Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav forumasi!������
Već danima čitam vaše odgovore i pratim temu, pa sam sada u dilemi..
Moj suprug je zakazao termin 12.03.2018 NOKS 3-5 , zavrsio je srednju školu za Elektrotehnicara automatike.
E sad posao koji bi on obavljao u DE jeste na aerodromu kao nosač kofera i prepakivanja istih u avio, znaci l to da smo pogrešili NOKS skroz?
Mi smo kontali da se po 3-5 prijavljuju svi sa srednjom školom nevezano šta će raditi u DE?������������
To je noks 1-2 nekvalifikovani radnik menjajte noks odmah,jer to ce mu i pisati u ugovoru nosac tj.pomocni radnik a ne elektrotehnicar ,ugovor je bitan tj.sta ides tamo da radis to je sustina svega provereno.

Pozdrav forumasi!������
Moj suprug je zakazao termin 12.03.2018 NOKS 3-5 , zavrsio je srednju školu za Elektrotehnicara automatike.
E sad posao koji bi on obavljao u DE jeste na aerodromu kao nosač kofera i prepakivanja istih u avio, znaci l to da smo pogrešili NOKS skroz?
Mi smo kontali da se po 3-5 prijavljuju svi sa srednjom školom nevezano šta će raditi u DE?������������

Da, pogrešno ste razumeli. Trebalo je za Noks 1-2 da se prijavi. Stornirajte registraciju za Noks 3-5 i ponovo se registrujte za noks1-2. Imajte u vidu da ćete termin dobiti pred novu godinu.

Danas mi je stigao Bescheid iz Hamburga za Anerkennung.. Imam zavrsenu srednju med.skolu i visoku od 3god i radno iskustvo 5 god.. A stigla mi je odluka kao da nista od toga nemam.. Pise mi da biram izmedju ispita i prakse ali ne pise ni koliko dugo treba u skolu da idem niti na praksu.. Da li je imao neko slicno iskustvo u Hamburgu? Da li vredi ulagati zalbu jer mi je prosto neverovatno da se to nista nije uracunalo a mojim kolegama u drugim regijama direktan anerkennnung..
Molim za savet..

Dragi sapatnici,

Skoro mesec dana čitam vaše poruke, a sad je red da i ja malo doprinesem. Dvoje mojih poznanika je dobilo termin za vizu po NOKS 6-8:

Poznanik1:
Registracija 18.01.2018.
Potvrda termina 08.03.2018.
Termin 03.04.2018.
Viza odobrena 10.04.2018.

Poznanik2:
Registracija 27.01.2018.
Potvrda termina 10.04.2018.
Termin 12.04.2018.

Ja:
Registracija 20.02.2018...

Pozdrav!

Ja: registracije 08.02.2018
Jos nista.
Noks 6-8 ( Obrazovanje- doktorske studije)
Ima li nase skoro?

- - - - - - - - - -

Jonny jeste najveci maler al se neda iznervirati i idalje ceka svojih 15 minuta [emoji3]

Noks 6-8 nije zavrsen za januar, delili su samo za plavu kartu i gore pomenuti ugovor o delu, ausbildung i ostalo nisu nazalost.
Za utehu mi je to sto je poslodavac uspeo da izvadi zustimmung i ako su ga par puta "odjebali" i rekli kako samo ambasada moze to da trazi, tako da kada dodje termin nece slati dokumenta u DE jer sva ziva predodobrenja ce vec imati i ocekujemo da nam odobre vizu u roku od par dana. Tako je bar do sada bilo sa ljudima koji su odlazili kod istog poslodavca... Valjda me nece i tu poterati neki maler [emoji41]

Kada ce biti termini za obrazovanje? ????????????
Semestar je vec poceo.

Ok ako neko zna kako da povedem i dete kad odem, molim za odgovor. Dete je od 10 godina. mozda da na moj termin podnesem zahtev za spajanje sa svom dokumentacijom za dete istovremeno? Please ako neko zna da mi javi! Hvala. Ili da pitam konzulat? Gde ste se informisali, da li mejlom ili telefonom?

