Deca 1-3 godine (toddlers)

...joooj...ono moje malo dete me izludjuje...sad je pocela svima da govori PREKINI ako joj nesto nije po volji...zatim NECU...i slicne varijacije na temu...jos ako je ljuta ili ljubomorna, ili joj bilo sta nije po volji, ispusta jedan karakteristican ton svakih par sekundi...dok je ne prodje ili dok ne dobije sta zeli...a sinoc mi je rekla: plekini, nemo ti meni da govolis sta da ladim...z:shock: a, da...ima obicaj i da zamahne rukom na nas...lavica...

Nisam sigurna kako je pravilno da reagujem...nekad je cusnem po guzi, nekad joj se rugam sa tim istim zvukovima...nekad ponavljam za njom, a nekad je ignorisem...ali, cik pogodite, nista ne pali... :dash:

uh, ista je kao ova moja azdajica! :)

ukoliko nešto ne želi čuti, pazi šta radi..

pitam je jedanput-ništa!
pitam je drugi put-opet ništa!
pitam je treći put, već malo višim tonom, a ona se tako hladno okrene, pogleda me ispod oka i pita " Jesi me nešto pitala?":lol:

...joooj...ono moje malo dete me izludjuje...sad je pocela svima da govori PREKINI ako joj nesto nije po volji...zatim NECU...i slicne varijacije na temu...jos ako je ljuta ili ljubomorna, ili joj bilo sta nije po volji, ispusta jedan karakteristican ton svakih par sekundi...dok je ne prodje ili dok ne dobije sta zeli...a sinoc mi je rekla: plekini, nemo ti meni da govolis sta da ladim...z:shock: a, da...ima obicaj i da zamahne rukom na nas...lavica...

Nisam sigurna kako je pravilno da reagujem...nekad je cusnem po guzi, nekad joj se rugam sa tim istim zvukovima...nekad ponavljam za njom, a nekad je ignorisem...ali, cik pogodite, nista ne pali... :dash:
Ovo kao da sam ja pisala :)

Ivan je bolestan
pije Hemomicin i preko dana je dobar, a nocu mu se vrati temperatura
sutra idemo na kontrolu
i bas me to nervira
a iznervirao me i svekar jer je prokomentarisao da se mali razboleo od mene, jer sam ja bolesna
nervira me taj stav, kao da je njemu teze sto Iva bolestan
i posao me nervira
i mm me nervira i
sve me nervira
hocu lepo da idem u picku lepu materinu...e tako

izvinjavam se zbog psovanja ne temi o sitnoj decici

:cmok2:
Ne daj se, Jexy, ozdravice mali mis brzo! :)

Mm:"Poslusaj mamu, mama mora da se slusa!"
Andrej:"Ne, ona nije mama, ja sam mama, ona je beba!" :lol:
I nastavlja po svom dok mu ne oduzmemo to sto ne sme. :roll:
Izvalila sam da odlepi tako kad je umoran ili kad je u kuci ceo dan (sad je bio bolestan).

...axaxxxa...kako su slatki i svi su isti u tom uzrastu..:lol:

...Cupavica je kad sam prosli put bila govorila, "cuti ne picaj", "ne pevaj" pa sve sa podignutim
prsticem i pogledom ispod oka, kao ljuta je...kad nesto ne da, kaze "ne moz' tebe" (ne moze tebi)...

...ako joj nesto padne pa je mrzi da se sagne ili sidje da dohvati u stanju je da se folira da place
ne bi li joj to neko dohvatio....jedno vreme cak nije htela da hoda nego stane digne ruke i place dda
je ponese neko....sad ima novu "bebu i kolica", pa posto beba mora da se vodi usetnju jel'te onda
seta...i sve nesto kao grdi bebu, a sve prica ono sto su njoj pricali tog dana ili juce:rotf:

....jedva cekam da odem i vidim nove "bisere", cerka povremeno sizi, povremen je cuska po guzi (ja
se ljutim:mrgreen:), pa dobijem uptini odgovor "sto jel ti nas nisi"?...jesam al' ne tako male (lazem:rumenko:)...

