Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Da li ti znas na sta se uopste odnosi ovaj stih i da to nema veze sa ljudima koje SPC proglasava svecima :?:

20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.

Ovo je pogresno prevedeno, igrom slucaja imam Novi zavet koji je stampan 2003 godine u stampariji Srpske Petrijarsije u Beogradu i s blagoslovom Patrijarha Pavla objavljen i pise sledece:

Veseli se nad njim, nebo i Svetitelji, i Apostoli, jer izrece Bog sud vas nad njim.

A koje je to ljude Bog prozvao svetiteljima :?:
Da li ti znas zbog cega je Jovan bio na Patmosu i da je Jovan bio jevrejin :?:

Vidis, Bog je rekao da ce jednoga dana svi i muski i zenski i deca prorokovati,a pre toga je Bog imao svoje Glasnike, tj. Proroke, koji se nalaze u St. Zavetu.
Kako ti mozes da ides protiv Isusove reci, ako je tvrdio da je samo Bog Svet i niko drugi :?:
Ko je bio pobijen radi reci Bozje?Who was slain?Je li su andjeli ,je li zivotinje ili ljudi?

- - - - - - - - - -

Sta su ti ljudi ,koji su pobijeni,kako ih Bog naziva ?Prevod ne moze da bude pogresan ,ovaj prevod na engleskom sto sam izbacio je KjV ,koliko je meni poznato taj prevod je stotinama godina star

Cak i koj J.W .postoji isti prevod gde se pominju sveti ,iako oni ne priznaju svetitelje ,znaci Bog naziva direktno ljude svetim kao sto smo videli ,u Starom Zavetu Jevreje ,svetim ,zato sto ih je izabrao ,i u Novom mucenike i proroke koji su pobijeni da bi se rec Bozja ocuvala ,tj.nisu hteli da izdaju veru,sto opet ukazuje da prava vera MORA BITI GONJENA

- - - - - - - - - -

OVaj prevod sto sam gore izbacio je od KJV ,lakse mi je na engleskom da pronadjem ,pa sam zato izbacio

Nemoj mi molim te nista o svedocima, oni su biznis organizacija,a njihov je poseban prevod, oni na par mesta i nemaju odredjene stihove, tako da njih zaboravi.

Pogledaj ovaj stih sta kaze :

23 I videlo žiška neće se više svetliti u tebi, i glas ženika i neveste neće više biti čuven u tebi; jer trgovci tvoji behu boljari zemaljski, jer tvojim čaranjem prevareni biše svi narodi.

Zenik je Isus,a Nevesta je Bozija crkva,a to nije nijedna iz danasnje forme hriscanstva.
Videlo ziska je Boziji glas o kojem je pricao Isus i ucenici.
A trgovci i boljari su upravo svestenstvo danasnjeg nazovi hriscanstva, koji su prevarili sve narode.

Zasto pise u Otkrivenju 18, 4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

Pise zato sto se upravo radi o tome sta svestenstvo radi sa vernicima i kako ce stradati, ako ne izadju iz crkava koji ne pripada Bogu.

A ko su sveti, sta pise u Otkrivenju:
14, 12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Da li ces ti razumeti da to nisu niti SPC, niti ostale crkve u formi hriscanstva danasnjeg i da to nema veze sa ranom crkvom i Isusom.

Preporucujem ti da poslusas besedu na Gori koju je Isus govorio i koja je prevedena sa aremejskog jezika , koji je Isus govorio i za mene je to usmeno predanje za vernike.

Ko je bio pobijen radi reci Bozje?Who was slain?Je li su andjeli ,je li zivotinje ili ljudi?

- - - - - - - - - -

Sta su ti ljudi ,koji su pobijeni,kako ih Bog naziva ?Prevod ne moze da bude pogresan ,ovaj prevod na engleskom sto sam izbacio je KjV ,koliko je meni poznato taj prevod je stotinama godina star

Sto se tice prevodjenja,treba da znas jedno: rimokatolicki teolog Jeronim je zamenio 3,5 hiljada reci u latinskoj Vulgati,a jezuiti su u 16-tom veku izdali naredjenje da Erazmo Roterdamski takvu Bibliju i stampa.
Drugo, naucnici su dokazali da postoje 17,5 hiljada tekstova latinske Vulgate i grcke Septuginte, pa ti sada meni reci koji su pravi tekstovi u Bibliji :?:

