Црногорци - Срби или посебан народ

Evo vam Tviter nalog ČegovićTV. Pogledajte samo poslednje njihove tvitove: ''Crna Gora je Crnogoraca'', ''Crna Gora ne haje za Nemanje''... a pre 3-4 godine su primali donacije od vlade Srbije za promociju srpske kulture u Crnoj Gore. Čak je administrator stranice i mene napadao na Tviteru zato što moje viđenje crnogorske istorije nije bilo ''dovoljno srpsko''. :mrgreen:

https://x.com/cegovictv

Evo vam još jedan primer konvertitstva. Rašo Vučinić, nekada velikosrbin, član SRSa i odbornik te stranke u gradu Beogradu.
Zatim Rašo postaje vođa nekakve organizacije ''Crnogorsko-hercegovački pokret'' sa sedištem u Beogradu i jedan od onih ''Jesam Srbin, ali sam i Crnogorac, a mi smo ti neki drugačiji malo Srbi''. Smatra Crnu Goru matičnom zemljom crnogorskih Srba, smatra da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi i podržava Mitropoliju.
U trećoj, sadašnjoj fazi, Rašo je lider ''Udruženja Crnogoraca u Srbiji'', zagovara crnogorski nacionalizam i identitet, protivi se politici Srbije prema Crnoj Gori, govori protiv SPC-a i ''krađi crnogorskih svetinja'', optužuje Srbe za pokušaje asimilacije Crnogoraca, a njegova stranica ponekad promoviše bliskost između Crnogoraca i Albanaca i superiornost Crnogoraca naspram Srba.

Možda je Rašo Vučinić bivši guslar1389?

https://slobodnahercegovina.com/nem...ic-i-dalje-zeli-da-trguje-imenom-hercegovine/

481511848_1113406510585114_6395062609467168856_n.jpg

У једном сукобу у уколини Гацка хајдуци на челу са познатим харамбашом из Старе Црне Горе, Пеком Павловићем зароболи су Туркињу дјевојку и дали је на откуп. Међутим, њен брат Селман-ага није хтио да чује за то, већ подигао чету и заклео се да ће сетру ослободити и послати јој Пекову главу на поклон. Хајдуци су у првом сукобу убили Селим-агу, одсјекли му главу, ослободили му сестру из ропства и дали јој братову главу на поклон.

"Поклањам ти слободу, Туркињо" – повиче Пеко – "можеш ићи у Загорје, само не сама но с главом твога брата Селмана који се npeд рајом заклео да ће ти поклонити моју главу"… Туркиња сва у сузама одговори: "Фала ти јуначе, поклонио си ми слободу, очувао част, и дао братску главу, само те наше Загорје више никада очима не гледало."

1748555670231.png

Evo vam još jedan primer konvertitstva. Rašo Vučinić, nekada velikosrbin, član SRSa i odbornik te stranke u gradu Beogradu.
Zatim Rašo postaje vođa nekakve organizacije ''Crnogorsko-hercegovački pokret'' sa sedištem u Beogradu i jedan od onih ''Jesam Srbin, ali sam i Crnogorac, a mi smo ti neki drugačiji malo Srbi''. Smatra Crnu Goru matičnom zemljom crnogorskih Srba, smatra da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi i podržava Mitropoliju.
U trećoj, sadašnjoj fazi, Rašo je lider ''Udruženja Crnogoraca u Srbiji'', zagovara crnogorski nacionalizam i identitet, protivi se politici Srbije prema Crnoj Gori, govori protiv SPC-a i ''krađi crnogorskih svetinja'', optužuje Srbe za pokušaje asimilacije Crnogoraca, a njegova stranica ponekad promoviše bliskost između Crnogoraca i Albanaca i superiornost Crnogoraca naspram Srba.

Možda je Rašo Vučinić bivši guslar1389?

https://slobodnahercegovina.com/nem...ic-i-dalje-zeli-da-trguje-imenom-hercegovine/

481511848_1113406510585114_6395062609467168856_n.jpg
Ja mislim da ovu stranicu vodi guslar.

Back