lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
DaVid' što Lamar čita sve neke majčinske knjige.![]()

Jer... majka

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DaVid' što Lamar čita sve neke majčinske knjige.![]()
Ovu poruku o prasetu, 9 kora i 100 jaja, juce ujutru oko 9 mi je poslala jedna drugarica, i nevidjeno me nasmejalaMoja (Rozen) ima 10 kora, ali kupljenih.![]()
Da nema neko PDF izdanje knjige Sanjam da te držim za ruku - Srđana Kneževića?
Ja imam knjigu,kupila je u voljenom Zemunu.![]()
Pocela sam Majka je samo jedna.
Videcemo
![]()
Gde ste mojei![]()
![]()
Ovako, ja uzela skoro od Miklosa Vamosa "Majka je samo jedna" jer sam od njega citala "Knjigu oceva" i njome sam bila odusevljena.Medjutim , nista bez toga kod mene ocito, bibliotekarka mi je domah rekla da je pisana sasvim drugacije od one koju sam citala.I tako ja krenem sa citanjem ali ono "medjutim" meni ne legne uopste.Prvenstveno sto je majka, koja nas vodi kroz pricu,tako oholo i surovo prica o svojoj deci , i pored svoje jake volje, nisam mogla da je procitam.Da li sto sam i sama majka male dece pa u njima ne vidim nista lose, negativno niti ista slicno tome, ja sam se sve vreme jezila i jednostavno vratila neprocitanu.
A za maler opet mi se pala ona bibliotekarka da mi ni spisak nije pomogao mnog bas.Elem trazila "Otmenost jeza" po vasoj preporuci, oni to i nemaju.Pa tako uzeh, isto po vasoj ranijoj preporuci "sto od limunovog drveta" to je sa spiska a ova druga mi je pala pod ruku "Slusaj sta ti srce kaze" i uzasno mi izgleda poznato, ali videcu kad pocnem sa citanjem.Prvo cu limunovo drvo.
Znam, ali ona toliko svuda pominje svoj Zemun, i svoju patetičnu priču o parnim ružama i obilasku prijatelja po grobljima.
I Ljubi Zemuncu.
Šala je bila, svakako.)
Pogledaj Les femmes du 6ème étage http://www.imdb.com/title/tt1805297/
Beskrajno topao film s divnim zenskim likovima.
60ih godina proslog veka, dvoje Francuza, sredovecni bracni par, zaposljavaju Spanjolku da im vodi domacinstvo.
On je tih, odmeren, sujeveran, patrijarhalan, finih manira.
Poseduje celu zgradu a ipak nikada nije imao vlastitu sobu niti bio istinski slobodan.
Jaje koje mu se servira za dorucak, mora biti kuvano tacno 3,5 minuta.
Ona svakog popodneva, uz caj, prelistava Elle, organizuje zabave i igra bridz s drugaricama.
Ipak, i dalje se oseca kao provincijalka.
Kada u njihov tihi dom udje srdacna, vehementna Maria, i donese nasmejana srca svojih sunarodnica, njihovu grlenu pesmu, iskrzane tonove gitare, zacinjenu paelju i marljive ruke bez stida, ovaj ce dom, utihnuo poput zaboravljene humke, zaiskriti!
Ove su zene spremacice, pralje, kuvarice, vidarice.
Supruge, majke, sirocad. Ostavljane, tucene, zavaravane.
Ipak, nasmejane!
Iako su nastanjene tudjinom, u njihovim srcima nicu rodne kuce.
Carmen Maura je i u ovom filmu odlicna.
Volim je jos od Mujeres al borde de un ataque de nervios http://www.imdb.com/title/tt0095675/, Volver http://www.imdb.com/title/tt0441909/, La Comunidad http://www.imdb.com/title/tt0255067/
Kad' vec pomenuh Almodovarove glumice, ovde je i Lola Duenas.
Fantasticna, britka, cinicna, povredjena.
Vehementnoj Mariji je Zan Lui (glavni protagonista) poput umilne tisine nakon tonuca, ona njemu neznost nezaspala.
Ja i dalje nemam da prijavim nista procitano, ali ipak vam se javljam, makar i za off topic caskanje
Hvala na porukicama u reputacijama, ja to retko pogledam a uvek bude nesto lepoDivne ste, devojke
Moon, ti toliko divno pises, dovoljno mi je da svratim na temu i da osetim da sam nesto kvalitetno procitala. Da se ne ljute ostale devojke, ali ti imas poseban stil.
Nadam se da ces naci posao u struci, i da ti preseljenje nece previse tesko pasti.
Arvena, divno sto ste medeni mesec proveli u Srbiji. Bas retko to cujem. I mi smo isto ovde bili na nasem medenom mesecu, ali na Tari.
Posto smo pre tri dana usli u 8. mesec, evo i jedne slicice da nas vidite
Ja i dalje nemam da prijavim nista procitano, ali ipak vam se javljam, makar i za off topic caskanje
Hvala na porukicama u reputacijama, ja to retko pogledam a uvek bude nesto lepoDivne ste, devojke
Moon, ti toliko divno pises, dovoljno mi je da svratim na temu i da osetim da sam nesto kvalitetno procitala. Da se ne ljute ostale devojke, ali ti imas poseban stil.
Nadam se da ces naci posao u struci, i da ti preseljenje nece previse tesko pasti.
Arvena, divno sto ste medeni mesec proveli u Srbiji. Bas retko to cujem. I mi smo isto ovde bili na nasem medenom mesecu, ali na Tari.
Posto smo pre tri dana usli u 8. mesec, evo i jedne slicice da nas vidite
Danas počela ovu
![]()
Šta kažete?![]()
Qq,tek sad videh ko je ona.
Ispadoh glupa u drustvu.![]()
Upravo zavrsila "Pre nego sto zaspim" Stiven Votson, Alnari. Juce popodne pocela i veceras zavrsila.
Citljiva veoma.
O zeni koja nakon nesrece ne moze da pamti duze od 24h, kako zaspi tako obrise sve od prethodnog dana, a onda pocinje da vodi dnevnik...
Interesantna prica sa elementima trilera, zapletom, dok citas jedva cekas njen sledeci dan, sledecu stranicu njenog dnevnika...
Zavrsetak klasican i ocekivan za mene bar, ali interesantno zamisliti kako bi bilo da zaista pamtimo 24h, kako bi bilo predivno da se nekih ruznih stvari ne secamo i ujedno jos strasnije da ni one lepe ne pamtimo...
Za nedeljno popodne, uz neki lepi keks koji se ne mrvi u krevetu cista 10-tka, za svaku preporuku![]()