- - - - - - - - - -

POsto za tebe ne postoje sveti ljudi ,onda za tebe ne postoje ni mucenici vere radi ,ako ides po toj logici,i protivis se onome sto pise u Pismu

Ja se striktno protivim ljudskoj filozofiji, na koju je Isus upozoravao, cak je i farisejima u svoje doba rekao da su licemeri i da su platu unapred primili.
Zar te to ne podseca na danasnje vreme,ista "koreografija" , drugi "glumci su u pitanju.
Hajde pogledaj to sto sam ti postavio, pa razmisli, da li se svestenstvo SPC, vlada prema tome ili ne .

- - - - - - - - - -

Da li ti razmislajs kako su ziveli prvi vernici posle Hrista, sta se njima desavalo i kako su se zrtvovali za veru:?:
I da li sada te ljude treba proizvesti u svece, pa zasto Isusa ne zoves sveti Isus :?

- - - - - - - - - -

Da li ti sebe racunas u mucenika radi Hrista :?:

A ko su sveti, sta pise u Otkrivenju:
14, 12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.
QUOTE;I ti onda ladno kazes da Bog ne naziva ljude svetim!!!???Da li znas koji ce podvig da imaju ljudi koji zive u zadnjim vremenima? Podvig ce biti taj da ce samo trPLJENJE da se vera ocuva i da se ocuvaju zapovesti Bozje ,,,,A mi zivimo u tim poslednjim vremenima..i znas koji ce podvig jos biti ,stradanje i trpljenje bolesti ,bez roptanja na Boga.

Sto se tice prevodjenja,treba da znas jedno: rimokatolicki teolog Jeronim je zamenio 3,5 hiljada reci u latinskoj Vulgati,a jezuiti su u 16-tom veku izdali naredjenje da Erazmo Roterdamski takvu Bibliju i stampa.
Drugo, naucnici su dokazali da postoje 17,5 hiljada tekstova latinske Vulgate i grcke Septuginte, pa ti sada meni reci koji su pravi tekstovi u Bibliji :?:

- - - - - - - - - -

Ja se striktno protivim ljudskoj filozofiji, na koju je Isus upozoravao, cak je i farisejima u svoje doba rekao da su licemeri i da su platu unapred primili.
Zar te to ne podseca na danasnje vreme,ista "koreografija" , drugi "glumci su u pitanju.
Hajde pogledaj to sto sam ti postavio, pa razmisli, da li se svestenstvo SPC, vlada prema tome ili ne .

- - - - - - - - - -

Da li ti razmislajs kako su ziveli prvi vernici posle Hrista, sta se njima desavalo i kako su se zrtvovali za veru:?:
I da li sada te ljude treba proizvesti u svece, pa zasto Isusa ne zoves sveti Isus :?

- - - - - - - - - -

Da li ti sebe racunas u mucenika radi Hrista :?:

Ja sam ti rekao da nemam veze sa onim sta radi SPC ,i da sam se od toga distancirao...DA ,rekao je Isus da ce da budu i mnogi prevaranti koji ce da izopacuju veru i ono sto pise u Svetom Pismu ,i da se treba cuvati takvih..PA sta su radili prvi Hriscani ,pa bili gonjeni ,stradali ,nisu izdavali veru ni po koju cenu ,a verovatno ne znas da su prvi Hriscani i nazivani Svetim...Pa ti i ljudi i jesu SVECI,pravoslavna Crkva i slavi te ljude ,preko 80 posto od ljudi koji su u kalendaru su ti mucenici ,ti prvi se proslavljaju u nasem kalendaru .Ne racunam sebe u mucenike .

Aha, sada smo stigli i do idoplopoklonstva, slavis mucenike,a sta je Bog rekao :

5.Mojsijeva 4, 16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene,

5, 8 Ne gradi sebi lik rezani, niti kakvu sliku od tvari koje su gore na nebu ili koje su dole na zemlji ili koje su u vodi ispod zemlje.

3. Mojsijeva 26, 1 Nemojte graditi sebi idola ni likova rezanih, niti stupova podižite, ni kamena sa slikama mećite u svojoj zemlji da mu se klanjate; jer sam ja Gospod Bog vaš.

