Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima.Posto vidim da ovde ima puno ljudi sa iskustvom oko nemacke imigracione politike,zamolio bih da mi neko pojasni proceduru u mom slucaju,ako ima malo vremena :)

Supruga mi je Nemica,rodjena u Nemackoj,nemacki drzavljanin ali sa prijavljenim boravkom u Srbiji od detinjstva(trenutni nemacki pasos izdat ovde u ambasadi).
Posedujemo nekretninu u Nemackoj,dakle imamo gde da se prijavimo.
Nemamo nameru da se sa poslom preselimo u Nemacku ili da se preselimo u Nemacku za stalno ili na bilo koji nacin opteretimo Nemacku drzavu socijalnim pomocima i slicnim glupostima.
Jednostavno nas interesuje da napravimo meni residence u EU i nakon toga u legalnom zakonskom roku(par godina koliko sam pohvatao na internetu) zatrazim nemacko drzavljanstvo.
Nema nikakvih skrivenih namera i manipulacija.......cisto kad mi je vec zena nemacki drzavljanin-sto ne bih iskoristio svoje pravo da postanem njihov drzavljanin.
Nemamo poslovnih aktivnosti u Nemackoj,situirani smo,poslovi su nam vezani za potpuno druge drzave,imamo nekoliko nekretnina u Srbiji......bukvalno samo bi hteli da se meni napravi boravak i nek tece vreme dok ne ispunim vremenske uslove da trazim drzavljanstvo.

Da skratim pricu :).........Koliko i kako je to izvodljivo i komplikovano?

unapred hvala

ps.naravno obavezna mesecna/godisnja osiguranja ili neke vec takse i obaveze nisu nikakav problem i to bi bilo redovno izmirivano

Na žalost, sa vašom trenutnom situacijom (živite u Srbiji) i planovima za budućnost (dalji život u Srbiji) nije moguće dobiti državljanstvo po osnovi braka sa nemačkim državljaninom.

Preduslovi za dobijanje državljanstva po osnovi braka:

- Brak je prijavljen u Nemačkoj i zakonski postoji po nemačkom pravnom sistemu

- Brak je sklopljen pre najmanje dve godine, i traje bez prekida od tada

- Stranac koji želi državljanstvo mora da živi u Nemačkoj, tj. da mu je težište života u Nemačkoj, tj. mora da bude prijavljen na adresi u DE (Einwohnermeldeamt), da plaća poreze na svu zaradu u DE (jer boravi u DE preko 180 dana u godini), da plaća komunalne račune u DE, da plaća penziono osiguranje u DE (EU), i da generalno bude u stanju da dokaže da je bio u DE duže od 180 dana svake godine, itd (recimo, kroz EU sistem registracije pasoša prilikom izlaska/ulaska na granicama EU, putem računa i sličnih dokaza iz DE).

- Mora da ima neograničenu boravišnu/radnu dozvolu (po osnovi braka). Neograničena boraivšna/radna dozvola se, po pravilu, dobija posle bar 3 godine prethodnog neprekidnog boravka u DE sa ograničenom boravišnom/radnom dozvolom

- Mora da živi u DE neprekidno već najmanje 3 godine

- Mora da ima "dovoljno" znanje nemačkog jezika (šta je "dovoljno" odlučuje službenik Ausländeramt-a na licu mesta, u razgovoru sa kandidatom), obično je u pitanju znanje na nivou B1

- Da položi test poznavanja ustavnog poretka DE

- Mora da se odrekne dosadašnjeg državljanstva (i dobije potvrdu o ispisu), osim ako je u pitanju državljanstvo neke od EU država

- Ne sme da bude osuđivan

- Ne sme da prima socijalnu pomoć ili socijalni dodatak na primanja, osim dečijeg dodatka

Dakle, nema nikakve legalne mogućnosti za to što ti želiš - da se prijaviš negde u DE pro forma, pa pustiš "da ide vreme" i onda jednostavno dobiješ DE državljanstvo "tek tako".

Fore sa "da se napravi boravak" ili nešto tipa "prijavim se tamo pa se vratim u Srbiju i dolazim svakih par meseci da resetujem brojač" ne funkcionišu. Još gore, svaka boravišna dozvola za DE (pa i neograničena!) će automatski prestati da važi ako napustiš Nemačku na duže od 6 meseci. Dobiti boravišnu dozvolu opet posle gubljenja iste nije i neće biti lako (ako je uopšte dobiješ!), dakle, oprez.

