Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kada ljudski rod umre, SVI su mrtvaci.
Pitam te sta znaci i ko sudi mrtvacima:

20, 11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.

Ako je Bog dao Otkrivenje Isusu, znaci Bog je to odredio,a ne Isus i ko je na Velikom i Belom prestolu: Bog ili Isus :?:
Isus je na belom prestolu

A dal si ti poceo da se zekis < :lol:

- - - - - - - - - -

Ima tri titule, ili tri svojstva ili je tri ipostasa, ali je Jedan, :)

Eto priznajes da ima 3 tri ipostasi jednu sustinu .Хипостаза или ипостас (грч. υποστασις — стајати под) је филозофски појам који дословно значи оно што стоји испод, под-стајање (лат. sub-stantia). У филозофији, хипостаза може бити подлога, основа, биће, супстанција и сл. [1] У хришћанској теологији, хипостаза је израз којим се одређују лица Светe Тројицe.Znaci ipostas nije titula .

- - - - - - - - - -

Znas sta je poenta, ako nisi opdredjen i pre postanja sveta, ne moze ti biti otkriveno, jer nisi odredjen za to, :)

- - - - - - - - - -

Kako je Isus na prestolu, kada sedi Bogu sa desne strane,a to znaci pored Boga, :)

Isus ce biti na prestolu kada dodje da sudi ,na tom sam mislio ,i tosam napisao .

- - - - - - - - - -

Ja verujem da je Bog udahnuo coveku duha i da je covek postao Dusa ziva,a ti u sta verujes :?:
Pa i ja verujem tako .Kako onda kazes da smo samo fizicko telo

Za mene je titula, lepo mi to zvuci ipostas.A sam si napisao da stoji ispod, znaci u tom smislu Bog je glava Hristu,a Hrist nama.
A za tvoje obavestenje rec Logos,nam stize od Heraklita iz Efesa(6 vek pre n. ere), koji je rekao da Logos uvek postoji,a da ljudi nisu kadri da ga razumeju.
Zanci nije govor, vec Razum koji stvara miso.
A Filon Aleksandrijski je rekao da je Sv. Duh delujuca Bozija sila.

Trojstvo ne Postoji i nikada ga nije bilo, pa prema tome, ako znamo da je Bog i Duh i Bog se javio u telu, znaci da je Bog Jedan i da ce on obaviti sve sto treba.

Opet te pitam zasto je Isus stalno ponavljao kada je ucio ,o Ocu ,o Njemu kao Sinu covecijem i Bozijem i o DUhu ...ako je to samo titula ?Ne kapiram koja je poenta stalnog ponavljanja neke titule kako ti kazes ,ispada da je Isus non stop sebe kitio titulama i hvalisao se ?Zar ne?

- - - - - - - - - -

Bog Otac je glava Hristu kao coveku ,a ne po Bozanstvu ,kao i sam Hristos sto je rekao " Ja i Otac smo jedno ":Otac se nije rodio od device i postao covek ,kao i mi ,ali Sin jeste ...I kada je postao covek ;on normalno nije izgubio Bozansku osobinu

Eto priznajes da ima 3 tri ipostasi jednu sustinu .Хипостаза или ипостас (грч. υποστασις — стајати под) је филозофски појам који дословно значи оно што стоји испод, под-стајање (лат. sub-stantia). У филозофији, хипостаза може бити подлога, основа, биће, супстанција и сл. [1] У хришћанској теологији, хипостаза је израз којим се одређују лица Светe Тројицe.Znaci ipostas nije titula .

- - - - - - - - - -

Isus ce biti na prestolu kada dodje da sudi ,na tom sam mislio ,i tosam napisao .