Dela Apostolska 17,
29 Kad smo dakle rod Božji, ne treba da mislimo da je Božanstvo kao ikone zlatne ili srebrne ili kamene, koje su ljudi majstorski načinili po smišljanju svom.

Rimljanima 1, 23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.

Efescima 5, 5 Jer ovo da znate da nijedan kurvar, ili nečist, ili tvrdica (koji je idolopoklonik), neće imati dela u carstvu Hrista i Boga.

Kako ti ovo izgleda :?:

Aha, sada smo stigli i do idoplopoklonstva, slavis mucenike,a sta je Bog rekao :

5.Mojsijeva 4, 16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene,

5, 8 Ne gradi sebi lik rezani, niti kakvu sliku od tvari koje su gore na nebu ili koje su dole na zemlji ili koje su u vodi ispod zemlje.

3. Mojsijeva 26, 1 Nemojte graditi sebi idola ni likova rezanih, niti stupova podižite, ni kamena sa slikama mećite u svojoj zemlji da mu se klanjate; jer sam ja Gospod Bog vaš.

Dela Apostolska 17,
29 Kad smo dakle rod Božji, ne treba da mislimo da je Božanstvo kao ikone zlatne ili srebrne ili kamene, koje su ljudi majstorski načinili po smišljanju svom.

Rimljanima 1, 23 I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.

Efescima 5, 5 Jer ovo da znate da nijedan kurvar, ili nečist, ili tvrdica (koji je idolopoklonik), neće imati dela u carstvu Hrista i Boga.

Kako ti ovo izgleda :?:

Ma ti samo izvrces ,prvo kazes da Bog ne naziva ljude svetim ,a ja sam ti dokazao iz stihova da ih naziva upravo tako ,i sta kazes na to .?Mi ne pravimo kipove kao rimokatolici ,ako nisi znao ,..da ,mi slavimo i postujemo svetitelje ali ih ne OBOZAVAMO ,u tome je velika razlika ,samo Boga ob ozavamo ,kao i sto i pise u Starom Zavetu

- - - - - - - - - -

Ako Isusa zoves Bogom Ocem , onda je u redu da je i Svet, :)

A da li je tako, jer i dalje zastupas tezu za trojstvo , :)

Pa ja neprodajem veru za veceru

- - - - - - - - - -

Ajde kazi mi zasto Isus sedi sa desne strane Oca ,ako je on (Isus)Otac ?

- - - - - - - - - -

I kazi mi ko je sisao na apostole u vidu ognjenih jezika ?Je li Isus sisao ili je sveti Duh sisao?I ko je poslao Svetog Duha na apostole?

- - - - - - - - - -

Znaci po tebi ispada da Isus sedi sam pored sebe sa desne strane ?!I ispada da je Isus sisao na apostole a ne Duh Sv....

Sta pise na pocetku Otkrivenja :
1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu;
Znaci otkrivenje je Isusovo, ali je njemu dao Bog.
Jovan je imao viziju i u njoj Isus kaze da je Alfa i Omega, Prvi i Poslednji.
A Bogu je sve moguce, pa cak i to da se u telu javio, kako pise u Timotija poslanici.
A pise takodje da je Isus Covek i jedini Posrednik izmedju Boga i vernika.
A Isus je zacet Bozijim duhom je li tako :?:
Ako gledamo kako ti racunas trojstvo i da je Isus Bog, kako je bilo moguce da je Satan, koji je stvoreno bice, andjeo, iskusava Stvoritelja, znas dobro sta se sa njim desilo, da je kaznjen, jer hteo je da bude mocniji od Boga, seti se samo sta mu je Bog rekao kada je iskusavao Jova.
Znaci, Isus je bio samo Covek, koji je imao Bozijeg duha u sebi, a posto znamo da je Bog i Duh, znaci Bog boravi u Isusu.
Seti se kada Isus govori, Bog moj i Bog vas.
Seti se kada je na krstu , kako Hristos izgovara reči "Eli Eli lama savahtani", upravo Hristos izgovara prvi stih 21/22 psalma "Bože, Bože moj zašto si me ostavio".

Luka 23,46 I povikavši Isus glasno reče: Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu.

