Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam rođen u Hrvatskoj i imam viševjekovne korjene u Dalmaciji. U Hrvatskoj sam imao i imam rodbine, prijatelja itd. Znam znatno više slučajave da se osobe iz mješanih srpsko-hrvatskih brakova osjećaju kao Hrvati nego kao Srbi. Neki od tih ljudi su teški srbomrzci, veći od čistih Hrvata. Ima toga čak i među mojom bližom rodbinom. Npr. jedan moj blizak rođak je oženio Hrvaticu i živili su u Zagrebu, njegovi potomci su Hrvati a sin mu se borio u ratu na hrvatskoj strani. Od 1945. nije afirmativno biti Srbin, pa čak i Crnogirci nekad najveći Srbi su postali posebna nacija pod Brozom. U zadnjih 35 godina je još manje poželjno biti Srbin nego pod jugokomunizmom, jerbo su Srbi izgubili skoro sve ratove, mnoge teritorije, onda osiromašili su, nepravedno su žigosani u svjetu kao varvari, novi nacisti itd.
Da @Shiv Ji Gongzi nije možda @Pantelić NebojšaImam utisak da treba da prestaneš da nas smaraš, jer nas ne interesuje tvoje teorije. Idi na forum poreklo, pa sa njima raspravljaj.![]()
Горан Шарић је рођен у Ријеци.Ал он кад год је гостовао у Црној Гори,снимао емисије,говорио је да је пореклом Црногорац из Шекулара.Незнам од ког је братства у Шекулару,тамо презимена Шарић нема,али он тврди да су његови преци из Шекулара,мада је пре неколико година помињао и Васојевиће.Има он своју тактику,тамо у Ријеци је прави Хрват,у Црној Гори је Шекуларац,а у Србији је Хрват Српског порекла из Рашке области.Његова хаплогрупа је I2a,да кажемо СрпскоХрватска,па је он баш то,СрпскоХрватски Историчар,Ријечанин,пореклом из Брда Црне Горе.Собзиром да је Шекулар стара Српска средњовековна жупа,и одатле је у 15,16веку много I2a и R1a становништва отишло далеко на Запад,према Сев.Далмацији.I ovo tebe čudi? Nego kako će se mješanac u Hrvatskoj osjećati? Kao Srbin? Turčin? Ti istu mješanci u Srbiji se osjećaju kao Srbi. Eno ti Djoković prvi. Dakako će se osjećati nego kao Srbin? Stari mi Srbin, rođen i odrastao u Srbiji...Modriću je "keva" Srpkinja. I sad bi se on trebao osjećati kao Srbin?
Goran Šarić, jezuita. HahahahsГоран Шарић је рођен у Ријеци.Ал он кад год је гостовао у Црној Гори,снимао емисије,говорио је да је пореклом Црногорац из Шекулара.Незнам од ког је братства у Шекулару,тамо презимена Шарић нема,али он тврди да су његови преци из Шекулара,мада је пре неколико година помињао и Васојевиће.Има он своју тактику,тамо у Ријеци је прави Хрват,у Црној Гори је Шекуларац,а у Србији је Хрват Српског порекла из Рашке области.Његова хаплогрупа је I2a,да кажемо СрпскоХрватска,па је он баш то,СрпскоХрватски Историчар,Ријечанин,пореклом из Брда Црне Горе.Собзиром да је Шекулар стара Српска средњовековна жупа,и одатле је у 15,16веку много I2a и R1a становништва отишло далеко на Запад,према Сев.Далмацији.
