Da li treba da Srbija uđe u Eu i Nato pakt

Da li Srbija treba da uđemo u Nato i Eu

• Da

glasova: 20 57,1%
  • Ne

glasova: 9 25,7%
  • Ne

glasova: 1 2,9%
  • Bolje u savez sa Rusijom

glasova: 3 8,6%
  • Ne znam

glasova: 2 5,7%
  • Nek rade sta hoće

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    35
Ne spinuj. Miloševiću je lepo rečeno da prekine vojnu akciju, i to više puta. Ignosao je i svojevoljno je izabrao da uđe u konflikt sa zapadom. To što si ti njegov fan pa taj njegov lični konflikt preslikavaš na celu Srbiju je težak spin i manipulacija činjenicama.

Irak me ne zanima, ovde se govori o Srbiji. Za njih znam samo da su posle polačenja amera odatle, došli talibani i počeli da kamenuju žene. Pa ti sad proceni šta im je bilo bolje.
I Ukrajincima su Rusi lepo rekli i to više puta, ne terorišite rusku nacionalnu manjinu, ne priznajte rezultate orużanog puča kad je oružjem svrgnut legalni predsednik Ukrajine, ne bombardujte Donbas, ne ubijajte Ruse u istočnoj Ukrajini... Nije vredelo.

To što si ti fan Nato zločinaca je tvoj problem, za mene lično i neka dijagnoza.

kad udjes u savez postajes saucesnik u zlocinu, i drzave Nato su ucestvovale u Americkim ratovima, a i evo sta sad Nato moze povodom genocida u Gazi? Kao se bune, al nista pojeo vuk magarca. Izraelu je sve dozvoljeno, Izrael je produtena ruka Amerike na Bliskom istoku. Uvukla ih Amerika protiv Rusije, Amerika ce se izvuci i jos profitirati a ti Evropo se slikaj. Kupuj nekoliko outa skuplje Americke energente, eh brate moj, ko sa Amerima suruje, vecera koprive.

Mi možemo da se bavimo time šta NATO radi po svetu i da o tome imamo mišljenje, ali to nema nikakve veze sa tim gde se Srbija nalazi, ko nas okružuje i od koga mi realno zavisimo. Ne možemo živeti kao da smo u Centralnoj Aziji, a ne u Evropi.

Mi smo teritorijalno, ekonomski i demografski potpuno vezani za Zapad:
  • Okruženi smo NATO državama sa svih strana.
  • Cela naša dijaspora, praktično svi Srbi koji žive u inostranstvu, žive u NATO zemljama.
  • Najveći investitori kod nas su iz NATO zemalja.
  • 90% trgovine i tehnološke saradnje imamo sa EU i NATO svetom.
To što NATO negde vodi ratove ili pravi poteze koji nam se ne sviđaju, ne znači da ih mi podržavamo. Članstvo ne znači moralnu saglasnost sa svakim njihovim potezom, nego racionalnu odluku u skladu sa time gde živimo. Male države ionako nemaju uticaj na globalna pitanja, ali mogu da biraju gde im je bezbednost i interes.

Mi ne postajemo "saučesnici u zločinu". Postajemo država koja živi u skladu sa sopstvenim položajem, a ne u fantaziji da možemo biti nekakav geopolitički "neutralni samuraji" dok nam je ceo okruženje deo NATO-a. Možemo mi da kritikujemo Ameriku koliko hoćemo, ali ne možemo promeniti geografiju. A u politici opstaje onaj ko se prilagođava realnom svetu, a ne svojim romantičnim iluzijama.

