Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Night, takva je jednostavno. Ja je nikada necu zaboraviti.
A narocito zbog toga sto kada sam je zavrsila, sklopila i pogledala naslovnu stranu, nekako me je tada to sve najvise pogodilo.
Naslovna strana me je dirnula koliko i cela knjiga :(

Lepo, lepo Tatjana. Polako stizes Radu :lol:
Nisam citala ni jednu, odmah da kazem :)

I ja volim priče o Jevrejima. Zbog toga rado čitam Singera. A Majku ću što pre da počnem, sviđa mi se Lamaretin prikaz.:ok:

P.S. Tatjana, šali se lamar. Nisi valjda luda da me juriš, ja sam nedostižna.:zcepanje:

I ja volim priče o Jevrejima. Zbog toga rado čitam Singera. A Majku ću što pre da počnem, sviđa mi se Lamaretin prikaz.:ok:

P.S. Tatjana, šali se lamar. Nisi valjda luda da me juriš, ja sam nedostižna.:zcepanje:
I ja volim i istorijske teme, i price o Jevrejima, ali mislim da mi se ovaj Kakao ne bi dopao.
A (vec sam cini mi se o tome pisala) nekako me ne vuku te knjige sa naslovima Kakao, Cokolada...

Tatjana, naravno da sam se salila. Ni ne pokusavaj. Bankrotiraces :lol:

Majo, kako Dunja :heart2: rasteeee :D

I ja volim Singera, ali mi je ovde nešto jako smetalo to večito kukumavčenje kako njih niko ne voli.....
I ja volim i istorijske teme, i price o Jevrejima, ali mislim da mi se ovaj Kakao ne bi dopao.
A (vec sam cini mi se o tome pisala) nekako me ne vuku te knjige sa naslovima Kakao, Cokolada...

a jesi probala sa nekima tipa: pivo, vino, jagnjeći but....:zper:

Nisam vam prijavila šta sam uzela iz biblioteke. Ništa sa spiska nema, prestaću da ga nosim. To je moj skraćeni spisak, moraću da ponesem onaj Lamarin od 300 naslova... Mislim, ima, ali tražim 5-6 knjiga pa onda 7. ima. Onda drugu uzmem sa pulta da ne bude neprijatno bibliotekarki.
Uzela sam Brak:Duet, En Tejlor Fleming, Laguna, 208 strana. Pa sam pretražila malo temu da vidim ko je čitao i šta kaže. Rada preporučuje, Druga kaže nije za autobus ona plakala kao luda, a Treća da je nije nešto potresla...
Ja počela, pa videćemo. Možda sam ja to već i čitala. Kaže bibliotekarka da je imaju već dugo, prosto joj bilo čudno što tražim, kako nisam čitala.

A sa pulta sam uzela Komo, Srdjan Valjarević, Samizdat B92, 209 stana. Haha, vidi isti broj strana, a znate koliko je deblja od ove gornje. Valjda deblji papir.
A šta kažu forumašice: Radi se dopao (***, ova Rada sve čitala), Una kaže može i ne mora... nisam našla više komentara.
Moram da pitam sina, možda je on čitao, nešto mi se javlja da sam vidjala nekog Valjarevića na njegovom stolu.

Jesam.
Udruzenje ljubitelja knjige i pite ljuskuse :lol:

A sa pulta sam uzela Komo, Srdjan Valjarević, Samizdat B92, 209 stana. Haha, vidi isti broj strana, a znate koliko je deblja od ove gornje. Valjda deblji papir.
A šta kažu forumašice: Radi se dopao (***, ova Rada sve čitala), Una kaže može i ne mora... nisam našla više komentara.
Moram da pitam sina, možda je on čitao, nešto mi se javlja da sam vidjala nekog Valjarevića na njegovom stolu.
Lepa, pitka, citka, pogodna za bus.
Nista spektakularno, a lepo :)

Tatjana, naravno da sam se salila. Ni ne pokusavaj. Bankrotiraces :lol:

Majo, kako Dunja :heart2: rasteeee :D
Raste mnogo brzo.:heart:
I ja volim Singera, ali mi je ovde nešto jako smetalo to večito kukumavčenje kako njih niko ne voli.....