Šarić špijun Sigurnosno-obaveštajne agencije koji širi rusofobiju, helenofobiju, latentno jugofilstvo (preko ilirizma) i medi Srbima.Goran Šarić, jezuita. Hahahahs
Goran Šarić, jezuita. Hahahahs
Pa radi u interesu hrvatske nacije. Nisu je stvorili jezuiti, ali su je potpomagaliJa sam mislio da su Jezuiti stvorili Hrvatsku naciju. Kako to da Jezuit Goran Šarić onda stalno sere po Hrvatima? To mu doslovno puni džepove u Srbiji
Горан Шарић је апсолутни геније који фантастично невероватно добро познаје историју Балкана,а историју Срба и Словена зна боље од многих професора са факултета,чак је и одлични Дамњановић признао да је Шарић невероватно начитан,и да га неможе испратити у сви подацима.Нема ниједног квази стручњака из СДНКП који би могао да има неку дебату са Шарићем.Човек је просто феномен са својим знањима.Један тотални дудук и дилетант Брђанин може само да јавно завиди Генију а код куће гледа све његове емисије.Шарић може сатима и сатима да прича историју било ког народа на Балкану,за разлику од дунстера ко што је Брђанин,који нема знања ни за питања а камоли за критике.Pa radi u interesu hrvatske nacije. Nisu je stvorili jezuiti, ali su je potpomagali
,чак је и одлични Дамњановић
Zamisli toliko si neinteligentan da kao Srbin u 2024. godini veličaš Gorana Šarića.Горан Шарић је апсолутни геније који фантастично невероватно добро познаје историју Балкана,а историју Срба и Словена зна боље од многих професора са факултета,чак је и одлични Дамњановић признао да је Шарић невероватно начитан,и да га неможе испратити у сви подацима.Нема ниједног квази стручњака из СДНКП који би могао да има неку дебату са Шарићем.Човек је просто феномен са својим знањима.Један тотални дудук и дилетант Брђанин може само да јавно завиди Генију а код куће гледа све његове емисије.Шарић може сатима и сатима да прича историју било ког народа на Балкану,за разлику од дунстера ко што је Брђанин,који нема знања ни за питања а камоли за критике.
Он и као Хрват изузетно добро зна историју Балкана,и Срба и Хрвата.Његове емисије о пореклу Словена,о Србима и осталим Балканским народима на Јутјубу имају хиљаде прегледа.Његово знање је изузетно а то што је Хрват то је најмање битно.Због његове објективности и реалности као историчара њега мрзе баш у Хрватској,а воле га у Србији.Овде могу да га мрзе само незналице и дунстери ко што је Брђанин,присталица БечкоБерлинске историје Срба.
Mogao si makar za promenu da naučiš da se ne kaže Argument ad autoritatem već Argumentum ad Verecundiam ako već želiš da glumiš neku pamet tj da ako se i eventualno koristi u retkim slučajevima druga opcija da je to onda Argumentum Ad Auctoritatem a ne autoritatem jer ta reč na latinskom ne znači ništa.Ne ti smajliji i logičke greške su rezervisane samo za tebe. A logička greška „pozivanje na autoritet” mi je omiljena.Argument ad autoritatem
Ljudi iz SDNKP su pronicljivom i detaljnom analizom došli do jake teorije da je I2a došla na Balkan sa Slovenima. Tu teoriju još niko nije osporio. Ende!
Čisto da te podsetim na takođe bukvalno savršen primer toga kako ad hominem izgleda…Nisam nigdje iskoristio ad hominem. Rekao sam da su tvoji komentari besmisleni i budalasti i da lupetaš. Nisam komentarisao tvoj lik i djelo.
Dakle, ili lažeš, ili ne znaš značenje „ad hominema”.
Gde si izmislio moj navodni fizički izgled pa ga onda upotrebio kao nekakav navodni argument u raspravi, pa još objašnjavao posle i onima koji to nisu shvatili kako se ta slika baš na mene odnosi. Prepostavljam, da moj fizički izgled, čak i da sam to zaista ja na slici, ima presudnu ulogu u tome da li su moji stavovi i argumenti u raspravi validni ili ne.
Zašto bih se izvini ja uopšte bavio time bavio da ubedim nekoga, bilo koga, sa SDNKP…?!! Inače, koliko ta grupa entuzijasta amaterske provenijencije predstavlja nekakav kao autoritet najbolje govori ono što je Brale pomenuo oko nekakvih fantazmagoričnih I2-PH908 Nabskih Srba. Dakle evo već dva dana se smejem ako mi veruješ, jer sam prvo mislio da je Brale to možda malo iskarikirao i da o takvoj gluposti nema šanse da se tamo pa još ozbiljno raspravlja. Međutim i na moje zaprepašćenje tamo zaista postoji tema i prateća teorija o Nabskim Srbima, što je inače samo mali korak od boginje Serbone. Mislim, baš toliko da neko priča napamet i to samo zato jer je očigledno osnovni cilj sebi, a samim time i drugima, dokazati da si kao I2-PH908 nekakav „pravi” Srbin od pamtiveka, je skoro pa tragikomično tj da nije baš tolio smešno bilo bi u suštini tužno.Ajmo opet, ljudi sa SDNKP- kažu da je došla sa Slovenima. Ja maksimalno uvažavam njihovo mišljenje, jer su u pitanju ljudi koji se tom problematikom bavw čitav život. Kad njih ubijediš da si u pravu, onda ćemo da razgovaramo
