Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Али шта ћему онда та линија ако је од Бога? Бог му је отац и нема родослова. Зар не видиш колико то контрадикторно?

Da Bog mu je Otac ali citaj novi zavet imas tu sve o tome.
Isus je prenet na zemlju preko Marije, preko izabrane loze.

Bog je to uredio na taj nacin.
Da bi bio rodjen kao covek moralo je na taj nacin.
Da bi preneo Bozju rec ljudima na Zemlji.
Da bi dao svoj savrsen zemaljski zivot kao otkupninu za otkup greha covecanstva.

Bog je na taj nacin nas otkupio od greha i smrti i na temelju Isusove zrtve imamo mogucnost vecnog zivota.

Jovan 3:16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Jer Sin čovečji nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Marko 10:45)

Poslednja izmena:
Da Bog mu je Otac ali citaj novi zavet imas tu sve o tome.
Isus je prenet na zemlju preko Marije, preko izabrane loze.

Bog je to uredio na taj nacin.
Da bi bio rodjen kao covek moralo je na taj nacin.
Da bi preneo Bozju rec ljudima na Zemlji.
Da bi dao svoj savrsen zemaljski zivot kao otkupninu za otkup greha covecanstva.

Bog je na taj nacin nas otkupio od greha i smrti i na temelju Isusove zrtve imamo mogucnost vecnog zivota.

Jovan 3:16 Jer je Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Jer Sin čovečji nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Marko 10:45)

Сад има смисла.

Сад има смисла.
Ima čobana...:roll:
Nema sisa...
Svemogući i svemudri bog treba da pravi zavrzlame i oplođuje Duhom svetim neku ljudsku devicu da bi mogao
da se oglasi ljudima?!
El ste vi normalni?!
Pa kakav je to bog koji to ne može direktno,gde mu svemoć,svemudrost ,večnost!
Ako nema moć da direktno svakom saopšti šta hoće-on nema neograničenu moć i nije bog! ! !
Ovo bi i klinci u obdaništu shvatili...
Nabudžena prazna priča za slaboumne...:manikir:

Nema sisa...
Svemogući i svemudri bog treba da pravi zavrzlame i oplođuje Duhom svetim neku ljudsku devicu da bi mogao
da se oglasi ljudima?!
El ste vi normalni?!
Ako nema moć da direktno svakom saopšti šta hoće-on nema neograničenu moć i nije bog! ! !

slaboumni ne razumeju Bozju rec :cool:

Isus je bio covek koji je spoznao svoju bozansku sustinu, to nam lazljiva religija precutkuje i pricu navodi u drugom smeru.

Moze se reci da je sin boziji, ali tada moramo prihvatiti da smo i mi sinovi i kceri(da se zene ne ljute :lol:) boziji, kao sto je bio i sam Isus

jedina razlika izmedju nas i njega je sto je on spoznao to odnosno prosvetlio se- Vaskrsao (termini s istim znacenjem, mada to egocentricni vernic nikad ne bi naslutili)

MI smo i dalje ovcice i zatucaneri koji mogu da svare samo ono sto ce im doneti neku korist i ciji je ishod previdljiv- Spasicemo se od vecnog pakla i patnje!

Stoga su neki od nas dobri vernici i od straha nikad nece moci da napuste taj svoj koncept "vere"

Nadam se da nisam previse zbunio niti bio dosadan :D

Isus je bio covek koji je spoznao svoju bozansku sustinu, to nam lazljiva religija precutkuje i pricu navodi u drugom smeru.

Moze se reci da je sin boziji, ali tada moramo prihvatiti da smo i mi sinovi i kceri(da se zene ne ljute :lol:) boziji, kao sto je bio i sam Isus

jedina razlika izmedju nas i njega je sto je on spoznao to odnosno prosvetlio se- Vaskrsao (termini s istim znacenjem, mada to egocentricni vernic nikad ne bi naslutili)

MI smo i dalje ovcice i zatucaneri koji mogu da svare samo ono sto ce im doneti neku korist i ciji je ishod previdljiv- Spasicemo se od vecnog pakla i patnje!

