Ko su ovde nasilnici koji maltretiraju srpski narod, blokaderi ili...?

Tačno, žive u tom medijskom mehuru, ali mene zanima još nešto. Kada izađu iz kuće i odu u samoposlugu, ili dobiju redovne mesečne račune kako ne vide da je sve skupo, da su im plate i penzije male i da nekad moraju da biraju između hrane, račina i lekova.

Kako AV njih ubeđuje da smo ekonomski tigar a sami žive loše?

Vide oni vrlo dobro da je sve skupo, da se jedva sastavlja kraj sa krajem, ali veruju u priču da "Vučić bar nešto radi, trudi se za narod" i da bi bez njega bilo još gore. To je suština propagande, ne mora da ubedi čoveka da mu je dobro, dovoljno je da ga ubedi da bi svaka promena značila katastrofu.

Zato je najkorisnije sa vremena na vreme pričati sa sendvičarima, iskreno i bez podsmeha. Nema bolje lekcije o tome kako funkcioniše medijska manipulacija, kako se strah, osećaj nesigurnosti i lažna nada pretvaraju u političku lojalnost, čak i kad je stvarnost pred očima potpuno suprotna onome što gledaju na televiziji.

Pa podržavala u smislu da smo svakako raspadakus od države i jer sam bukvalno tamo čekala bus, eto ,taj dan me mrzelo otići do grada, valjda mi nije bilo sudjeno. Ali ovo nisu protesti, ovo su neredi. Izgubili su čitavu godinu i studenti i djaci ,nizašta.
U suštini sam neutralna. Podržavam , ali znam da nema ništa od toga, samim tim, gledam svoja posla. Realno me zabole.Narod koji tzv.blokadama uništava zgrade, i pali faks, ne mogu podržavati. Bar ne više. Mada se to znalo da ništa od toga nema svakako.Ja sam sa sela, mi gledamo svoja posla ovde. :mrgreen: i ne , nismo Vučićevi nego sam zabole i za jedne i za druge.
Kad vidim da neko deli narod na jedne i druge, i ne shvata da postoje i realne osobe, iskreno ih smatram maloumnicima.

Lagerta - prema meni nisu bilii nasilni, ja ne idem na proteste. Zabole me da izigravam budalu. A provereno znam da je plaćeno i jednima i drugima. Toliko o patriotizmu.

oni su izgubili godinu zato sto su verovali da ce nesto promeniti, studenti i djaci. delimicno smo krivi mi koji se nismo pridruzili promenama, pouceni prethodnim iskustvima i naoruzani defetizmom. dakle, ja ne verujem da ce se ista ikada u ovoj zemlji promeniti, a volela bih da mi dokazu suprotno.
vucic je isto podelio narod na dva vidljiva dela i treci deo koji se uglavnom ne vidi i ne cuje.
zaista ne znam koji su fax zapalili, mozda sam preskocila zadnjih mesec dana desavanja, znam da su unistavane sns prostorije, ali to je nebitno (sns prostorije su nebitne). ali ne mozes mi reci da ne postoji osveta od strane sns...pa u pancevu je zatvoreno nekoliko lokala, koji su podrzavali blokade (to je medju poslednjim vestima koje sam cula). to je cist cin osvete, pogotovo u zemlji koja je korumpirana na svim nivoima.

Back