja da bude odbijen.
U pravu ste uvek salju razlog....cekam postu pa cu podeliti da znate...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back