Stoga su neki od nas dobri vernici i od straha nikad nece moci da napuste taj svoj koncept "vere"

Исус је измишљени лик. Не постоји ниједан једини доказ о његовом физичком постојању осим на нивоу рекла казала.

Исус је измишљени лик. Не постоји ниједан једини доказ о његовом физичком постојању осим на нивоу рекла казала.

Naravno da postoje dokazi ali ova teme se time ne bavi.

I Biblija je dokaz, zatim istorijski dokazi... arheoloski itd..

- - - - - - - - - -

Isus je prvenstveno Bozji sin, stvoren na nebu kod Oca Boga JHVH.
Prenet je na Zemlju i rodjen kao covek da bi ostvario Bozju nameru...
Da bi dao svoj ljudski zivot kao otkup za nas, za grehe covecanstva.
Ubijen je i vaskrsao na nebo - u bukvalnom smislu...
Vaskrsenje je ozivljavanje osobe.
Bog ga je vaskrsao na nebo.
Spasavamo se verom u Boga Jehovu i njegovog sina Isusa Hrista.
i zivljenjem na nacin koji je Bog dao preko Biblije.

Какав археолошки доказ о чему причаш? Бајка као археолошки, историјски доказ дај молим те. Пар имена из историје је стављено да би звучало реалније и то је све.

- - - - - - - - - -

Kako se spasavaš?
I tebe vaskrsava?
A ša ako ga ne zanimaju ljudi kao kvarna i krvožedna stvorenja koje je greškom pravio u nekoj od
dokolica večnih?
Šta ti znaš o tom...?
Vidi-prvo te pusti da umreš i posle kad vidi da si bila dobra,pokorna i verovala u njega,vaskrsne te po
toj zasluzi...:lol:
Daj...
Ne mogu da zamislim tako blentavog Boga!
Bog je ,po difoltu,najpametniji i najmudriji i sad će neko njemu da natura takav posao oživljavanja?
Po difoltu je i stvaralac!Vrhunski kreator i sad će se zamajavati popravljanjem svojih kreacija koje više ne drže vodu
nego se pokvare i criknu!:hahaha:
Lepe želje,ali je jasno da vi vernici imate preterana i nerealna očekivanja od Boga!
Brine se svako o sebi,tako i Bog...ako postoji...:per:

sto se vernici toliko oko tog isusa uzbudjuju

evo im sai baba

argumentovano , dokumentovano , snimljeno

jasno je da je pravi bozji poslanik

pa nek mu se mole

a ne nekim sa 4 svedoka a i oni su rekla - kazala

pisali ono sto su culi

ili bilo koja druga vera

sai baba i teraj

- - - - - - - - - -

Nema sisa...
da se oglasi ljudima?!
El ste vi normalni?!

dosao je da bi otisao

jer da bi otisao - mora prvo da dodje :hahaha:

Kako se spasavaš?
I tebe vaskrsava?
A ša ako ga ne zanimaju ljudi kao kvarna i krvožedna stvorenja koje je greškom pravio u nekoj od
dokolica večnih?
Šta ti znaš o tom...?
Vidi-prvo te pusti da umreš i posle kad vidi da si bila dobra,pokorna i verovala u njega,vaskrsne te po
toj zasluzi...:lol:
Daj...
Ne mogu da zamislim tako blentavog Boga!
Bog je ,po difoltu,najpametniji i najmudriji i sad će neko njemu da natura takav posao oživljavanja?
Po difoltu je i stvaralac!Vrhunski kreator i sad će se zamajavati popravljanjem svojih kreacija koje više ne drže vodu
nego se pokvare i criknu!:hahaha:
Lepe želje,ali je jasno da vi vernici imate preterana i nerealna očekivanja od Boga!
Brine se svako o sebi,tako i Bog...ako postoji...:per:

nije njemu stalo sta ces ti da mislis o crknutoj masini ..on je taj prvi koji ce da vikne yee kad ti prorade nogice..:D

Gde u bibliji pise je Isus ''bogocovek'' ? Nigde.
Ti dokazi ono sto pise u bibliji, a ne da pricas o nekom svom Isus koji nema veze sa biblijom.

