Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čovjek u knjizi ima argumente i dokaze, za razliku od tebe koji tvrdiš da Biblija nije mjenjana od strane ljudi kroz stoljeća. Pročitaj knjigu, pa pokušaj potući Ermanove dokaze. Isto tako dokaži i meni da je Kuran mjenjan od strane ljudi. Naravno da nećeš moći da te odmah sačuvam truda. Da, slažem se sa tobom Biblija je Božija izvorna objava, koja je većinom zasjenjena ljudskim rukopisima. Od te izvorne Božije objave od Biblije je ostalo vrlo malo, da se ta Knjiga više u normalnim raspravama ne može koristiti kao argument, jer teško je u njoj razaznati šta je od od Božijeg koji čini vrlo mali dio Knjige, a šta od ljudskog koji pak čini većinu. Dakle kad pobiješ argumente vodećeg stručnjaka za Biblijske nauke, gospodina Ermana, onda se javi sa svojim uvjerenjem da Biblija nije krivotvorena. ISTINA je - Biblija je kroz vjekove krivotvorena, za Kuran to još niko nije dokazao , pa kojoj Knjizi dati prednost ?
Kuran sam sebe dokazuje da je falsifiovana Bozja rec ,dovoljno je reci satanski stihovi.www.billionbibles.org/sharia/errors-in-quran.html www.billionbibles.org/sharia/errors-in-quran.html

Who is a liar but he who denies that Jesus is the Christ? He is antichrist who denies the Father and the Son. Whoever denies the Son does not have the Father either; he who acknowledges the Son has the Father also (1 Jn 2:22-23).

Beloved, do not believe every spirit, but test the spirits, whether they are of God; because many false prophets have gone out into the world. By this you know the Spirit of God: Every spirit that confesses that Jesus Christ has come in the flesh is of God, and every spirit that does not confess that Jesus Christ has come in the flesh is not of God. And this is the spirit of the Antichrist, which you have heard was coming, and is now already in the world (1 Jn 4:1-3).

Who is a liar but he who denies that Jesus is the Christ? He is antichrist who denies the Father and the Son. Whoever denies the Son does not have the Father either; he who acknowledges the Son has the Father also (1 Jn 2:22-23).

Beloved, do not believe every spirit, but test the spirits, whether they are of God; because many false prophets have gone out into the world. By this you know the Spirit of God: Every spirit that confesses that Jesus Christ has come in the flesh is of God, and every spirit that does not confess that Jesus Christ has come in the flesh is not of God. And this is the spirit of the Antichrist, which you have heard was coming, and is now already in the world (1 Jn 4:1-3).

Pisi srpskim:
1 Jovan 2, 22-23

22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.

23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.

1. Jovan 4, 1-3

1 Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet.

2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;

3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.

Ti ocigledno mora da naucis osnovu monoteizma.
Hristos znaci Pomazanik.

A da li ti je poznato da je Isusu, Bog oznacio kao slugu svojega :?:

Kao sto znamo Bog je Jedan,a nama se prikazao kroz Isusa, jer Boga niko nikada nije video.

Antihrist znaci da je to ljudsko bice koje ne priznaje Isusove reci.
Treba otkriti gde se u ovom trenutku nalazi antihrist :?:

Ti idi pa trazi antihrista ,ako nemas pametnija posla...Antihrist kao sto i sama rec kaze ,je sve nasuprot Hristu,lazni Hrist ,onaj koji ce da zavodi ljude slatkorecivoscu i laznom poboznoscu,jednom recju lazov

- - - - - - - - - -

Boga niko nije video u Njegovom punom obliku,u Njegovoj kompletnoj slavi ,ali ga je video kroz Isusa kao coveka ,Sina...

- - - - - - - - - -

Jer nko ne bi mogao da izdrzi Njegovu slavu ,i niko ne bi ziv ostao ,kao sto i pise u Starom Zavetu

Vidis u St. zavetu, pise nesto drugo:

1.Mojsijeva 32, 30 I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i duša se moja izbavi.

Mozes li ovo da objasnis, kako Jakov ostade ziv :?:

A sto se tice antihrista, ne sekiraj se, zamisli ce kako cega priznati pravoslavci,a ti razmisli da li ces ostati u tome ili ces izaci iz toga, :)

1.Mojsijeva 32, 30 I Jakov nadede ime onom mestu Fanuil; jer, veli, Boga videh licem k licu, i duša se moja izbavi.

