Црногорци - Срби или посебан народ

Sto su crnogorci

• Zaseban narod

glasova: 1 20,0%
  • Srpska regija

glasova: 2 40,0%
  • Crvena Hrvatska

glasova: 2 40,0%
  • Ostalo

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    5
Што не одеш на форум пореклом и њима сервираш своје великоумне сомнабулије, већ нас замараш овдје и то на тему о Црногорцима. Тамо се налазе људи који се читав живот баве овим. Ми прихватамо шта кажу стручњаци, а ти иди па њима објашњавај да читав живот живе у заблуди.
Poslednji put kada sam proveravao na tom Poreklo/Srpski DNK projekat sajtu i forumu je pretežno egzistirala grupa priučenih amatera entuzijasta koja je sebi dala životni zadatak da svoj sopstveni I2a1 nekako bilo kako utrpa pod pojam Srbi/Sloveni. Sa obzirom da je I2a1 uz E1b1 praktično najzastupljenija varijanta kod Crnogoraca da je tema da li su Crnogorci i Srbi/Sloveni jedan te isti narod, imam neki utisak da je ono što pišam savršeno vezano za temu.

P.S. Misliš, moji komentari ti izazivaju osećaj kognitivne disonance i onda bi želeo da se vratiš u ušuškanu varijantu gde su svi neistomišljenici iz kategorije akademik Jovan Deretić i boginja Serbona… :kafa:

Priložena I2-Y3210 karta je bukvalno najbolji mogući dokaz koliko grupa entuzijasta znana i kao Srpski DNK Projekat kao svoje najjače oružje ima višak nacionalnog naboja, odnosno kako bukvalno na silu pokušava da progura neki svoj zadati narativ. Mislim, gledajući na prvi pogled a sve sa obzirom na izbor kolorita čovek bi rekao da je I2-Y3210 skoro pa svugde na 60+%, da je na Baltiku 20-25% ali iz nekog razloga i u Turskoj tu negde, a onda pogledaš šta koja boja zaista predstavlja i vidiš da je to što si mislio da je 20-25% u suštini na nivou statističke greške tj tu negde 5%. Nadam se samo da ne treba da nabrajam šta se sve u tom 5-10% dijapazonu nalazi kada su današnji Srbi u pitanju… :kafa:
Брђанин је апсолутни присталица ограничених наратива СДНКП и њихових измишљотина и опсесије хаплогрупом I2a и њеним пореклом од пре осам,девет векова.А та хаплогрупа стара неколико хиљада година.А Срби као имају једну од најмлађих гранчица I2a,из другог Ил трећег века Н.Е.која се овде на Балкану невиђено размножила.Глупост велика као бајка о Норманину који је направио на стотине Новљана за један век.То може само СДНКП да потенцира и лаици да верују.

Брђанин је апсолутни присталица ограничених наратива СДНКП и њихових измишљотина и опсесије хаплогрупом I2a и њеним пореклом од пре осам,девет векова.А та хаплогрупа стара неколико хиљада година.А Срби као имају једну од најмлађих гранчица I2a,из другог Ил трећег века Н.Е.која се овде на Балкану невиђено размножила.Глупост велика као бајка о Норманину који је направио на стотине Новљана за један век.То може само СДНКП да потенцира и лаици да верују.
Taj narativ realno veze sa mozgom nema i očigledno je u pitanju grupa entuzijasta amatera koja se nije previše bavila šta istorijski izvori kažu na tu temu, odnosno na silu i po svaku cenu pokušavaju da dokažu nedokazivo a to je da su I2a1 Sloveni koji dolaze na Balkan krajem VI odnosno početkom VII veka. Da je tako kao što očigledno nije onda bi i mapa rasprostranjenosti R1a i I2a1 bila jako slična a ne da se za I2a1 sve praktično svodi samo na ta na dva klastera i prostor između.

Evo ovako izgleda genetička karta Evrope kada se odbaci sav nepotrebni šum i prikaže samo dominantna haplogrupa na nekom prostoru ili eventualno dve ako nema one koje je jasno dominantna…
IMG_3945.jpeg

A ovo je karta Evrope iz 300 godine kada genetika kaže da je najverovatnije živeo zajednički predak tog dinarskog I2a, čisto upoređenja radi u smislu ko je gde u tom nekom plus minus vremenu boravio.

IMG_3942.jpeg

Mislim, kada smo već kod te fantazmagorične teorije koja tvrdi da su I2a1 nekakvi Sloveni…

Poslednja izmena:
Aha, znači opet savijanje činjenica da bi se na silu uklopilo u unapred zadati ram pa kao znaš može da bude i 1500 godina pošto se onih 1700 godina slabo uklapa u narativ o doseljavanju Slovena, odnosno od plus minus dijapazona se teži metodom jake želje samo gornjem ekstremu.