Sin coveciji ;SIn Boziji sta je to ?

- - - - - - - - - -

Isus je jedinorodni Sin Boziji ,znaci ista sustina kao Bog Otac ,Isus je ujedno i covek koga je Bog Otac poslao na zemlju kao Mesiju ,Spasitelja -Hrista.A mi smo sinovi samo po blagodati ,ne po rodjenju ne jedinosustni.

- - - - - - - - - -

Ali u Časnom Kuranu piše i ovo :

Allahu je prava vjera jedino – islam! (Ali-Imraan, 19)

A onaj koji želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onome svijetu nastradati. (Aali Imraan: 85)

Ovdje se jasno iz ovog Kuranskog ajeta vidi da je kod Boga jedina priznata vjera Islam. Kuran je objavljen Muhammedu s.a.w.s iz više razloga:

1. Da potvrdi da su i prijašnje Knjige bile od Boga , ali da su ih ljudi toliko izmjenjali da jednostavno više ne ispunjavaju svoju zadaću u cjelosti

2. I da je Kuran objavljen kao derogacija , ne prijašnjih Svetih Knjiga, nego onoga što su ljudi oduzeli ili dodali u iste

3. Da je zato samo Islam ispravna i priznata vjera kod Boga zbog gore nabrojanih razloga i da će Kuran ostati nepromijenjen do dana današnjeg, jer je finalna opomena čovječanstvu.

U Časnom Kuranu stoji: ”Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!” (El-Hidžr, 9.)

Dakle, ko je taj koji je prije više od 1400 + godina dao obećanje da će Kuran ostati nepromjenjen do dana današnjeg i to obećanje održati, ako ne Bog lično ?

P.S. Hvala ti na navodima iz Biblije koja dokazuju da Isus nije ni Bogočovjek, ni Sin Božiji nego samo Božiji poslanik što se u potpunosti slaže sa Islamskim učenjem.

Kuran je izmenjen itekako ,i ima mnogo gresaka ,kako istorijskih ,matematickih,tako i naucnih i geoloskih.Hristos je upozorio da ce biti mnogi lazni proroci poput Muhameda ,i da svako ko ne prizna da je Hristos Sin BOziji ,on JE antihrist ,u njemu je duh antihrista,i nikako ne moze biti Bozji sluga.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Isus nije stvoren ,nego je roDJEN .Adam je stvoren.Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;

И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;

И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.

Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих.

И живот будућег века. Амин.

- - - - - - - - - -

Uz dužno poštovanje autoru , mislim da je naziv ovog posta postavljen preusko. Autor posta ovdje nudi samo dvije moguće opcije koje se tiču ličnosti Isusa: Da li je Isus Bogočovjek ili Sin Božiji, tako da nije ostavljeno prostora za stavove pripadnika drugih vjera, koje Isusa također smatraju realnom historijskom ličnosti i u njihovim životima Isus ima bitnu ulogu.
To je isto kad bi se postavilo pitanje da li je auto koje je neki čovjek imao bilo žute ili zelene boje, a u stvari bilo je plavo.
Ovim postom se forsiraju samo dvije date mogućnosti, jer je gospodin koji je postavio ovaj post ne pitajući ostale ostale mogućnosti jednostavno izbacio.
Po meni lično, ko je bio Isus, najbolji odgovor je dao Časni Kuran , kao jedina Božija Objava koja tolike vjekove odoljeva promjenama i još je u svom originalnom značenju kao što je bila prije 1400 + godina.
Biblija, bez uvrede vjernicima koji je slijede, za mene jednostavno nije kao valjan argument kojom bi se mogla opisati istinska funkcija Isusa u vremenu u kojem je živio.
Iako mi muslimani smatramo da je Biblija imala elemente Božije objave u svom početku, isto tako smo svjesni da je ona danas samo jednim malim dijelom Božija Riječ, jer je kroz svoju historiju pretrpila toliko promjena od strane ljudi da se više ne može smatrati toliko istinitom. Ja na ličnost Isusa gledam kao na opis ljudi koji su živjeli vjekovima poslije njega i ne poznajući ga lično.
Casni Kuran je za muslimane širom svijeta direktna Božija riječ koju je objavio svom posljednjem poslaniku Muhammedu a.s.. Sad neću iznositi dokaze da je Kuran Božija riječ, jer ne želim da skrenem sa teme, ali ću to rado učiniti kasnije forumu koji ću otvoriti.
Ovdje ću postaviti jedno pitanje : Ili je istinitije što Bog o Isusu kaže u Kuranu ili što su napisali obični ljudi u Bibliji, te su to mase kršćanskih vjernika prihvatile bez pogovora ? Naravno da ću više vjerovati šta Bog u Kuranu piše o Isusu, nego neki samoproklamovani sveci u kršćanskoj historiji.
Mi muslimani vjerujemo da Isus nije bio niti Bog, niti Božiji Sin, niti Bogočovjek, nego samo Božiji poslanik koji je poslan od strane Boga da ljudima prenese Božiju riječ.
Pozivam se na Božiju riječ i citiram ajete iz Časnog Kurana:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