Da bi dobio državljanstvo DE po osnovi braka sa Nemicom, ti moraš da: zatražiš boravišnu dozvolu za DE, onda oboje morate zaista da se preselite u DE, živite tamo bar tri godine, onda moraš posle bar tri godine da dobiješ neograničenu boravišnu dozvolu i tek onda možeš da počneš sa procedurom dobijanja državljanstva.

Poslednja izmena:
Na žalost, sa vašom trenutnom situacijom (živite u Srbiji) i planovima za budućnost (dalji život u Srbiji) nije moguće dobiti državljanstvo po osnovi braka sa nemačkim državljaninom.

Preduslovi za dobijanje državljanstva po osnovi braka:

- Brak je prijavljen u Nemačkoj i zakonski postoji po nemačkom pravnom sistemu

- Brak je sklopljen pre najmanje dve godine, i traje bez prekida od tada

- Stranac koji želi državljanstvo mora da živi u Nemačkoj, tj. da mu je težište života u Nemačkoj, tj. mora da bude prijavljen na adresi u DE (Einwohnermeldeamt), da plaća poreze na svu zaradu u DE (jer boravi u DE preko 180 dana u godini), da plaća komunalne račune u DE, da plaća penziono osiguranje u DE (EU), i da generalno bude u stanju da dokaže da je bio u DE duže od 180 dana svake godine, itd (recimo, kroz EU sistem registracije pasoša prilikom izlaska/ulaska na granicama EU, putem računa i sličnih dokaza iz DE).

- Mora da ima neograničenu boravišnu/radnu dozvolu (po osnovi braka). Neograničena boraivšna/radna dozvola se, po pravilu, dobija posle bar 3 godine prethodnog neprekidnog boravka u DE sa ograničenom boravišnom/radnom dozvolom

- Mora da živi u DE neprekidno već najmanje 3 godine

- Mora da ima "dovoljno" znanje nemačkog jezika (šta je "dovoljno" odlučuje službenik Ausländeramt-a na licu mesta, u razgovoru sa kandidatom), obično je u pitanju znanje na nivou B1

- Da položi test poznavanja ustavnog poretka DE

- Mora da se odrekne dosadašnjeg državljanstva (i dobije potvrdu o ispisu), osim ako je u pitanju državljanstvo neke od EU država

- Ne sme da bude osuđivan

- Ne sme da prima socijalnu pomoć ili socijalni dodatak na primanja, osim dečijeg dodatka

Dakle, nema nikakve legalne mogućnosti za to što ti želiš - da se prijaviš negde u DE pro forma, pa pustiš "da ide vreme" i onda jednostavno dobiješ DE državljanstvo "tek tako".

Fore sa "da se napravi boravak" ili nešto tipa "prijavim se tamo pa se vratim u Srbiju i dolazim svakih par meseci da resetujem brojač" ne funkcionišu. Još gore, svaka boravišna dozvola za DE (pa i neograničena!) će automatski prestati da važi ako napustiš Nemačku na duže od 6 meseci. Dobiti boravišnu dozvolu opet posle gubljenja iste nije i neće biti lako (ako je uopšte dobiješ!), dakle, oprez.

Da bi dobio državljanstvo DE po osnovi braka sa Nemicom, ti moraš da: zatražiš boravišnu dozvolu za DE, onda oboje morate zaista da se preselite u DE, živite tamo bar tri godine, onda moraš posle bar tri godine da dobiješ neograničenu boravišnu dozvolu i tek onda možeš da počneš sa procedurom dobijanja državljanstva.

Nevezano za ovo imam jedno pitanje. Sta mislite o spekulacije o tome da ce od nove godine sve zavrsava u De, kao da se zaobilazi ambasada. Meni to lici kao dezinformacija koja se vrti po internetu.

Dragi prijatelji obecao sam da cu vas informisati zasto sam dobio odbijenicu za radnu vizu.Elem posto dolazim iz trece zemlje...posumnjali su da sam prijatelj sa direktorom hotela ACHAT i da on zeli da mi napravi radnu vizu.Obzirom da je ACHAT-PREMIUM -Munchen u lancu od 36 hotela koje imaju.Direktora sam video prvi put kad sam dosao na razgovor povodom oglasa koji su dali za kuvara...Inace sam prilozio kuvarsku diplomu prevedenu i sve ostalo....Toliko o nama iz 3 zemlje kako su naveli...Inace da napomenem da se direktor odmah zalio na odluku i vlasnik firme..uz angazovanje advokata iz Munchena....obavesticu sta se desilo dalje....toliko za sad..