A sto se tice antihrista, ne sekiraj se, zamisli ce kako cega priznati pravoslavci,a ti razmisli da li ces ostati u tome ili ces izaci iz toga, :)

Koji pravoslavci ce da ga priznaju ?ekumenisti ?mene u to ne racunaj ,na nekoliko foruma sam objasnio i napisao da nemam udela sa ekumenistima niti se sa njima molim i pricescujem.Opet izvlacis citate iz konteksta ,nemoj to da radis ,time nista ne dokazujes ...Jel to bese ono kada se Jakov rvao sa Bogom ,i ostade ziv ..On Boga nije video u punoj slavi ,nego kao nekog coveka ,tako da ne vidim poentu ovog citata ,i andjeli mogu da se po dopustenju Bozjem ,tj.mogu da uzmu oblik coveka ....

Andjelli ne iskusavaju ljude ,nego nas navode da cinimo dobro , a pali andjeli ,tj.demoni ,nam ubacuju lose pomisli ,da bi nas naveli na neki greh.tradicionalni pravoslavac ,kako si me nazvao,drzi do svoje vere ,i ne uplice se u nikakvo ekumenisticko kolo ekumenizma i new age religije.,To bi trebao da znas ,da ljudi koji su tvrdokorni pravoslavci ,i po cenu zivota ne izdaju ucenje apostola i svih sv.otaca ,kao i Novog zaveta.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Andjelli ne iskusavaju ljude ,nego nas navode da cinimo dobro , a pali andjeli ,tj.demoni ,nam ubacuju lose pomisli ,da bi nas naveli na neki greh.tradicionalni pravoslavac ,kako si me nazvao,drzi do svoje vere ,i ne uplice se u nikakvo ekumenisticko kolo ekumenizma i new age religije.,To bi trebao da znas ,da ljudi koji su tvrdokorni pravoslavci ,i po cenu zivota ne izdaju ucenje apostola i svih sv.otaca ,kao i Novog zaveta.

- - - - - - - - - -

Da ne pripadas Zilotima mozda :?:

- - - - - - - - - -

I jedan je Sveti Otac,a to je Bog, ne podlezi ljudskoj filozofiji, to te sam Isus opominje.

Da ne pripadas Zilotima mozda :?:

- - - - - - - - - -

I jedan je Sveti Otac,a to je Bog, ne podlezi ljudskoj filozofiji, to te sam Isus opominje.
Nisam zilot .Podrzavam progonjenog vladiku Artemija.

- - - - - - - - - -

Ziloti osnivaju ,tj osnovali su neku drugu Pravoslavnu crkvu ,a vladika Artemije se jednostavno sklonio od jeresi ,kao sto uce kanoni kako treba pravilno postupiti.

ISTRAZIVAC9;34415872 [COLOR="silver":
- - - - - - - - - -[/COLOR]

Ne podlezem ja nikakvoj filozofiji ljudskoj ,u Svetom Pismu jasno stoji ko je Otac ,Sin i Duh Sveti,....Uostalom i sam se uverio da je vera u koju verujem ,uci spasenju i delotvorna u smislu da mi je zivot spasila ,tako da ovde stvari koje pisem su bazirane i na iskustvu ,i naravno i na ucenju sv Otaca.

)
17 Jer zakon je dan preko Mojsija, a blagodat i istina dođe kroz Isusa Hrista. 18 Boga niko nikad nije video; jedinorodni Bog, koji je u Očevom krilu, on ga objavi.Po Jovanu.....evo i po Jovanu ima stih koji kaze da Boga nikad nije video (u Njegovoj punoj slavi ,to pise u Starom zavetu) ,a ovde samo potvrduje

- - - - - - - - - -

Da ne ispadne da nesto izmisljam ,znaci pise ...

- - - - - - - - - -

A takodje koliko me secanje sluzi u Starom zavetu postoje i stihovi kada se Jevrejski narod ,pozali Gospodu i kazu da ne mogu da podnesu kada im se Gospod direktno obraca ,toliko je to jaka sila ,da oni nisu dostojni da to izdrze ,pa im Gospod obecava da ce im govoriti samo preko proroka ,indirektno,tj.da ce da im salje proroke....

Ne podlezem ja nikakvoj filozofiji ljudskoj ,u Svetom Pismu jasno stoji ko je Otac ,Sin i Duh Sveti,....Uostalom i sam se uverio da je vera u koju verujem ,uci spasenju i delotvorna u smislu da mi je zivot spasila ,tako da ovde stvari koje pisem su bazirane i na iskustvu ,i naravno i na ucenju sv Otaca.

