Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boze, sta li se desilo posle tog naletanja
e158.gif

Malisanke! :)

Jos uvek citam Vestalkinu pricu, nisam azurna. :prstic:

Dodjoh da vam pokazem delic vaskrsnje atmosfere mog doma. :)

Volim ovde pohraniti fotografije koje oslikavaju moje dane.
Virtuelna riznica mojih misli. :)

Juce sam se sunjala oko zgrade s tatinim vocarskim makazama i seckala grancice s grma jasmina. :)
Pravila sam gnezdo za tri plava jaja. Kao crvenorepkina. S tufnicama. :)

Uzivajte u osmesima sutrasnjeg dana, poljupcima zaustavite vreme. :)

4 dana mi je trebalo da procitam Jedan jedini pogled-Harlan Koben.

Ko voli trilere preporucujem,odlican zaplet i isto takav rasplet.:D

Sada cu poceti Deda Rankove riblje teorije,jeste da kasnim sa Dedom,al zapala mi za oko u biblioteci i setila se drustva iz biblioteke.:)

Čitam Petrovićev Atlas opisan nebom.
Uh, kako divan roman.
Kako divne reči, kako tople, nežne.
Maštom skrojene.
Petrović je sveznajuće dete, igritelj.
Veseljak sa perom na mašti.
Sa moćnim rečima, bestežinskim, a opet, tako snažnim.
Prodornim.

Srecan vam Uskrs!
Zelim vam lep dan sa vasim voljenima :)

Ja sam bila veoma zauzeta poslednjih dana, a delimicno i u izgnanstvu jer smo krecili kucu pa je bila potpuno neupotrebljiva. U cetvrtak mi je bio rodjendan :) Proslavila sam ga vozeci pola dana i kupujuci stvari za bebu, a onda smo uvece mm i ja cistili kucu nakon krecenja da sve bude spremno pre praznika. E to je bio posao...
Tako da sam citanje dosta zanemarila, a sve mi glupo da se javljam da i dalje citam Murakamija i one Kostice jabuke.

Lamar, svidja mi se ovo sto si napisala za 'The Box', stavila sam na spisak.
Inace, citala sam 'Ne idimo nocas psima' i meni se ta knjiga bas svidela, sva mi je bila topla i dobar je stil.

Arvena, zelim ti da budes bolje sto pre i saljem ti pozitivnu energiju.

Dragonfly, mene tvoje fotografije odusevljavaju!

Neko je pitao kada stize beba Jovan, termin mi je 15. jun :heart:

Srećan Uskrs i od mene.
Kako je lamar našla adekvatna jaja za ovu našu lepu temu.
Kanela, veliki ste posao obavili oko krečenja i sredjivanja, a i beba će brzo. Ja sam mislila da si bliže početku nego kraju, lep termin.
Ja već tradicionalno slabo čitam kad ne radim. Možda je nekome čudno, ali tako je. Kod kuće uvek radim neke druge stvari, kolači, kuvanje, spremanje, TV.....

Ja ti želim da se to stanje što pre promeni.:zag:

Hvala Rado, duso moja draga, rasplakah se sada.
Vecina ima nekog pored sebe na ovaj dan, a ja?
Nema veze, imam vas ovde...
Svako dobro...
U vezi teme, citam Savrsena samoubistva Petra Lazica, nisam ni znala ko je covek...
Ogresih se o njega kada sam napisala da je nepoznat... Nepoznat je bio meni, a drugima itekako poznat...
Ali dobro, sad znam.
Mnogo lepo pise, pitko, iskreno, urbano, udara u dusu sto bi se reklo, pise bas onako kako bih ja volela da pisem...
Preporucujem ovu knjigu.

I ja sam bila sama, arvena.
Moji svratiše na kratko.
Po stvari, po kutije.
Naime,selim se iz Novog Sada.
Idem u Zrenjanin.
Rodni grad.

Rešila sam da tamo krenem sa traženjem posla, Novi Sad je lepota u kojoj jesa beskrajno uživala,ali sam bez veze koja bi mi omogućila posao u struci.
Odlazak je bliži.
Rominja mi na oknima očiju.
Dolaziću, blizu je Novi Sad, ni pola sata kolima.
Ali opet...
Kao da se obrušava na mene više od 5 godina života koje ovde ostavljam.

Znam da su ti dani, trenuci zanavek u meni...
Ali teška su opraštanja.
Čak i sa gradom.
Jer i on...satkan je od duše.

I ja sam bila sama, arvena.
Moji svratiše na kratko.
Po stvari, po kutije.
Naime,selim se iz Novog Sada.
Idem u Zrenjanin.
Rodni grad.