“Isaov slučaj je u Allaha isti kao slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao “Budi” i on bi, Istina je od Gospodara tvoga, zato ne sumnjaj!”(Ali Imran,59-60)

“A kada Allah rekne: “O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: “Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!?” – on ce reci: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije prilicilo da govorim ono sto nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to vec znas; Ti znas sta ja znam, a ja ne znam sta Ti znas; Samo Ti jedini sve sto je skriveno znas.
Ja sam im samo ono govorio sto si mi Ti naredio: Klanjajte se Allahu, i mome i svome Gospodaru! I ja sam nad njima bdio dok sam medju njima bio, a kad si mi Ti dusu uzeo, Ti si ih jedini nadzirao; Ti nad svim bdis.
. Ako ih kaznis, robovi su Tvoji, a ako im oprostis, silan i mudar Ti si.” (Al Maida 116-118)

To je Isa, sin Merjemin ' to je prava istina o njemu - onaj u koga oni sumnjaju. Nezamislivo je da Allah ima dijete, hvaljen neka je On! Kad nesto odluci, On za to rekne samo: "Budi!" - i ono bude. (Maryam, 34.-3S.)

Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!" A Mesih je govorio: "O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i môme i vasem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah ce mu ulazak u Dzennet zabraniti i boraviste njegovo ce Dzehennem biti; a nevjernicima nece niko pomoci." Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga sto govore, nesnosna patnja ce, zaista, stici svakog od njih koji nevjernik ostane. Zasto se oni ne pokaju Allahu i ne zamole oprost od Njega, ta Allah prasta i samilostan je. (Al-Ma'ida, 72.-74.)

Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik - i prije njega su dolazili i odlazili poslanici * a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmecu. Reci: "Kako se mozete, pored Allaha, klanjati onorne koji vam nije u stanju kakvu stetu uciniti, niti vam neku korist pribaviti, a Allah je taj koji sve cuje i zna?" (Al-Ma'ida, 75. -76.)

ESSELAMU ALEJJKUM VE RAHMETULLAH

Isti odgovor :Hristos nije stvoren ,u SIMBOLU VERE sve stoji

Ti ignorises 90 % onoga sto ti ja napisem....na svako pitanje smo ti odgovorili.Otkud znas da ovo nije pravi odgovor? Ti si taj koji pita,ne onaj koji odredjuje odgovor... Ja sam ti objasnio,a ti prihvati ili (a znam da hoces) ignorisi,izvrni....radi sta hoces. ;)

- - - - - - - - - -

Taj stih kaze da je Bog jedini spasitelj koji nas moze spasiti. Isus je za sebe tvrdio da je Spasitelj,Mesija,Pomazanik,Hrist...Dakle.....
Znaci Isus je BOG

a jel umes ti lepo da razgovaras :)

Bog je sve stvorio i postoji oduvek i zauvek znaci od pocetka
dalje prema Bibliji prvo je Stvorio Svog Sina na nebu
i oni su bili pre stvaranja
navela sam dokaze samo jos da ih procitas :)

- - - - - - - - - -

To je tacno trojstvo je pagansko...

a Isus postoji
Nije trojstvo ,nego SVETA TROJICa.A jehovini svedoci su od masonerije nastali

16 A oni odgovoriše Isusu govoreći: što si nam god zapovjedio činićemo, i kuda nas god pošlješ ići ćemo.

:rumenko:

- - - - - - - - - -

Ne postoji Isus kao Boziji sin da se pominje sa tim imenom :lol:

Ali postoje prorocanstva o dolaku Isusa :)

sta znaci Emanuil?Emanuil znaci i Bog s nama.Isaiah 7:14
Verse Concepts
"Therefore the Lord Himself will give you a sign: Behold, a virgin will be with child and bear a son, and she will call His name Immanuel.

