Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kontakt sa agencijom Cera oko 20.02.2018. Poslali su mi email da sam donio registracioni broj.
Noks 3/5 - Vozac kamiona.
Interesuje me zna li ko kada cu otprilike biti obavesten za termin.
Hvala

Racunaj oko 3-4 meseca...

A sto se nisi sam prijavio? imam kolege koji su se prijavili preko agencije jos Avgusta i Septembar i jos cekaju Termin... A ja se sam pirjavio u Novembru i dobio i vizu ovaj mesec...

Potreban je sertifikat nemackog jezika za Plavu kartu??? O.o To ne pise u informatoru.. :/ Sto se tice diploma, bojim se da te nisam bas najbolje razumeo. Nosim Master dipl. svakako, samo ne znam moram li i Bachelor da ponesem ili ne. Cisto zbog procedure oko apostila, da znam da li da radim apostil za obe diplome ili ne...

sve moje DIPLOME,ali samo diplome,imaju na poledjini apostile i takve sam ih prvo kod notara (obe strane i prednju i zadnju) overila i takva 2 primerka od svake diplome odnela na prevodjenje,

Zustimmung je isteko bio i rekla mi je da to nije vazno jer se dugo ceka na termin a po novom sistemu ni ne traze jer svakako moraju sve da provere u Nemackoj. Ne znam koja je zena bila za salterom, nisam se trudio da zapamtim, starija gospodja svakako.

Sta je Zustimmung?

Ja sam stavila primer, ali ručno popuniti. Čitko naravno.

Mozes li da podelis primer jos jednom, pokusao sam da nadjem ali nisam uspeo, izgubih se u ovim silnim stranama...

sve moje DIPLOME,ali samo diplome,imaju na poledjini apostile i takve sam ih prvo kod notara (obe strane i prednju i zadnju) overila i takva 2 primerka od svake diplome odnela na prevodjenje,

Hvala. Ja cu poneti samo Master jer mi je ta diploma direktna kvalifikacija za posao koji sam dobio. Bachelor mi je bio suvo programiranje a ono nema nikakve veze sa mojim Masterom i opisom buduceg zanimanja, tako da je verovatno i bespotreban. Pa ako kojim slucajem budu trazili, mogu naknadno da dostavim, da ne bacam novac uzalud.

Dobar dan.
Da li mozda neko ima informaciju da li zaposleni sa dobijenom radnom vizom moze posle par meseci kod istog poslodavca promeniti radno mesto? Naime, moja sestra koja je medicinska sestra (20 god staza) ima konkretnu ponudu za radno mesto u jednom starackom domu u Nemackoj. Nemacki jezik ne zna za B1 koji u Ambasadi zahtevaju. Za to joj je potrebno dosta vremena. Njene koleginice su B1 u Srbiji spremale do 2 god. Ima sad jednu nedoumicu. Da li moze aplicirati kao radnik u kuhinji kod istog poslodavca sa A1, raditi to par meseci uporedo sa intenzivnim kursom jezika(u Nemackoj to ide mnogo brze) i posle odredjenog vremena da je prebace kao da radi kao med. sestra? Sta se u tom slucaju desava sa radnom vizom, s obzirom da bi ostala kod istog poslodavca? Poslodavac je zainteresovan za tu opciju, samo da dodje sto pre jer su u nedostatku radne snage. Moze li tako nesto da se izvede? Ima li sanse. Hvala unapred na odgovoru.