Rešila sam da tamo krenem sa traženjem posla, Novi Sad je lepota u kojoj jesa beskrajno uživala,ali sam bez veze koja bi mi omogućila posao u struci.
Odlazak je bliži.
Rominja mi na oknima očiju.
Dolaziću, blizu je Novi Sad, ni pola sata kolima.
Ali opet...
Kao da se obrušava na mene više od 5 godina života koje ovde ostavljam.

Znam da su ti dani, trenuci zanavek u meni...
Ali teška su opraštanja.
Čak i sa gradom.
Jer i on...satkan je od duše.

Jao jesu.
Oprastanja, odlasci. To ne volim, nikako. Ali opet, ako mora da se ode, onda mora...
Ne znam da li sam o tome ovde pisala, ali za Novi Sad me vezu lepe uspomene. Zaljubljena sam u taj grad.
Tamo sam bila sa mojom ljubavi na nasem medenom mesecu. Bili smo i na Palicu, a i u Zrenjaninu. Obisli smo pola Vojvodine.
Eh...
Na ovaj dan, evo ponoc stize, zelim ti da ti se ostvare svi tvoji snovi Moon, da nadjes lepo zaposlenje i sve sto uz to ide...

Ben u svetu – Doris Lesing, Agora, 160 str, 8/10

Posle nekih 30-ak strana mi je doslo da je ostavim, ali Rada, Truman (to je jedan sa knjizevnosti) i Nobelova nagrada su me u tome ipak sprecili.
(Meni su Rada, Truman i Nobelova nagrada po tezini preporuke tu negde :lol: )
Dakle meni je odnos izmedju onoga sto Ben razume i onoga sto on ne razume, nekako nelogican i neuverljiv.
Ili ja mozda trazim logiku tamo gde nje po prirodi stvari ne moze biti :think:

Jer Ben je nerealan lik, ali nekako sa pretenzijama da bude realan. Eto to je ono osnovno sto mi nije leglo. Sve mi je nit realno, nit nerealno.
I jos nesto. Pisac je jako ublazio njegove atavisticke osobine u ovom II delu. Sto me je iznenadilo i zacudilo. Na kraju je Ben od nekoga ko me jako plasio, postao neko koga mi je bilo neizmerno zao.
(Kapiram ja da je to mozda bila pisceva namera, ono... kakva je i kuda ide civilicacija... ... i to... )

Sve u svemu od nekoga ko je dobio Nobela ocekujem da me potpuno zarobi svojom pricom, a ovde to nije bio slucaj.
E sad, da se razumemo, knjiga je dobra, ali sam ja valjda mnogo vise ocekivala, i verovatno u tom grmu lezi zec.

Ben u svetu – Doris Lesing, Agora, 160 str, 8/10

Posle nekih 30-ak strana mi je doslo da je ostavim, ali Rada, Truman (to je jedan sa knjizevnosti) i Nobelova nagrada su me u tome ipak sprecili.
(Meni su Rada, Truman i Nobelova nagrada po tezini preporuke tu negde :lol: )
Dakle meni je odnos izmedju onoga sto Ben razume i onoga sto on ne razume, nekako nelogican i neuverljiv.
Ili ja mozda trazim logiku tamo gde nje po prirodi stvari ne moze biti :think:

Jer Ben je nerealan lik, ali nekako sa pretenzijama da bude realan. Eto to je ono osnovno sto mi nije leglo. Sve mi je nit realno, nit nerealno.
I jos nesto. Pisac je jako ublazio njegove atavisticke osobine u ovom II delu. Sto me je iznenadilo i zacudilo. Na kraju je Ben od nekoga ko me jako plasio, postao neko koga mi je bilo neizmerno zao.
(Kapiram ja da je to mozda bila pisceva namera, ono... kakva je i kuda ide civilicacija... ... i to... )

Sve u svemu od nekoga ko je dobio Nobela ocekujem da me potpuno zarobi svojom pricom, a ovde to nije bio slucaj.
E sad, da se razumemo, knjiga je dobra, ali sam ja valjda mnogo vise ocekivala, i verovatno u tom grmu lezi zec.
I, kao što ti odgovorih na onom drugom mestu, gde si se takođe požalila, čitaj proverenog nam zeta i ne brini. :lol:

Nemam, nisam cula za taj naslov.
Jesi li gledala na sajtu baneprevoz?
Mada taj sajt nesto ne radi kako treba, ne mogu u poslednje vreme da skinem sto bih volela...

Nisam. Srđan nije bio pisac već naš sportski komentator koji je posle rutinske operacije kičme postao kvadriplegičar. Gledala sam sinoć sećanje na njega, pa bih volela da pročitam knjigu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back