BLOKADERI PREDSTAVILI SVOJ PROGRAM: Srbi su genocidni narod!

No no draga protivnice reci nesto oko teme "Srbi si genocidni narod":)
Jel da ta ti drago kada čuješ tako što,sve ti lako oko srca:neutral:
Naravno da nije, ali...
Zločine treba kazniti, i zločine i zločince, ma ko bio ...
Ljudi na vlasti ne trebaju da amnestiraju, zaborave ili negiraju bilo čiji zločin.
Izviniti se, odati priznanje nastradalima i ne bježati od odgovornosti. Nebitno o kome se radi.

No no draga protivnice reci nesto oko teme "Srbi si genocidni narod":)
Jel da ta ti drago kada čuješ tako što,sve ti lako oko srca:neutral:
Tema je nastala na osnovu izmišljotine. Ako vam to nije jasno do sada, beznadežni ste slučajevi. Niko sem bošnjačkih, hrvatskih, šiptarskih i drugih provokatora i šovinista tako nešto nije izjavio, nikad.

Naravno da nije, ali...
Zločine treba kazniti, i zločine i zločince, ma ko bio ...
Ljudi na vlasti ne trebaju da amnestiraju, zaborave ili negiraju bilo čiji zločin.
Izviniti se, odati priznanje nastradalima i ne bježati od odgovornosti. Nebitno o kome se radi.
Ponovo nasedaš - sad te uvukao na prevaru da se složiš s tvrdnjom iz naslova, a ti o tome ni reč nisi napisala.

Na forumu smo, ovde se individualni zaključci iznose.

Znači, ti svoju definiciju genocida koristiš za tumačenje, pa tako reci, ne komplikuj.

A u prošlom odgovoru nešto drugačije si definisao genocid:

Dakle, nisi u stanju ni da sam sa sobom budeš konzistentan.

Izneo si tvrdnju bez dokaza. Na tebi je da je dokažeš, ne na meni da tražim dokaze za tvoje tvrdnje. To da li sam normalan nije tvoja briga.
1. Vise je nego jasno da je Haski sud bio politicka a ne pravna institucija. Od vecine sudija koji su cinili sudska veca do presmesnih oslobadjajucih presuda.
2. Imas masu presuda sa knstatacijom "nije postojala genocidna namera.
3.
Dokument o Srebrenic ma 1.200 stranica ― Grajf: Nije bilo genocida, stradalo 3.714 lica (video)

Profesor Gideon Grajf, izraelski istoričar i predsednik Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995, rekao je da se u Srebrenici nije dogodio genocid i da broj bošnjačkih žrtava ne prelazi 3.714.

Grajf je rekao da Komisija sačinila ozbiljan, profesionalan i uravnotežen izveštaj, koji je veran istini i istorijskim događajima.

“Doprinos ovom izuzetnom dokumentu dali su veliki stručnjaci, tj. deset stručnjaka iz različitih zemalja – kada kažem deset, računam i sebe. To su čuveni stručnjaci u svojim naučnim disciplinama, tako da mislim da je, kao doprinos istini i nauci, ovo izuzetno bitan dokument. Kada sam ga uručio premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku kao da su se oglasila zvona istorije, bez ikakvog preterivanja”, rekao je on.

Grajf je naglasio da su u ovom dokumentu odgovorili na predrasude protiv srpskog naroda i onih koji su učestvovali u događajima u periodu od 1992. do 1995. godine.

“Radili smo predano i mislim da je dokument na 1.200 stranica dokaz ozbiljnosti našeg rada”, naveo je i dodao da su Komisiji bile bitne samo činjenice, ne legende, priče i glasine, već samo istina.

“Ostali smo verni istini zato što smo ozbiljni ljudi, mi smo naučnici, i samo je istina osnov rada naučnika, naučnog rada”, naglasio je Grajf.

Kako je rekao, Komisija je došla do dva glavna zaključka – jedan se tiče definicije genocida, a drugi broja žrtava.

