BLOKADERI PREDSTAVILI SVOJ PROGRAM: Srbi su genocidni narod!

BLOKADERI PREDSTAVILI SVOJ PROGRAM: Srbi su genocidni narod!​

BLOKADERI su predstavili svoj program! Tvrde: Srbi su genocidan narod!​

БЛОКАДЕРИ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈ ПРОГРАМ: Срби су геноцидни народ! (ФОТО)

Foto: Printscreen

Jedan od glavnih ideologa protesta i nasilnih blokada, Dragan Popović govorio je za islamistički medij Slobodna Bosna.

On je u intervjuu za taj medij sve vreme plasirao narativ da je Srbija kriva i da odbija da se suoči sa prošlošću.

614419_sb-1_iff.jpg

Foto: Printscreen

Naime, on je napisao knjigu, pa je reklamirao u islamističkom glasilu, govoreći da su to prve naučne studije o genocidu u Srebrenici objavljene u Srbiji, koje "ukazuju na duboko ukorenjenu kulturu negiranja i relativizacije zločina u srpskom društvu".

Kao pijan plota držao se one koje se drže svi koji mrze Srbiju. Da Srbija odbija da se suoči sa prošlošću.

Zaključak islamističkog glasila je da je Popović jedan od onih, koji "bez obzira na sve, ne odustaju od misije: pokretanja dijaloga, priznavanja žrtava i istine o prošlosti!

https://www.novosti.rs/vesti/politi...tavili-svoj-program-srbi-genocidni-narod-foto

Evo zasto blokaderi nikada nece moci da dobiju moj glas. Sve dok ovakve opskurne antisrpske licnosti drze u vrhu svojeg pokreta - na glasove nas Srba patriota ne mogu racunati!!!
Kako sad ima još domaćih zadataka?

Ja nekad nisam siguran da li si ti neka AI skripta koja samo izbacuje objave, ili postoji tu neki čovek iza.
Činjenica da je baš svakog ko nastupa sa takvom argumentacijom à la “to su samo studenti, kako smeš da im ne veruješ?” veoma lako demantovati nema dodirnih tačaka sa bilo kakvim AI skriptama.

Revolucionari, tj ultra-levičari su proteste pretvorili u platformu za širenje upravo takvih naracija:
D701199A-CAB7-4154-804E-2995BE2212D8.jpeg

17B42778-168B-4348-9214-9D361935B095.jpeg

Da li bi to rekao da je neko žensko iz tvoje porodice moralo da prođe ono što su mnoge mlade Jagodinke doživele :(
Izvini, bilo je dovoljno sponza da ga dobrovoljno drže pod opsadom 24/7, to što se neke post festum dosete da još jednom naplate ono što su same nudile je druga stvar.

Iza baš svakog ko se tako ponaša kao on stoji pravi čopor žena koje su ga tome naučile - ne iz ljubavi, niti iz želje za neobaveznim provodim, da se razumemo.

ŠEFICA SVIH BLOKADERA UDARILA NA VUČIĆA: Prvo je krenula sa blokaderskom parolom da su Srbi genocidni... (VIDEO)​

Preneo: Miroljub Lukić

Vesti
08.07.2025

12:00

0
Šefica svih blokadera Nataša Kandić, dobro poznata javnosti po izrazito antisrpskoj retorici, nastavlja da pokušava da žigoše Srbe kao genocidne i istovremenno udara na predsednika Srbije Aleksandra Vučića
ŠEFICA SVIH BLOKADERA UDARILA NA VUČIĆA: Prvo je krenula sa blokaderskom parolom da su Srbi genocidni... (VIDEO)

Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube
" style="margin: 0px; box-sizing: border-box; background-color: rgba(0, 0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0); text-decoration: none; letter-spacing: normal; display: block; position: relative;">Nataša Kandić

Nataša Kandić je u objavi na društvenoj mreži Iks (X) prvo širila sramnu blokadersku parolu da su "Srbi genocidni", a onda udarila na Vučića.

Printscreen

" style="margin: 0px; box-sizing: border-box; background-color: rgba(0, 0, 0, 0); color: rgb(237, 36, 50); text-decoration: none; letter-spacing: normal;">NAtaša kandić

Ona je u svojoj objavi poručila da predsednika Srbije treba smeniti jer ga “kontrolišu srpski ratni zločinci”.

