ČOVEK, SEBIČNO I EGOISTIČNO BIĆE?

shaddow:

A ti lepo idi na plažu, kupaj se i uživaj što si "mu odgovorila". Ako te to čini srećnom, ja se slažem, pa makar ja ispao i nepismen.

Izvini dečkonja, ali ti i jesi nepismen....

Ili jednosmerno nekulturan, ili nedosledan, ili logičan , ali samo do izvesnog nivoa...

KRATKO REČENO ti si dogmata.Imaš svoje dvorište dogmi i toga se držiš.Kao nekad počistiš, ali to samo da se tebi čini....
Pravi teren za manipulaciju si upravo ti.

Ja sam sada nekulturan , i to mnogo, ali ti nikako da shvatiš da namećeš stavove, da terorišeš temu, a ne da otvaraš načine razmišljanja i da ih objašnjavaš drugima...
Probaj ono što si izneo u postovima da samo objasniš bez nametanja i videćeš da će ti umesto 100 postova trebati najviše 5,6 ,ostalo je čista tvoja tiranija....

Imaš ti neke dobre dogme u sebi , ali su i one dogme......naravno očekujem od tebe samo smeh....podsmeh....

shaddow:
Ako te to čini srećnom, ja se slažem, pa makar ja ispao i nepismen.
:shock: Sta ispisa sve, pobogu. Slusaj, ja nisam imala nikakve namere ni u odnosu na tebe, ni zelju da manipulisem, samo sam bila u zurbi i usput odgovorila na post koji mi je zapao za oko. Tripujes.

I nisam htela da kazem da si ti nepismen... ma nisam bre htela nista da kazem sem onog sto sam rekla. A rekla sam da egoizam i ljubav prema sebi nisu jedno te isto, i da o tome pise From.

U najkracem (pojam egoizma, onako kako ga ja razumem, na ovoj temi je definisao nick Muzjak, da ne ponvljam): mislim da kada volimo sebe, kada slusamo i vodimo se sustinskim potrebama naseg (ljudskog) bica, onda nismo sebicni. Sebicnost (kao ispoljavanje egoizma) zapravo ne zadovoljava nase prave potrebe i nikada, u krajnjem ishodu, ne donosi zadovoljstvo coveku, a jos manje ispunjava svrhu naseg postojanja. Mislim da je sebicnost gubljenje zivotnog vremena, da je posledica slabosti ili neke druge vrste ogranicenja u coveku. Straha, na primer.

P.S. Mislim da je svrha postojanja konstantno ucenje o tome kako se zivi, odnosno licna evolucija. I mislim da je krajnji cilj te evolucije covek, koji jeste individualac, ali koji je u harmoniji i u sluzbi ostatka sveta tj. covecanstva.

shaddow:
Sporio si se sa Fromom pri susretu sa njim?!?! :shock:

Koji to pojedinci "previše globalno kritikuju i seru o Fromu"?!?! :confused:

Šta si hteo ovim da kažeš?

Ne brini, nisam misliio na tebe.
Ti si tip koga sam odmah zapazio na forumu (u pozitivnom intelektualnom smislu), ali sam se iznenadio koliko si osetljiv i koliko emocije mogu da degradiraju tvoju trezvenost.
Daj bože da i ova izjava ne pobudi previše nepotrebnih emocija u tebi. Budi sigurniji u sebe.

muzjak:
Ne brini, nisam misliio na tebe.
Ti si tip koga sam odmah zapazio na forumu (u pozitivnom intelektualnom smislu), ali sam se iznenadio koliko si osetljiv i koliko emocije mogu da degradiraju tvoju trezvenost.
Daj bože da i ova izjava ne pobudi previše nepotrebnih emocija u tebi. Budi sigurniji u sebe.

Ma ne radi se uopšte o nekakvoj mojoj nesigurnosti. Shvatio sam da na ovom forumu ima jako, ali jako malo ljudi sa kojima možeš ozbiljno i normalno da razgovaraš. Mnogo je neznanja i pokušaja prikazivanja sebe u svetlu sveznajućeg genija. Pa dobro, sve je to ljudski, samo što je meni interesatno da razgovaram sa ljudima koji imaju svoje mišljenje, (čak je i dobro ukoliko je to mišljenje drugačije od mog) i koji su u stanju da to svoje mišljenje obrazlože argumentima. Odnosno, ako nešto kažu, ako iznesu neki stav da imaju sposobnost i da taj stav obrazlože, da iznesu argumente, a ne samo da vređaju (na najbanalniji mogući način) ili da započnu nešto, a kada ih pitaš da obrazlože to što su rekli, oni kažu na primer: "pročitaj tu i tu knjigu ponovo". Baš bez veze. Ovakva vrsta razgovora mi je užasno dosadna, smarajuća i zaista nemam vremena da gubim na takve stvari.

Muzjake- kapiram. Moje meocije, dok intnezivno traju, izbegavam da odlučujem. Kad se smirim, eto me - opet operativa ...:)

Šejdi, pa nema baš TOLIKO malo ljudi...:roll: Koliko vidim, ti sa svima lepo razgovaraš pa i kad niste istomišljenici :) Zar ne?
Koliko je to ozbiljno, da nije preterano i to....Mislim, ne psuješ barem ( ko ja, kad zagusti :lol: )

Back