Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim za pomoc..
Bio sam na razgovoru u Nemackoj firmi i uglavnom dobio sam kao neko garantno pismo u kome pise sve na nemackom jeziku da mi odobre vizu jer imam siguran posao, u pismu stoje moji podaci i njihov broj telefona da im se jave ukoliko bude nekih problema..
Da li neko zna da li se dobija viza samo preko ugovora ili i ovako? Unapred hvala

Moras imati pravi ugovor tacno da sve pise kolika ti je satnica, broj radni sati, opis radnog mesta. Itd.... Obavezno pecatiran i potpisan.
Od kog datuma te primaju i ostalo.
Cuj napisali broj telefona na tom papiru i da im se ambasada javi. Kao da ambasada tako zove i vrsi besplatne ankete....

Pozz svima kao Novi clan foruma imala bih pitanje za one Koji su prosli proces spajanja porodice?zanima me koliko je vreme cekanja od predaje dokumenata u ambasadi do poziva za viziranje ako se odobri naravno,juce Sam sa decom imala termin,unapred hvala na odgovoru

Ovde postoji širok spektar odgovora. Zavisi koja ste pokrajina, zatim zavisi da je mesto u Nemačkoj gde idete veliko ili malo, zavisi šta je sve predati u ambasadi, da li je spajanje sa plavom kartom ili ne... Ja sam bila 14.3. na terminu, još uvek nikakvog pomaka, niko se ne oglašava. Predala sam sve iz informatora što se traži i preko toga ugovor o zakupu stana, suprugov ugovor o radu, zdravstveno osiguranje... bukvalno sve. Cupkam svakog dana.

Danas sam imao zakazan termin NOKS 6-8, prilikom zakazivanja pogresno sam izabrao "Ugovor o delu", misleci u tom trenutku da je to ispravno, danas su me vratili ispred amasade nisu mi dali ni da udjem, a kamoli da predam dokumente, iako sam im dao objasnjenje da ni pod tom tackom nista brze nisam dobio termin nego li svi drugi iz NOKS 6-8. Poslao zam zalbu u vidu maila ambasadi, ali ne verujem da ce da uvaze. Ima li neko ideju kome jos da se obratim, jer su mi jutros u ambasadi rekli da zakazem ponovo za termin i to je opet 3 meseca cekanja, a poslodavac me nece cekati. Hvala svima na pomoci

E jbg... Ne mogu da verujem da su toliko zadrti da te vrate zbog pogrešne podgrupe. Pa zar nije par ljudi pisalo da ih nisu vratili iako su zakazali po pogrešnom Noksu?

Jedino što mi pada na pamet je da probaš da okreneš onaj broj koji je muma par puta navodila ovde.

Šta god budeš radio, srećno sa žalbom!

Danas sam imao zakazan termin NOKS 6-8, prilikom zakazivanja pogresno sam izabrao "Ugovor o delu", misleci u tom trenutku da je to ispravno, danas su me vratili ispred amasade nisu mi dali ni da udjem, a kamoli da predam dokumente, iako sam im dao objasnjenje da ni pod tom tackom nista brze nisam dobio termin nego li svi drugi iz NOKS 6-8. Poslao zam zalbu u vidu maila ambasadi, ali ne verujem da ce da uvaze. Ima li neko ideju kome jos da se obratim, jer su mi jutros u ambasadi rekli da zakazem ponovo za termin i to je opet 3 meseca cekanja, a poslodavac me nece cekati. Hvala svima na pomoci

Jako mi je žao zbog ovoga. Ne znam ni šta je ugovor o delu, ali oni znaju kako i zašto nas sve sortiraju. Na neki način jesu ispali nepravedni, lepo ste im i odgovorili. Vi se svakako registrujte ponovo, u slučaju da Ambasada ne odreaguje na vašu žalbu. Poslodavcu objasnite šta se desilo, ako stvarno neće da vas čeka još tri meseca, to je dovoljno vremena da nađete novog, pogotovo što ste visokokvalifikovani. Srećno!