Ako znamo da Bog udahnjuje duha svoga i Covek postaje dusa ziva,a kada Covek umre, duh se vraca Bogu, da li je ovo dokaz da je Isus bio Samo covek, koga je Bog koristio :?:
Otkrivenje 1, 8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
13 I usred sedam svecnjaka Nekoga, nalik na Sina covecija;
14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,

Da li ovo moze biti Isus ili Bog Otac, ako znamo da je Bog dao Isusu Otkrivenje,a Isus otkriva Jovanu tajnu :?:

Prvo dolazi Iskusenja :
10 Jer si održao reč trpljenja mog, i ja ću tebe sačuvati od časa iskušenja, koji će doći na sav vasioni svet da iskuša one koji žive na zemlji.
A onda sud:
15 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!

16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.

Pogledaj sta pise u Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

Znaci Isus javlja sud narodima,a Bog je taj koji sudi.

18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Ma ti samo izvrces ,prvo kazes da Bog ne naziva ljude svetim ,a ja sam ti dokazao iz stihova da ih naziva upravo tako ,i sta kazes na to .?Mi ne pravimo kipove kao rimokatolici ,ako nisi znao ,..da ,mi slavimo i postujemo svetitelje ali ih ne OBOZAVAMO ,u tome je velika razlika ,samo Boga ob ozavamo ,kao i sto i pise u Starom Zavetu

- - - - - - - - - -

Pa ja neprodajem veru za veceru

- - - - - - - - - -

Ajde kazi mi zasto Isus sedi sa desne strane Oca ,ako je on (Isus)Otac ?

- - - - - - - - - -

I kazi mi ko je sisao na apostole u vidu ognjenih jezika ?Je li Isus sisao ili je sveti Duh sisao?I ko je poslao Svetog Duha na apostole?

- - - - - - - - - -

Znaci po tebi ispada da Isus sedi sam pored sebe sa desne strane ?!I ispada da je Isus sisao na apostole a ne Duh Sv....

Sa desne strane Bogu sedi Covek zvani Isus-Yahoshua, koji je bio odredjen za zrtvovanje, seti se kada se molio Bogu da ga mimoidje casa, ali ne kako Isus hoce, nego kako Bog hoce.
Seti se kada je rekao ucenicima da ide Bogu da vernicima pripremi stanove.
Jovan 4, 24: A Bog je i Duh, pa prema tome Bog u svojstvu Duha silazi na apostole.
Pa seti se kako je Isus posle krstenja primio Bozijeg duha :?:
E sad pogledaj sta ovde pise stih iz Otkrivenja,za one koji budu zapisani u knjizi i budu u Bozijoj crkvi :

15 Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.

Da li pise Uselice se u njih , pa kako ce ase to useliti :?:

Dela Apostolska 17,

Sta je izjavio "svetac" Sava:

(7) Уз то, ми се клањамо и поштујемо и целивамо свечесну икону човечанског оваплоћења Бога Логоса помазаног Божанством и оставшег непромењено, тако да онај који је помазан вером сматра да види самога Бога Који се јавио у телу и с људима поживео. Клањамо се и дрвету Часнога крста и светим часним сасудима и божанским црквама и светим местима . Клањамо се и част одајемо икони Пресвете Богородице и иконама свечесних Божјих угодника, уздижући очи душе (наше) ка првообразном лику и ум узносећи на оно што је несхватљиво.

Znaci: celiva se ikona,klanja se drvetu krsta, klanja se ikoni Marije i ikonama Bozijih ugodnika.

Bog kaze ne moze,a vi se klanjate i celivate i postujete mrtve ljude i zene i drvo krsta na kojem je Isus razapet.

U Otkrivenju, Bog navodi da postoje sveti, ali ne navodi koji su to, jer Otkrivenje samo nagovestava, to je buducnost, o kojoj ne treba da razmislajmo, jer jeste zadnje vreme, ali ne znamo koliko dugo ce da traje to vreme.

2 Corinthians 5:10
Verse Concepts
For we must all appear before the judgment seat of Christ, so that each one may be recompensed for his deeds in the body, according to what he has done, whether good or bad.
Svi cemo se pojaviti pred Sudom Hristovim ,ne Ocevim nego Hristovim

- - - - - - - - - -

Matthew 19:28
Verse Concepts
And Jesus said to them, "Truly I say to you, that you who have followed Me, in the regeneration when the Son of Man will sit on His glorious throne, you also shall sit upon twelve thrones, judging the twelve tribes of Israel.
Je li ovde otac sudi ili Sin?