Nije Rusija agresivna, to je propagandni narativ jos iz doba hladnog rata, al malo se zna, jos je Hruschov ponudio, hajde da prestanemo sa ovim, trka u naoružanju je veoma opasna, puno je nuklearki. Ko je odbio? Amerika, bez pogovora. Jer Boze moj, neko se bogati, it's just bussines... Isto tako sam Putin je prvo 2000. ponidio Klintonu isto, da Rusija udje u Nato,

Ne znam kako si očekivao da diktatorska država bude deo NATO-a? NATO okuplja države koje dele isti sistem vrednosti: demokratiju, slobode, kapitalizam... ne autokatiju, represiju i tajkunstvo. Potpuno mi je sumanute činjenica da se neko poziva na to da su Milošević i Putin tražili prijem u NATO i da im nisu dali. Pa naravno da ti neće dati. Moraš prethodno da reformišeš državu na demokratsku, slobodnu i otvorenu.

da se zajedno gradi mir u svetu, razvija odbrambeno, a ne ofanzivno naoruzanje, i puf, ovaj ću ću i odbije. Isto je Putin, ponudio i 2007. Obami, sto je ovaj odbio, iako je bio dogovor da se Nato ne siri na istok. Primljene su Poljska, Balticke zemlje, Bugarska, Rumunija.. i ko je tu protiv koga? Ko koga ugrozava? Kad su Sovjeti dosli na suverenu teritoriju Kube izbila je Kubanska lriza i skoro treci svetski rat, pa cekaj, ti mozes doci na granice Rusije, kroz svoje potronsle vlade, i obojene revolucije, al nije ok kad Sovjeti dodju pred Ameriku, e vidis tu se uvrcu cinjenice, te iste 2007. Putin je bio jasan, dodjete li u Ulrajinu imacete rat u Ukrajini, dosli su 2014. i otvoreno niko ni ne krije da je CIA stojala iza revolucije, Putin je ispao naivan i progutao Merkelovu zvaku, i Minski sporazum. Tako da jasno je ko je agresivac, i pogledaj te ratne huskase sa zapada, samo rokaj oruzje Ukrajini, i ako ce Ukrajina izgubiti, vec jeste, svakako, al ko mari na zapadu za zivote ljudi, kolateralna steta. Ako mene pitas, mislim da je Vudru Vilson rekao, da Rusija ne zasluzuje neogranice resurse koje Sibir ima, naravno Rusija nije drzava sa kojom se moze ratovati, pogotovo jer ima najveci arsenal nuklearnoh oruzja, al su zato pucali na to da ce narod da se pobuni protiv Putina , pa da imstaliraju nekog novog Gorbačova, da dovrši posao.

To su već dobro poznati mitovi i propaganda. NATO se nije "širio" zato što je neko hteo da opkoli Rusiju, nego zato što su se istočnoevropske države same gurale u NATO kao reakcija na sopstveno istorijsko iskustvo sa SSSR-om. To nije nikakav napad na Rusiju, to je njihova samoodbrana.

A priča da je "NATO provocirao rat" ne pije vodu iz jednostavnog razloga: Evropa je bila potpuno demilitarizovana. Evo da pogledamo činjenice:

Godinama pre Ukrajine:
  • Kasarne prazne
  • Obavezni vojni rok ukinut
  • Budžeti 1–2% BDP-a (neki i manje)
  • Proizvodnja oružja na istorijskom minimumu
  • Nema planova za napad, nema vojnog gomilanja
Da je Rusija bila stvarno "ugrožena", EU ne bi izgledala kao skandinavski kamp na otvorenom, bez vojske, bez namere i bez pripreme za rat.

Putin nije napao Ukrajinu zato što je bio pritisnut. Napao je jer je osetio slabost: slabu Evropu, nejedinstven zapad, i uverenje da će zauzeti Kijev za tri dana. To je jedini razlog zašto se odlučio na agresiju.

Tek njegov napad je doveo do ponovnog naoružavanja Evrope, do tada su svi verovali da je rat u Evropi nemoguć. Dakle, rat nije posledica NATO-a, nego posledica Putinove odluke da silom menja granice. Sve ostalo, priče o "obećanjima", "provokacijama" i "dogovorima", služi samo kao izgovor za agresiju koja je počela u Kremlju, a ne u Varšavi ili Kijevu.

I sta smo to pogresno uradili? Mislim sta je trebalo da uradimo?