Valjada ces se sloziti da je Bog Otac Jedan, da je Isus -Yahoshua Jedan i da je Bog i Duh, pise u Jovan 4, 24: A Bog je i Duh.
Znaci fizicko trojstvo ne postoji, posto Bog ima i titulu ili ipostas Duha,a u Timotija poslanici pise da se Bog Otac javio u telu.
Kako god okrenes Bog je Jedan, zar ne :?:

- - - - - - - - - -

ne postoje nikakvi sveti ocevi, vec sam ti napisao da je isus tvrdio da je samo Bog svet,a ne i ljudska vrsta,a to je upravo dokaz da podlezes ljudskoj filozofiji, kada pises sveti ocevi, znaci ne postujes sta je Isus rekao da je samo Bog svet.

- - - - - - - - - -

17 Jer zakon je dan preko Mojsija, a blagodat i istina dođe kroz Isusa Hrista. 18 Boga niko nikad nije video; jedinorodni Bog, koji je u Očevom krilu, on ga objavi.Po Jovanu.....evo i po Jovanu ima stih koji kaze da Boga nikad nije video (u Njegovoj punoj slavi ,to pise u Starom zavetu) ,a ovde samo potvrduje

- - - - - - - - - -

Da ne ispadne da nesto izmisljam ,znaci pise ...

- - - - - - - - - -

A takodje koliko me secanje sluzi u Starom zavetu postoje i stihovi kada se Jevrejski narod ,pozali Gospodu i kazu da ne mogu da podnesu kada im se Gospod direktno obraca ,toliko je to jaka sila ,da oni nisu dostojni da to izdrze ,pa im Gospod obecava da ce im govoriti samo preko proroka ,indirektno,tj.da ce da im salje proroke....

To sve pise , ali pise i da je jakov rekao da je video Boga , licem licu, kako to moze biti, da li je neko pogresio, ako se to nije dogodilo :?:

Valjada ces se sloziti da je Bog Otac Jedan, da je Isus -Yahoshua Jedan i da je Bog i Duh, pise u Jovan 4, 24: A Bog je i Duh.
Znaci fizicko trojstvo ne postoji, posto Bog ima i titulu ili ipostas Duha,a u Timotija poslanici pise da se Bog Otac javio u telu.
Kako god okrenes Bog je Jedan, zar ne :?:

- - - - - - - - - -

ne postoje nikakvi sveti ocevi, vec sam ti napisao da je isus tvrdio da je samo Bog svet,a ne i ljudska vrsta,a to je upravo dokaz da podlezes ljudskoj filozofiji, kada pises sveti ocevi, znaci ne postujes sta je Isus rekao da je samo Bog svet.

- - - - - - - - - -

To sve pise , ali pise i da je jakov rekao da je video Boga , licem licu, kako to moze biti, da li je neko pogresio, ako se to nije dogodilo :?:

Boga nije video u PUNOJ SLAVI ,u tome je velika razlika ,Boga niko nikada nIJE video u punoj slavi ,Jakov Ga je video kao coveka,ogromna razlika

Deuteronomy 7:6
“For thou art an holy people unto the LORD thy God: the LORD thy God hath chosen thee to be a special people unto himself, above all people that are upon the face of the earth.”
Zasto Bog ovde naziva ljude Svetima ,ako ne postoje sveti ljudi?Ovo se odnosi na Jevreje ,posto su oni tada bili iZabran narod....Zasto Bog naziva u Otkrivenju Svetim ljudima ,one koji su stradali i borili da se vera ocuva ,takodje svetIM ,ako sveti ljudi ne postoje ? Ne vidim kakva je to filozofija ljudska ,kada je Bog to sam rekao

Objasni mi sta je razlika i kako to Bog izgleda kada je u punoj slavi :?:
Posto imamo u Timotija poslanici da se Bog otac javio u telu i mi smo se osvedocili, to znaci isto kao sto ga je i Jakov video kao coveka,
a to znaci da upravo ono o cemu smo pricali da je Bogu sve moguce i kao sto je Isus rekao da su Otac i On Jedno, to znaci da je Isus predstavlja Boga Oca u telu,
jer rekao je ucenicima, da veruju po delima koja Otac cini, je li tako pravolsvac, da li je ovo tacno :?:

Revelation 17:6
Verse Concepts
And I saw the woman drunk with the blood of the saints, and with the blood of the witnesses of Jesus. When I saw her, I wondered greatly.

