„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kao što rekoh, Kuićka je sve precrtala iz Milojkovićeve slike; evo iz Galaksije:

Pogledajte prilog 826524

Tako da je ovo prilično kontistentni, ubedljivi dokaz da je jedini izvor Kuićki o samom tekstu bio ovaj članak iz Galaksije. Imajući to u vidu, niko od nas ne može tvrditi da je Ranka Kuić svojim očima pročitala zaista i svojim očima reč „praotcem“. Takva izjava bila bi čista spekulacija, jerbo za to ne postoje nikakvi dokazi — niti direktni, ni indirektni.
Mogu da primetim analogiju sa slucajem falsifikovanja porekla Justinijana:
  • Milojkovic je falsifikator, tipa Marnavic
  • Ranka Kujic je prevarena isto kao i naivni upravnik vatikanske biblioteke Nikola Alemani
  • Slavenu je pripala uloga raskrinkavanja prevare, slicno kao sto je to ucinio Brajs

Mogu da primetim analogiju sa slucajem falsifikovanja porekla Justinijana:
  • Milojkovic je falsifikator, tipa Marnavic
  • Ranka Kujic je prevarena isto kao i naivni upravnik vatikanske biblioteke Nikola Alemani
  • Slavenu je pripala uloga raskrinkavanja prevare, slicno kao sto je to ucinio Brajs

Ovo, kao i hajde da ne pričamo o Kuićki, hajde da preusmerimo diskusiju na Papazoglu, primer je spinovanja (i guranja stvari pod tepih zato što je realnost teška za prihvatiti). :whistling:

Kada ces mi odgovoriti na pitanje koje sam ti postavio u vezi Fanule Papazoglu?

Da li si ti mrtav ozbiljn upravo na moj odgovor da neću da padam na spinovanje postavio pitanje, e zašto ne padaš na moje pokušaje spinovanja, dok ja naravno ne odgovaram ni na šta (kao npr. šta to znači da je Ranka Kuić „autoritet“)? :lol:

Da li si ti mrtav ozbiljn upravo na moj odgovor da neću da padam na spinovanje postavio pitanje, e zašto ne padaš na moje pokušaje spinovanja, dok ja naravno ne odgovaram ni na šta (kao npr. šta to znači da je Ranka Kuić „autoritet“)? :lol:
U redu je, nemam vise argumenata u vezi Ranke Kujic, superioran si tu.

Ajmo da predjemo na Papazoglu, imam neki osecaj da tu mogu bar priblizno da ti pariram.....

A kao što rekoh, Kuićka je sve precrtala iz Milojkovićeve slike; evo iz Galaksije:

Pogledajte prilog 826524

Tako da je ovo prilično kontistentni, ubedljivi dokaz da je jedini izvor Kuićki o samom tekstu bio ovaj članak iz Galaksije. Imajući to u vidu, niko od nas ne može tvrditi da je Ranka Kuić svojim očima pročitala zaista i svojim očima reč „praotcem“. Takva izjava bila bi čista spekulacija, jerbo za to ne postoje nikakvi dokazi — niti direktni, ni indirektni.
То је већ стварно безобразлук.Ти тврдиш да жена са таквом каријером лаже а немаш ниједан прави аргумента сем простих шпекулација које нису ни логичне нити их ико други види сем тебе. Твоја сумња је само сумња обичног интернет трола, који се дрзнуо да напише да постоје убедљиви козистентни докази да је научници једини извор био текст из Галаксије иако она каже да га је проучавала лично, да је набавила детаљне фотографије и да се консултовала са више стручњака. Доказ за све то је на слици доле. Е сад ко би више веровао доказаном тролу него Ранки Куић која је иза овога стала са својим угледом и каријером. И изнео си ту тврдњу већ сто пута, ако мислиш да понављање неутемељене тврдње чини тврдњу јачом, добар си само као политичар.
А једини разлог зашто то тврдиш је њено откриће које се не уклапа у званични наратив. Насупрот томе има много званичних научника који лупетају, Коле ти је приказао многе примере али ни за кога од њих ниси утврдио да лажу, него си налазио немушта оправдања.