Šta smo mi pogrešno uradili, u našem slučaju, to sam ti napisao u prethodnoj poruci samo ne čitaš. Kad se Evropa okretala zapadu, mi smo odlučili da gledamo prema istoku. To je učinilo da budemo kamenčić u cipeli celog zapada i da počnu da nam se dešavaju raznorazna sranja. Od ratova do gubitaka teritorija. Zato se ne isplati pišanje iz vetar, prosto ostaneš popišan. I posle svega što smo proživeli, ti sad opet predlažeš "ajde da nastavimo da pišamo uz vetar". Da li je to realno? :dash:

Ко контролише прошлост, контролише будућност, написа једном један мудри човјек.
Зато се удара преко подобних (квази)историчара и којекаквих плаћених пискарала по српској историји, Гдје ће се држећи се задатог калупа моделирати, преобликовати и изобличити национална историја тако што ће се под плаштом тзв. критичке историографије што више наглашавати оно рђаво, ружно и грешно из српске историје, што ће за посљедицу имати осјећај стида, сталног терета кривице и презира према властитом роду, временом ће се усадити осјећај инфериорности и поданички менталитет. и утабати пртина пројектованим политичким процесима.

У ту сврху ће се обавезно потирати, правдати и релативизовати злочињења према нашем народу, укључујући злочињења НАТО алијансе против нашег народа током одбрамбено отаџбинског рата 1994-95, и злочиначка агресија на Србију 1999-е, као и злочињења током 1940-их, дивљачко бомбардовање Београда и других српских градова у априлу 1941-е, крајем октобра 1944-е, Србима се настоји усадити култура заборава и на ендехазију, која јесте чедо неких данашњих земаља те бајне ЕУ, и на оно што немамо право заборавити.
Све под плаштом окретања будућности, ето биће Србија богата, просперитетна ако се одрекне прошлости. Јашта море.

Но историја нас кје подучила да онај ко ти је чинио зло кроз историју, који је користио сваку прилику да ти учини штету, не може ти ништа добро донијети. То важи за земље у ЕУ које су кроз историју чиниле зло нашем народу, то важи за злочиначку НАТО алијансу.
Историја нас је подучила да ко заборави и потисне своју прошлост, своје страдање, осуђен је да му се понови.

Боља времена нашем народу донијеће само, једино и искључиво просвјећивање те морално, духовно и културно оздрављење нације. Када се то деси, пратиће то неизбјежно позитивна демографска кретања, економски и сваки други просперитет земље. А ту право на заборав немамо.
У коначници, ако ниси сигуран ко има пријатељске намјере, са ким ти сарадња може добро донијети, осврни се ко ти је кроз историју зло чинио или није

Cujes ti sebe? Cepaju ti drzavu, prekini vojnu akciju... Pa nisu li oni ti koji ne daju drugima da se cepaju... padne Krajina nikom nista, dupli standardi... daj molim te price za malu decu. Aj nek oni prekinu akciju ako Teksas pokusa da se odvoji. A ima i ona prica, kako je UCK bila na njihovoj listo terorostickih organizacija.
Mislim, sve si rekao, to su zlokovci, i ne treba sa njima

Pre nego što govoriš o Kosovu, ipak bi trebalo poznavati osnovnu istoriju. Milošević je čitavu deceniju tolerisao naoružavanje i političko organizovanje Albanaca. Na Kosovu je, prema zvaničnim popisima, živelo oko 90% Albanaca i oni su jednostavno odlučili da idu svojim putem. To nije trebalo rešavati ratom nego integracijom, u čemu smo mi zakazali.

Najbolja ilustracija: Kada neko želi da raskine vezu, ne rešavaš to batinama. Nadam se da to niko normalan ne radi. E pa to je isti princip, narod koji je ogromna većina ne možeš silom da zadržiš ako više neće da bude u tvojoj državi.

Crna Gora je idealan primer: tamo ima mnogo više "bratskog naroda" nego na Kosovu pa ipak nije bilo rata kada su odlučili da idu svojim putem. Zašto? Zato što ih niko nije pokušao zadržati silom.

A zašto se onda ratovalo na Kosovu? Zato što cilj vlasti nije bio da se Albanci zadrže, nego da se sprovede etničko čišćenje. I tu je zapad povukao crvenu liniju.

