Црногорци - Срби или посебан народ

Sto su crnogorci

• Zaseban narod

glasova: 1 20,0%
  • Srpska regija

glasova: 2 40,0%
  • Crvena Hrvatska

glasova: 2 40,0%
  • Ostalo

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    5
Ima primjera itekako, ko hoce da kopa i nadje. Ali to je za pdf svastara a ne ovdje.

Hoćeš li onda prestati onda da me ikada više da me po forumu pominješ i prozivaš da imam nepostojeće nacionalističko tumačenje, s obzirom da u toj situaciji to znači da pišeš isključivo iz istih tih malicioznih razloga (što si ovde malopre i otvoreno priznao), time i upravo kršeći forumska pravila?

Hoćeš li onda prestati onda da me ikada više da me po forumu pominješ i prozivaš da imam nepostojeće nacionalističko tumačenje, s obzirom da u toj situaciji to znači da pišeš isključivo iz istih tih malicioznih razloga (što si ovde malopre i otvoreno priznao), time i upravo kršeći forumska pravila?

Sto pozivas na krsenje forumskih pravila kada ti to upravo radis pokrenuci ovu off-topic diskusiju?

Sto pozivas na krsenje forumskih pravila kada ti to upravo radis pokrenuci ovu off-topic diskusiju?

Tema je istorija Crnogoraca i nacionalno pitanje. Skoro sve stvari o kojima pričamo ovde je upravo u duhu toga. Uključujući i tvoje javne objave o crnogorskom nacionalnom pitanju, uključujući i one upravo ovde, na ovoj temi (ovde smo vodili rasprave o tome, dok si bio Šešelj).

Tako da, ne pričaj o pozivanju na kršenje forumskih pravila, jer je to upravo u skladu sa temom.

Tema je istorija Crnogoraca i nacionalno pitanje. Skoro sve stvari o kojima pričamo ovde je upravo u duhu toga. Uključujući i tvoje javne objave o crnogorskom nacionalnom pitanju, uključujući i one upravo ovde, na ovoj temi (ovde smo vodili rasprave o tome, dok si bio Šešelj).

Tako da, ne pričaj o pozivanju na kršenje forumskih pravila, jer je to upravo u skladu sa temom.

Bukvalno nista o cemu trenutno pricamo ima veze sa tim. Nego ima veze sa tim da li sam ti "popio krv 2016. godine" i da li si ti tendenciozni srpski nacionalista, i sta je moje "dosije".

Slavenovo lagarenje nastavlja...

Kakve veze ima njegova blebetanja sa mnom?
Па изразити националиста као и ти.Он је измислио праисторију Срба од Неолита,за њега су Срби још од праисторије на Балкану.Ти непаметујеш толико о Србима,неизмишљаш ништа о ПраПореклу Срба ал ћеш вероватно брзо да почнеш да причаш о Праисторији Црне Горе.Неолитски преци Албанаца у Зети.Имате те врло сличне националистичке погледе.Једино што је Аца Шаргић једно време био веома популаран ал је почео много да се меша у политику.Није требао да напушта терен Историје.Вероватно би и тебе убедио да су Кучи и Клименти Српског порекла.

Па изразити националиста као и ти.Он је измислио праисторију Срба од Неолита,за њега су Срби још од праисторије на Балкану.Ти непаметујеш толико о Србима,неизмишљаш ништа о ПраПореклу Срба ал ћеш вероватно брзо да почнеш да причаш о Праисторији Црне Горе.Неолитски преци Албанаца у Зети.Имате те врло сличне националистичке погледе.Једино што је Аца Шаргић једно време био веома популаран ал је почео много да се меша у политику.Није требао да напушта терен Историје.Вероватно би и тебе убедио да су Кучи и Клименти Српског порекла.

Da li sam ja nacionalista? Ili nesto drugo, pitanje je. Slobodno argumentima opovrgni moje tvrdnje, potpuno sam otvoren za nove podatke i nove argumente.

А то лепо звучи.А јел можеш Брђанину да објасниш шта значи реч аргумент?Он човек то незна,шта значи то кад за неке тврдње имаш неки аргумент.Шта је то Аргумент?Брђанин то незна.Шта је то Аргумент у историји?Јел то нешто за јело?Јел то некакав доказ за нешто?

А то лепо звучи.А јел можеш Брђанину да објасниш шта значи реч аргумент?Он човек то незна,шта значи то кад за неке тврдње имаш неки аргумент.Шта је то Аргумент?Брђанин то незна.Шта је то Аргумент у историји?Јел то нешто за јело?Јел то некакав доказ за нешто?
Брђанин итекако зна значење ријечи „аргумент” , за разлику од тебе. Зна и да се рјечца не пише одвојено од глагола, такође. Зна и понешто из историје и генетичке генеалогије, за разлику од тебе, коју лупаш као Максим по дивизији.
Зна и форумску етику, па змије цитирати или таговати особу коју помиње.

