Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima ovde na forumu su postavili dva obrazsca kako se popunjava I to agencija je popunila formular I naravno naplatila 2000 upisuje se trenutna adresa na kojoj ste prijavljeni malo pretrazite forum

Pa ako se navede da se zadrzava adresa,naravno da se upisuje trenutna,a ako se naveda DA SE NE ZADRZAVA,ostaje ona koju prijavis u nemackoj,ali to nije odgovor koji ja mislim da jeste.Moja sumnja je u to da:AKO NAVEDEMO DA ZADRZAVAMO ADRESU,mozemo ispasti neki sezonski radnici ili vec sta...ima neka caka,moramo saznati tacno zasto je to navedeno u obrazcu.Ako zadrzimo adresu ovde,onda ona adresa u Nemackoj nam nije adresa stalnog boravka,bla bla....postoji neka caka sigurno,ne moze tako na izgled bezvezno pitanje da bude u obrazcu a da nema neko znacenje.

Pa ako se navede da se zadrzava adresa,naravno da se upisuje trenutna,a ako se naveda DA SE NE ZADRZAVA,ostaje ona koju prijavis u nemackoj,ali to nije odgovor koji ja mislim da jeste.Moja sumnja je u to da:AKO NAVEDEMO DA ZADRZAVAMO ADRESU,mozemo ispasti neki sezonski radnici ili vec sta...ima neka caka,moramo saznati tacno zasto je to navedeno u obrazcu.Ako zadrzimo adresu ovde,onda ona adresa u Nemackoj nam nije adresa stalnog boravka,bla bla....postoji neka caka sigurno,ne moze tako na izgled bezvezno pitanje da bude u obrazcu a da nema neko znacenje.

Sve si lepo napisao i to je tako,a svako ko misli drugacije neka tako i popuni,nema potrebe dodatno vise obijasnjavati

Pozdrav svima, imam dva pitanja pa ako neko zna odgovor bio bih mu zahvalan :)
Koje je otprilike očekivano vreme za termin NOKS 6-8? Znam da zavisi od slučaja do slučaja ali otprilike. Drugo pitanje bi bilo, ukoliko ugovor od poslodavca odgovara svemu šta se traži (radno vreme, godišnja bruto plata itd.) mogu li mi praviti problem zato što mi je diploma Visoke škole a ne fakulteta, i u pitanju je H+/-? Da, pročitao sam prvu stranicu da ukoliko je H+/- radi se nostrifikacija, ali iskreno čuo sam da to i ne mora biti presudno ukoliko je deficitarno zanimanje u pitanju i ukoliko je ugovor dobar. Hvala :)

Trenutno vreme od trenutka apliciranja za termin do dobijanja vize, za NOKS 6-8, je 2-2,5 meseca. Do pre par meseci je bilo 40-ak dana, ali sada je iz nekog razloga duze..

Sto se tice H+/- rangiranja visokoskolske ustanove, ja sam u istoj situaciji kao i vi. Pitao sam ovde pre par stranica da li neko zna ista povodom toga, niko nije odgovorio, a nije ni na prethodnih 180 i kusur str, sve sam iscitao.. Ja cu da odstampam informacije sa Anabina za moju visokoskolsku ustanovu, i tako da predam, bez nostrifikacije, pa kako bude..

Izgleda prijatelju da nema termina ove nedelje...
Ovi sto su dobili vize prosle nedelje su bili mnogo aktivniji,
javljali su sve u vezi termina sad niko nista
ja sam vise puta pitao za termin,niko nista.
pozzz

- - - - - - - - - -

nadam se da ce podeliti jos koji termin do kraja marta,
pa mozda potkace i mene :)
ako ne onda posle 5 aprila.....

Izgleda prijatelju da nema termina ove nedelje...
Ovi sto su dobili vize prosle nedelje su bili mnogo aktivniji,
javljali su sve u vezi termina sad niko nista
ja sam vise puta pitao za termin,niko nista.
pozzz

- - - - - - - - - -

nadam se da ce podeliti jos koji termin do kraja marta,
pa mozda potkace i mene :)
ako ne onda posle 5 aprila.....

Rekao bih da ne dele svake nedelje, a pošto je podeljeno sve do 04.04. novu podelu možemo ocekivati tek od sledeće ili verovatnije od nedelje nakon nje (poslednje nedelje marta).

Poslednja izmena:
Forumasi, ima li neko info na koliko se ceka na termin sa Noks6-8

Ja cekam od 8.2.2018. Obrazovanje, isti NOKS.

- - - - - - - - - -

Trenutno vreme od trenutka apliciranja za termin do dobijanja vize, za NOKS 6-8, je 2-2,5 meseca. Do pre par meseci je bilo 40-ak dana, ali sada je iz nekog razloga duze..

Sto se tice H+/- rangiranja visokoskolske ustanove, ja sam u istoj situaciji kao i vi. Pitao sam ovde pre par stranica da li neko zna ista povodom toga, niko nije odgovorio, a nije ni na prethodnih 180 i kusur str, sve sam iscitao.. Ja cu da odstampam informacije sa Anabina za moju visokoskolsku ustanovu, i tako da predam, bez nostrifikacije, pa kako bude..

Nije potrebna nostrifikacija 100%.

Ne znam sta se dogodoilo sa mojom prethodnom porukuom jer sam pisao preko telefona pa ako stigne polovicna da znate sta je u pitanju. Inace, koliko sam ja uspeo da se inforimisem kod ljudi koji su aplicirali za NOKS 6-8 manje-vise svi su rekli da to H+/- i nije toliko bitno, najbitniji je sam ugovor. Mada iskreno ja ne znam sta me vise plasi, da li to za nostrifikaciju ili da li ce me uopste poslodavac cekati toliko za dobijanje vize eventualno. Ne znam kakvi su Nemci po tom pitanju cekanja. Ali drugacije ne moze :)

ja sam 4 dana cekao na odobrenje...u pitanju je vozac...

Evo i ja da se pohvalim dobrim vestima. Kuce u 12 su me pozvali iz ambasade da mi je viza odobrena. Predao po Noks 6-8. Za termin cekao 3 meseca, a za vizu 2 meseca. Posao chef de rang restorana i bara u hotelu Crowne Plaza. Tako da ljudi ne gubite nadu. Pratim forum od kada je imao 90 stranica D. Hteo sam da Vam zahvalim na svim pruzenim informacijama i na Vasem strpljenju i ohrabrenju. Puno srece svima i da uzivate u Nemackoj.
Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back