Извини Иване, али ово је бесмислено, ово болдовано. Колико год да нас је Русија тада оштетила, али ипак је бесмислено рећи да је боље бити у вазалном положају према Аустрији, него да је санстефански споразум прошао. Поготово што данас постоје историчари и извори који тврде да тај споразум и није био толико лош за Србију и Србе, јер ми јесмо ми по њему губили Пирот и пиротски округ, али се Србији додељује Косово све до Приштине, Косовска Митровица, добар део Санџака. Ево имаш овде нешто о томе:
http://pages.uoregon.edu/kimball/1878mr17.SanStef.trt.htm
Имаш ту и мапе.
Све у свему, како год било, мислим да ти поређење није на месту. И опет ви који правдате ту и такву политику Обреновића, избегавате одговор на једноставно питање: шта су Срби и Србија као држава имали од такве Миланове политике? Коју корист је српски народ имао од свега тога? Ко је други, сем династије Обреновић тј. Милана лично, имао користи од такве политике? Па није ни потребно да одговорите на то питање, јер је одговор јасан: Србија и Срби нису имали никакву корист од такве политике, имали су само штету, а једину корист имао је Милан лично.
И то је чињенице.