Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li si slao mail preko onog njihovog obrasca na sajtu i koliko im je trebalo da ti odgovore? Ja vec dva mail-a poslala i nista :(

Direkt mejl na visa@belg.diplo.de. Mada ti je svejedno da li koristis formu na sajtu ili saljes "obican" mejl, destinacija je ista. Upit sam poslao u subotu, odgovor dobio jutros, dakle instant. Kontam da brzina odgovora zavisi od Subject-a/naziva mejla.

U informatoru pise da u ugovoru mora da bude navedeno nedeljno radno vreme. Kod mene ne pise, samo su naveli:

§ 2 Arbeitszeit

Im Hinblick auf die Arbeitszeit gelten die jeweils gültigen örtlichen / tariflichen Bestimmungen.

Odnosno da vaze lokalni/tarifni propisi. :\

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari! Izvinjavam se svima ako postavljam pitanja koja su već milion puta postavljena ali moram,jer koliko god pokušavao da prelistam ovih 180 stranica teme teško da ću skoro pronaći odgovor za ono sto me interesuje ???? Sve informacije o tom nekom procesu dobijanja radne vize i dokumentacije sam već procitao i interesuje me samo da li ja sa polozenim kursem nemačkog jezika A1 u akademiji Oxford moram da polažem taj neki drugi kurs koji oni traže ili je dovoljan i ovaj? Imam poslodavca koji hoće da me zaposli kao konobara (iako sam operater masinske obrade po struci) u svom restoranu i rekao mi je da se raspitam oko toga kako šta ide da bih sto pre mogao da odem...Hvala unapred svima!!

Au. PA koje ti je bračno stanje?
Šalim se :D
Koje god da je, dok si god sam gore ostaješ 1. klasa. Šta god da šalješ za Srbiju čuvaj dokaze o tome.
Kad budeš dobio vizu i preselio se, u svom gradu nadji ljude (agencije) koji se time bave. Naravno, ima i ljudi sa naših prostora što to rade. Objasni im svoju situaciju i sve će ti oni odraditi. Imaš pravo na povrat poreza itd ali ne verujem da se neko lično uplitao u to, kad za male pare može neko drugi da sredi.

Hahaa :D.. Hvala na odgovoru
U braku smo ali nismo vencani tako da moze da bude i jedno i drugo..
Pozzz

Direkt mejl na visa@belg.diplo.de. Mada ti je svejedno da li koristis formu na sajtu ili saljes "obican" mejl, destinacija je ista. Upit sam poslao u subotu, odgovor dobio jutros, dakle instant. Kontam da brzina odgovora zavisi od Subject-a/naziva mejla.

U informatoru pise da u ugovoru mora da bude navedeno nedeljno radno vreme. Kod mene ne pise, samo su naveli:

§ 2 Arbeitszeit

Im Hinblick auf die Arbeitszeit gelten die jeweils gültigen örtlichen / tariflichen Bestimmungen.

Odnosno da vaze lokalni/tarifni propisi. :\

Hm , mozda da trazis novi, sa tacno navedenim nedeljnim radnim vremenom?
Kod mene u ugovoru pise 40 sati nedeljeno...

Hahaa :D.. Hvala na odgovoru
U braku smo ali nismo vencani tako da moze da bude i jedno i drugo..
Pozzz

Ako ćete raditi kasnije spajanje porodice venčajte se pre dobijanja vize. Postoji velika mogućnost da ćete čekati 2 godine Vašeg boravka u De da biste se spojili ukoliko se venčate posle dobijanja vize. Suprug i ja smo bili 8 godina u vanbračnoj zajednici i venčali se 20 dana pre nego što je dobio vizu i otišao u De.

- - - - - - - - - -

Pozdrav drugari! Izvinjavam se svima ako postavljam pitanja koja su već milion puta postavljena ali moram,jer koliko god pokušavao da prelistam ovih 180 stranica teme teško da ću skoro pronaći odgovor za ono sto me interesuje ???? Sve informacije o tom nekom procesu dobijanja radne vize i dokumentacije sam već procitao i interesuje me samo da li ja sa polozenim kursem nemačkog jezika A1 u akademiji Oxford moram da polažem taj neki drugi kurs koji oni traže ili je dovoljan i ovaj? Imam poslodavca koji hoće da me zaposli kao konobara (iako sam operater masinske obrade po struci) u svom restoranu i rekao mi je da se raspitam oko toga kako šta ide da bih sto pre mogao da odem...Hvala unapred svima!!

U Oxford akademiji organizuju ÖSD ispite i ti sertifikati su priznati. Ako Vam sertifikat glasi baš na Oxford akademiju onda u tom slučaju morate položiti telc, ösd, Goethe ili DaF ispit

Postovani drugari,
Moze mala pomoc, vezano je za apostil pecat. Moj brat je zavrsio gimnaziju, a radio bi u DE kao prodavac. Da li mora raditi apostil pecat na diplomu jer mu u ugovornu nista ne pise??
Hvala vam

- - - - - - - - - -

Postovani drugari,
Moze mala pomoc, vezano je za apostil pecat. Moj brat je zavrsio gimnaziju, a radio bi u DE kao prodavac u pekari. Da li mora raditi apostil pecat na diplomu jer mu u ugovornu nista ne pise??
Hvala vam

Kako vreme prolazi imam sve vecu frku. Papiri spremnjeni odmah po prijavi.
Da li bi ovi u agencijama znali da provere da li je ave to sto imam ispravno i kako treba.
Inave prijavio se sredinom novembra noks 1/2, cekacu jos 2/3 meseca sigurno. Toliko nisam planirao.

Ja imam jedno pitanje, a situacija je sledeća. Odbijen mi je zahtjev za vizu uz obrazlozenje da za taj posao, dostavljac paketa u DHL, ima njemaca i stanovnika eu koju imaju prednost za dobijanje tog posla. Ja želim da uložim žalbu, jer je i šef napisao žalbu na kojoj piše da je imao pozitivnog iskustva sa mnom( ja sam bio tamo i upoznao se sa njim) i sa mojim bratom koji tamo radi već 6 mjeseci... Takođe su moji iz Nemačke angažovali advokata koji će sve to lijepo da napise na Nemackom jeziku. Da li će to biti dovoljno ili mi još nešto treba da bih uložio žalbu? Da li moram da platim još nešto tom prilikom? Ako neko bilo sta zna bio bi mi od velike pomoći. Hvala unaprijed...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back