- - - - - - - - - -

Pa i ja verujem tako .Kako onda kazes da smo samo fizicko telo

Znaci Isus ima svoj presto, :)

Kada je Adam stvoren od cega, od zemlje i tada mu je Bog udahnuo Duha i Adam je postao Dusa ziva.
kada je Adam umro, vratio se u prah,a duh se vratio Bogu, jasno :?:

Znaci Isus ima svoj presto, :)

Kada je Adam stvoren od cega, od zemlje i tada mu je Bog udahnuo Duha i Adam je postao Dusa ziva.
kada je Adam umro, vratio se u prah,a duh se vratio Bogu, jasno :?:

A kako se Adam vratio odmah Bogu tj njegova dusa kada nas Pismo uci da je raj bio zatvoren tada ,sve do dolaska Hristovog ,tj .kada je on vaskrsao"i postavi Bog 2 heruvima da cuvaju ulaz u raju",znaci blokada ,nema raja do Hristovog vaskrsenja .sve duse bilo da su pravedne ili gresne su odlazile u pakao,5508 godina je raj bio zatvoren ,a zbog cega zato sto je Adam prestupio zapovest koju mu je Bog da o u Edemu(vrtu)

- - - - - - - - - -

Zato je Bog Otac poslao Mesiju -Spasitelja da iscupa te duse iz pakla ,a nama sansu da mozda udjemo u raj

Opet te pitam zasto je Isus stalno ponavljao kada je ucio ,o Ocu ,o Njemu kao Sinu covecijem i Bozijem i o DUhu ...ako je to samo titula ?Ne kapiram koja je poenta stalnog ponavljanja neke titule kako ti kazes ,ispada da je Isus non stop sebe kitio titulama i hvalisao se ?Zar ne?

- - - - - - - - - -

Bog Otac je glava Hristu kao coveku ,a ne po Bozanstvu ,kao i sam Hristos sto je rekao " Ja i Otac smo jedno ":Otac se nije rodio od device i postao covek ,kao i mi ,ali Sin jeste ...I kada je postao covek ;on normalno nije izgubio Bozansku osobinu

Isus je zacet Bozijiom duhom, znaci samim Bogom,a posto je Bogu sve moguce, to znaci da je dlucio da se u telo uselli kao Duh, da bi se nama kroz Isusa prikazao.
Ako je Satan iskusavao Isusa, iskusavao je Coveka, a ne Boga, jer Boga ne moze da testira, je li tako :?:

Isus je rekao da je On u Ocu i Otac u njemu i da Otac cini dela, znaci da je Isus bio samo covek, ali je imao Boziju puninu.

Isus je bio i prorok i ucitelj i vizionar, i sve kritikovao je fariseje i na kraju je ubijen kao Covek,a reako je Bogu: zasto si me ostavio i predajem svoj Duh tebi, sta ti ovo govori :?:

Isus se nikada nije uporedjivao sa Bogom, ali je na krstenju primio Bozijeg duha.
Da li je tebi jasno da je Bog Jedan i da je to preko Isaije obelodanio nama, i plus je i ovo rekao ;

2.Mosjijeva 6, 3 I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, Gospod, ne bih im poznat.

Znaci on se njima javlja kao Bog svemoguci,a ne kao Gospod,a Isusa su zvali Gospod, znaci za nasa pokoljenja je ostavljeno da znamo da je Bog svemoguci, Elah ili Adonaj, ujedno i Gospod, koji se javio kroz Isusa.
Ovo treba da ti bude jasno, da Bog radi kako hoce, jer mu je sve moguce, jer je sve stvorio i on odlucio kako ce sve da se zavrsi u buducnosti.

Isus ce biti na prestolu kao sudija,.nisam rekao "ima svoj presto"rekao sam i to pise ,da "sedi sa desne strane Oca",i da ce doci sa slavom da sudi i zivima (imena zapisana u knjigu zivota ) i mrtvima (kojima nisu zapisana),svi ce ljudi koji su ikada ziveli ustati na sud ,tela i zglavci ce im se spojiti ponovo .....

- - - - - - - - - -

ovo se slazem satana je iskusavao Isusa kao coveka ,kao Boga nije mogao da ga kusa ,znaci imao je ljudsku prirodu i imao je prava da ga kusa ,ali samim tim da bi nam Gospod pokazao kako mi obicni ljudi treba da se drzimo pri iskusenju....