Pozdrav ovako aplicirao sam za termin 12 decembra po noksu 1-2 zato sto imam sertifikat diplomu sa narodnog univerziteta prosle godine sa odbien sa njom u medju vremenu sam se upisao u skolu sa moga masinskog smera da se prekvalifikujem u elektro instalatera ostalo mi je jos 4 predmeta tako da cu mozda da imam skolsku diplomu kad bude bio termin znam da je tad noks 3-5 e sad dali ce biti problem kad odem u anbasadu sa skolskom diplomom i spremim papire po noksu 3-5 cuo sam da nije problem ako sa manjeg prelazi na vislji noks pozdrav i izvinite na dugom postu

Pozdrav svima na forumu, pratim forum od samog pocetka i potrebna mi je informacija u vezi poreznih klasa. Ako je vec pisano izvinjavam se ali nisam mogao da nadjem ovo sto mene zanima. Dakle ako sam u braku i supruga i deca ostaju u Srbiji koja sam porezna klasa? I ako sam razveden a placam izdrzavanje za suprugu i decu isto koja sam porezna klasa? I ili u oba slucaja da li za novac koji saljem njima imam povracaj poreza i koja cifra bi da tako kazem bila dozvoljena, tacnije oslobodjenja poreza? Hvala na odgovoru unapred ako neko ima iskustva u vezi ovoga..
Inace cekam termin za visu za zaposljenje 26.2 registovao sam se 11 oktombra 2017 god.. Hvala

s1.jpg

s2.png

s3.jpg

s4.jpg

Ovo što piše na srpskom napišite na nemačkom....država rodjenja, državljanstvo, umesto NO pišite NEIN, ukoliko je ugovor trajan pišete od datuma sklapanja ugovora do unbefristet itd. Sa minimalnim znanjem se može popuniti.
Na kraju se upisuje
Belgrad, den (datum termina) i desno potpis
Za spajanje se koristi isti ovaj obrazac, sa malim razlikama u popunjavanju

Poslednja izmena:
Hvala puno! P.S. Ako je ovo tvoja forma, izbegavaj licne podatke ovako javno da delis, ili zamuti ili stavi stavi izmisljena imena i datume, broj pasosa, e-mail itd.. :)

Nije moja forma, skinula sam sa interneta tako popunjeno ;)

- - - - - - - - - -

Pozdrav ovako aplicirao sam za termin 12 decembra po noksu 1-2 zato sto imam sertifikat diplomu sa narodnog univerziteta prosle godine sa odbien sa njom u medju vremenu sam se upisao u skolu sa moga masinskog smera da se prekvalifikujem u elektro instalatera ostalo mi je jos 4 predmeta tako da cu mozda da imam skolsku diplomu kad bude bio termin znam da je tad noks 3-5 e sad dali ce biti problem kad odem u anbasadu sa skolskom diplomom i spremim papire po noksu 3-5 cuo sam da nije problem ako sa manjeg prelazi na vislji noks pozdrav i izvinite na dugom postu

Ako su papiri za NOKS 3-5 ok, nema logike da Vam prave problem. Vi imate pravo da se doskolujete. Mada po trenutnoj situaciji kojom brzinom se koji NOKS deli, Imate mnogo veće šanse da dobijete pre termin za NOKS 3-5 danas zakazan nego NOKS 1-2 zakazan u decembru.

Poslednja izmena:
Pa da vidim da ide bas nesto sporo pogotovo za noks 1-2ali su prosla vec 3 meseca mislim da ce jos za tri meseca da bude termin neznam bas je nezgodno

Ovako, taj Noks 1-2 je svrstan sa ovim ljudima što čekaju od avgusta. Znači trenutno stanje je 7 meseci čekanja. Treba da čekate da očiste septembar, oktobar i novembar kako biste došli na red. Noks 3-5 postoji od novembra i već se delio dosta. Neću da vas zbunjujem još više, ali ste u situaciji da presečete, ili čekati Noks 1-2 ili stornirati i registrovati 3-5.