У једном коментару сам поменуо могуће старобалканско порекло,староседелачко порекло I2a.За разлику од њихових теорија о Словенском пореклу I2a или порекло од Бастарна,хаплогруписти опседнути пореклом I2a немогу да смисле ни помисао на Балканско порекло I2a.А и за сваки резултат I1Z63 Y13946-51867 сам нашао одакле је тај род,из ког места и од ког је старијег рода.Нису ме задовољавали одговори :О даљем пореклу тестираног незнамо ништа.А кад човек хоће,увек може да нађе нешто у доступној литератури.После мене на тој теми више нико није смео ни знао ни питање да постави.А било је на десетине нових резултата.Нико није смео ни да пита.

FB_IMG_1721858186144.jpg

Никола је био прави авантуриста и пробисвијет. Свашта је прошао, био је руски официр, турски предавач на војној академији, члан комисије за разграничење Османске царевине и Турске,... Из Србије га је протјерао Милош Обреновић. Потом је отишао на Цетиње, гдје му је Његош дао грамату о племићком поријеклу. Упркос томе, није му требало пуно да се посвађа са Његошем. Након сукоба са Радем, отишао је у Васојевиће и тамо постао истакнути старјешина. У Васојевићима је развио идеју о оснивању Кнежевине Холмије, која би обухватала Васојевиће, Мојковац, Полимље, Потарје, Дробњаке и Пиву. По тој замисли, Брђани би требали да пређу у римокатолицизам, а та држава би представљала тампон зону између Србије и ЦГ. Тражио је подршку од свих јачих држава, али су га сви сматрали преварантом, осим пољске избјегличке владе. На крају је убијен у завјери коју су организовали Његош и Мојсије Зечевић

Poslednja izmena:
Појам „кома” везује се за брда, односно скупину везаних врхова, иако он заправо означава уклету самотну стену, отупелу и занемелу у времену и простору. „Ком” или „холм” на старословенском значи брег, камен, страна.
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Комови

Bukvalno nista o cemu trenutno pricamo ima veze sa tim. Nego ima veze sa tim da li sam ti "popio krv 2016. godine" i da li si ti tendenciozni srpski nacionalista, i sta je moje "dosije".

Slavenovo lagarenje nastavlja...

Niko ovde ne govori o 2016. godini.

Ti si bio srpski nacionalista do negde 2022.

I naravno da ima veze sa temom. Ovde smo mnogo puta pričali o osobama fluidnog identiteta, promenljivog, koji se bukvalno šetaju izmežu različitih nacionalnosri. To je, na kraju krajeva, i u srži ove teme.

Ti si eklantanti primer zato što na tebi možemo i u praktičnom smislu da proučavamo fenomen nacionalne transformacije; odnosno, od empirijskog so značaja za ovu temu, kao neko ko je prošao nacionalnu transformaciju iz Srbina, i to ne običnog Srbija, već prave Srbende; srpskog turbopatriote, sve do danas već možda potpunog Dukljanomontenegrina. Zato je tvoja nacionalna transformacija upravo ovde i tema tj. u skladu sa temom, jedno je empirijski primer ličnosti fluidnog i slabo definisanog nacionalnog identiteta u Crnoj Gori. Odnosno, doslovno je u samom srcu ove teme.

Ne možeš da kažeš da je nešto o tebi lično, naravno, jerbo komentarišeml isključivo tvoje interpretacije istorije, koje su se kretale na lepezi od ekstremnog srpskog nacionalizma do ekstremnog crnogorskog nacionalizma (i sutra možda opet srpskog i tako u krug).

To je sve, jako, zanimljivo za proučavanje.

Poslednja izmena:
Ti si eklantanti primer zato što na tebi možemo i u praktičnom smislu da proučavamo fenomen nacionalne transformacije; odnosno, od empirijskog so značaja za ovu temu, kao neko ko je prošao nacionalnu transformaciju iz Srbina, i to ne običnog Srbija, već prave Srbende; srpskog turbopatriote, sve do danas već možda potpunog Dukljanomontenegrina. Zato je tvoja nacionalna transformacija upravo ovde i tema tj. u skladu sa temom, jedno je empirijski primer ličnosti fluidnog i slabo definisanog nacionalnog identiteta u Crnoj Gori. Odnosno, doslovno je u samom srcu ove teme.

Ne možeš da kažeš da je nešto o tebi lično, naravno, jerbo komentarišeml isključivo tvoje interpretacije istorije, koje su se kretale na lepezi od ekstremnog srpskog nacionalizma do ekstremnog crnogorskog nacionalizma (i sutra možda opet srpskog i tako u krug).

Naravno da jedan anonimni forumas ne moze biti subjekt za jednu temu o nacionalnom identitetu.

Ali je simpaticno sto dajes toliki znacaj mojim stavovima, kao da sam pisao svoje memoare ovdje.

Ako ti mislis da je to ispravno onda dje je granica, mozemo pricati o tebi nacionalistu, o svim forumasima ovdje i o srpskom nacionalizmu u generalu.

Back