Dragi prijatelji obecao sam da cu vas informisati zasto sam dobio odbijenicu za radnu vizu.Elem posto dolazim iz trece zemlje...posumnjali su da sam prijatelj sa direktorom hotela ACHAT i da on zeli da mi napravi radnu vizu.Obzirom da je ACHAT-PREMIUM -Munchen u lancu od 36 hotela koje imaju.Direktora sam video prvi put kad sam dosao na razgovor povodom oglasa koji su dali za kuvara...Inace sam prilozio kuvarsku diplomu prevedenu i sve ostalo....Toliko o nama iz 3 zemlje kako su naveli...Inace da napomenem da se direktor odmah zalio na odluku i vlasnik firme..uz angazovanje advokata iz Munchena....obavesticu sta se desilo dalje....toliko za sad..
Pa to je stvarno neverovatno sta su nasli kao razlog za odbijenicu.Zelim Vam sve najbolje i siguran sam da ce advokat izdejstvovati pozitivno resenje.Srecno

Pozdrav za echobg.Imam jedno pitanje oko plave karte.Kolika bi trebalo da bude plata za plavu kartu i da li ste dobili Zustimung iz Arbeitsamta.Meni je moj poslodavac iz Nemačke rekao da mu iz Arbeitsamt zahtevaju mnogo veću platu nego sto smo se dogovorili a u pitanju je posao za mašinskog inženjera.
39 624€ ako je inženjerski posao.
Na ovom sajtu imas info:
http://www.bluecard-eu.de/blaue-karte-eu-deutschland/antrag.html

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vize dobijaju koliko ja znam samo deficitarna zanimanja sve ostalo ambasada odbija i ako je dobijeno zeleno svetlo iz zavoda za zaposljavanje u nemackoj.Ambasada u trenutku kad pregleda papire nasumicno pozove neke ljude sa biroa u nemackoj koji cekaju posao bilo kakav a imaju eu papire naravno i ako neko pristane ovi nasi automatski dobijaju odbijenice

Vize dobijaju koliko ja znam samo deficitarna zanimanja sve ostalo ambasada odbija i ako je dobijeno zeleno svetlo iz zavoda za zaposljavanje u nemackoj.Ambasada u trenutku kad pregleda papire nasumicno pozove neke ljude sa biroa u nemackoj koji cekaju posao bilo kakav a imaju eu papire naravno i ako neko pristane ovi nasi automatski dobijaju odbijenice

Ja bih ovo nazvao vise Vasom teorijom o celom postupku dobijanja vize.Ako imate stvarno neke pouzdane informacije napisite nesto o tome.Mnogo ljudi je dobilo vizu i to nevezano za to koje zanimanje je u pitanju tako da to sto ste napisali " ne drzi vodu".Molim Vas ne sirite dezinformacije ako nemate konkretan primer.

Ja cekam termin od jula.09.07. jos nista. Radna viza 26.2.

Ambasada je navela da ko god je aplicirao u julu a nije jos dobio termin da im se obrati pismenim putem da bi dobio

- - - - - - - - - -

To nisu dezinformacije to je tako

- - - - - - - - - -

Nisu dezinformacije to je tako tako rade

- - - - - - - - - -

Ja bih ovo nazvao vise Vasom teorijom o celom postupku dobijanja vize.Ako imate stvarno neke pouzdane informacije napisite nesto o tome.Mnogo ljudi je dobilo vizu i to nevezano za to koje zanimanje je u pitanju tako da to sto ste napisali " ne drzi vodu".Molim Vas ne sirite dezinformacije ako nemate konkretan primer.

To nisu dezinformacije to je tako tako rade

- - - - - - - - - -

Ko je dobio vizu a da nije sa liste deficitarnih zanimanja nek se javi bas me zanima??

Ja sam svoje prosao ja sam po struci zavarivac a zena mi je medicinska sestra tako da nismo imali ni najmanji problem,a to sto su oni rekli da samo se nadje poslodavac pa potpise ugovor pa se saceka dozvola za rad to sve jeste tako kada su def.zanimanja a ako nisu 99%u praksi stizu odbijenice jer je mnogo ljudi sa eu papirima na birou bez kvalifikacija i kad ambasada pozove nasumicno 5 ljudi koji nemaju niti jednu kvalifikaciju a pristanu na posao koji nije sa deficitarne liste nasi koji su aplicirali za takve poslove direktno dobijaju odbijenice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back