I sad dolazimo do ključnog pitanja koje ljudi često postavljaju:
Zašto su Hrvati dobili zeleno svetlo da proteraju Srbe, a Srbija nije dobila zeleno svetlo da protera Albance?

Odgovor je jednostavan: zato što smo izabrali pogrešne saveznike.
Hrvatska i Albanija su bile na strani zapada, a zapad je donosio odluke. Srbija je izabrala Rusiju, koja se ništa ne pita na Balkanu. I zato su oni prošli bolje, a mi lošije.

Kad sve to znaš, potpuno je nelogično da i dalje zagovaraš politiku udaljavanja od zapada, politiku koja nas je već jednom skupo koštala i koju i danas plaćamo. Ako želiš da država napreduje, moraš da se povežeš sa onima koji odlučuju na kontinentu na kome živiš, a ne da im kontriraš i očekuješ drugačiji rezultat.

A to si gledao na CNN prepostavljam. I talibani su u Avganistanu, ne Iraku.
A sto onakvu Libiju unistise? Mirise malo na Naftu

To što je Amerika radila u Iraku, Avganistanu ili Libiji, nije naš posao niti nešto što mi možemo da promenimo. Mi smo mala zemlja koja treba da gleda sopstveni interes, a ne da sudi o globalnim intervencijama velikih sila kao da imamo moć da ih sprečimo ili sankcionišemo.

Uostalom, geopolitička realnost je vrlo jednostavna: mi živimo u Evropi, okruženi NATO državama, i potpuno ekonomski zavisimo od zapada, nevezano za to šta je ko radio na Bliskom istoku pre 10 ili 20 godina.

Možeš ti da kritikuješ Ameriku koliko želiš, i ja imam svoje stavove, ali to ne menja naš položaj. Male države se rukovode realnošću, a ne emocijama prema tuđim ratovima.

I Ukrajincima su Rusi lepo rekli i to više puta, ne terorišite rusku nacionalnu manjinu, ne priznajte rezultate orużanog puča kad je oružjem svrgnut legalni predsednik Ukrajine, ne bombardujte Donbas, ne ubijajte Ruse u istočnoj Ukrajini... Nije vredelo.

To što si ti fan Nato zločinaca je tvoj problem, za mene lično i neka dijagnoza.
Samo što Ukrajinci uopšte nisu terorisali rusku manjinu. Upravo obrnuto - Rusi su u poslednjih 100 godina pobili više Ukrajinaca nego Hitleg Jevreja, a nasilne asimilacije da ne pominjemo.

Samo što Ukrajinci uopšte nisu terorisali rusku manjinu. Upravo obrnuto - Rusi su u poslednjih 100 godina pobili više Ukrajinaca nego Hitleg Jevreja, a nasilne asimilacije da ne pominjemo.
Ti živiš u fantazijama. Tebi je i Staljin bio Rus a Donbas su 8 godina bombardovali vanzemaljci .
Bolje da ne gubimo vreme.

Treba.

Jer je EU/NATO dominantan geopolitički blok na kontinentu na kome se nalazimo, sa tim državama imamo gotovo svu ekonomsku aktivnost i tamo nam se nalazi kompletna dijaspora.

Što se tiče sukoba koje je Milošević imao sa njima, ne vidim što bi mi to nasleđivali. Nisam njegov fan, niti živim u prošlosti.
I nije nešto dominantan,evo,vidimo da nije,više je to ekipa pljačkaša,licemera,ratnohuškača sa dobrom reklamom.Zašto nisu njega bombardovali nego celu državu?

Ne, NATO je obrambena organizacija. Osvajačke ratove vodi Amerika, ako na to misliš. Nije to isto. Države ne idu u NATO da bi osvajale nego da bi imale kolektivnu odbranu.

Potrebno je. Jer kad imaš veliki broj malih država (od čega se sastoji Evropa), onda moraš da formiraš kolektiv, inače dođu i odvedu "jednog po jednog".

