Sta pise na pocetku Otkrivenja :
1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu;
Znaci otkrivenje je Isusovo, ali je njemu dao Bog.
Jovan je imao viziju i u njoj Isus kaze da je Alfa i Omega, Prvi i Poslednji.
A Bogu je sve moguce, pa cak i to da se u telu javio, kako pise u Timotija poslanici.
A pise takodje da je Isus Covek i jedini Posrednik izmedju Boga i vernika.
A Isus je zacet Bozijim duhom je li tako

Ako gledamo kako ti racunas trojstvo i da je Isus Bog, kako je bilo moguce da je Satan, koji je stvoreno bice, andjeo, iskusava Stvoritelja, znas dobro sta se sa njim desilo, da je kaznjen, jer hteo je da bude mocniji od Boga, seti se samo sta mu je Bog rekao kada je iskusavao Jova.
Znaci, Isus je bio samo Covek, koji je imao Bozijeg duha u sebi, a posto znamo da je Bog i Duh, znaci Bog boravi u Isusu.
Seti se kada Isus govori, Bog moj i Bog vas.
Seti se kada je na krstu , kako Hristos izgovara reči "Eli Eli lama savahtani", upravo Hristos izgovara prvi stih 21/22 psalma "Bože, Bože moj zašto si me ostavio".
Luka 23,46 I povikavši Isus glasno reče: Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu.
Ako znamo da Bog udahnjuje duha svoga i Covek postaje dusa ziva,a kada Covek umre, duh se vraca Bogu, da li je ovo dokaz da je Isus bio Samo covek, koga je Bog koristio

Otkrivenje 1, 8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
13 I usred sedam svecnjaka Nekoga, nalik na Sina covecija;
14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
Da li ovo moze biti Isus ili Bog Otac, ako znamo da je Bog dao Isusu Otkrivenje,a Isus otkriva Jovanu tajnu
Prvo dolazi Iskusenja :
10 Jer si održao reč trpljenja mog, i ja ću tebe sačuvati od časa iskušenja, koji će doći na sav vasioni svet da iskuša one koji žive na zemlji.
A onda sud:
15 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!
16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.
Pogledaj sta pise u Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
Znaci Isus javlja sud narodima,a Bog je taj koji sudi.
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.