Meni je rekla tako ta zena u DE. E sad mislim da su joj to rekli u DE u odjelu za strance. Postoji rupa da se to moze. Jel ja mislim da Nemci nekako izlaze u susret ovima sa decom. Jer sta ovi koji su samohrani roditelji ili dete nema vise od jednog staratelja. Dete maloletno.Sigurno ne kazu Nemci daj dete u dom za napustenu decu u Srbiji dok ti ne sredis vizu za spajanje porodice.

Ne znam kako da ti pomognem. Ja opet kazem da nije toliki problem da to cim dobijes radnu vizu. Apliciraj za zahtev za spajanje porodice. Dok ti odradis tri meseca za platne liste taman ce oni dobiti termin za vizu. I eto im vize. Nek dete bude u Srbiji sa ocem ta tri meseca ili ako bas neces da se od porodice razdvajas neka i oni krenu sa tobom u DE. Taman dok im traje turisticka viza od tri meseca, neka uce nemacki i prilagodjavaju se, dobice i termin u ambasadi za spajanje. Ispisi dete iz skole dete. Ko da je vazno tri meseca. Sve jedno u Nemackoj upada u drugi skolski sistem.

Poslednja izmena:
@ jonny , izvini na pitanju, procitao sam temu od prve stranice, ali ne mogu da se setim, sta si zavrsio? Koji fax?

Apropro pecata, mislim da su na nekim prethodnim stranama ili FB grupama pisali da su morali da priloze original ugovor i da nisu priznavali ugovor koji im je poslodavac poslao na E-mail.

Od dogovora sa poslodavcem, ja sam ugovor (memorandum firme, pecat ,potpis ) na kucnu adresu dobio postom posle 4 dana.

Jedino kada bi se ovi iz ambasade malo ubrzali :dash:

Tako je, originalan potpisan ugovor poslodavac šalje na kućnu adresu, ne prihvataju skeniran i odštampan ugovor. Dobio sam ugovor, ali na njemu nema pečata.

Meni je rekla tako ta zena u DE. E sad mislim da su joj to rekli u DE u odjelu za strance. Postoji rupa da se to moze. Jel ja mislim da Nemci nekako izlaze u susret ovima sa decom. Jer sta ovi koji su samohrani roditelji ili dete nema vise od jednog staratelja. Dete maloletno.Sigurno ne kazu Nemci daj dete u dom za napustenu decu u Srbiji dok ti ne sredis vizu za spajanje porodice.

Ne znam kako da ti pomognem. Ja opet kazem da nije toliki problem da to cim dobijes radnu vizu. Apliciraj za zahtev za spajanje porodice. Dok ti odradis tri meseca za platne liste taman ce oni dobiti termin za vizu. I eto im vize. Nek dete bude u Srbiji sa ocem ta tri meseca ili ako bas neces da se od porodice razdvajas neka i oni krenu sa tobom u DE. Taman dok im traje turisticka viza od tri meseca, neka uce nemacki i prilagodjavaju se, dobice i termin u ambasadi za spajanje. Ispisi dete iz skole dete. Ko da je vazno tri meseca. Sve jedno u Nemackoj upada u drugi skolski sistem.

Hvala Marko. Mozda cu ipak aplicirati za spajanje deteta ranije. A kad odem ja na termin pokusacu da odem s njom pa ako prodje prodje. Ne bih da gubi dragoceno vreme bolje da krene tamo da uci jezik a muz ce svakako biti tamo turisticki uz nas.

Da li neko zna koliko kosta zdravstveno osiguranje koje trazi ambasada? gde se kupuje i koja je cena?

Poslednja izmena:
Pozdrav forumasi!������

Pogrešili ste noks. Treba 1-2. Bolje odmah stornirajte termin i zakažite novi po tom noksu, da ne čekate bezveze.