Matthew 1:22-23
Now all this took place to fulfill what was spoken by the Lord through the prophet: "BEHOLD, THE VIRGIN SHALL BE WITH CHILD AND SHALL BEAR A SON, AND THEY SHALL CALL HIS NAME IMMANUEL," which translated means, "GOD WITH US."

- - - - - - - - - -

da te podsetim na tvoju tvrdnju:

u Starom zavetu ne postoji reč Isus.
Kad je nađeš javi se.

pa sam odlucio da ti se javim

Rec Isus je starogrcka,YesHUA se pominje

- - - - - - - - - -

nemoguce je da Bog postane covek ni pocemu ni fizickim zakonima

kako neko ko je stvorio svemir univerzum moze da postane covek?

Takodje Bozji sin moze da postane covek i postao je jer je nize bice od Boga

kao sto i andjeli mogu da se materijalizuju

bogocovek je nemoguc

takodje da je to tako bilo bi zapisano u Bibliji a nije

Nemoguce je da BOg postane covek.O cemu ti pricas? Bogu je sve moguce ,ako nisi znala ,nama ljudima nije sve moguce

- - - - - - - - - -

PA SADA VIDITE KAKO IH UCE DA GOVRE NEISTINE:

Phil 2:5 Jer ovo da se misli medju vama šta je i u Hristu Isusu,
Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi;pred Bogom.
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Kol 2:8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
Kol 2:9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.
Kol 2:10 I da budete ispunjeni u Njemu koji je glava svakom poglavarstvu i vlasti;

Joh 10:30 Ja i Otac jedno smo.

Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Njihov cilj je uniziti Hrista po svaku cenu koristeci i neistine.

Ovo je dobar odgovor

- - - - - - - - - -

Gde u bibliji Isus kaze ja sam ''bogocovek'' ili bilo ko da spominje ?!
Nigde !

Sta si ti monofizita?

pitanje za Ariannu i ostale koji ne veruju da je Isus Bog...zasto je Isus morao da se rodi cudesnim putem ,tj.posredstvom Svetoga Duha ,ako je on samo prorok kako vi smatrate ,odnosno to je Arijeva jeres.?Zasto se nije rodio kao i mi sto se radjamo ,kao i Mojsije koji je jedan od najvecih proroka ikada ,zasto je morao Hristos da se rodi cudesnim putem ?