Printscreen

" style="margin: 0px; box-sizing: border-box; background-color: rgba(0, 0, 0, 0); color: rgb(237, 36, 50); text-decoration: none; letter-spacing: normal;">NAtaša kandić
Sevica Natasa kandic????????/
:D :hahaha: :rotf:

U Srebrenici je bilo svega. Sigurno je da je sud to kvalifikovao onako kakobsu Amerikanci i hteli. Petnaestak dana pre toga Klinton je rekao Izetbegoviću kako mu treba bar 5000 mrtvih da bi intervenisao. Naser Orić se izvukao ali pre toga je naredio proboj u kome je izginulo bar pola od onog što kažu. Drugi deo je čista osveta ljudi kojibsu izgubili članove porodice. Bilo je preko 3000 srpskih žrtava iz zaštićene zone. Odatle su izlazili, činili masakre i onda se vraćali da ih štite Holanđani.
Drugo, Srbi bi trebali da napreve istorijski dokument o genocidima u 1. I 2. sv. ratu i isvoje ga. Zločin genocida ne zastareva i ne znam čemu nam služe toliki istoričari ako to ne urade. U sećanju naroda postoje saznanja o tim stvarima i to mora biti zvanični dokument države.

Slušaj još pre 20 god sam imao sukob sa palminim ljudima tako da nemoj da mi prodajes te fore.
To ne znači da ću da mu pljujem spomenik kao vi...
Torta u fontani :mrgreen: Opet selektivno, ima li negde spomenika pobijenima u selima oko Mladenovca? A deci u Ribnikara? Au plemeniti moji ljudi :(

Kao Turci kad negiraju genocid nad Jermenima ili ustaše kad negiraju Jasenovac i Jevreji kad pravdaju razaranje Gaze svi ostali koji imaju potrebu da negiraju ili pravdaju zločine

Bolesno jednostavno..
Japanci (WW2), Amerikanci (prave se blesavi za Indijance), delimično Francuzi, Englezi, Italijani, Španci...

Jedino se Nemci većinski kaju zbog WW2, čak je i Brant kleknuo u čast žrtava .

i da se krijete, dok vas policija ne pokupi....
Ah, da, zaboravio sam da ti odgovorim na ovo.
Ja sam odavno u sistemu.
BIA ima snimak sa mojim delovanjem.
Znaju me. Nek me apse, nek me lome, kao što već jesu.
Misliš da mi to smeta?
Misliš da moja porodica nije spremna na sva mučenja?
Grdno se svi vi varate.
Ima nas suviše mnogo da bi ste vi mogli da nas suzbijete.
Ako me opet izlome i uapse, u aps ću rasejati seme pobune koje će vas satrti.
Ako me ubiju, biće dovoljno onih koji će me slediti kao mučenika.
Shvataš li, nije nas briga.
Čak i ako nas sve uništite, stići će vas naša kletva.

Torta u fontani :mrgreen: Opet selektivno, ima li negde spomenika pobijenima u selima oko Mladenovca? A deci u Ribnikara? Au plemeniti moji ljudi :(
Što se mesas u nešto što ne poznaješ i nisi upućena?
Jesi bila u tim selima oko "mladenovca"?
Ja sam prolazio upalio sveću u kapelici pored spomenika gde su njihova imena upisana.
Tamo gde je nekad bio spomenik za osobe iz ww2 sada je za sećanje na njih.da li to umanjuje bol njihovih?ne verujem ali ne govori vise neistine ni ti ni tebi slični.

Kako se nije uklapala i prema čijim tvrdnjama? Ne vidim kako bi moglo da se dođe do takvog zaključka. Možeš li da pojasniš malo?
.
Колега @cetka је поставио је линк на конвенцију, па ево:

Члан II: У овој конвенцији под геноцидом се подразумева било које од ниже наведених дела, почињених у намери да се потпуно или делимично уништи као таква нека национална, етничка, расна или религиозна група:

(а) убиство чланова групе;
(б) тешка повреда физичког или менталног интегритета чланова групе;
(ц) намерно подвргавање групе таквим животним условима који трба да доведу до њеног потпуног или делимичног физичког уништења;
(д) мере усмерене ка спречавању рађања у оквиру групе;
(е) принудно премештање деце из једне групе у другу.
-------------------------------------------------------

Евакуација жена, деце, старих, болесних, инвалида итд. се никако не уклапа у намеру "потпуног или делимичног уништења националне, етничке, расне или религиозне групе", па је ово требало некако да се прошири. У пресуди се уосталом јасно наводи да су жртве војно способни мушкарци.