A kako se Adam vratio odmah Bogu tj njegova dusa kada nas Pismo uci da je raj bio zatvoren tada ,sve do dolaska Hristovog ,tj .kada je on vaskrsao"i postavi Bog 2 heruvima da cuvaju ulaz u raju",znaci blokada ,nema raja do Hristovog vaskrsenja .sve duse bilo da su pravedne ili gresne su odlazile u pakao,5508 godina je raj bio zatvoren ,a zbog cega zato sto je Adam prestupio zapovest koju mu je Bog da o u Edemu(vrtu)

- - - - - - - - - -

Zato je Bog Otac poslao Mesiju -Spasitelja da iscupa te duse iz pakla ,a nama sansu da mozda udjemo u raj

Duh Adamov se vratio Bogu, kakve veze ima raj-Edem sa tim :?:
Ovo je neverovatno da sve duse idu u pakao, pa jel ti lepo pise i Pravednik 12,7 da se duh vraca Bogu :?:
Bog je zatvorio Eden, da Adam ne bi ubrao plod sa drveta Zivota.
I odakle ti saznanje da sve duse idu u pakao :?:
Drugo, postoji Bozija crkva na nebesima, tamo ce se ziveti.
Bog je odredio svoje seme i pre postanja sveta, ali i njih Satan iskusava, kao sto je i Jova iskusavao.
A sta je bilo sa prorokom Ilijom, kada je ziv odnesen na nebo, gde je sada :?:

Isus je bio i prorok i ucitelj i vizionar, i sve kritikovao je fariseje i na kraju je ubijen kao Covek,a reako je Bogu: zasto si me ostavio i predajem svoj Duh tebi, sta ti ovo govori
Quote;;;;;Pa eto sam kazes ,bio je COVEK ,znaci imao je nase osobine ,strah,osecao glad ,zedj,strepnju ,ali se predao vOLJI OcEVOJ ,zato se molio u getsimanskom vrtu ,ako moze ova casa da me mimoidje ali ne kako je moja volja ,nego Tvoja OCE"znaci u svemu je bio poslusan OCU BOGU,samim tim ostavio primer ,da i mi tako treba da se trudimo ,da zivimo u skladu sa Bozjom voljom

Isus ce biti na prestolu kao sudija,.nisam rekao "ima svoj presto"rekao sam i to pise ,da "sedi sa desne strane Oca",i da ce doci sa slavom da sudi i zivima (imena zapisana u knjigu zivota ) i mrtvima (kojima nisu zapisana),svi ce ljudi koji su ikada ziveli ustati na sud ,tela i zglavci ce im se spojiti ponovo .....

- - - - - - - - - -

ovo se slazem satana je iskusavao Isusa kao coveka ,kao Boga nije mogao da ga kusa ,znaci imao je ljudsku prirodu i imao je prava da ga kusa ,ali samim tim da bi nam Gospod pokazao kako mi obicni ljudi treba da se drzimo pri iskusenju....

Aha, znaci kada Isusa, Satan iskusava, kada ga fariseji jure da ga ubiju, kada ga razapinju na krst i fizicki ga ubijaju, onda je Covek,a u svim ostalim slucajevima je Bog :?:
Interesantna ti je ova teza, :)

Duh Adamov se vratio Bogu, kakve veze ima raj-Edem sa tim :?:
Ovo je neverovatno da sve duse idu u pakao, pa jel ti lepo pise i Pravednik 12,7 da se duh vraca Bogu :?:
Bog je zatvorio Eden, da Adam ne bi ubrao plod sa drveta Zivota.
I odakle ti saznanje da sve duse idu u pakao :?:
Drugo, postoji Bozija crkva na nebesima, tamo ce se ziveti.
Bog je odredio svoje seme i pre postanja sveta, ali i njih Satan iskusava, kao sto je i Jova iskusavao.
A sta je bilo sa prorokom Ilijom, kada je ziv odnesen na nebo, gde je sada :?:

Tada su duse isle u pakao ,sada idu i u raj i u pakao ,sve prema zasluzi i milosti Bozjoj

- - - - - - - - - -

Aha, znaci kada Isusa, Satan iskusava, kada ga fariseji jure da ga ubiju, kada ga razapinju na krst i fizicki ga ubijaju, onda je Covek,a u svim ostalim slucajevima je Bog :?:

Pa jel bio covek ili nije ?ajde kazi ,o cemu pisem sve vreme ?!

- - - - - - - - - -

A gde se nalazi Bog po tebi ?Kazes duh se vraca Bogu ,a gde ide dusa?