Nisam vam prijavila šta sam uzela iz biblioteke. Ništa sa spiska nema, prestaću da ga nosim. To je moj skraćeni spisak, moraću da ponesem onaj Lamarin od 300 naslova... Mislim, ima, ali tražim 5-6 knjiga pa onda 7. ima. Onda drugu uzmem sa pulta da ne bude neprijatno bibliotekarki.
Uzela sam Brak:Duet, En Tejlor Fleming, Laguna, 208 strana. Pa sam pretražila malo temu da vidim ko je čitao i šta kaže. Rada preporučuje, Druga kaže nije za autobus ona plakala kao luda, a Treća da je nije nešto potresla...
Ja počela, pa videćemo. Možda sam ja to već i čitala. Kaže bibliotekarka da je imaju već dugo, prosto joj bilo čudno što tražim, kako nisam čitala.

Pa i ne vole ih.;)

Majka je samo jedna – Miklos Vamos, Laguna, 260 str, 10/10

Pri karaju sam, imam jos samo malo, ali sto kaze Bi sad imam vremnena pa…

Ova knjiga se meni vise dopala od Knjige oceva (iako ja jako volim porodicne sage).
Imena mi se jako svidjaju, lepa su mi i lepo mi zvuce. Piroska, Lacika, Sarika… prijaju uhu nekako :D.

Tema je: kako se deca bore sa starim roditeljima i kako se sami roditelji u tim okolnostima bore sa svojom decom.
Ovde je konkretno u pitanju majka.
Napisana je saljivo, ironicno, sa puno humora kao i sa dosta crnog humora.
Mene je knjiga potpuno osvojila. Bakica je ludilo :lol: a deca se trude kako i koliko znaju i umeju. Sve je napisano lagano, saljivo… a u stvari se na taj nacin samo maskira sva tezina problema. Kraj takodje nije veseo, ali je ocekivan.

Knjiga me je istovremeno jako rastuzila, i puno, puno nasmejala. Nisam je ispustala iz ruku, kao retko koju u poslednje vreme. E sad, da li zato sto sam od nje ocekivala upravo suprotno, da mi se ne dopadne, ili bi mi se dopala svakako, ne znam.
Zakljucak je u svakom slucaju da se meni jako dopala :D

i meni je prijalo čitanje ove knjige. ne bih je poredila sa ''knjigom očeva'' - totalno su različite i konceptualno i tematski.
ali, stvarno dobra knjiga :)

Dobre su sve knjige od Gijoma Musoa.Ja sam pročitala ove dve:
cache_500___img_101660_3b89917c10bf31c3a6551d40750ca3afjpg.img

vrati_mi_se_gijom_muso.jpg

:cao:

Koliko ne citam,sramota me je :rumenka:
al' evo da se izvadim :mrgreen: malo posluzenja
graphics-cocktails-163779.jpg

http://3.***************/-Lf3wvh8aYhY/TfOafEotuTI/AAAAAAAAAJ4/BzFCe7wqP74/s1600/Cake.jpg

Gledam sad pdf knjige na kompu,imam ih dosta....
samo da zasednem i da citam :) al' kad me probudi sunce kao danas
nema nista od citanja,ne drzi me mesto :mrgreen:

Zavrsila Savrsena samoubistva, Petra Lazica.
Prepisacu sta su pametniji od mene napisali za roman:
Slojevita psiholoska drama tri glavna junaka ovog romana razotkriva se njihovim naizmenicnim monolozima u kojima se oni, prema jungovskoj psihologiji, predstavljaju kao On, Ona i Ono.
On je psihijatar, usamljen i ostavljen covek srednjih godina, koji tiho pati zbog zauvek prekinutog kontakta sa cerkom.
Ona je studentkinja iz razorene porodice, zgodna je i popularna, ali ima psiholoske probleme, narcisoidan tip licnosti sa izrazenim egom.
Ono je njen decko, koga ne krasi inteligencija, ali koji je tipican predstavnik maco navijacke populacije.
Kako ce se njihove sudbine ispreplitati, a hoce, ko ce kome otvoriti nove mogucnosti zivljenja, ljubavi, strasti i kako ce ko izgubiti sopstvenu licnost i promeniti svoju prirodu, postepeno ce se razotkrivati u ovoj bolnoj psiholoskoj drami.
Meni se dopao roman.
Sada sam uzela Salto Mortale, roman meni nepoznatog italijanskog pisca.