Prvi put čujem za ovo. Koji je to sudija bio, Fuad Rijad?

Навео сам да пишем по сећању и не могу дапотврдим да се ради о египатском судији, негде ми је то остало у сеђању, али нисам сигуран. То мишљење усвојено је у првостепеној пресуди, а овде цитирам коначну пресуду Жалбеног већа (стр. 13):

28.
Pretresno vijeće takođe je s pravom uzelo u obzir dugoročne posljedice koje će eliminacija sedam do osam hiljada muškaraca iz Srebrenice imati na opstanak te zajednice.

Razmatrajući te posljedice, Pretresno vijeće se ispravno usredotočilo na šanse za fizički opstanak zajednice. Kako je konstatiralo Pretresno vijeće, ubijeni muškarci činili su približno petinu cijele srebreničke zajednice.46

Pretresno vijeće je zaključilo da će, s obzirom na patrijarhalnost zajednice bosanskih Muslimana u Srebrenici, uništenje tako velikog broja muškaraca “neizbježno za posljedicu imati fizički nestanak bosansko-muslimanskog stanovništva u Srebrenici.”47

Dokazi predočeni na ovom suđenju idu u prilog tom zaključku pokazujući da se, s obzirom na to da se većina ubijenih muškaraca službeno vode kao nestali, njihove žene ne mogu ponovo udati i imati još djece.48

Fizičko uništenje muškaraca stoga ima teške posljedice po stvaranje potomstva u srebreničkoj muslimanskoj zajednici, uz mogućnost izumiranja zajednice.

.

Revolucionari, tj ultra-levičari su proteste pretvorili u platformu za širenje upravo takvih naracija:

To što je neko nešto "pretvorio" ne znači da reprezentuje studente. Sada smo svedoci brojnih podvala i šlepanja uz proteste, tebi ni jedno od toga ne promakne, ali to sve nema veze sa studentima.

Studenti imaju jedan vrlo prost zahtev. Izbori. I to je to.

To što je neko nešto "pretvorio" ne znači da reprezentuje studente. Sada smo svedoci brojnih podvala i šlepanja uz proteste, tebi ni jedno od toga ne promakne, ali to sve nema veze sa studentima.

Studenti imaju jedan vrlo prost zahtev. Izbori. I to je to.
kako sad izbori kad su pre neki mesec skamdirali ''BEZ POLITIKE BEZ POLITIKE ALE ALEEE'' :cepanje:

Što se mesas u nešto što ne poznaješ i nisi upućena?
Jesi bila u tim selima oko "mladenovca"?
Ja sam prolazio upalio sveću u kapelici pored spomenika gde su njihova imena upisana.
Tamo gde je nekad bio spomenik za osobe iz ww2 sada je za sećanje na njih.da li to umanjuje bol njihovih?ne verujem ali ne govori vise neistine ni ti ni tebi slični.
Kapelica da, dopisani, da, niko nije izdvojio hiljade evra za ovaj "monumentalni" mermerni kič model. A na stranu razlika, ovaj u fontani umro prirodnom smrću, posle dugogodišnjeg zločinačkog ponašanja a ovoj deci je neko uzeo život i pre nego su zakoračili u isti :( ne, to ne umanjuje bol ali budi ogorčenje kod normalnih... još jedan savet, tvoja komunikacija u kojoj ljude koji ne misle isto kao ti, nazivaš lažovima, sasvim dovoljno govori o tebi...

Kapelica da, dopisani, da, niko nije izdvojio hiljade evra za ovaj "monumentalni" mermerni kič model. A na stranu razlika, ovaj u fontani umro prirodnom smrću, posle dugogodišnjeg zločinačkog ponašanja a ovoj deci je neko uzeo život i pre nego su zakoračili u isti :( ne, to ne umanjuje bol ali budi ogorčenje kod normalnih... još jedan savet, tvoja komunikacija u kojoj ljude koji ne misle isto kao ti, nazivaš lažovima, sasvim dovoljno govori o tebi...
Zaista...opet pričaš nesto sto ne znaš i nisi upućena...no dobro od takvih nisam ni očekivao bolje...

Back