Мислим да си претерао све границе са овом тврдњом сада, мада не би требало да ме чуди. За тебе изгледа не постоје никакве границе када је у питању наратив, ни од чега не презаш да умањиш ефекат изношења чињеница.

Ranka Kuic Crveno i Belo P-1.jpg

То је већ стварно безобразлук.Ти тврдиш да жена са таквом каријером лаже а немаш ниједан прави аргумента сем простих шпекулација које нису ни логичне нити их ико други види сем тебе. Твоја сумња је само сумња обичног интернет трола, који се дрзнуо да напише да постоје убедљиви козистентни докази да је научници једини извор био текст из Галаксије иако она каже да га је проучавала лично, да је набавила детаљне фотографије и да се консултовала са више стручњака. Доказ за све то је на слици доле. Е сад ко би више веровао доказаном тролу него Ранки Куић која је иза овога стала са својим угледом и каријером. И изнео си ту тврдњу већ сто пута, ако мислиш да понављање неутемељене тврдње чини тврдњу јачом, добар си само као политичар.
А једини разлог зашто то тврдиш је њено откриће које се не уклапа у званични наратив. Насупрот томе има много званичних научника који лупетају, Коле ти је приказао многе примере али ни за кога од њих ниси утврдио да лажу, него си налазио немушта оправдања.

Мислим да си претерао све границе са овом тврдњом сада, мада не би требало да ме чуди. За тебе изгледа не постоје никакве границе када је у питању наратив, ни од чега не презаш да умањиш ефекат изношења чињеница.

Pogledajte prilog 826544
Ti nemas nikakvih osecanja. Zasto kvaris covekovu srecu sada kada se uziveo u ulogu Dzejmsa Brajsa?

А није ни могуће да је цео споменик на латинском а само та реч наводно ћирилицом, мало бедно је то све.
Ајде да је негде на маргини али у сред текста, укључите мало мозак.
Није ћирилица него латиница. А то уопште не би био први случај стране речи на латинском споменику. Мозак смо укључили зато и пишемо ово.

А није ни могуће да је цео споменик на латинском а само та реч наводно ћирилицом, мало бедно је то све.
Ајде да је негде на маргини али у сред текста, укључите мало мозак.
O kakvoj cirilici ti pricas? Rec Praotcem je napisana latinicom

Pogledajte prilog 826544

Hajde samo upotrebi malo svoju glavu. Ne upijaj tako slepo, nekritički, bez ikakve trunke samostalnog razmišljanja. Samo upotrebi svoj mozak i pokušaj logičku celinu napraviti. Redom i na taj način da jedno proizlazi iz drugoga.

Na ovoj smo temi videli da je jedan od dva pomenuta spomenika obrađen od strane našeg čuvenog arheologa Nikole Vulića i objavljen u 71. broju Spomenika Srpske kraljevske akademije, 1931. godine, pod rednim brojem 324. Drugi spomenik objavljen je 1986. godine u III tomu slovenačkog arheološkog zbornika, od Ane i Jare Šasela. Ove stvari bi trebalo da ti budu vrlo dobro poznate jerbo su to činjenice koje su bile iznesene nekoliko puta u diskusiji sa tobom, a ti si, uključujući i na prethodnoj stranici, imao uvide u zbornike u kojima su ovi spomenici obrađeni. Njihov je sadržaj poznat; latinski jezik na njima je rastumačen i sve skraćenice pročitane.