Citat Original postavio El Mumin Pogledaj poruku
Uz dužno poštovanje autoru , mislim da je naziv ovog posta postavljen preusko. Autor posta ovdje nudi samo dvije moguće opcije koje se tiču ličnosti Isusa: Da li je Isus Bogočovjek ili Sin Božiji, tako da nije ostavljeno prostora za stavove pripadnika drugih vjera, koje Isusa također smatraju realnom historijskom ličnosti i u njihovim životima Isus ima bitnu ulogu.
To je isto kad bi se postavilo pitanje da li je auto koje je neki čovjek imao bilo žute ili zelene boje, a u stvari bilo je plavo.
Ovim postom se forsiraju samo dvije date mogućnosti, jer je gospodin koji je postavio ovaj post ne pitajući ostale ostale mogućnosti jednostavno izbacio.
Po meni lično, ko je bio Isus, najbolji odgovor je dao Časni Kuran , kao jedina Božija Objava koja tolike vjekove odoljeva promjenama i još je u svom originalnom značenju kao što je bila prije 1400 + godina.
Biblija, bez uvrede vjernicima koji je slijede, za mene jednostavno nije kao valjan argument kojom bi se mogla opisati istinska funkcija Isusa u vremenu u kojem je živio.
Iako mi muslimani smatramo da je Biblija imala elemente Božije objave u svom početku, isto tako smo svjesni da je ona danas samo jednim malim dijelom Božija Riječ, jer je kroz svoju historiju pretrpila toliko promjena od strane ljudi da se više ne može smatrati toliko istinitom. Ja na ličnost Isusa gledam kao na opis ljudi koji su živjeli vjekovima poslije njega i ne poznajući ga lično.
Casni Kuran je za muslimane širom svijeta direktna Božija riječ koju je objavio svom posljednjem poslaniku Muhammedu a.s.. Sad neću iznositi dokaze da je Kuran Božija riječ, jer ne želim da skrenem sa teme, ali ću to rado učiniti kasnije forumu koji ću otvoriti.
Ovdje ću postaviti jedno pitanje : Ili je istinitije što Bog o Isusu kaže u Kuranu ili što su napisali obični ljudi u Bibliji, te su to mase kršćanskih vjernika prihvatile bez pogovora ? Naravno da ću više vjerovati šta Bog u Kuranu piše o Isusu, nego neki samoproklamovani sveci u kršćanskoj historiji.
Mi muslimani vjerujemo da Isus nije bio niti Bog, niti Božiji Sin, niti Bogočovjek, nego samo Božiji poslanik koji je poslan od strane Boga da ljudima prenese Božiju riječ.
Pozivam se na Božiju riječ i citiram ajete iz Časnog Kurana.QUOTE;Smesni ste ljudi .Malo da ste citali istoriju islama od vasih ucenjaka ,videli biste da je kuran itekako izmenjen ,umesto sto pricate lazi i klevetate Bibliju.Zato cete dati odgovor pred Bogom ,ako se ne pokajate .I to nisu pisali "obicni ljudi "kako pokusavate ovde da predstavite ,kao prvo Stari Zavet je pisan od strane proroka Bozijih,Mojsije je dosta pisao ,petoknjizje na primer,..novi Zavet su pisali ucenici Hristovi,apostoli ,koji nisu bili "obicni ljudi"...

Ali u Časnom Kuranu piše i ovo :

Allahu je prava vjera jedino – islam! (Ali-Imraan, 19)

A onaj koji želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onome svijetu nastradati. (Aali Imraan: 85)

Ovdje se jasno iz ovog Kuranskog ajeta vidi da je kod Boga jedina priznata vjera Islam. Kuran je objavljen Muhammedu s.a.w.s iz više razloga:

1. Da potvrdi da su i prijašnje Knjige bile od Boga , ali da su ih ljudi toliko izmjenjali da jednostavno više ne ispunjavaju svoju zadaću u cjelosti

2. I da je Kuran objavljen kao derogacija , ne prijašnjih Svetih Knjiga, nego onoga što su ljudi oduzeli ili dodali u iste

3. Da je zato samo Islam ispravna i priznata vjera kod Boga zbog gore nabrojanih razloga i da će Kuran ostati nepromijenjen do dana današnjeg, jer je finalna opomena čovječanstvu.

U Časnom Kuranu stoji: ”Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!” (El-Hidžr, 9.)

Dakle, ko je taj koji je prije više od 1400 + godina dao obećanje da će Kuran ostati nepromjenjen do dana današnjeg i to obećanje održati, ako ne Bog lično ?

P.S. Hvala ti na navodima iz Biblije koja dokazuju da Isus nije ni Bogočovjek, ni Sin Božiji nego samo Božiji poslanik što se u potpunosti slaže sa Islamskim učenjem.

A u Bibliji ,tacnije Novom Zavetu stoji da su proroci do Jovana Krstitelja ,nema vise proroka .Sve posle njega su lazni proroci ,ja verujem Bibliji.Po plodovima njihovim poznacete ih ,po delima ,kaze nam Gospod

- - - - - - - - - -

Znaci Isus je Bog Otac.

- - - - - - - - - -

Nit postoji trojstvo, nit postoje trojica, postoji samo Jedan Bog sa tri titula: Otac, Sin i Duh.