Genetika kao nauka za celu haplogrupu daje grešku 500 godina na 5000 godina, za manje grupacije tipa subclade uzimajući pri tome u obzir da su svi današnji potomci na području gde se migriralo, to ne može da ide preko 150-200 godina tj videlo seobu Slovena nije ali očigledno jeste očigledno one druge migracije u četvrtom i petom veku. Ceo taj narativ je bukvalno fantazmagorija jer podrazumeva da je dati predak sa svim svojim potomcima živeo tako na tim prostorima još punih 300 godina i da se tek onda celokupno njegovo potomstvo u tih deset-petnaest generacija preselilo na Balkan pa onda kud koji mili moji te ih danas imamo svuda okolo tj prva odbrambena linija u multietničkom sastavu sa sve dva Albanca i Turčinom.
Očigledno nije živio prije 1500, jer su nosioci te hg došli na Balkan kao mnogobrojna grupacija. Da im je zajednički predak živio prije 1500 godina, ne bi stigli da se namnože u dovoljnom broju.
Ali si se uhvatio za srednju vrijednost i na osnovu toga iskonstruisao teoriju, koja usput nema smisla.

Priložena I2-Y3210 karta je bukvalno najbolji mogući dokaz koliko grupa entuzijasta znana i kao Srpski DNK Projekat kao svoje najjače oružje ima višak nacionalnog naboja, odnosno kako bukvalno na silu pokušava da progura neki svoj zadati narativ. Mislim, gledajući na prvi pogled a sve sa obzirom na izbor kolorita čovek bi rekao da je I2-Y3210 skoro pa svugde na 60+%, da je na Baltiku 20-25% ali iz nekog razloga i u Turskoj tu negde, a onda pogledaš šta koja boja zaista predstavlja i vidiš da je to što si mislio da je 20-25% u suštini na nivou statističke greške tj tu negde 5%. Nadam se samo da ne treba da nabrajam šta se sve u tom 5-10% dijapazonu nalazi kada su današnji Srbi u pitanju… :kafa:
Ti si rekao da je nema, a ona postoji. U Crnoj Gori je R1a u rasponu od 5-10%, ali je druga hg koja je došla sa Slovenima zastupljena sa skoro 30%.

Poslednji put kada sam proveravao na tom Poreklo/Srpski DNK projekat sajtu i forumu je pretežno egzistirala grupa priučenih amatera entuzijasta koja je sebi dala životni zadatak da svoj sopstveni I2a1 nekako bilo kako utrpa pod pojam Srbi/Sloveni. Sa obzirom da je I2a1 uz E1b1 praktično najzastupljenija varijanta kod Crnogoraca da je tema da li su Crnogorci i Srbi/Sloveni jedan te isti narod, imam neki utisak da je ono što pišam savršeno vezano za temu.

P.S. Misliš, moji komentari ti izazivaju osećaj kognitivne disonance i onda bi želeo da se vratiš u ušuškanu varijantu gde su svi neistomišljenici iz kategorije akademik Jovan Deretić i boginja Serbona… :kafa:
Tvoji komentari mi izazivaju odumiranje neurona, jer su maloumni i besmisleni.
:kafa:

Nisu daleki muški preci pokazatelj da li su neke 2 grupacije ljudi pripadnici istog naroda, hahahahha

:hahaha1::hahaha1::hahaha1:
Nadam se da si se slučajno pogrešno izrazio.

Које гране I2a имају Руси и Пољаци,зна ли се старост тих грана које напр.имају Руси?Имају ли Пољаци и Румуни,Мађари ову I2aY3120 која је најбројнија код Срба?Јел може неко поређење присутности ове гране код нас и код Пољака,Украјинаца,Мађара,собзиром да и они имају висок проценат Словенске генетике.Какви су проценти ове ,,Српске,,I2a на Северу?Јел постоје неке новије статистике?

Naravno, oni su daleko stručniji od ovog lupatora Gongzija i svih nas ovdje.
I ne tvrde oni da su Novljani potomci Normana, već gotskih federata naseljenih u 5.vijeku. Je li ti to toliko teško da shvatiš.

Nemaju intelektualca tvog kalibra da im ti objasniš kako i šta ide.
:hahaha1::hahaha1:
Ne određuju haplogrupe narodnost 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Taj narativ realno veze sa mozgom nema i očigledno je u pitanju grupa entuzijasta amatera koja se nije previše bavila šta istorijski izvori kažu na tu temu, odnosno na silu i po svaku cenu pokušavaju da dokažu nedokazivo a to je da su I2a1 Sloveni koji dolaze na Balkan krajem VI odnosno početkom VII veka. Da je tako kao što očigledno nije onda bi i mapa rasprostranjenosti R1a i I2a1 bila jako slična a ne da se za I2a1 sve praktično svodi samo na ta na dva klastera i prostor između.