“Ja sam Jevrejin i znam šta genocid znači. Pripadam starom narodu nad kojim je izvršen genocid, najveći genocid u istoriji čovečanstva. Meni niko ne treba objašnjavati šta je genocid. Navedeni događaji nisu genocid, ni na koji način. I mi smo to dokazali, dakle, ne to nije naše mišljenje, mi smo to dokazali. Nije se radilo o genocidu, to se ne može nazvati genocid, ako neko koristi taj termin, treba ga izbrisati iz istorije. To je važno zato što u optužbe o počinjenom genocidu veoma ozbiljne, zato što odluka o činjenju genocida predstavlja težak zločin, a u ovom slučaju to delo ne postoji”, istakao je izraelski istoričar.

On ne spori da je u Srebrenici počinjen zločin, ali se taj zločin uopšte ne može nazivati genocidom.

“Mislim da je to veoma važno. Ovde se ne radi samo o etiketi, o nazivu, ovde se radi o suštini onoga što se dešavalo”, rekao je Grajf.

Drugi zaključak, dodaje on, odnos se na broj žrtava i izveštaj Komisije pokazuje da nije bilo više od 3.714 žrtava.

“U našoj komisiji imali smo stručnjake za brojanje i izračunavanje broja žrtava i ustanovili su taj broj. Taj broj treba biti zapisan u istoriji, ni manje ni više. Naravno, svaka smrt je tragedija, užasna, toga smo svesni, ali broj žrtava je takođe bitan. Dakle, dali smo okvir definicije, ne radi se o genocidu, i to ću ponoviti stotinu hiljada puta, nije počinjen genocid, a broj žrtava je oko 3.700”, jasan je Grajf.

On je rekao da će istraživanje Komisije doprineti boljem razumevanju događaja u Srebrenici. Podsetio je da termin “genocid” podrazumeva nameru, te da u slučaju Srebrenice nije postojala nikakva namera i da u tome leži razlika.

“To je ogromna razlika, potpuno drugi nivo, i taj termin treba izbrisati iz istorije. Oni koji i dalje koriste termin “genocid” imaju loše namere, ti ljudi imaju veoma loše namere. Od sada pa nadalje, od danas, termin “genocid” uopšte se ne sme vezivati za ove događaje, zato što je to pogrešno, to je greška”, poručio je Grajf.

Grajf je pojasnio značenje pojma “genocid”, navodeći da je to termin koji je istoričar jevrejsko-poljskog porekla Rafael Lemkin uveo 1945. godine, a odnosi se na nameru jedne grupe da potpuno uništi drugi narod.

On je naglasio da Srbi nikada nisu imali takav plan, ni u Srebrenici niti na bilo kom drugom mestu. Nasuprot tome, dodao je on, kada pogledate tzv. Nezavisnu Državu Hrvatsku, postojao je plan da trećina Srba bude ubijena, trećina proterana, a trećina pokrštena, tj. da promeni veru.

“Da ponovim – genocid je zločin koji znači potpuno uništenje, brisanje sa lica zemlje određene grupe ljudi zbog drugačije veroispovesti, nacionalnosti, mentaliteta ili jednostavno zato što vam se ta grupa ne sviđa”, naveo je Grajf.
Slicno tvrdi i Efrem Zurof, najveci zivi autoritet za ta pitanja.

Dakle, definicija genocida je itekako jasna a to sto neki imaju odredjene autosovinisticke porive i zelju za samoposipanjem pepelom je vise stvar za odredjene medicinske institucije nego za forum. Upravo zbog toga tvrdim da su SNS, SRS, "drugosrbijanci", NVO, SPS.... ista G.
Ljudi bez imalo stida i morala. Trgovci tudjom nesrecom.

U Srebrenici se nije dogodio genocid, već ratni zločin, poručio je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za Holokaust Efraim Zurof i istakao da se taj pojam danas bez ikakve sumnje zloupotrebljava u političke svrhe, ali i da Generalna skupština UN ne može da odredi šta je genocid. "Izvorna definicija reči genocid je pokušaj da se uništi jedan čitav narod, to nije ono što se desilo u Srebrenici, ono što se tamo desilo je ratni zločin", rekao je Zurof, koji je direktor Centra "Simon Vizental".