- - - - - - - - - -

John 5:27
Verse Concepts
and He gave Him authority to execute judgment, because He is the Son of Man.
sta kaze ovde ,dao Mu je autoritet da sudi ,tako da niko ne moze da tvrdi da ce Otac da sudi ,kada ovde pise nego Sin..

- - - - - - - - - -

Romans 2:16
Verse Concepts
on the day when, according to my gospel, God will judge the secrets of men through Christ Jesus.

Bog Otac je dao sud Sinu ,Sin ce da sudi celome svetu ,a ne Otac.

- - - - - - - - - -

John 5:22
Verse Concepts
"For not even the Father judges anyone, but He has given all judgment to the Son,
sta kaze ovde ,"cak ni Otac ne sudi svima ,nego je ceo sud predao Sinu ,.

Postoji Bozija crkva, koja je Vecni zivot i Ognjeno jezero.
Sta ti govore sledeci stihovi iz Otkrivenja, i ne zaboravi da je Bog dao Isusu otkrivenje :

20, 11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.

14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Dakle ko sudi :?:

Sin ce da sudi celom svetu a apostoli ce suditi Jevrejima,to je Hristovo obecanje

- - - - - - - - - -

Postoji Bozija crkva, koja je Vecni zivot i Ognjeno jezero.
Sta ti govore sledeci stihovi iz Otkrivenja, i ne zaboravi da je Bog dao Isusu otkrivenje :

20, 11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.

14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.

15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Dakle ko sudi :?:

Sin sudi .!Hristos je dao otkrivenje Jovanu Bogoslovu , a ne Bog je dao Hristu kako ti ovde pises

Sa desne strane Bogu sedi Covek zvani Isus-Yahoshua, koji je bio odredjen za zrtvovanje, seti se kada se molio Bogu da ga mimoidje casa, ali ne kako Isus hoce, nego kako Bog hoce.
Seti se kada je rekao ucenicima da ide Bogu da vernicima pripremi stanove.
Jovan 4, 24: A Bog je i Duh, pa prema tome Bog u svojstvu Duha silazi na apostole.
Pa seti se kako je Isus posle krstenja primio Bozijeg duha :?:
E sad pogledaj sta ovde pise stih iz Otkrivenja,za one koji budu zapisani u knjizi i budu u Bozijoj crkvi :

15 Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.

Da li pise Uselice se u njih , pa kako ce ase to useliti :?:

Dela Apostolska 17,

Sta je izjavio "svetac" Sava:

(7) Уз то, ми се клањамо и поштујемо и целивамо свечесну икону човечанског оваплоћења Бога Логоса помазаног Божанством и оставшег непромењено, тако да онај који је помазан вером сматра да види самога Бога Који се јавио у телу и с људима поживео. Клањамо се и дрвету Часнога крста и светим часним сасудима и божанским црквама и светим местима . Клањамо се и част одајемо икони Пресвете Богородице и иконама свечесних Божјих угодника, уздижући очи душе (наше) ка првообразном лику и ум узносећи на оно што је несхватљиво.

Znaci: celiva se ikona,klanja se drvetu krsta, klanja se ikoni Marije i ikonama Bozijih ugodnika.

Bog kaze ne moze,a vi se klanjate i celivate i postujete mrtve ljude i zene i drvo krsta na kojem je Isus razapet.

U Otkrivenju, Bog navodi da postoje sveti, ali ne navodi koji su to, jer Otkrivenje samo nagovestava, to je buducnost, o kojoj ne treba da razmislajmo, jer jeste zadnje vreme, ali ne znamo koliko dugo ce da traje to vreme.

E pa tu si se malo presao ...Oni nisu mrtvi ,,nego su zivi ,a Bog nije Bog mrtvih nego Bog zivih ,i svi oni koji uzveruju zivece do veka (raju)...

- - - - - - - - - -

◄ Mark 12:27 ►
Verse (Click for Chapter)
New International Version
He is not the God of the dead, but of the living. You are badly mistaken!"

New Living Translation
So he is the God of the living, not the dead. You have made a serious error."

28 A Isus reče im: Zaista vam kažem da ćete vi koji idete za mnom, u drugom rođenju, kad sede Sin čovečiji na prestolu slave svoje, sešćete i vi na dvanaest prestola i suditi nad dvanaest kolena Izrailjevih.