1-2 po noksu se spominje Potvrde o stručnoj kvalifikaciji Npr. diplome, svedočanstva sa apostilom i overenim prevodom sudskog
tumača, ja imam sertifikat na osnovu koga radim, a po 3-5 Potvrde o stručnoj kvalifikaciji Diploma o stečenom srednjem/ srednjem stručnom obrazovanju sa
apostilom i prevodom na nemački jezik overenim od strane sudskog tumača.
prema ovoj kvalifikaciji logicnije je 1-2. jer ne idem sa stecenim srednjim obrazovanjem, ako se to tako gleda. ako neko jos zna po kojem osnovu moze nek se javi.

Tako je kako ste razumeli. Za Noks 3-5 treba da vam se diploma o srednjem stručnom obrazovanju poklapa sa poslom koji ćete obavljati u Nemačkoj. Ako tu nema podudaranja, onda je Noks 1-2

Ide u prelazni razred tj. Übergangsklasse (insistirajte na tome) dok ne nauči jezik

Hvala. A s obzirom da ce oni biti sa mnom od septembra turisticki samo, sta da radim s detetom i koji su uslovi da se upise u skolu tamo? Da li je dovoljno to sto sam ja tamo ili im treba viza za spajanje da bi je primili u skolu? onda bi zapravo trebala ici u nasu skolu dokle ne dobijemo spajanje porodice jel tako?

- - - - - - - - - -

E da i kod koga ste kupovali zdravstveno osiguranje za DE na 6 meseci? Koja je cena?

Hvala. A s obzirom da ce oni biti sa mnom od septembra turisticki samo, sta da radim s detetom i koji su uslovi da se upise u skolu tamo? Da li je dovoljno to sto sam ja tamo ili im treba viza za spajanje da bi je primili u skolu? onda bi zapravo trebala ici u nasu skolu dokle ne dobijemo spajanje porodice jel tako?

- - - - - - - - - -

E da i kod koga ste kupovali zdravstveno osiguranje za DE na 6 meseci? Koja je cena?

Sad se i ja brinem. Prijavila sam se za termin po noksu 3 do 5 ali oglas za posao koji ce firma raspisati nece predvidjati strucno obrazovanje nego uopsteno srednju skolu. da li to znaci da je trebalo 1 do 2? ja sam zavrsila pravno birotehnicku koja se poklapa sa tim administrativnim poslom generalno. Sta mislite?

Potrebna dokumentacija za Anerkennung:
1.Antrag-Zahtev
2.Zertifikat B2/B1
3.Lebenslauf
4.Medjunarodni rodni list/List vencanih
5.Svedocanstva
6.Diploma
7.Uverenja(o nekaznjavanju,o polozenom strucnom ispitu,o skolskim satima,o satima prakse i zadacima tokom pripravnickog staza,o radnom iskustvu iz oblasti medicine,ako ima (trajanje i radni zadaci)
8.Pasos
9.Ugovor o radu sa spiskom zadataka,koji ce se raditi u Nemackoj
10.Izvestaj izabranog lekara o odsustvu hronicnih/akutnih bolesti
Sve se kopira u po dva primerka.Dokumenta pod brojevima 5,6,7 i 10 moraju biti prevedeni na nemacki.
Ostaje jos prijava boravka u Nemackoj,ali to se moze kasnije po dobijanju vize i odlaska poslati u odgovarajuci Regierung...

Sad se i ja brinem. Prijavila sam se za termin po noksu 3 do 5 ali oglas za posao koji ce firma raspisati nece predvidjati strucno obrazovanje nego uopsteno srednju skolu. da li to znaci da je trebalo 1 do 2? ja sam zavrsila pravno birotehnicku koja se poklapa sa tim administrativnim poslom generalno. Sta mislite?

Da li bi znacilo da firma u javnom konkursu navede mozda moju skolu kao advantage?