Zurof smatra da je najveći problem u tome što Generalna skupština UN nije telo koje može da odredi šta je genocid.  "To su ljudi koji zastupaju određene države koje se bave politikom i ponekada glasaju ne zbog istine, već zbog politike", precizira Zurof.Pojašnjava da ljudi koji žele da dobiju neku podršku ili finansijska sredstva za neku tragediju koju su preživeli, naravno da žele tu tragediju da predstave kao najgoru moguću.

Član 2 Konvencije definiše genocid kao čin "počinjen s namjerom da se uništi, u cjelini ili djelimično, nacionalna, etnička, rasna ili vjerska grupa kao takva“. Prema definiciji Ujedinjenih nacija, takva nedjela uključuju: ubijanje ljudi, nanošenje fizičkih ili psihičkih povreda, pogoršanje životnih uslova do stepena opasnog po život, sprečavanje rađanja djece i prisilno oduzimanje djece roditeljima iz te grupe.

U Srebrenici se to nije dogodilo. Dogodio se selktivan zlocin nad samo jednim delom populacije. Ratno sposobnim muskarcima. Jeste upitno zasto bi neko od 14 godina mogao da se smatra ratno sposobnim ali to je vec neka druga prica

Ponovio si prethodnu tvrdnju samo i nisi je obrazložio - kako se evakuacija jednog dela stanovništva "ne uklapa u nameru" potpunog ili delimičnog uništenja te grupe. Ti u suštini ovde ne kritikuješ presudu već tvrdiš da je definicija kontradiktorna.
.
У Сребреници није било борби, ВРС је једноставно ушетала у град. Велика група војске БиХ није хтела да се преда и претходно су кренули према Тузли где су се сукобили са ВРС и све борбе су се водиле ван Сребренице.

Становништво није малтретирано, истеривано из кућа, станова, рушена и паљена имовина, прогањано и убијано, већ је организовано евакуисано на за њих безбедније локације. Евакуација је спасавање, прелазак на безбедну локацију.

Како се то уништава група ако је великој већини (у пресуди пише четири петине укупног становништва) омогућено да пређе привремено на безбедну локацију где нису угрожени?

И онда се извлачи закључак како те жене из религиозних разлога неће да се врате назад и не могу да имају децу.

И све се то пише 2004. године када се маса тог становништва већ вратила у Сребреницу.

.

Srbi ne.

Nikad nisu, pa sto bi onda bili u Srebrenici.

Frakcije koje nisu bili deo Srbije radile su u Srebrenici sta su mislle da je pametno.

Danas je sustina da takvi mole Boga u sebi da kolektivna krivica padne na Srbiju, kada vec Srbija ne zeli da preuzme breme njihove krivice na svoja pleca.
Било много радника иностраних фирми на привременом раду, вољели да се сликају, а јако недисциплиновани били. Слике слабо испале па морале на ретуширање, сад се не зна ко је ко на њима.

Ah, da, zaboravio sam da ti odgovorim na ovo.
Ja sam odavno u sistemu.
BIA ima snimak sa mojim delovanjem.
Znaju me. Nek me apse, nek me lome, kao što već jesu.
Misliš da mi to smeta?
Misliš da moja porodica nije spremna na sva mučenja?
Grdno se svi vi varate.
Ima nas suviše mnogo da bi ste vi mogli da nas suzbijete.
Ako me opet izlome i uapse, u aps ću rasejati seme pobune koje će vas satrti.
Ako me ubiju, biće dovoljno onih koji će me slediti kao mučenika.
Shvataš li, nije nas briga.
Čak i ako nas sve uništite, stići će vas naša kletva.
Ne lozi se. Nisi nikakav mucenik. Niti si u sistemu. Da si u sistemu ne bi smeo da pises ovde. Imao bi izuzetno ograniceno sta smes , a sta ne smes da radis.
Zato prestani da lazes ljude.