10 Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo;

16 Na dan kada Bog uzasudi tajne ljudske po jevanđelju mom preko Isusa Hrista.

27 I dade Mu vlast da i sud čini, jer je Sin čovečiji.

Znaci vidimo ovde sta je sta;
Bog uzasudi tajne ljudske;
Znaci priznajes da je Isus Sin Coveciji, koji ima vlast.

A ovo je najvaznije da razumes , Matej 28, 18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

22 Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu,

E sad, ako je Bog dao Isusu sud, sta se to onda desava pred Bozijm prestolom, kako to svi mrtvaci stoje pred Bogom i knjige su se otvorile i jedni odose u Vecni zivot ,a drugi u Ognjeno jezero, kao sto se desilo sa Satanom, Zveri i Laznim prorokom, da li ce i njih da sudi Isus ili Bog :?:

jedino ako ne verujes ni u raj ni u pakao ,ni u andjele ni u demone ,.

- - - - - - - - - -

28 A Isus reče im: Zaista vam kažem da ćete vi koji idete za mnom, u drugom rođenju, kad sede Sin čovečiji na prestolu slave svoje, sešćete i vi na dvanaest prestola i suditi nad dvanaest kolena Izrailjevih.

10 Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo;

16 Na dan kada Bog uzasudi tajne ljudske po jevanđelju mom preko Isusa Hrista.

27 I dade Mu vlast da i sud čini, jer je Sin čovečiji.

Znaci vidimo ovde sta je sta;
Bog uzasudi tajne ljudske;
Znaci priznajes da je Isus Sin Coveciji, koji ima vlast.

A ovo je najvaznije da razumes , Matej 28, 18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

22 Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu,

E sad, ako je Bog dao Isusu sud, sta se to onda desava pred Bozijm prestolom, kako to svi mrtvaci stoje pred Bogom i knjige su se otvorile i jedni odose u Vecni zivot ,a drugi u Ognjeno jezero, kao sto se desilo sa Satanom, Zveri i Laznim prorokom, da li ce i njih da sudi Isus ili Bog :?:

Isus je sudija .Isus ce da sudi ,znaci ti priznajes da ce Isus da sudi ,a ne Otac kako si malo pre tvrdio!I naravno Otac mu je predao vlast ,autoritet ,ne znam u cemu je tu problem ,ja nisam ni rekao drugacije.Pa mrtvaci su onima kojima imena nisu napisana u knjigu ZIVOTA to su mrtvaci.sudice Isus i zveri i laznom proroku.

E pa tu si se malo presao ...Oni nisu mrtvi ,,nego su zivi ,a Bog nije Bog mrtvih nego Bog zivih ,i svi oni koji uzveruju zivece do veka (raju)...

- - - - - - - - - -

◄ Mark 12:27 ►
Verse (Click for Chapter)
New International Version
He is not the God of the dead, but of the living. You are badly mistaken!"

New Living Translation
So he is the God of the living, not the dead. You have made a serious error."

Mislim da si se ti presao ovoga puta, jer je fizicka smrt u pitanju i sta se desava sa covekom i zenom :?:
Psalm 146, 4 Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Propovednik 12, 7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
i 9, 5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

I 3, 20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.

jedino ako ne verujes ni u raj ni u pakao ,ni u andjele ni u demone ,.

- - - - - - - - - -

Isus je sudija .Isus ce da sudi ,znaci ti priznajes da ce Isus da sudi ,a ne Otac kako si malo pre tvrdio!I naravno Otac mu je predao vlast ,autoritet ,ne znam u cemu je tu problem ,ja nisam ni rekao drugacije.Pa mrtvaci su onima kojima imena nisu napisana u knjigu ZIVOTA to su mrtvaci.sudice Isus i zveri i laznom proroku.

Kada ljudski rod umre, SVI su mrtvaci.
Pitam te sta znaci i ko sudi mrtvacima:

Ako je Bog dao Otkrivenje Isusu, znaci Bog je to odredio,a ne Isus i ko je na Velikom i Belom prestolu: Bog ili Isus :?:

Mislim da si se ti presao ovoga puta, jer je fizicka smrt u pitanju i sta se desava sa covekom i zenom :?:
Psalm 146, 4 Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Propovednik 12, 7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
i 9, 5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

I 3, 20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
Ti ne verujes ni u postojanje duse .a ni duha covecijega

Back