Uvek je grupa jača. Evo vidi prosteste. Kad studenti svi izađu na ulicu, niko ih ne dira. Kako se povuku, tako režim "gepekuje" jednog po jednog i odvozi u policijsku stanicu na "prevaspitavanje". Isto tako, da nema NATO-a, agresivna Rusija bi "prevaspitavala" svaku državu u svojoj okolini iako je jasno ko dan, da sve pokušavaju da se odlepe od njih. NATO im je jedina zaštita.

Kao što ti rekoh, problem sa raspadom SFRJ i ratovima je isključivo u Srbiji. Mi smo ti koji smo gledali ka istoku dok ostatak Evrope ka zapadu. Mantra kako su nam drugi krivi je samo izgovor za naivne. Prosto smo probali da pišamo uz vetar i, gle čuda, ostali popišani, i sada kukamo.
Ko bi to odveo neku malu državu iz EU?Rusija se nije širila,za razliku od NATO.I Rusija nije prva napala,za razliku od NATO.Ovo je treći pokušaj da se Rusiji stavi omča oko vrata i da služi kao sirovinska baza ostatku Evrope,i oni su toga svesni.NATO čelnici su se smejali Putinovom govoru na Minhenskoj konferenciji 2007.godine o rastućoj dominaciji SAD i širenju NATO na istok.Sada mogu samo da posmaatraju kako im se širom Ukrajine rastaču milijarde koje su pokupili iz svojih budžeta a na štetu svojih građana,i da konstatuju da Rusija ipak dobija u ovom sukobu.EU je druga strana istog novčića,jer je NATO vojska EU.Rade istu stvar po principu zavadi pa vladaj,a ti okrivljuješ Srbiju.EU/NATO je u suštini jedan agresivni savez koji će da uradi sve da bude po njihovom.Pobogu,ti pokušavaš da odbraniš neodbranjivo,i ispadaš smešan,evo ti primer- ODBRAMBENI savez bombardovao SRJ koja ga nije napala.Od koga se to taj savez branio?!To su siledžije,ništa više.

I nije nešto dominantan,evo,vidimo da nije,više je to ekipa pljačkaša,licemera,ratnohuškača sa dobrom reklamom.Zašto nisu njega bombardovali nego celu državu?
Pa njega su i bombardovali, a on je gurnuo ceo narod ispred sebe, kao svaka diktatorska kukavica i bandit.

Zato sto su diktature banditkse organizacije koje terorisu i ubijaju svoj narod, a kada im neko lupi samarcinu, oni gurnu narod ispred sebe.

To zna i mala beba.

Ko bi to odveo neku malu državu iz EU?Rusija se nije širila,za razliku od NATO.I Rusija nije prva napala,za razliku od NATO.Ovo je treći pokušaj da se Rusiji stavi omča oko vrata i da služi kao sirovinska baza ostatku Evrope,i oni su toga svesni.NATO čelnici su se smejali Putinovom govoru na Minhenskoj konferenciji 2007.godine o rastućoj dominaciji SAD i širenju NATO na istok.Sada mogu samo da posmaatraju kako im se širom Ukrajine rastaču milijarde koje su pokupili iz svojih budžeta a na štetu svojih građana,i da konstatuju da Rusija ipak dobija u ovom sukobu.EU je druga strana istog novčića,jer je NATO vojska EU.Rade istu stvar po principu zavadi pa vladaj,a ti okrivljuješ Srbiju.EU/NATO je u suštini jedan agresivni savez koji će da uradi sve da bude po njihovom.Pobogu,ti pokušavaš da odbraniš neodbranjivo,i ispadaš smešan,evo ti primer- ODBRAMBENI savez bombardovao SRJ koja ga nije napala.Od koga se to taj savez branio?!To su siledžije,ništa više.
Price za malu decu.

Ma sram te bilo.

Nato Država koje su učestvovale u napadu na Srbiju

1. USA
2. Velika Britanija
3. Francuska
4.Nemačka
5. Italija
6. Kanada
7.Španija
8.Portugal
9. Holandija
10. Belgija
11.Turska
12. Danska
13.Norveška

U uništavanju Iraka , samo Francuska, Belgija, Grčka i Nemačka odbile da učestvuju -znači još više Nato država bile u zločinu nego protiv nas.
Price za jos manju decu.