Evo ovako izgleda genetička karta Evrope kada se odbaci sav nepotrebni šum i prikaže samo dominantna haplogrupa na nekom prostoru ili eventualno dve ako nema one koje je jasno dominantna…
Pogledajte prilog 1585413

A ovo je karta Evrope iz 300 godine kada genetika kaže da je najverovatnije živeo zajednički predak tog dinarskog I2a, čisto upoređenja radi u smislu ko je gde u tom nekom plus minus vremenu boravio.

Pogledajte prilog 1585414

Mislim, kada smo već kod te fantazmagorične teorije koja tvrdi da su I2a1 nekakvi Sloveni…
Zašto ne može jedna haplogrupa da bude dominantna prilikom njihove sinteze i formiranja jednog naroda? Zato što ti tako tvrdiš? 🤣🤣

Pogledajte prilog 1585413

Pogledajte prilog 1585414

Za teorija je nesumnjivo dokaza i neosporiva

Naravno, oni su daleko stručniji od ovog lupatora Gongzija i svih nas ovdje.
I ne tvrde oni da su Novljani potomci Normana, već gotskih federata naseljenih u 5.vijeku. Je li ti to toliko teško da shvatiš.
Лупатир си ти јер СДНКП већ десет година тврди да су Новљани потомци Нормана из 11.века.Сад ти хоћеш да твоју измишљену теорију,наравно погрешну припишеш другима.На СДНКП никад нико није рекао да су Новљани Готског порекла.А и та I1P109 непостоји у Пољској.То само ти можеш да измислиш

Лупатир си ти јер СДНКП већ десет година тврди да су Новљани потомци Нормана из 11.века.Сад ти хоћеш да твоју измишљену теорију,наравно погрешну припишеш другима.На СДНКП никад нико није рекао да су Новљани Готског порекла.А и та I1P109 непостоји у Пољској.То само ти можеш да измислиш
Исправка:Лупатор

Očigledno nemaš uvid u njihove objave, jer si banovan zbog spama i lupetanja.

Yfull стабло,резултати тестираних за I2aPh908.Невероватан број позитивних на Ph908 на Балкану уз нешто мало резултата Чеха и понеки Пољак и Немац.Скоро 95посто резултата Ph908 су људи са Балкана,од Албанаца до Словенаца.Довољно је само ова табела Yfull за Ph908 да се погледа,скоро сви резултати и носиоци су из Балканских земаља.У осталим Словенским земљама Ph908 тек по неки резултат.Свакоме је потпуно јасно да је Ph908 аутохтона Балканска грана.Просто се незна где је више има:Дал у Србији,Ил у Црној Гори,Босни,Хрватској,Па иу Албанији,Бугари.Изузетна присутност по целом Балкану.И нешто мало Чеси.

SDNKP i Deretićevci zajedno podređuju nauku svom nacionalističkom narativu, donoseći budalaste zaključke. I2a Din haplogrupa je na Balkan došla sa Gotima iz Černjahivske kulture, tome u prilog ide i vrijeme kada je živio poslednji zajednički predak svih nosilaca I2-PH908 haplogrupe. SDNKP pokušava da iskoristi nauku u cilju dokazivanja svog nacionalističkog narativa.
Zašto je I2a slabo zastupljena u Baltiku ili u Albaniji?
Ja vam svojim porukama izazivam kognitivnu disonancu, jer nemate više ušuškanost kakvu imate prilikom rasprave sa Deretićevcima.
55108a51f86d4fd4845b66b50982fffe.jpg

SDNKP i Deretićevci zajedno podređuju nauku svom nacionalističkom narativu, donoseći budalaste zaključke. I2a Din haplogrupa je na Balkan došla sa Gotima iz Černjahivske kulture, tome u prilog ide i vrijeme kada je živio poslednji zajednički predak svih nosilaca I2-PH908 haplogrupe. SDNKP pokušava da iskoristi nauku u cilju dokazivanja svog nacionalističkog narativa.
Zašto je I2a slabo zastupljena u Baltiku ili u Albaniji?
Ja vam svojim porukama izazivam kognitivnu disonancu, jer nemate više ušuškanost kakvu imate prilikom rasprave sa Deretićevcima.
Pogledajte prilog 1585498
А ко је овај дебели са оволиким цвикерима са мустаћи?Јеси ово ти Брђанин,Радосав?Аахахаха,Историчар,хаха

Back