Dobar dan.
Da li mozda neko ima informaciju da li zaposleni sa dobijenom radnom vizom moze posle par meseci kod istog poslodavca promeniti radno mesto? Naime, moja sestra koja je medicinska sestra (20 god staza) ima konkretnu ponudu za radno mesto u jednom starackom domu u Nemackoj. Nemacki jezik ne zna za B1 koji u Ambasadi zahtevaju. Za to joj je potrebno dosta vremena. Njene koleginice su B1 u Srbiji spremale do 2 god. Ima sad jednu nedoumicu. Da li moze aplicirati kao radnik u kuhinji kod istog poslodavca sa A1, raditi to par meseci uporedo sa intenzivnim kursom jezika(u Nemackoj to ide mnogo brze) i posle odredjenog vremena da je prebace kao da radi kao med. sestra? Sta se u tom slucaju desava sa radnom vizom, s obzirom da bi ostala kod istog poslodavca? Poslodavac je zainteresovan za tu opciju, samo da dodje sto pre jer su u nedostatku radne snage. Moze li tako nesto da se izvede? Ima li sanse. Hvala unapred na odgovoru.

Može, poslodavac preda za novi Zustimmung za nju i nakon odobrenja može raditi. Ali vremenski je neće brže dobiti, jer će za rad u kuhinji dugo čekati termin, dok se medicinska struka trenutno"izvozi" na veliko i ubrzano.
To je previše, nije potrebno 2 godine za B1. 3-4 meseca intenzivnog kursa od po 4-5 časova nedeljno bi bilo super. A ako već ima A1 i upoznata je sa osnovnim nemačkim možda može i pre.

Pozdrav svima na forumu, pratim forum od samog pocetka i potrebna mi je informacija u vezi poreznih klasa. Ako je vec pisano izvinjavam se ali nisam mogao da nadjem ovo sto mene zanima. Dakle ako sam u braku i supruga i deca ostaju u Srbiji koja sam porezna klasa? I ako sam razveden a placam izdrzavanje za suprugu i decu isto koja sam porezna klasa? I ili u oba slucaja da li za novac koji saljem njima imam povracaj poreza i koja cifra bi da tako kazem bila dozvoljena, tacnije oslobodjenja poreza? Hvala na odgovoru unapred ako neko ima iskustva u vezi ovoga..
Inace cekam termin za visu za zaposljenje 26.2 registovao sam se 11 oktombra 2017 god.. Hvala

Au. PA koje ti je bračno stanje?
Šalim se :D
Koje god da je, dok si god sam gore ostaješ 1. klasa. Šta god da šalješ za Srbiju čuvaj dokaze o tome.
Kad budeš dobio vizu i preselio se, u svom gradu nadji ljude (agencije) koji se time bave. Naravno, ima i ljudi sa naših prostora što to rade. Objasni im svoju situaciju i sve će ti oni odraditi. Imaš pravo na povrat poreza itd ali ne verujem da se neko lično uplitao u to, kad za male pare može neko drugi da sredi.

Ovako, taj Noks 1-2 je svrstan sa ovim ljudima što čekaju od avgusta. Znači trenutno stanje je 7 meseci čekanja. Treba da čekate da očiste septembar, oktobar i novembar kako biste došli na red. Noks 3-5 postoji od novembra i već se delio dosta. Neću da vas zbunjujem još više, ali ste u situaciji da presečete, ili čekati Noks 1-2 ili stornirati i registrovati 3-5.

Ja imam jednu nedoumicu mozda znate kako da uradim, naime za termin sam registrovan sa starim pasosom, a sada sam izvadio novi i stari je naravno ponisten. E sad video sam ovaj primer popunjavanja zahteva za vizu pa me zanima da li ja sad da unosim broj starog pasosa ili novog pasosa i uopste da li ce biti problem sto sam izvadio novi pasos a starim sam registrovan? Hvala...

Ja imam jednu nedoumicu mozda znate kako da uradim, naime za termin sam registrovan sa starim pasosom, a sada sam izvadio novi i stari je naravno ponisten. E sad video sam ovaj primer popunjavanja zahteva za vizu pa me zanima da li ja sad da unosim broj starog pasosa ili novog pasosa i uopste da li ce biti problem sto sam izvadio novi pasos a starim sam registrovan? Hvala...

DeepinScreenshot_select-area_20180312111154.jpg

Ovo je zvanicni odgovor ambasade na moje pitanje za isti problem. Kao sto je Atos rekao, oba pasosa i nema zime.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back