Da li su Lužički Srbi isti narod kao mi?

Da li su Lužički Srbi isti narod kao mi?

• Ukupno glasova
    31
Ne, Stipan i Stjepan su hrvatski, Scepan crnogorski i Stepan/Stefan srpski.
Ne nisu. U pitanju je biblijsko ime prisutno kod svih hrišćana u različitim varijantama. Kako dobar dio Srba ima ijekavski izgovor, jasno je da je Stjepan i srpska varijanta navedenog imena.

Inače kod Talijana je Stefano pa bi iz te tvoje izvrnute logike slijedilo da je Stefan nekakva srpsko-grcko-talijanska varijanta.

Ne nisu. U pitanju je biblijsko ime prisutno kod svih hrišćana u različitim varijantama. Kako dobar dio Srba ima ijekavski izgovor, jasno je da je Stjepan i srpska varijanta navedenog imena.

Inače kod Talijana je Stefano pa bi iz te tvoje izvrnute logike slijedilo da je Stefan nekakva srpsko-grcko-talijanska varijanta.

Svaki narod ima svoj poseban izgovor imena Stefan.

Italijani Stefano, Grci Stefanos, Englezi Stiven, Srbi Stefan, Crnogorci Scepan, i Hrvati Stipan

Narodi proizvode razlike

Његуши вуку поријекло од Срба из Босне, имаш у Котору податке о томе.

Ja ću se raniti hahah Svi Srbi su negdje iz CG, jedino baš Njegoši su došli negdje iz Bosne Travnika/Zenicr u CG i to kao pravoslavni Srbi :hahaha:

Koji je to pravoslavni manastir bio u tom Travniku/Zenici u 14 stoljeću? :lol:

Nikad pu pu nedaj boze
Шта да ти кажем, правац у Котор па се информиши, можеш пронаћи и имена родоначелника, Срби су Црној гори донијели цивилизацију, племићке лозе и чојство, а највећи "допринос" Арбанаса је крвна освета и сл. антицивилизацијски обичаји, који су и довели до тога да Црна Гора највише заостаје у бившој Југи.

Шта да ти кажем, правац у Котор па се информиши, можеш пронаћи и имена родоначелника, Срби су Црној гори донијели цивилизацију, племићке лозе и чојство, а највећи "допринос" Арбанаса је крвна освета и сл. антицивилизацијски обичаји, који су и довели до тога да Црна Гора највише заостаје у бившој Југи.

Njegusi su testirani i E-V13 su, veze sa Bosnom nemaju.

Ja ću se raniti hahah Svi Srbi su negdje iz CG, jedino baš Njegoši su došli negdje iz Bosne Travnika/Zenicr u CG i to kao pravoslavni Srbi :hahaha:

Koji je to pravoslavni manastir bio u tom Travniku/Zenici u 14 stoljeću? :lol:
Ко ти брани, рани се, али прије тога ме подсјети ко је основао Херцег Нови, па затим можеш наставити са лупетањем.

Back