(However, most scholars like Borivoje Drobnjaković (1890–1961), Andreas Stratos (1905–1981), Sima Ćirković (1929–2009), and Relja Novaković (1911–2003) located them to the West in the area between the
Elbe and
Saale rivers, roughly between Bohemia and East Germany (Polabia))
Govorimo o mogućem mjestu odakle dolaze Srbi, međutim tamo ne postoje I2a grane koje bi dokazivale migraciju prema Balkanu dok za južnu Poljsku znamo da je izvor naših I2a grana odnosno u tom prostoru se upravo nalaze ili se pretpostavlja da su živjeli Bijeli Hrvati.
Za Srbe ne znam odakle su migrirali, naveo sam podatak o području Lužica ali za Hrvate se većinom pretpostavlja do dolaze sa područja gornje Visle odnosno južne Poljske. I to genetika i pokazuje samo što tu genetiku imaju i Slovenci, Bosanci, Srbi itd.
Raznovrsnost ništa ne govori jer je takva raznovrsnost morala biti i u njihovoj pradomovini što znamo da nije. Vrlo vjeojatno se radi o umjetnoj raznovrsnosti jer znamo da se Srbi testiraju od Hrvatske do Makedonije sada je samo pitanje da li su svi ti ljudi oduvijek bili Srbi. Mi to ne znamo.
Vlasi izvorno nisu stalež niti su izvorno Srbi i to govori Sima Ćirković.
Razni autori i razne teorije. Nama to ništa ne znači bez većine koja čini historiografiju.
Hrvati su prema DAI naselili pola Balkana i nisu označeni kao Srbi pa je i to legitiman izvor.
Pokušaj to dokazati genetikom. Mislim da za sada ne postoji jedna I2a grana koja bi to dokazala.
Ako o tome govori Tibor Živković pa onda nije zastarjelo. A što se tiče čakavaca oni u vremenu doseljenja na Balkan ne postoje tako da nam to ništa ne znači.