Danas mi je stigao Bescheid iz Hamburga za Anerkennung.. Imam zavrsenu srednju med.skolu i visoku od 3god i radno iskustvo 5 god.. A stigla mi je odluka kao da nista od toga nemam.. Pise mi da biram izmedju ispita i prakse ali ne pise ni koliko dugo treba u skolu da idem niti na praksu.. Da li je imao neko slicno iskustvo u Hamburgu? Da li vredi ulagati zalbu jer mi je prosto neverovatno da se to nista nije uracunalo a mojim kolegama u drugim regijama direktan anerkennnung..
Molim za savet..
Ne znam kako je to u Hamburgu, znam da u NRW nema sanse da se dobije direktan urkunde, moja zena ima sve to i 10 godina iskustva i specijalizaciju posle visoke pa je dobila 320 sati prakse jer se ovde ne uci dovoljno decija psihijatrija i neonatologija, doduse to je za pedijatrijske ali svakako ne postoji direktna nostrifikacija. U Hessenu moze direktna sa takvim kvalifikacijama plus B2. U svakom slucaju mislim da teoriju neces dobiti, svakako pozovi regirung u Hamburgu i pitaj sta im to znaci, koliko sati prakse ti treba i koja odeljenja.
Pozdrav

Hvala Marko. Mozda cu ipak aplicirati za spajanje deteta ranije. A kad odem ja na termin pokusacu da odem s njom pa ako prodje prodje. Ne bih da gubi dragoceno vreme bolje da krene tamo da uci jezik a muz ce svakako biti tamo turisticki uz nas.

Da li neko zna koliko kosta zdravstveno osiguranje koje trazi ambasada? gde se kupuje i koja je cena?

8700d.agencija euro trag.pored ambasade"20 metara desno u suturenu malo zavuceno "ili prema autoputu od ambasade imam i br telefona ako ti treba .ja sam pre neki dan kupio kod njih.srecno

Ne znam kako je to u Hamburgu, znam da u NRW nema sanse da se dobije direktan urkunde, moja zena ima sve to i 10 godina iskustva i specijalizaciju posle visoke pa je dobila 320 sati prakse jer se ovde ne uci dovoljno decija psihijatrija i neonatologija, doduse to je za pedijatrijske ali svakako ne postoji direktna nostrifikacija. U Hessenu moze direktna sa takvim kvalifikacijama plus B2. U svakom slucaju mislim da teoriju neces dobiti, svakako pozovi regirung u Hamburgu i pitaj sta im to znaci, koliko sati prakse ti treba i koja odeljenja.
Pozdrav

Problem je sto nista ne pise koliko i sta treba..samo su napisali u DE koliko sati prakse i teorije treba a ja sa visokom sigurno ispunjavam bar neki uslov..da npr ne idem 11meseci u skolu..to je previse..i sve to mi je stigli za mesec dana kao da ga nisu ni pogledali.. Jel zna neko mozda i da li mogu da povucem dokumenta i da ih predam u drugu opstinu posto radim u Hamburgu a zivim u drugoj "drzavi".. Jel je imao neko iskustva sa tim..Tu bi trebala molbu da pisem? Hvala jonny

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja u vezi popunjavanja zahteva
1.Da li moram navesti podatke za suprugu iako sam razveden
2.Da li moram navesti podatke za oca iako je preminuo
3.Ima rubrika u kojoj piše "ne nameravam se zadržavati u Nemačkoj duže od 12 meseci"...nameravam se zadržati duže,znači tu ne stavljam krstić?
4.Šta upisujem u rubriku "nameravano zadržavanje u Nemačkoj kada ne znam ni kada ću dobiti termin
5.U rubrici iz kojih ću se sredstava izdržavati pretpostavljam da upisujem od plate?
6.Šta odgovaram na pitanje da li posedujem zdravstveno osiguranje za Nemačku, pošto ću normalno biti osiguran tek kada počnem raditi a do tada ću imati turističko osiguranje?
Hvala unapred na odgovoru...