- - - - - - - - - -

Revelation 18:24
Verse Concepts
"And in her was found the blood of prophets and of saints and of all who have been slain on the earth."

- - - - - - - - - -

Revelation 18:20-24
"Rejoice over her, O heaven, and you saints and apostles and prophets, because God has pronounced judgment for you against her." Then a strong angel took up a stone like a great millstone and threw it into the sea, saying, "So will Babylon, the great city, be thrown down with violence, and will not be found any longer. "And the sound of harpists and musicians and flute-players and trumpeters will not be heard in you any longer; and no craftsman of any craft will be found in you any longer; and the sound of a mill will not be heard in you any longer; read more.

- - - - - - - - - -

Ja ovde vidim da Bog naziva ljude i svetim i mucenicima ,tako da tvoja konstatacija u vezi toga uopste ne stoji ,i ima jos dosta stihova...

Objasni mi sta je razlika i kako to Bog izgleda kada je u punoj slavi :?:
Posto imamo u Timotija poslanici da se Bog otac javio u telu i mi smo se osvedocili, to znaci isto kao sto ga je i Jakov video kao coveka,
a to znaci da upravo ono o cemu smo pricali da je Bogu sve moguce i kao sto je Isus rekao da su Otac i On Jedno, to znaci da je Isus predstavlja Boga Oca u telu,
jer rekao je ucenicima, da veruju po delima koja Otac cini, je li tako pravolsvac, da li je ovo tacno :?:

Jasno pise u svetom Pismu da Boga niko nikada nije video ,i ti to sada porices...Kada kaze nije VIDEO ,odnosi se na ovo sto sam pisao (in full glory),"ko moze izdrzati u Njegovom prisustvu ,ko moze izdrzati Bozju slavu i ostati ziv"!

Revelation 17:6
Verse Concepts
And I saw the woman drunk with the blood of the saints, and with the blood of the witnesses of Jesus. When I saw her, I wondered greatly.

- - - - - - - - - -

Revelation 18:24
Verse Concepts
"And in her was found the blood of prophets and of saints and of all who have been slain on the earth."

- - - - - - - - - -

Revelation 18:20-24
"Rejoice over her, O heaven, and you saints and apostles and prophets, because God has pronounced judgment for you against her." Then a strong angel took up a stone like a great millstone and threw it into the sea, saying, "So will Babylon, the great city, be thrown down with violence, and will not be found any longer. "And the sound of harpists and musicians and flute-players and trumpeters will not be heard in you any longer; and no craftsman of any craft will be found in you any longer; and the sound of a mill will not be heard in you any longer; read more.

- - - - - - - - - -

Ja ovde vidim da Bog naziva ljude i svetim i mucenicima ,tako da tvoja konstatacija u vezi toga uopste ne stoji ,i ima jos dosta stihova...

Cak i koj J.W .postoji isti prevod gde se pominju sveti ,iako oni ne priznaju svetitelje ,znaci Bog naziva direktno ljude svetim kao sto smo videli ,u Starom Zavetu Jevreje ,svetim ,zato sto ih je izabrao ,i u Novom mucenike i proroke koji su pobijeni da bi se rec Bozja ocuvala ,tj.nisu hteli da izdaju veru,sto opet ukazuje da prava vera MORA BITI GONJENA

- - - - - - - - - -

OVaj prevod sto sam gore izbacio je od KJV ,lakse mi je na engleskom da pronadjem ,pa sam zato izbacio

6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Da li ti znas na sta se uopste odnosi ovaj stih i da to nema veze sa ljudima koje SPC proglasava svecima :?:

20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.

Ovo je pogresno prevedeno, igrom slucaja imam Novi zavet koji je stampan 2003 godine u stampariji Srpske Petrijarsije u Beogradu i s blagoslovom Patrijarha Pavla objavljen i pise sledece:

Veseli se nad njim, nebo i Svetitelji, i Apostoli, jer izrece Bog sud vas nad njim.

A koje je to ljude Bog prozvao svetiteljima :?:
Da li ti znas zbog cega je Jovan bio na Patmosu i da je Jovan bio jevrejin :?:

Vidis, Bog je rekao da ce jednoga dana svi i muski i zenski i deca prorokovati,a pre toga je Bog imao svoje Glasnike, tj. Proroke, koji se nalaze u St. Zavetu.
Kako ti mozes da ides protiv Isusove reci, ako je tvrdio da je samo Bog Svet i niko drugi :?:

Back