Ne lozi se. Nisi nikakav mucenik. Niti si u sistemu. Da si u sistemu ne bi smeo da pises ovde. Imao bi izuzetno ograniceno sta smes , a sta ne smes da radis.
Zato prestani da lazes ljude.
Nisam mučenik, taman posla, sem kad izjutra mi malo teže da šo.am. Da sam u sistemu, znam da jesam, imam potvrdu baš iz tog istog sistema. Napismenu. Vrlo prosto, jer ste potkupljivi, a ja Bogu hvala, još uvek imam materijalne mogućnosti da vas na.uzim.
Nego, zanimljivo je da mi ovim postom otkrivaš nešto na šta odavno sumnjam, ali nemam konkretne dokaze, a to je da ovde, na forumu ne bih smeo da pišem ono što pišem. Dakle, tu ste, tice. Usnimljeni ste sa naše strane.
Ti si, tico, jedan od njih, i moje bockanje ka tebi je baš i bilo da te izvedem ma čistinu.

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam mučenik, taman posla, sem kad izjutra mi malo teže da šo.am. Da sam u sistemu, znam da jesam, imam potvrdu baš iz tog istog sistema. Napismenu. Vrlo prosto, jer ste potkupljivi, a ja Bogu hvala, još uvek imam materijalne mogućnosti da vas na.uzim.
Nego, zanimljivo je da mi ovim postom otkrivaš nešto na šta odavno sumnjam, ali nemam konkretne dokaze, a to je da ovde, na forumu ne bih smeo da pišem ono što pišem. Dakle, tu ste, tice. Usnimljeni ste sa naše strane.
Ti si, tico, jedan od njih, i moje bockanje ka tebi je baš i bilo da te izvedem ma čistinu.
Da si u sistemu cim posaljes prvu poruku , BIA bi ti kucala na brata. Prestani da lazes ljude decko. Pre svega lazes samog sebe iznad svega. Vrati se svojim dnevnim aktivnostima, igraj igrice I ne mesaj se u teme za odrasle i politiku.

BLOKADERI PREDSTAVILI SVOJ PROGRAM: Srbi su genocidni narod!​

BLOKADERI su predstavili svoj program! Tvrde: Srbi su genocidan narod!​

БЛОКАДЕРИ ПРЕДСТАВИЛИ СВОЈ ПРОГРАМ: Срби су геноцидни народ! (ФОТО)

Foto: Printscreen

Jedan od glavnih ideologa protesta i nasilnih blokada, Dragan Popović govorio je za islamistički medij Slobodna Bosna.

On je u intervjuu za taj medij sve vreme plasirao narativ da je Srbija kriva i da odbija da se suoči sa prošlošću.

614419_sb-1_iff.jpg

Foto: Printscreen

Naime, on je napisao knjigu, pa je reklamirao u islamističkom glasilu, govoreći da su to prve naučne studije o genocidu u Srebrenici objavljene u Srbiji, koje "ukazuju na duboko ukorenjenu kulturu negiranja i relativizacije zločina u srpskom društvu".

Kao pijan plota držao se one koje se drže svi koji mrze Srbiju. Da Srbija odbija da se suoči sa prošlošću.

Zaključak islamističkog glasila je da je Popović jedan od onih, koji "bez obzira na sve, ne odustaju od misije: pokretanja dijaloga, priznavanja žrtava i istine o prošlosti!

https://www.novosti.rs/vesti/politi...tavili-svoj-program-srbi-genocidni-narod-foto

Evo zasto blokaderi nikada nece moci da dobiju moj glas. Sve dok ovakve opskurne antisrpske licnosti drze u vrhu svojeg pokreta - na glasove nas Srba patriota ne mogu racunati!!!
Jedan od glavnih ideologa blokadera, ... šefica blokadera, ... Prenosiš očiglednu propagandnu dijareju.

Back