Sa tom razlikom sto nam je zapad otvoreno neprijatelj, bez ikakvog skrivanja, a sto nam Rusi nude otvoren i transparentan vid saradnje, Rusija je velika zemlja, i mi ne mozemo da proizvedemo koliko oni mogu da uvezu, isto tako nam nude povoljne energente. Al, naravno, problem je zapad, koji se isprecio izmedju.
A sto se EU tice, osim Fica i Orbana, niko od tih klovnova nije normalan, to su jednostavno ili ludi ljudi, ili rade po necijem nalogu sta im se kaze, sto nije nemoguce, za toliki stepen ludosti Brisela, nema drugog objašnjenja.
Price za bebe do godinu i po dana.

Ti živiš u fantazijama. Tebi je i Staljin bio Rus a Donbas su 8 godina bombardovali vanzemaljci .
Bolje da ne gubimo vreme.
Gubiš vreme proturajući ruske izgovore na nivou Hitlerovih za napad na Čehoslovačku.
A Staljin je sam svojevoljno promenio svoje originalno prezime u rusko. Nisam ga ja terao. I Rusi ga još vole iako je i milione njihovih pobio. Čudni ljudi.

Oni botuju za 0 rublji za FSB, uglavnom iz EU drzava.

Hajde da tipa i razumes Vulina i Bajatovica, oni kao i Gerhard Sreder uzmu milione od tih FSB fasistickih i diktatorskih bandita.

Ali ovi nasi dobiju 0 rublji, i opet blenu kao telad u sve besmislene FSB narative.

... a mogu ruskim varvarima oprostiti i zaboraviti silovanja po Srbiji 1944/1945?
То су измишљотине у сврху антируске пропаганде.
Енглеска википедија се у чланку позива на чланак из једног српског таблоида, текст који одише русофобијом. И гомила будалаштина
У сваком рату се дешавају рђаве појаве, рат подстиче најгоре људске инстикте, то је тако, дешавају се и злочини и силовања и то је немогуће избјећи.
Но важни су размјери тих рђавих појава. Црвена Армија бјеше дисциплинована војска, имајућчи у виду и ратни хаос и страхоте кроз које су њихови борци прошли, непочинства укључујући и силовања, а у сваком рату има силовања и од свих страна, су била мањих размјера.
Нема говора о неким масовним силовањима, обична антируска пропаганда, коју русофобични али и аутошовинистички елементи међу Србљем понављају како би изазвали анимотитет и мржњу према руском народу.

Pišeš besmislice, odnosno širiš jeftinu rusku propagandu.

Od posle hladnog rata do danas, saradnja zapada i Rusije je bila više nego odlična. Čak i više nego odlična s obzirom da su diktatorska država. Znači biznis sa energentima je cvetao, Rusija je učestvovala u nekoliko NATO misija, bili su deo SFOR i KFOR misija i radili su na saranji oko borbe protiv terorizma u Afganistanu. Čak je i NATO oprema (ne oružana) prelazila preko Rusije kad se transportovala u Afganistan.

Dakle, saradnja zapada sa Rusijom je bila ODLIČNA! Evo čitaj polako: O-D-L-I-Č-N-A.

NATO se jeste širio, ali ne da bi napadao Rusiju već da sitne i male države imaju zaštitu. U Evropi nije bilo vojne aktivnosti. Evropa ima 300 nuklearnih raketa a Rusija ima 5500. Vojni budžeti Evrope su bili 1-2% a Rusije 4%.

Dakle Rusija nije bila ničim ugrožena, niko se nije bavio nikakvim opkoljavanjem, niti kovanjem nekakvih planova, svi su živeli serćno i zadovoljno dok Putin nije počeo da baca bombe!

Tako da se informiši malo pre nego što pišeš o nekim stvarima koje slabo poznaješ. Ne može nuklearna sila sa teritorijom koja zauzima pola planete i nuklearnim arsenalom sa kojim može da raznese galaksije da nam prodaje priču kako je bila ugrožena od demilitarizovane Evrope koja se bavila besmislenim aktivnostima kao što su zelena energija i lgbt prava. Takve tvrdnje su vređanje inteligencije. Daj se malo kultiviši pre nego što nešto pišeš, pa nismo mi ovde veverice da nam ti prosipaš neke besmislene priče.