- - - - - - - - - -

A zasto Ga satana iskusava ,zasto su Ga fariseji ,hteli da ga ubiju ,je li to bilo po dopustenju Bozjem ,u ovom slucaju Ocevom posto je Otac na nebu a Sin na zemlji,?Je li tako pisalo u prorocima da ce tako biti?A da se Sin samo predao Ocevoj volji i savrseno ispunio do kraja

Isus je bio i prorok i ucitelj i vizionar, i sve kritikovao je fariseje i na kraju je ubijen kao Covek,a reako je Bogu: zasto si me ostavio i predajem svoj Duh tebi, sta ti ovo govori
Quote;;;;;Pa eto sam kazes ,bio je COVEK ,znaci imao je nase osobine ,strah,osecao glad ,zedj,strepnju ,ali se predao vOLJI OcEVOJ ,zato se molio u getsimanskom vrtu ,ako moze ova casa da me mimoidje ali ne kako je moja volja ,nego Tvoja OCE"znaci u svemu je bio poslusan OCU BOGU,samim tim ostavio primer ,da i mi tako treba da se trudimo ,da zivimo u skladu sa Bozjom voljom

Pa normalno da nam je sotavio primer kako da zivimo, to imas u Propoved na gori iz mateja 5,6,7 glava.

A sta se desdilo sa Enohom i Ilijom, gde su sada :?:

Predao se volji Ocevoj ,zato sto je bio i COVEK.

- - - - - - - - - -

Pa normalno da nam je sotavio primer kako da zivimo, to imas u Propoved na gori iz mateja 5,6,7 glava.

A sta se desdilo sa Enohom i Ilijom, gde su sada :?:

Enoh i Ilija nisu umrli prirodnom smrcu kao ljudi ,oni su sada u raju..

- - - - - - - - - -

Enoh i Ilija ce biti " svedoci pred Hristov drugi dolazak ,tj.kada dodje da sudi,oni ce upozoravati na antihrista i bice ubijeni ,pa ce ih Bog ponovo vaskrsnuti

Tada su duse isle u pakao ,sada idu i u raj i u pakao ,sve prema zasluzi i milosti Bozjoj

- - - - - - - - - -

Pa jel bio covek ili nije ?ajde kazi ,o cemu pisem sve vreme ?!

- - - - - - - - - -

A gde se nalazi Bog po tebi ?Kazes duh se vraca Bogu ,a gde ide dusa?

- - - - - - - - - -

A zasto Ga satana iskusava ,zasto su Ga fariseji ,hteli da ga ubiju ,je li to bilo po dopustenju Bozjem ,u ovom slucaju Ocevom posto je Otac na nebu a Sin na zemlji,?Je li tako pisalo u prorocima da ce tako biti?A da se Sin samo predao Ocevoj volji i savrseno ispunio do kraja

Isus je Uvek bio Covek i Posrednik izmedju Boga i ljudi.

A kada Bog dune duha i tada postaje covek Duza ziva.

Satan ga je iskusavao, fariseji su ga jurili da ubiju,a jevreji su ga osudili i ubili na kraju, znaci Isus je bio samo Covek.
Isus je izvrsio Boziju volju, i nije se bunio.
Znaci, jos samo da tio shvatis to isto,a onda ces razumeti da je Bog Jedan, :)

- - - - - - - - - -

"u ovom slucaju Ocevom posto je Otac na nebu a Sin na zemlji,"

Nema dva, ima samo Jedan BOg, koji je bio nekada Bog svemoguci, a nama je poznat kao Gospod, :)

Predao se volji Ocevoj ,zato sto je bio i COVEK.

- - - - - - - - - -

Enoh i Ilija nisu umrli prirodnom smrcu kao ljudi ,oni su sada u raju..

- - - - - - - - - -

Enoh i Ilija ce biti " svedoci pred Hristov drugi dolazak ,tj.kada dodje da sudi,oni ce upozoravati na antihrista i bice ubijeni ,pa ce ih Bog ponovo vaskrsnuti

Znaci Enoh i Ilija su sada u raju,a ti napisa malopre da niko nije u raju,a kada budemo u Bozijoj crkvi, bicemo kao andjeli, da li su Enoh i Ilija kao andjeli sada i gde borave trenutno :?:

Back