Uhhhh ... ja sam mislila da moj nece imati histerichne napade , pa Bozhe moj, ja sam ga rodila, on je najbolje dete na svetu :lol::zlud: ... ali danas je pokazao da smo DEFINITIVNO uleteli u histerija fazu :zblesav: ... on plache, ali to je plach sa sve veeelikim suzama u ochima plus ponekad prekine da bi vrishtao ... i to traaaajeeeee :sad2: ... samo chekam kad ce mm da pukne film, on nije bash od onih sa dugim strpljenjem i debelim zhivcima ... pa po ceo dan mu objashnjavam faze kod dece, ko pokvarena plocha sam :zroll:

nas nasa lavica gadja raznim predmetima
pocela je i da pljuje po podu kad je ljuta i besna :dash:

e a da se poFalim
juce bile u maksiju i kupile lebac i trazila je bombone i ja kazem nemam pare, imas kod kuce, dacu ti kad dodjemo i ona ladno iskulira
i kad smo izasle iz maksija ja brze bolje vadim cokoladicu i kazem evo ovo ti je zato sto si bila dobra u prodavnici i slusala si mamu
:lol:
al to necu da ponavljam...posle treba da mi se besi o dzep i da mi vristi po ulici ako nema cokoladice

nas nasa lavica gadja raznim predmetima
pocela je i da pljuje po podu kad je ljuta i besna :dash:

Msm...i ovaj moj ima fazon da zamahuje rukom na nas, i to radi samo po kuci, drugo dete ni da takne. Ili da nam se plezi. Ne znam odakle je to pokupio al me nervira nevidjeno. Bili prosle nedelje kod dr, po ordinaciji haos pravio, kad mu je dala da izlupa pecate jos je i bio miran, posle...sve je zivo izprevrtao i na kraju hteo d aizadje napolje i da ide sam a da ja ostanem unutra dok zena ne ispopunjava sve papire. Onda sam ga scepala za ruku (i bila u iskusenju da mu iza ledja zavrnem istu bude li se i dalje cerupao) nasta je na sav glas zkukao- pa boli me ruuuukaaaa. Reko boli te jer se cimas, da stojis mirno ne bi te bolelo nista. Kaze dr nisam znala da si tako nemiran, a ja dodam nemiran il nevaspitan?! Kaze dr samo je nemiran i decak je, tako je to sa njima. I stvarno se pitam cije je ovo dete, jel ja to njega ne vaspitavam il se to ne prima??? Ili je i to faza? Kako da znam da mi dete ne raste u divljaka?

Msm...i ovaj moj ima fazon da zamahuje rukom na nas, i to radi samo po kuci, drugo dete ni da takne. Ili da nam se plezi. Ne znam odakle je to pokupio al me nervira nevidjeno. Bili prosle nedelje kod dr, po ordinaciji haos pravio, kad mu je dala da izlupa pecate jos je i bio miran, posle...sve je zivo izprevrtao i na kraju hteo d aizadje napolje i da ide sam a da ja ostanem unutra dok zena ne ispopunjava sve papire. Onda sam ga scepala za ruku (i bila u iskusenju da mu iza ledja zavrnem istu bude li se i dalje cerupao) nasta je na sav glas zkukao- pa boli me ruuuukaaaa. Reko boli te jer se cimas, da stojis mirno ne bi te bolelo nista. Kaze dr nisam znala da si tako nemiran, a ja dodam nemiran il nevaspitan?! Kaze dr samo je nemiran i decak je, tako je to sa njima. I stvarno se pitam cije je ovo dete, jel ja to njega ne vaspitavam il se to ne prima??? Ili je i to faza? Kako da znam da mi dete ne raste u divljaka?
ovo sam ja pocela da se pitam svaki dan :lol:

Back