Jonny jeste najveci maler al se neda iznervirati i idalje ceka svojih 15 minuta [emoji3]

Noks 6-8 nije zavrsen za januar, delili su samo za plavu kartu i gore pomenuti ugovor o delu, ausbildung i ostalo nisu nazalost.
Za utehu mi je to sto je poslodavac uspeo da izvadi zustimmung i ako su ga par puta "odjebali" i rekli kako samo ambasada moze to da trazi, tako da kada dodje termin nece slati dokumenta u DE jer sva ziva predodobrenja ce vec imati i ocekujemo da nam odobre vizu u roku od par dana. Tako je bar do sada bilo sa ljudima koji su odlazili kod istog poslodavca... Valjda me nece i tu poterati neki maler [emoji41]

Jonny jeste najveci maler al se neda iznervirati i idalje ceka svojih 15 minuta [emoji3]

Noks 6-8 nije zavrsen za januar, delili su samo za plavu kartu i gore pomenuti ugovor o delu, ausbildung i ostalo nisu nazalost.
Za utehu mi je to sto je poslodavac uspeo da izvadi zustimmung i ako su ga par puta "odjebali" i rekli kako samo ambasada moze to da trazi, tako da kada dodje termin nece slati dokumenta u DE jer sva ziva predodobrenja ce vec imati i ocekujemo da nam odobre vizu u roku od par dana. Tako je bar do sada bilo sa ljudima koji su odlazili kod istog poslodavca... Valjda me nece i tu poterati neki maler [emoji41]

Dobro je što ne gubiš duh i optimizam :) Biće valjda uskoro.

Samo mi jedna stvar nije jasna u tvom slučaju, zašto ausbildung? Zar nije to kategorija za dalje obrazovanje tipa postdiplomske studije, specijalizacije itd?
Mislim, verovatno je to ok pošto si naveo da je više ljudi već otišlo kod tog poslodavca, samo mi je malo čudno.

Poslednja izmena:
Ovde postoji širok spektar odgovora. Zavisi koja ste pokrajina, zatim zavisi da je mesto u Nemačkoj gde idete veliko ili malo, zavisi šta je sve predati u ambasadi, da li je spajanje sa plavom kartom ili ne... Ja sam bila 14.3. na terminu, još uvek nikakvog pomaka, niko se ne oglašava. Predala sam sve iz informatora što se traži i preko toga ugovor o zakupu stana, suprugov ugovor o radu, zdravstveno osiguranje... bukvalno sve. Cupkam svakog dana.

Joj a ja se nadala da ce sada brze ici,pokrajina Baden Wittenberg,mesto Ludwigsburg,sve sto je stajalo u informatoru predato,nadam se da ce biti sve ok

Moras imati pravi ugovor tacno da sve pise kolika ti je satnica, broj radni sati, opis radnog mesta. Itd.... Obavezno pecatiran i potpisan.
Od kog datuma te primaju i ostalo.
Cuj napisali broj telefona na tom papiru i da im se ambasada javi. Kao da ambasada tako zove i vrsi besplatne ankete....

Pečat? Na mom ugovoru nema pečata. Poznanica koja je pre neki dan dobila vizu nije imala pečat na ugovoru. Mislio sam da je taj koncept pečatiranja odavno prevaziđen na zapadu?

Dragi sapatnici,

Skoro mesec dana čitam vaše poruke, a sad je red da i ja malo doprinesem. Dvoje mojih poznanika je dobilo termin za vizu po NOKS 6-8:

Poznanik1:
Registracija 18.01.2018.
Potvrda termina 08.03.2018.
Termin 03.04.2018.
Viza odobrena 10.04.2018.

Poznanik2:
Registracija 27.01.2018.
Potvrda termina 10.04.2018.
Termin 12.04.2018.

Ja:
Registracija 20.02.2018...

Pozdrav!

Cao,

Interesuje me da li putem telefona javljaju da je viza odobrena, ili mozda mailom? Imam identicnu situaciju kao Poznanik 1, s tim sto jos cekam odobrenje. Tj nadam se odobrenju. Da li vredi zvati ih ili pisati mail radi provere dokle je to stiglo.

Hvala na odgovoru!
Pozdrav

Da li bi znacilo da firma u javnom konkursu navede mozda moju skolu kao advantage?

Ma sta tebe briga za oglase koje ta firma pusta u novine.... Bitno je da se tvoje zanimanje poklapa sa poslom kojim ces raditi u DE. Cime se ta firma bavi jel u vezi tvog zanimanja? Ako jeste onda sta tebe briga za oglase. Vecina poslodavaca i ne raspisuje oglase da traze tog i tog. I da to radi ko da Ambasada prati oglase. Niti moze niti joj je to u opisu posla.