Problem je sto nista ne pise koliko i sta treba..samo su napisali u DE koliko sati prakse i teorije treba a ja sa visokom sigurno ispunjavam bar neki uslov..da npr ne idem 11meseci u skolu..to je previse..i sve to mi je stigli za mesec dana kao da ga nisu ni pogledali.. Jel zna neko mozda i da li mogu da povucem dokumenta i da ih predam u drugu opstinu posto radim u Hamburgu a zivim u drugoj "drzavi".. Jel je imao neko iskustva sa tim..Tu bi trebala molbu da pisem? Hvala jonny

Mozete da trazite prebacivanje u drugu pokrajinu,ali ce vam traziti prijavu adrese u toj drugoj pokrajini ili dokaz da ste nasli posao tu.Meni je dato da biram izmedju vracanja dokumentacije za Srb i da platim obradu dokumenata oko 100e(ne secam se tacne cifre) ili da dostavim dokaz od klinike da cu raditi u drugoj pokrajini i da zato sve prebacujem.Istog dana kada sam mailmo poslala skeniran predugovor sa klinikom teta iz Regierunga je poslala moja dokumenta(o njihovom trosku) u pokrajinu gde sam se prebacila.

Pozdrav svima,
Da podelim sa vama, posto sam citala ovaj forum dok sam skupljala dokumenta za vizu. Predala sam po NOKS 6-8. Sve sam sama popunila, sela sam 2 sata na miru i popunila obrazac. Dok sam cekala za termin polozila sam B1 i prilozila sam sertifikat (mislim da je Nemci drze do toga da govoris njihov jezik). Na predaji dokumenata me je sluzbenica zapitala na nemackom : vidim da znate nemacki? I ja sam joj odgovorila na nemackom.
- aplicirala za termin 12.01. (odmah mi je stigao mail da sam se registrovala za termin)
- dodela termina je stigla 8.03. ( cetvrtak )
- termin je bio 3.04. utorak
- telefonski poziv da sam dobila vizu je bio 12.04.
Dakle od trenutka predaje do obavestenja da sam dobila proslo je 6 radnih dana ( bio je Uskrs).
Da li neko moze da mi kaze:
- da li sami mozemo da stavimo termin u osiguranju ( koji ce biti unet na radnu dozvolu) kada pocinje da nam vazi radna dozvola? Meni u ugovoru pise pocetak rada 2.7. Da li mogu da stavim osiguranje od 15.06 - pa da mi radna dozvola bude od 15.06? Otisla bih ranije da predam za Blue card, otvorim racun u banci itd.
- ko je poslednji dobio termin za spajanje porodice, procitala sam da su dodeljeni za one koji su aplicirali do 25.12?
- od kada stigne mail za spajanje porodice, kada je otprilike termin ? ( u mom slucaju radne vize bilo je 3 nedelje do termina)
- da li za spajanje porodice moram da prilozim 3 platna listica? Da li mogu umesto toga da prilozim garantno pismo od rodjaka - nemackih drzavljana da garantuju za dete ?
Ja sam samohrani roditelj i predala sam za sina koji ima 2 godine. Zelim da on krene sa mnom. Hvala svima unapred na odgovorima.

- imala sam isti slucaj, navela sam njegove podatke, i napisala sam da je preminuo i koje godine

3.Ima rubrika u kojoj piše "ne nameravam se zadržavati u Nemačkoj duže od 12 meseci"...nameravam se zadržati duže,znači tu ne stavljam krstić?
- ovu rubriku sam ostavila praznu i rekla sam da nameravam da se zadrzim duze jer imam ugovor na neodredjeno. Sluzbenica mi je rekla da je to u redu.

5.U rubrici iz kojih ću se sredstava izdržavati pretpostavljam da upisujem od plate?
- da, od plate

1.Da li moram navesti podatke za suprugu iako sam razveden
4.Šta upisujem u rubriku "nameravano zadržavanje u Nemačkoj kada ne znam ni kada ću dobiti termin
6.Šta odgovaram na pitanje da li posedujem zdravstveno osiguranje za Nemačku, pošto ću normalno biti osiguran tek kada počnem raditi a do tada ću imati turističko osiguranje?
Hvala unapred na odgovoru...

1. Krstićem obeležite "razveden" na prvoj strani zahteva i ne pišete podatke supruge jer je bivša
2.navedete podatke oca osim poslednjeg pitanja "mesto stanovanja", tu pišete tot i godinu kada je preminuo
3.ne stavljate Krstić
4.pisete od 2018 do (ostaje prazno)
5.da
6. Stavite da, jer ćete pri podizanju vize priložiti putno osiguranje. Ovo i nije toliko bitno, procedura se zna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back