Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne postoji Isus kao Boziji sin da se pominje sa tim imenom
lol.gif.pagespeed.ce.-dktAxcYTn.gif

Ali postoje prorocanstva o dolaku Isusa
smile1.gif.pagespeed.ce.WRJf6nrjAw.gif

Isto tako su u srednjem veku govorili za Vergilija da je svojom četvrtom eklogom prorekao dolazak Isusa
Iako naravno nije, al njima je odgovaralo da tako misle
Tako i vama odgovara sad da božansku množinu koristite u svrhe "dokazivanja" Isusa, iako ta množina nema veze s tim

Isto tako su u srednjem veku govorili za Vergilija da je svojom četvrtom eklogom prorekao dolazak Isusa
Tako i vama odgovara sad da božansku množinu koristite u svrhe "dokazivanja" Isusa, iako ta množina nema veze s tim

Postoje zapisi u bibliji koji govore o dolasku Isusa u starem zavetu a zapisani su pre Isusovog dolaska na zemlju :aha:

Dobro, Isus Navin, jasno mi je, i nije to poenta ovde

ma kakav Isus Navin? to ti raspravi sa onim koji ga je ovde prvi spomenuo... njihovo ime se valjda samo na srpskom isto pise

ponovo te pitam jesi siguran da se rec Isus ne spominje nigde u Starom Zavetu?

- - - - - - - - - -

to je samo teorija... postoje mnogo jasniji dokazi u Starom Zavetu koji govore o Isusu

Yeshua (Isus) znaci spasenje... svaki put kad se u Starom Zavetu spominje spasenje spomene se i Isusovo ime

“The Lord is my strength and song, and He has become my salvation” (Ex. 15:2). In other words, “He has become my Yeshua.”
“God be merciful to us and bless us, and cause His face to shine upon us, that Your way may be known on earth, Your salvation [Yeshua] among all nations” (Ps. 67:1-2).
“And it will be said ... ‘Behold, this is our God; we have waited for Him, and He will save us. We will be glad and rejoice in His salvation [Yeshua]’ ” (Is. 25:9).

tako kaze jevrejski rabin
http://www.charismamag.com/spirit/bible-study/15023-finding-jesus-in-the-old-testament

Yeshua (Isus) znaci spasenje... svaki put kad se u Starom Zavetu spominje spasenje spomene se i Isusovo ime

“The Lord is my strength and song, and He has become my salvation” (Ex. 15:2). In other words, “He has become my Yeshua.”
“God be merciful to us and bless us, and cause His face to shine upon us, that Your way may be known on earth, Your salvation [Yeshua] among all nations” (Ps. 67:1-2).
“And it will be said ... ‘Behold, this is our God; we have waited for Him, and He will save us. We will be glad and rejoice in His salvation [Yeshua]’ ” (Is. 25:9).

tako kaze jevrejski rabin
http://www.charismamag.com/spirit/bible-study/15023-finding-jesus-in-the-old-testament

I nije ti palo na pamet da je etimologija Isusovog imena zapravo njegova simbolička povezanost sa Bogom, te da je zato tako imenovan?
To je isto kao da za nekog svog druga koji se zove Matej tvrdiš da je on reinkarnacija apostola samo jer se isto zovu :lol:

I nije ti palo na pamet da je etimologija Isusovog imena zapravo njegova simbolička povezanost sa Bogom, te da je zato tako imenovan?
To je isto kao da za nekog svog druga koji se zove Matej tvrdiš da je on reinkarnacija apostola samo jer se isto zovu :lol:

da te podsetim na tvoju tvrdnju:

u Starom zavetu ne postoji reč Isus.
Kad je nađeš javi se.

pa sam odlucio da ti se javim

Da li je Isus bogocovek ili sin boziji ?

opcije su mislim kompleksnije

1. čovek koji se razvojem duhovne svesti uzdigao do nivoa da je sin Božji... npr. Buda pripada ovoj klasi
a). čovek koji se rodio u duhovno emocionalno visoko razvijenoj porodici koja je omogućila izgradnju visoke duhovne svesti
b) čovek koji je razvio visoku duhovnu svest uprkos primitvnom okruženju (uključujući porodicu?) u kome se rodio

2. čovek koji se rodio sa visokim stanjem duhovne svesti i misijom da to duhovno znanje prenese i tako podigne civilizacijski nivo čovečanstva
3. Bog koji se rodio kao čovek da vidi da li bi život u ljudskom obliku i njega korumpirao kao ostale koji se rode i ako ne onda da ostalima svojim primerom pokaže put
4. čovek koji je genetski superiorniji jer je začet od strane Boga (sa podvarijantom da su "bogovi" drevnih vremena možda bili vanzemaljci)
5. don Kihot stare ere ...
....

Poslednja izmena:
"Prebivaću u njima i hodaću među njima, i ja ću im biti Bog, a oni će biti moj narod....." kaaze jedno prorocanstvo jos u Starom zavetu... ovo je sasvim dovoljan odgovor na ovu temu..
Imam jedno pitanje za vas,JS. Da li je,po vama,moguce da Bog postane covek,kao sto mi verujemo da je tako Sin postao covek... Da li je po vama,moguc pojam bogocoveka,uopste?

Back