Da li su kajkavci Hrvati ili zaseban narod?

Onda ti meni navedi koji je kajkavski blizi slovenskon nego hrvatskon

Plješivičkoprigorski
Samoborski
Gornjosutlanski
Bednjansko-zagorski
Varaždinsko-ludbreški
Međimurski
Podravski
Sjevernomoslavačk
iGlogovničko-bilogorski
Gornjolonjski
Donjolonjski
Turopoljski
Vukomeričko-pokupski
DonjosutlanskiGoranski
Ona dva klipa koja sam izbacio ne zvuče kao sadašnji hrvatski jezik, a imao sam prilke da slušam lično jednu ženu u 40-tim koja priča pravi kajkavski i "niš je ne razumem".

Iako je kretenski sadrzaj, ovo je najduzi komentar koji san naša
Screenshot_20251008-201504_Reddit.jpg

Pa bilo je naroda da nasele prostor od Istre do Cetine i do Save i Kupe.
To ne piše u DAI-u prema tome nema potribe za izmišljanjem nečeg šta Konstantin nije zapisa u svom djelu. Tamo piše da smo nakon Dalmacije zaposjeli Panoniju i Ilirik šta oće reć da je naroda bilo itekako za naselit se dalje od Kupe ili Cetine. A i mista jer vas u tim trenucima nije bilo na Balkanu.

To ne piše u DAI-u prema tome nema potribe za izmišljanjem nečeg šta Konstantin nije zapisa u svom djelu. Tamo piše da smo nakon Dalmacije zaposjeli Panoniju i Ilirik šta oće reć da je naroda bilo itekako za naselit se dalje od Kupe ili Cetine. A i mista jer vas u tim trenucima nije bilo na Balkanu.
Niko ne dovodi u pitanje da su Srbi došli na Balkan u prvoj polovini 7. vjeka. A bome kod hrvatskih istoričara je sve popularnija teza da su Hrvati došli krajem 8. ili početkom 9. vjeka. Oni za tu teoriju imaju neka utemeljenja.

Iako je kretenski sadrzaj, ovo je najduzi komentar koji san naša
Pogledajte prilog 1797312
Sad me ovo sitilo na jedan legendarni yt uradak kad su jednom našem sa sela dica ili unuci namjerno zaštopali dimnjak da ne može upalit vatru u špakeru. Crnjak mi stavljat jer svašta izgovori i neko ko je vjernik može krivo svatit. Nama je to doli smišno jer smo navikli na takve psovke, al kad sam pušta ekipi koja je iza svetog Roka malo je reć da su se zgražali :D

Sad me ovo sitilo na jedan legendarni yt uradak kad su jednom našem sa sela dica ili unuci namjerno zaštopali dimnjak da ne može upalit vatru u špakeru. Crnjak mi stavljat jer svašta izgovori i neko ko je vjernik može krivo svatit. Nama je to doli smišno jer smo navikli na takve psovke, al kad sam pušta ekipi koja je iza svetog Roka malo je reć da su se zgražali :D
Ma primitivizam al sta ocekivat od reddita
Nit humora nit karizme, al toliko dobra ideja aplikacije. Kao moderni forum, samo je publika uzas

Niko ne dovodi u pitanje da su Srbi došli na Balkan u prvoj polovini 7. vjeka. A bome kod hrvatskih istoričara je sve popularnija teza da su Hrvati došli krajem 8. ili početkom 9. vjeka. Oni za tu teoriju imaju neka utemeljenja.
Pričamo samo o onom šta piše u DAI-u, a šta se tiče povjesničara(i to ne Hrvata) niko od njih vas ne vidi na jadranskoj obali kamo se trpate stalno.

Back