Šta se desilo u svetu... Kina je odlučila da se baci na proizvodnju i tehnologije, Amerika je isto odlučila da uzvrati i okrene se sama sebi (MAGA koncept) i u tom novom svetskom poretku se Putin osetio zapostavljenim. Kad je video da su svi počeli da se bore za pozicije i ekonomski napreduju, on je reko "pošto ne mogu ekonomski da širim uticaj, evo ja ću da bacam bombe". I to je to. Uvideo je demilitarizovanu i diskonektovanu Evropu, namirisao slabost i krenuo sa ubijanjem. Dakle to ti je jedina istina koja postoji. Sve ostale budalaštine kako je bio ugrožen i slično pričaj na nekom drugom mestu, gde su neki naivni ćaci. Među pametnim ljudima to prosto ne prolazi.

Gubiš vreme proturajući ruske izgovore na nivou Hitlerovih za napad na Čehoslovačku.
A Staljin je sam svojevoljno promenio svoje originalno prezime u rusko. Nisam ga ja terao. I Rusi ga još vole iako je i milione njihovih pobio. Čudni ljudi.
Voleo bih stvarno znati šta je u glavama onih što podržavaju zelenog gnoma koji ničim izazvan u parlament Kanade dovodi Waffen SS krvnika i grli se sa njim. A on Jevrej. Znači lik ili teška mentalna bolest ili gnjida nad gnjidama.

Ili kad Ukrajina usred rata u kome dobija svu moguću pomoć od zapada koji je ratovao protiv Hitlera, ulici usred Kijeva daje ime jednog od osnivača Waffen SS Ukrajine za vreme WW2, Volodymyr Kybiuovich. Evo i jevreji su pisali o tome.
https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/article-738940

O Azovu, Krakenu i ostalom naci žgadijom drugi put.

I takve podržavate? Šta je to, šta se dešava sa vama, veća misterija nego bermudski trougao.

То су измишљотине у сврху антируске пропаганде.
Енглеска википедија се у чланку позива на чланак из једног српског таблоида, текст који одише русофобијом. И гомила будалаштина
У сваком рату се дешавају рђаве појаве, рат подстиче најгоре људске инстикте, то је тако, дешавају се и злочини и силовања и то је немогуће избјећи.
Но важни су размјери тих рђавих појава. Црвена Армија бјеше дисциплинована војска, имајућчи у виду и ратни хаос и страхоте кроз које су њихови борци прошли, непочинства укључујући и силовања, а у сваком рату има силовања и од свих страна, су била мањих размјера.
Нема говора о неким масовним силовањима, обична антируска пропаганда, коју русофобични али и аутошовинистички елементи међу Србљем понављају како би изазвали анимотитет и мржњу према руском народу.
Povijest srpsko-ruskih odnosa:

1.) Podržavali stvaranje bugarskog naroda i države na račun Srba i Srbije.

2.) Poglavar takozvane hrvatske pravoslavne crkve bio je Rus. Ruska emigracija u Srbiji svo vreme sarađivala sa nacistima i fašistima.

3.) Brojni ratni zločini na prostoru Srbije i Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata 1944/1945.

4,) Naoružavanje Hrvata i hrvatske vojske u ratovima na području bivše SFR Jugoslavije.

5.) Rusi osudili SR Jugoslaviju u Ujedinjenim Nacijama i stavili embargo.

6.) Rusi u nedostatku prijatelja i saveznika pokušavaju ugurati Srbe i Srbiju u njihov imperijalistički rat protiv Ukrajine.

7.) Ruski komunisti su podržavali raspad i uništenje Kraljevine Jugoslavije.

8.) Napadi na granične jedinice jugoslovenske vojske 1948-1953 u kojima je stradao veći broj JNA vojnika

Rusomani ili bolje rečeno porusice ste stvarno definicija psihiatrijske dijagnoze. Dakle masovna ruska silovanja po Srbiji 1944/1945 su izmišljotina?!?!?!?

Back