Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kosarkaski trener za mladje kategorije, imam profesionalni visesezonski ugovor, ne znam na koju sumu treba da bude potpisan (klub brine o tim stvarima a mene zanima da ja budem zadovoljan). Ne znam da li je bolje traziti posao iz Srbije ili se nuditi na licu mesta, ja sam dobio zvanicnu ponudu a oni su do mene dosli preko zajednickih prijatelja.

Ja sam fudbalski trener za sve mladje kategorije (profi i amaterskih klubova) i seniora do treceg ranga takmicenja.Zato sam te i pitao kakva je procedura,mozda je bolje da sam to vitlao nego elektro-firmu,obzirom da sam bio fudbaler internacionalac do raspada SFRJ.

Koliko ja znam,apostil moze samo sud da overi,a notar...pa notari su za overu kopija,ugovora i ostalih gluposti koje su se radile na salterima opstina i mesnih zajednica,ako se moglo tada dobiti na tim salterima apostil,onda se i sada moze dobiti kod notara apostil,a posto salteri nisu mogli dati apostil nego samo sud...eto logike za ovo cesto pitanje oko apostila.

Dobar dan svima,htela bih da pitam kako mogu da se informisem da li sam dobila vizu?Isto tako me zanima na koji nacin ste obavesteni vi koji ste dobili ulaznu vizu?Ja sam predala za spajanje porodice,suprugu su trazili dopunu dokumentacije koju je on predao u Ausländerbehörde,rekli su za do 15 dana odgovor.Danas je 15-ti dan i nista..Šta da radim?Hvala

Sudeci po poslednjim iskustvima oko dva ipo meseca za dobijanje zahteva i 7-14 dana za dobijanje vize.

Posle godine su me odbili za vizu isto za obrazovanje zbog garatnog pisma. Tada nije bilo po novom nacinu registracije. I cekla sam na odogovor vise od mesec dana.
Ovog puta sam uplatila novac na bankovni racun. Nadam se sada da posle dobijanja termina ide mnogo brze.

Imam pitanje za vozace koji su se prijavili po noksu 3-5. Da li ste nosili nekakvu diplomu srednje skole, da li vam je to bilo potrebno za ambasadu?
Sto se tice koda95 ja imam karticu EU izdatu u Sloveniji, da li je dovoljno da to fotokopiram samo i prilozim uz ostala dokumenta?
Generalno bi mi bilo dobro da neko od vozaca napise sta je sve nosio od dokumenata, hvala lepo!

Imam pitanje za vozace koji su se prijavili po noksu 3-5. Da li ste nosili nekakvu diplomu srednje skole, da li vam je to bilo potrebno za ambasadu?
Sto se tice koda95 ja imam karticu EU izdatu u Sloveniji, da li je dovoljno da to fotokopiram samo i prilozim uz ostala dokumenta?
Generalno bi mi bilo dobro da neko od vozaca napise sta je sve nosio od dokumenata, hvala lepo!

Pozdrav.

Ne treba ti diplome srednje skole... samo kopiraj tu karticu od koda95 i vozacke dozvole...

Molim da mi neko objasni sta znaci to novo registrovanje od 01.11.2017 jer koliko vidim nema nikakvih olaksica. Ja registrovan 22januara Noks 3-5sad sam procitao da ni ugovor ne sme biti stariji od 6mesec. I smucila mi se srbija kad uzmem vizu prodajem srpsko drzavljanstvo za gajbu piva jer vise I ne vredi. Hvala svima na odgovoru

Pitanja za sve na forumu . Osoba x je dobila ugovor na godinu dana 01.09 .2017 do 01.09.2018 na osnovu istog je dobila i saglasnost , rezervisala termin u Novembru i dalje ceka , radi se o pflegehelferin noks 1-2 . U mediuvremenu je dobila ponudu za isti posao sa vecim primanjima . Dali moze kada dobije termin umesto starog ugovora i saglasnosti da ponese novi ugovor . Prvi ugovor je 1900 brutto a novi je 2500 druga ustanova isti grad .Hvala .

Molim da mi neko objasni sta znaci to novo registrovanje od 01.11.2017 jer koliko vidim nema nikakvih olaksica. Ja registrovan 22januara Noks 3-5sad sam procitao da ni ugovor ne sme biti stariji od 6mesec. I smucila mi se srbija kad uzmem vizu prodajem srpsko drzavljanstvo za gajbu piva jer vise I ne vredi. Hvala svima na odgovoru

Ne treba ti zustimung (papir iz njihovog biroa za zaposljavanje) nego se sad sve salje tamo I oni odlucuju jesi dobio ili nisi

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja u vezi dokumentacije za dobijanja radne vize za medicinske tehnicare. Naime u informatoru stoji:
1. Pasos i 2 fotokopije Da li treba da budu prevedene na Nemacki i da li treba da budu overene i gde,
2. 2 obrazca zahteva za nacionalne vize gde se to nabavlja,
3. 3 fotografije 2 se lepe na ovim zahtevima predpostavljam,
4. taksa 75€ gde se i kada placa ,
5. potvrda Savezne agencije to valjda vise ne treba od 01.01.2017. kako sam razumeo
6. Potvrda GIZ-a mi valjda ne treba jer sam sam ucio jezik
7. ugovor o radu i 2 fotokopije jer se fotokopije overavaju ili ne i gde
8. Dokaz o strucnoj kvalifikaciji i 2 fotokopije jer tu treba samo diploma ili i uverenje i fotokopije da li se overavaju i gde takodje sam ovde negde sam procitao da treba apostil i sta je to,
9. Potvrda o znanju Nemackog jezika i 2 fotokopije da li se i one overavaju i gde
Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav,treba mi pomoc,upravo prikupljam papire za ambasadu isto za vozaca,da li mozes da mi kazes sta si sve prikupio od papira i naravno ko jos ima korisne informacije i jos nesto da li neko zna ja zakazujem ternim za vozaca B kategorije,a zakazao sam termin za profesionalne vozace,da li sam pogresio,nije bilo nista navedeno,pa sad nemam pojma...hvala u napred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back