By the way, nije ni Argument već Argumentum, tek sad vidim i tu tragikomediju, odnosno čak ni to nisi napisao kako treba. No dobro, makar si to ad u sredini ubo ako ništa drugo, valjda zato jer je reč samo sa dva slova pa je teško bilo pogrešiti…Ne ti smajliji i logičke greške su rezervisane samo za tebe. A logička greška „pozivanje na autoritet” mi je omiljena.Argument ad autoritatem
Koji su to „mi” izvini, ti i ostali Nabski Srbi ili ja tu nešto ipak propuštam…?! Mislim, nisam primetio niti da si moderator, niti da su te izabrali za predsednika odeljenske zajednice koji ima zadatak da govori u ime svih i da pri tome štiti I2-Ph908 = pravog Srbina lik i prateće SDNKP delo. Mada možda i grešim, ko će ga više znati…Imam utisak da treba da prestaneš da nas smaraš, jer nas ne interesuje tvoje teorije…
Još manje znači da je I2-PH908 došla sa Slovenima tri veka posle toga. Jer ne samo da se ne poklapa vreme dolaska nego ni pravac dolaska, kao što ne postoje istorijski izvori koji potvrđuju da je bilo kakvog značajnijeg doseljavanja na područje Hercegovine i Dalmatinskog zaleđa, gde je danas srce tog klastera, bilo nakon dolaska Gota i vojske pod njihovom komandom. Pri tome se i pravac kojim idu Goti savršeno poklapa sa prostorima gde I2-PH908 i danas ima najveću koncentraciju od Ukrajine do severa Dalmacije, kao što se isto tako po predominatnom načinu sahranjivanja na lokacijama u Hercegovini i oko Dinare iz tog doba jasno razaznaje da se očigledno ne radi o Slovenima, odnosno da ako je i bilo Slovena da su bili manjina. Gde pri tome ostaje i dalje velika nepoznanica da li je na primer ili nije bilo na svim tim područjima i pre doseljavanja već nekih pripadnika I2-PH908, a sve sa obzirom na značajnu rasprostanjenost iste u nekim ranijim periodima.To što je poslednji zajednički predak svih nosilaca I2-PH908 haplogrupe živio prije 1700 godina (srednja vrijednost) NE ZNAČI da je ta hg došla na Balkan tada.
Bave se isto tako i fudbalskom problematikom čitav život horde navijača koji takođe, slično kao i SDNKP, prave neke svoje vebsajtove, gde onda dan i noć raspravljaju o svemu što je vezano za fudbal sa posebnim osvrtom na omiljeni im fudbalski klub. Iz nekog nepoznatog razloga niko od fudbalera, trenera i fudbalskih stručnjaka ne obraća previše pažnju na njih i na to šta oni pričaju.Ajmo opet, ljudi sa SDNKP- kažu da je došla sa Slovenima. Ja maksimalno uvažavam njihovo mišljenje, jer su u pitanju ljudi koji se tom problematikom bavw čitav život.
Treba im ta fantazmagorija sa nekakvim Nabskim Srbima zato što ih gadno zeza pravac dolaska Slovena na Balkan koji je predominantno sa severa iz pravca sliva reke Labe na istoku današnje Nemačke a ne preko delte Dunava otkuda su išle migracije sa te strane gde se nalazi Dnjeparsko-karpatski klaster. To jest što tamo odakle zaista Sloveni dolaze na Balkan taj I2-PH908 ne predstavlja neku značajnu stavku dok slovenski R1a čini apsolutnu većinu. Tako da sad na silu pokušavaju da popune zjapeće rupe u toj svojoj teoriji.Јер ето појавио се неки тестирани Чех који је ,,испао,,I2aPh908 чији су мушки преци припадали Етничкој групи Ходи који су живели на граници Чешке и Баварске.Они су у 13.веку били некакви Чешки ренџери,граничари,ту доведени из Источне Угарске(могуће неки Власи,југоисточна Словачка)који су послати на границу у Бохемску шуму.Неки Чешки историчари су мислили да су ти Ходи Можда пореклом Словени који су живели крај крај реке Мајне и Наба које су поједини историчари назвали Срби.Тако СДНКП исконструше теорију о пореклу Хода од Срба са реке Набе и на основу тог једног резултата тог Чеха одмах дођу до закључка да су на реци Наби живели I2aPh908 Срби који су одатле дошли на Балкан.
oni imaju albanske gene,crni su kao italijaniDa li je Njegoš sebe smatrao Crnogorcem ili Srbinom?
Vladika se u putovnicu upisao kao Crnogorac.