-Night -
Elita
- Poruka
- 18.831
I ja sam propustila danas Slagalicu u 7, ali, nije mi žao. Bila sam s Dasty i Dijenekom u Tvrđavi. Pili smo pivo.![]()
Nightmare , ne buni ljude

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ja sam propustila danas Slagalicu u 7, ali, nije mi žao. Bila sam s Dasty i Dijenekom u Tvrđavi. Pili smo pivo.![]()
Vi ste svi iz Niš?![]()
Jeste i Sokolica je naša. Bili smo zajedno sa njom na jednoj human. akciji. Njen doprinos su bile njene pesme.I moja Sokolica. I moja Sokolica.![]()
Nightmare je isto što i Dasty? Ne znam ko je Dasti?
Meni se Esmi mnogo dopalaMoram da se pohvalim. Od Rade sam dobila knjigu za rođendan i to sa posvetom
I dve za čitanje:
Otmenost ježa i Kako je nestajala Esmi Lenoks.
Kako to čudno zvuči.Meni se Esmi mnogo dopala
Za Otmenoscu jos tragam...
Al' nisam ja od te sorte![]()
Al' "nemojte ljudi, k'o boga vas molim" da menajte vise avatare i nikove.
Ja sam stara zena, i stitna zlezda mi bas ne radi dobro, ne mogu ja sve te promene da pamtim![]()
E, ja ti ne dam vise od tridesetak, a ti kako hoces.
Rado, Dasty - znate se od ranije ili vas je pisanje spojilo?![]()
Ja sam malo prelistavala Privatni život drveća.
Sve se nekako vrtela oko njega, ali nikad se ne reših da ga iz biblioteke ponesem sa sobom.
Imam Ne idimo noćas psima, a o Oskaru pišem kad krenem. Imam toliko toga pre njega.
"Privatni zivot drveca" Alehandro Sambra.
Naglaseno stilizovane radnje, minimalisticke strukture, ovaj nevelik roman procitah u dahu.
Autor je savremeni cileanski pisac, pesnik, knjizevni kriticar, univerzitetski profesor Knjizevnosti.
Roman je pisan u prvom licu, kroz secanja i strepnje Hulijana koji ceka vehementnu, bujnu i senzualnu Veroniku, uspavljujuci njenu kcer bajkama o zivotu drveca.
Svedoci o samo jednoj noci.
Hulijan je profesor Knjizevnosti (ah, da li je to taj kruzni tok?) radnim danima.
Vikendom je pisac.
Grcevito se drzi za fiks ideju stvaranja romana o bonsai drvcetu.
(Sambrin roman prvenac nosi naziv "Bonsai")
U strepnji i hirovitosti cekanja Veronike, Hulijan se predaje bujici secanja.
Nize ih, poput perlica, u krhku nisku odzivljenog.
Ozivljava iskrzane slike detinjstva.
Dodeljuje ulicama boje.
Ulice nisu bele - plave su, zelene poput reke, smaragdne, zute, roze i crvene.
Cileanska knjizevnost je boje kafe.
Hulijan shvata da nikada nije video sneg. Verovatno je beo kao i zid sobe.
Bori se s umecem nosenja tereta komadica noci.
Dotucen dugim cekanjem, zamislja zene koje su samovale.
Emili Dikinson mu je najdraza. Nikada nije pricala s nekim u vrtu.
Hulijanova prava profesija je crtanje usamljenih zena i komadica tamnog snega.
Noc je za Hulijana neumoljivi brevijarijum koji ne pruza utehu.
U svojim memoarima strepi za Danijelom, Veronikinom kcerkicom, te iskuje sigurnu buducnost (da li je to samo masta?).
Narativni tok preuzima Danijela u cijim se solilokvijumima nazire seme nade.
U Hulijanovim se osetio opor dah beznadja noci. Iste one s pocetka romana.
"Hulijan je mrlja koja se brise i ode.
Veronika je mrlja koja se brise i ostaje.
Danijelina prica je buducnost." (69 str.)
Ovakvu ću da kupim kad budem bila penzionerka.![]()
Ako, ako. Ne daj mi viseE, ja ti ne dam vise od tridesetak, a ti kako hoces.![]()
Cek' da prijavim sta sam dobila.
Kada sam ja otisla za knjige ostala je jedna jedinaod Jelene Rankovic "Prohujalo s kosavom" i sva je u kratkim pricama , te tako sam je dobila, da , poklonili mi
, a ja sve vreme dok sam isla ponavljala u sebi dva naslova koja mi je Tatjana, hvala u svakom slucaju
, preporucila u nadi da cu bar jedan naci
Procitah prvu pricu i jos koje kuda bacila pogled, nije losa, zapravo spisateljica je samo jednu godinu mladja od mene a dosta spominje to neko nase vreme kada smo mi odrastali , te tako me malo vratila u doba kada ti je jedina briga da li ces stici na vreme da odgledas crtac i 7 i 15h ...
I tako![]()