Ne možeš praviti jednakost između albanaca i vlaha!
Albanci su kap u moru, a Vlasi su svi govornici latinskoga jezika na Balkanu.
Srpske povelje spominju Albance u jako malom broju, povelje Turaka iz 15 veka govore da gotovo ni nema Albanabca na KiM ili u CG.
Ignorišeš genetiku, arheogenetiku itd.
Starohercegovci nemaju veze sa Albancima, Bokelji takođe, Vasijevići takođe itd.
Albanski uticaj u CG ne prelazi 20%, toliko tvrde albanski šovinisti, ti se izgleda zatranio više od njih.
Na sve što sam napisao trebaš imati na umu da mo za pojedine grane E kao i J nismo sigurni da nisu mogle doće u kontakt sa Srbima možda još u Panoniji, limes je bio porozan.
Jedna podgrana E-V13 ima sasvim izvesno srpsko poreklo, ima je među lužičkim Srbima, a oni su bliski rođaci vasojevićkoj grani.
Mislim da ne možeš da shvatiš koncept kako to funkcioniše.
Duklja je slovenska država ( Srpska), njeni stanovnici su mahom Srbi( Sloveni) i paleobalkanci koji su već u drugoj generaciji itekako utopljeni među Slovene, dakle to je kontinuitet tog prostora i te države, kasnije isto važi za Zetu.
Uzmi u obzir da kao što dam rekao postoje razne grane J haplotipa među jako starim keltskim kulturama, ma postoje među svim kulturama, i to daleko pre postojanja albanaca ili proto albanaca itd.
Postoje i J i E među Skitima, postoje među Slovenima, postoje među Srbima.
Ako ti smatraš da si Albanac to je tvoje pravo ja te čak i podržavam, međutim to što su tvoji došli u nekom periodu iz recimo severne Albanije ili bilo odakle pa primili srpski jezik državnost kulturu i identitet, e pa to je već tvoj problem, to zasigurno nije problem potomaka Zahumljana,Travunjana, Dukljana čiji pretci imaju kontinuitet kako genetski tako u kulturiloški sa tim prostorom. Na kraju krajeva tvoji da se nisu osećali kao Srbi ne bi ni došli iz Severne Albanije u ipak tada Srpsku Zetu. Ne možeš nametati starohercrgovcima ili Bokeljima, Vasojovićima itd nekakav albansko-montenegrinski identitet kada oni nisu deo toga, ako ti jesi super meni je drago, al onda gledaj svoje poreklo na tlu današnje Albanije. Vrlo jasna stvar.
@Q. in perpetuum hibernum
Da li se slažeš sa ovim?