Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Prebivaću u njima i hodaću među njima, i ja ću im biti Bog, a oni će biti moj narod....." kaaze jedno prorocanstvo jos u Starom zavetu... ovo je sasvim dovoljan odgovor na ovu temu..
Imam jedno pitanje za vas,JS. Da li je,po vama,moguce da Bog postane covek,kao sto mi verujemo da je tako Sin postao covek... Da li je po vama,moguc pojam bogocoveka,uopste?

иако нисам јс боље ћу ти одговорити од њих
син је у ствари арханђео михајло који је једно време био човек, а сад на небу седи и царује
није им могућ тај појам

иако нисам јс боље ћу ти одговорити од њих
син је у ствари арханђео михајло који је једно време био човек, а сад на небу седи и царује
није им могућ тај појам

Pa i kada bi tako bilo. Arhandjeo Mihailo znaci zapovednik svih andjela. Ali tekst ne kaze da je on andjeo.

"Prebivaću u njima i hodaću među njima, i ja ću im biti Bog, a oni će biti moj narod....." kaaze jedno prorocanstvo jos u Starom zavetu... ovo je sasvim dovoljan odgovor na ovu temu..
Imam jedno pitanje za vas,JS. Da li je,po vama,moguce da Bog postane covek,kao sto mi verujemo da je tako Sin postao covek... Da li je po vama,moguc pojam bogocoveka,uopste?
nisam js..

moje lično shvatanje:

Bog je okean svesne životne energije... i više od toga Bog je sama materija od koje je taj okean svesnosti sazdan...čovek ili bilo koje drugo biće je kapljica u tom okeanu....
čovekova suština je ta božanska energija svesnosti i čovek oslobađanjem iz ropstva sujete može da se približi toj energiji u sebi i tako postane suštinski istovetan toj energiji...to je ono što se dešava sa osobom koja postane svetac i ono što se pretpostavljam desilo Hristu koji je bio prvooslobođeni od sujete

ne mogu se na primer upoređivati Satana i Bog nego Satana i Hrist...
Bog je sve što postoji..sva životna energija
Satana je (ako postoji) prvozaraženi sujetom i glavni izvor te zaraze
Hrist je prvooslobođeni od te zaraze za kog znamo...prvi koji se izlečio i pokazao kako

Poslednja izmena:
не лупам, сети се мало, немој ја да те учим о историји твоје верске заједнице:D

- - - - - - - - - -

нисмо нормални:hahaha:
1. To ovde nije tema.

2. Vi ni danas ne znate da branite temu Trojstvo.

3. Mene ces da ucis? A ne zelis da znas da na pocetku niste ovako verovali u Trojstvo kao danas da su to 3 licnosti.
Prvo ste verovali sa katolicima zajedno da je sve to jedna licnost koja glumi cas Oca cas Sina cas D Svetoga.

Pa ste tek kasnije posle pa stotina godina shvatili ispravno ucenje trojstva.

Poslednja izmena:
Subotari u pocetku svog postojanja nisu vjerovali u Svetu Trojicu.

Jesu ne svi. Posle par godina su svi verovali.
Neki nisu jer su dosli iz raznih drugih crkava koje nisu verovale.

Nedeljari su par stotina godina verovali pogresno u trojstvo. Verovali su da je Bog jedna licnost koja glumi cas Oca cas Isus cas D svetoga.

Hteli bi da se bave drugima a sebe ne vide?

Krivo vam sto znamo da odbranimo trojstvo nasuprot vama koji to i danas neznate.

Pa mesto da se pridruzite napadate iz zavisti pljujuci.

Sram da vas bude..n

nemoguce je da Bog postane covek ni pocemu ni fizickim zakonima

kako neko ko je stvorio svemir univerzum moze da postane covek?

Takodje Bozji sin moze da postane covek i postao je jer je nize bice od Boga

kao sto i andjeli mogu da se materijalizuju

bogocovek je nemoguc

takodje da je to tako bilo bi zapisano u Bibliji a nije

Back