Da li su Lužički Srbi isti narod kao mi?

Da li su Lužički Srbi isti narod kao mi?

• Ukupno glasova
    31
Hercegovina:

HD-wallpaper-mad-max-game-landscape-desert-apocalypse-smoke-dog-games.jpg

Kako se to razlikuje od stare Crne Gore?
Hercegovina je od Prijepolja do Posusja.

Stara Crna Gora ima:

1. Razvijena zabijena anticka sela dje ljudi zive u kontinutitetu preko 1000 godina
2. Ima Cetinje, svoju vlast, i drzavnost vjekovima unazad
3. U antickom vremenu Risan i Podgorica/Duklja su bili centar Ilirske drzave. (Hercegovina opet totalno nevazna, nedodjija).
4. Stara Crna Gora je bila preko 2 milenijuma u stalnom kontaktu sa Mletackom i Italijom civilizacijom, Barok, renesansa, rimsko carstvo, prsut, itd.

Hercegovina nema nista od toga. Pustos, i bukvalno i figurativno, milijenum i vise unazad.

Vrlo sam fasciniran izjavama tipa da 'Hercegovina krade identitet od svih drugih'. :hahaha:

To je ziva istina. Hercegovci i jesu krali crnogorsku nosnju prije 150 godina i sada glume da je to njihovo.

Krali su sve sto su mogli. I onda bez stida okrenu se i tvrde da je sve njihovo. Evo da vidimo sta kaze najposteniji Hercegovac:

"Mi istocni Hercegovci nemamo hercegvacku nosnju, nego crnogorsku nosnju."

Slušao sam neku emisiju o nekom selu u Italiji. Ljudi kažu da su Albanci, a govore nas jezik, kažu da su se odselili u 18. vijeku iz okoline Skadra.
Zbog toga sam i mislio da ovi iz Zadra, kao i ovi iz Italije nisu Šćipetari, već recimo Srbi.
Albanija je bila samo pokrajina u Srpskom carstvu. To dokazuje i ona njihova crvena zastava sa dvoglavim orlom, Skenderbeg,... Belu ili zlatnu zastavu smije upotrebljavati samo car.
I onda ne treba da se ljutimo ako oni promoviraju naše simbole, naprotiv.

Stara Crna Gora ima:

1. Razvijena zabijena anticka sela dje ljudi zive u kontinutitetu preko 1000 godina
2. Ima Cetinje, svoju vlast, i drzavnost vjekovima unazad
3. U antickom vremenu Risan i Podgorica/Duklja su bili centar Ilirske drzave. (Hercegovina opet totalno nevazna, nedodjija).
4. Stara Crna Gora je bila preko 2 milenijuma u stalnom kontaktu sa Mletackom i Italijom civilizacijom, Barok, renesansa, rimsko carstvo, prsut, itd.

Hercegovina nema nista od toga. Pustos, i bukvalno i figurativno, milijenum i vise unazad.
Dobro Dereticu.

To je ziva istina. Hercegovci i jesu krali crnogorsku nosnju prije 150 godina i sada glume da je to njihovo.

Krali su sve sto su mogli. I onda bez stida okrenu se i tvrde da je sve njihovo. Evo da vidimo sta kaze najposteniji Hercegovac:

"Mi istocni Hercegovci nemamo hercegvacku nosnju, nego crnogorsku nosnju."
Vala iako je Hercegovac, Vukov mentalni sklop je pravi starocrnogorski. Lik je neviđeno hvalisav, pun sebe kao da je krunisana glava (samo viče 'ja pa ja') i mjenja ideologije i stavove kao čarape.

Back