Stvarno!ajde dokazi da su to samo titule.Zasto bi Hristos toliko puta to naglasavao u Jevandjelju ,ako su to samo "titule".

- - - - - - - - - -

Znaci Isus je Bog Otac.

- - - - - - - - - -

Isus je Sin ,Otac je na nebu.Zasto Gospod Hristos kaze ako ste videli Mene videli ste i Oca ?a Otac je na nebu ?zato sto su ista sustina a 3 lica a ne 3 titule.

- - - - - - - - - -

Zasto je Otac rekao "ovo je Sin moj LJubljeni ,njega poslusajte ,On je po mojoj volji"?Zasto Mu se Otac obraca ,ako je Otac po tebi samo titula ,ti kazes da je titula ,a Otac se obraca i Hristu i narodu.Znaci titula Otac se obraca Tituli Sinu ,to tako po tebi ispada?!

- - - - - - - - - -

Ocigledno ovde pokazuje da je Otac drugo lice ,kao sto je i Sin ,kao sto je i Duh Sveti.Jer ne zaboravimo Duh Sveti je sisao (osenio)na Mariju ,....Po tvojo logici ispada da je Isus ,Sin Boziji sisao na Mariju,a znamo da nije tako.

Duh Sveti je sila koja deluje ,koja je sisla na apostole ,znaci nikako ne moze biti samo titula",Duh Sveti se pominje i u starom Zavetu ,i Sin se pominje i Otac se pominje ,takodje i u Novom.

- - - - - - - - - -

"I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek." (Jovan 14,16). "A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh." (Jovan 14,26). "A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene." (Jovan 15,26). "Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem; jer ako ja ne idem, utešitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću Ga k vama." (Jovan 16,7). i kako ovo moze da bude titula?

Припадам Асатру религији.

Pa sta onda trazis ovde?

- - - - - - - - - -

Odgovor na prvi dio tvog pitanja je da je Bog znao da će ljudi uplesti svoje prste u Njegove Knjige prije Časnog Kurana i to im je bilo iskušenje. On je jednostavno Sveznajući. Ali, već u posljednjoj Božijoj Knjizi - Časnom Kuranu, obećao je da ljudi neće moći promijeniti ni jedan stih u Kuranu do dana današnjeg i tome svi mi ljudi svjedočimo htjeli i ne htjeli, što dokazuje da On svoje obećanje ispunjava.

Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista cemo Mi nad njim bdjeti!“ (El-Hidžr: 9).
I uistinu, na cijelom svijetu samo je jedan Kuran, stoljećima saćuvan od izmjene samo jednog harfa, dok postoji toliko verzija Biblije....

Odgovor na drugi dio tvog pitanja:

Svi islamski propisi i temelji vjerovanja su u skladu sa beskompromisnim monoteizmom.Allah je jedan i Jedinstven u Svojim imenima i svojstvima.

Allah uzvišeni na više mjesta u Kur’anu za Sebe kaže MI.Međutim, ovo ne znači da islam zagovara vjerovanje u više bogova.

Postoje dva tipa množine

U nekoliko jezika postoje dva tipa plurala (množine). Prvi plural je numerički, odnosi se na nešto čija je količina više od jedan. Drugi je plural poštovanja.

a) Kraljica Engleske često kaže MI umjesto JA, i ovo je poznato kao kraljevski plural.

b) Radžif Gandi, bivši premijer Indije ima je običaj na hindu jeziku reći:” Hum dekhna chahte hain.” Što znači “ Želimo vidjeti“, HUM znači mi, što je kraljevski plural hindu jezika.

c) Isto tako, kada Uzvišeni Allah govori o Sebi u Kur’anu, koristi arapsku zamjenicu Nahnu, što znači MI. Ovo nije numerički plural nego plural poštovanja.

Tewhid, odnosno monoteizam, temelj je Islama. Allahova jednoća se na mnogo mjesta spominje u Kur’anu. Na primjer, u suri Ihlas:

Reci: ”On je Allah – jedan!”
jel ti znas da su i dan danas sacuvani orIGINAL SVICI Novog Zaveta ,i kako je mogao da bude izmenjen?

Back