Tebi je bitno da ti ta firma napravi ugovor. To nosis na termin.

A sto se tice dece i skole. Koliko ja znam ne moze ti dete tamo ici u skolu ako dodje turisticki, nece da upisu to dete u skolu. Dete mora imati tamo prebivaliste da je prijavljno na staratelja. A dete ce to imati kad ti dodje sa vizom za spajanje porodice.
Ovo znam jer sam skoro bio u Nemackoj i od moji prijatelja cerka se ispisala iz skole u BIH I dosla turisticki u DE kod majke koja ima radnu vizu. Majka dosla skoro. U skolu nije mogla ici. Cak su pisali molbu u Bon. Devojcica po isteku tri meseca se morala vratiti.

Ali sam cuo od njih da su joj rekli u uredu za strance posto je dete maloletno kad je sebi pravila radnu vizu da je mogla navesti da ide sa njom i cerka. Tada bi se nesto moglo iskombinovati. Ali ja taj proces ne znam. To je prica rekla kazala.

Dobro je što ne gubiš duh i optimizam :) Biće valjda uskoro.

Samo mi jedna stvar nije jasna u tvom slučaju, zašto ausbildung? Zar nije to kategorija za dalje obrazovanje tipa postdiplomske studije, specijalizacije itd?
Mislim, verovatno je to ok pošto si naveo da je više ljudi već otišlo kod tog poslodavca, samo mi je malo čudno.
Pokisacu da ti pojasnim jer je malo komplikovano... Meni zapravo zena ceka termin za ausbildung, a ja cu posle lako srediti spajanje porodice ili plavu kartu, ona je medicinska sestra sa visokom skolom i specijalizacijom ali da bi tamo nostrifikovala diplomu morala je da preda fondove casova iz srednje i sa visoke skole i sa posla da odnese papir sa radnim iskustvom i svim obukama i da onda oni tamo uporede sve to sa njihovim obrazovanjem za tu poziciju pa u bescheidu napisu koja je razlika u obrazovanju i onda biras da li ces tu razliku da odradis kroz kentnisprufung (ispir) ili kroz anpassunglehrgang (praksu), mi smo izabrali praksu jer je dobila minimalan broj sati i jako brzo ce to odraditi a to spada u ausbildung jer je to kao doskolovavanje.
Nadam se da sam bio jasan i ako je dosta konfuzno [emoji16]

Pokisacu da ti pojasnim jer je malo komplikovano... Meni zapravo zena ceka termin za ausbildung, a ja cu posle lako srediti spajanje porodice ili plavu kartu, ona je medicinska sestra sa visokom skolom i specijalizacijom ali da bi tamo nostrifikovala diplomu morala je da preda fondove casova iz srednje i sa visoke skole i sa posla da odnese papir sa radnim iskustvom i svim obukama i da onda oni tamo uporede sve to sa njihovim obrazovanjem za tu poziciju pa u bescheidu napisu koja je razlika u obrazovanju i onda biras da li ces tu razliku da odradis kroz kentnisprufung (ispir) ili kroz anpassunglehrgang (praksu), mi smo izabrali praksu jer je dobila minimalan broj sati i jako brzo ce to odraditi a to spada u ausbildung jer je to kao doskolovavanje.
Nadam se da sam bio jasan i ako je dosta konfuzno [emoji16]

Ok, sada je mnogo jasnije. Hvala na pojašnjenju i želim vam što kraće čekanje!

- - - - - - - - - -

Moze pomoc oko zakazivanja termina
Nije mi jasno ide
Nachname
Vorname
Pa opet E-mail
Pa broj od pasosa
I onda
Ausstellungsdatum der BA-Vorabzustimmung wenn vorhanden
TO ne znam sta treba

Ovo poslednje bi trebalo da je datum izdavanja saglasnoti (Zustimmung) njihovog biroa za zapošljavanje, ukoliko ga poseduješ. Mislim da se to više ne traži već oni sada sami proveravaju kod biroa. To je ono što sam shvatio iz tuđih postova.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back