Црногорци - Срби или посебан народ

Promijenio logo, počeo da piše latinicom umjesto ćirilicom, izbrisao svako pominjanje Srba, počeo da čestita Dan nezavisnosti, trobojku zamijenio aktuelnom Državnom zastavom,...
1000008262.jpg

Promijenio logo, počeo da piše latinicom umjesto ćirilicom, izbrisao svako pominjanje Srba, počeo da čestita Dan nezavisnosti, trobojku zamijenio aktuelnom Državnom zastavom,...
A i prije toga su bili dualisti i srpski supremacisti. Dobijali su pare od Srbije, a pričali su da Srbija ne može biti matica Srbima, isto kao što ni Saudijska Arabija ne može biti matica Arapima.
Slavili su i tada pobjedu nad Srbijom u rukometu,...

Još od prije 2 godine, dok je bio Srbin.
1000008263.jpg

Inače, slična situacija se dešavala sa guslarom.
Definitivno postoji neka povezanost između guslara, Čegović TV-a, stranice Pleme Cuce i Raša Vučinića i njegovog udruženja Crnogoraca u Srbiji. Koja, to nisam siguran. Da su Vučinić iz Cuca, a ne iz Pipera, definitivno bih bio siguran da je iza tog udruženja guslar.

U pogledu genetike ne, osim malčice veće koncentracije E-V13 hg nauštrb R1a.
Ali svakako genetika nije bitna.
Pa na to i mislim, al autosomalno se uklapaju u srpski profil, sto govori u istoj populaciji u kontinuitetu.
Sustinski se razlikuju po tome sto su jednima ego naduvali Srbi iz danasnje Vojvodine, dok su npr Srbe sa juga ti isti debelo kritikovali, vrlo cesto i bez osnova.
Nije da Crnogorci nisu zasluzni hvale za svoje podvige, al' zasluzni su i neki drugi delovi srpstva podjednako, pa se opet nisu toliko razgoropadili sa egom i ohološću.

Još od prije 2 godine, dok je bio Srbin. Pogledajte prilog 1756445
Inače, slična situacija se dešavala sa guslarom.
Definitivno postoji neka povezanost između guslara, Čegović TV-a, stranice Pleme Cuce i Raša Vučinića i njegovog udruženja Crnogoraca u Srbiji. Koja, to nisam siguran. Da su Vučinić iz Cuca, a ne iz Pipera, definitivno bih bio siguran da je iza tog udruženja guslar.
Ovo je interesantno, jer pre 17 veka ja ne znam da je Crna Gora, ili Zeta bila ista posebnija od bilo koje druge srpske oblasti.
Za vreme Bodina ta se oblast jeste smatrala maticom srpstva, medjutim njenu istoruju su oblikovali u mnogome Travunjani i Zahumljani, i tada, a i kasnije.

Što sam stariji sve manje verujem u neku nadmoć bilo koga, u mnogome sve zavisi od kulture i obrazovanja, kao i mogućnosti u datom momentu.
Pogotovo medju ljudima koji su geneticki istovetni.

Pa na to i mislim, al autosomalno se uklapaju u srpski profil, sto govori u istoj populaciji u kontinuitetu.
Sustinski se razlikuju po tome sto su jednima ego naduvali Srbi iz danasnje Vojvodine, dok su npr Srbe sa juga ti isti debelo kritikovali, vrlo cesto i bez osnova.
Nije da Crnogorci nisu zasluzni hvale za svoje podvige, al' zasluzni su i neki drugi delovi srpstva podjednako, pa se opet nisu toliko razgoropadili sa egom i ohološću.
Pa autosomalno smo bliski i Moldavcima koliko mi se čini.

Imaš li onu tabelu autosomalne udaljenosti Crnogoraca sa ostalim narodima? Često sam gledao to.

Negdje mi se čini da su Moldavci bili u top 3.

Ali nije genetika tu toliko bitna u ovoj priči.
Prema detaljnim G25 rezultatima, Crnogorci se ukapaju tacno u sredinu srpskog proseka, apsolutno najblizi su im Srbi, ranije zaista jeste bilo na nekim kalkulatorima da su im npr rumuni bili podjednako bliski, ali sada na ovim naprednijim gotovo da nema razlike izmedju Srba I Crnogoraca, takve neke mikro razlike postoje i unutar porodice, cak bih rekao i vece.
crnogorci su za nijansu juzniji od Srba, ali isto tako za nijansu zapadniji.
Ima dosta tih tabela, ne znam sta bih pre stavio, pogledacu na poreklu.

Back