Meni se za sada mnogo dopada Brak Duet (juče kad sam pisala, pojavio mi se neki smajli jer sam stavila dve tačke izmedju, a takav je naslov).
A fondan mi se uopšte ne dopada, izgleda mi mnogo veštački. Ko neki glinamol. A može da se napravi u obliku knjige pa bi onda možda mogao da prodje u ovoj temi. ;)

I da se pohvalim, konacno sam zavrsila Murakamija :zper:

Okorela zemlja cuda i Kraj sveta, Geopoetika, 487 strana.

Ovo je bilo jedno razvuceno citanje, u nekim delovima bas i nisam uzivala, pojedini delovi su me odusevili, a sve u svemu sad kad je gotovo volela bih odmah da uzmem knjigu i procitam je iznova.
Mislim da za ovu knjigu morate mnogo da volite Murakamija, da imate dobru koncentraciju i da ste u fazi kada vam ovakva tematika prija.
Ja inace obozavam Murakamija, a ova knjiga ima sve ono sto je tako tipicno za njega - izolovane i usamljene likove (koji i kada je frka ostaju skroz stalozeni), pregrst digresija, posvecivanje paznje nebitnim sitnicama, dobru muziku...
A opet, otisao je korak dalje, Kraj sveta je zaista posebno mesto i svidja mi se kako nas je proveo kroz pricu i kako nam je postepeno davao naznake da sami zakljucimo o cemu se radi.
Zao mi je samo sto uvek osecam da mi fali neko predznanje za Murakamijeve knjige, jer se dosta poziva na mitove o kojima bas nista ne znam (kao onaj Covek ovca u Igraj, igraj, igraj).

Primer Murakamijevog posvecivanja paznje potpuno nebitnim detaljima, ovo se desava na svakoj drugoj strani u knjizi:

"Kad mi je vratio kusur, covek je ponovo zapoceo rasklapanje miksera. Imao je mnogo srafova uredno razvrstanih po velicini na lepoj beloj tacni. Crni srafovi na toj tacni delovali su kao da su bas srecni tu gde su...
...Mozda zato sto su prestali da budu deo miksera, i ponovo stekli svoju nezavisnost kao srafovi. A mozda bas zato sto im je dodeljeno jedno za srafove sasvim izuzetno i lepo mesto kao sto je bela tacna. U svakom slucaju, bas prija kad vidis da nesto izgleda tako srecno."
:mrgreen:

Koncentracija mi u poslednje vreme nije jaca strana, tako da, htela ne htela, moram da citam laganija stiva.
A i oci me nesto zezaju. Suze mi i jedva citam. :(
A i u ocajnom sam raspolozenju ovih dana. Sve mi smeta, samo bih da budem sama.
Pocela sam juce Salto mortale, ali sam je zaklopila jer mi se pocetak nije dopao, sklop recenica me je ubio.
Nije to do prevodioca, ne, nego jednostavno takav je narator u prici i trenutno tako nesto ne mogu da citam.
A knjigu preporucuje Eko, a kriticari kazu da bi se roman dopao i Beketu.

I da se pohvalim, konacno sam zavrsila Murakamija :zper:

Okorela zemlja cuda i Kraj sveta, Geopoetika, 487 strana.

Primer Murakamijevog posvecivanja paznje potpuno nebitnim detaljima, ovo se desava na svakoj drugoj strani u knjizi:

"Kad mi je vratio kusur, covek je ponovo zapoceo rasklapanje miksera. Imao je mnogo srafova uredno razvrstanih po velicini na lepoj beloj tacni. Crni srafovi na toj tacni delovali su kao da su bas srecni tu gde su...
...Mozda zato sto su prestali da budu deo miksera, i ponovo stekli svoju nezavisnost kao srafovi. A mozda bas zato sto im je dodeljeno jedno za srafove sasvim izuzetno i lepo mesto kao sto je bela tacna. U svakom slucaju, bas prija kad vidis da nesto izgleda tako srecno."
:mrgreen:
E pa konacno da i meni bude jasno zasto ne volim da citam Murakamija :mrgreen:

Citam Andriceve Visegradske price, a merkam koji roman da pocnem :)

Meni se jako dopala Murakamijeva Igraj, igraj, igraj.
Nikako mi nije odgovarala Norveska suma.

Lamar, a koje romane merkas? :D

Upravo sam napravila strudlu sa rogacem, kako li ce to da ispadne?! :eek:
Jedna je morala da bude sa kremom, u slucaju da dete prigovori. :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back