I šta je od toga poznato Ranki Kuić? Ništa. Ne samo da ona ništa od toga ne zna uopšte, nego ona čak tvrdi da je, navodno, konsultovana neke stručnjake o ovome. Ono što ti kažeš da je „dokaz” jeste citiranje same Kuićke. Pa to bi bilo kao da bih ja samog sebe citirao i kažem eto dokaz je u toj poruci, zato što sam ja tako rekao. :lol: Pa daj, hajde ponašaj se makar na momenat malčice ozbiljno i reci ko bi pri zdrave pameti i bez dejstva nekih droga došao do ovoga u šta ti pokušavaš druge da ubediš? Kako bi se ti ponašao kada bih ja rekao eeee konsultovao sam stručnjake, svi kažu da nema ništa oko nečega što je poznato već 100 godina? I ovde ne pričamo o nekakvim opskurnim člancima, već o, doslovno, godišnjaku SANU i jedom od najčuvenijih arheologa Kralj. Srbije i Kraljevine Jugoslavije.

Tako da, da, sve što možemo videti jeste da je jedini izvor cele priče, uključujući i jedini izvor koji je Ranka Kuić koristila da pročita tekst (ja ne razumem zašto je ovo tebi toliko teško da shvatiš; kačio sam ti čak i fotografije koje su pokazale da je XX pročitala drugačije zato što je koristila Milojkovićev članak) članak Radomira Milojkovića iz Galaksije iz 1991. godine.

praotcem.jpg

P. S. E sad, jedan drugi problem na kojem ti mora ozbiljno da poradiš jeste da shvatiš da nisam nigde napisao da žena laže. Biti uveren u nešto, a što nije istina, ne znači lagati. Ljudi greše stalno; svakodnevno, uključujući i dakako tebe. U ovim slučajevima, to je posledica nestručnosti; nesnalaženja u prostoru da se tako izrazim.

Hajde samo upotrebi malo svoju glavu. Ne upijaj tako slepo, nekritički, bez ikakve trunke samostalnog razmišljanja. Samo upotrebi svoj mozak i pokušaj logičku celinu napraviti. Redom i na taj način da jedno proizlazi iz drugoga.

Na ovoj smo temi videli da je jedan od dva pomenuta spomenika obrađen od strane našeg čuvenog arheologa Nikole Vulića i objavljen u 71. broju Spomenika Srpske kraljevske akademije, 1931. godine, pod rednim brojem 324. Drugi spomenik objavljen je 1986. godine u III tomu slovenačkog arheološkog zbornika, od Ane i Jare Šasela. Ove stvari bi trebalo da ti budu vrlo dobro poznate jerbo su to činjenice koje su bile iznesene nekoliko puta u diskusiji sa tobom, a ti si, uključujući i na prethodnoj stranici, imao uvide u zbornike u kojima su ovi spomenici obrađeni. Njihov je sadržaj poznat; latinski jezik na njima je rastumačen i sve skraćenice pročitane.

I šta je od toga poznato Ranki Kuić? Ništa. Ne samo da ona ništa od toga ne zna uopšte, nego ona čak tvrdi da je, navodno, konsultovana neke stručnjake o ovome. Ono što ti kažeš da je „dokaz” jeste citiranje same Kuićke. Pa to bi bilo kao da bih ja samog sebe citirao i kažem eto dokaz je u toj poruci, zato što sam ja tako rekao. :lol: Pa daj, hajde ponašaj se makar na momenat malčice ozbiljno i reci ko bi pri zdrave pameti i bez dejstva nekih droga došao do ovoga u šta ti pokušavaš druge da ubediš? Kako bi se ti ponašao kada bih ja rekao eeee konsultovao sam stručnjake, svi kažu da nema ništa oko nečega što je poznato već 100 godina? I ovde ne pričamo o nekakvim opskurnim člancima, već o, doslovno, godišnjaku SANU i jedom od najčuvenijih arheologa Kralj. Srbije i Kraljevine Jugoslavije.

Tako da, da, sve što možemo videti jeste da je jedini izvor cele priče, uključujući i jedini izvor koji je Ranka Kuić koristila da pročita tekst (ja ne razumem zašto je ovo tebi toliko teško da shvatiš; kačio sam ti čak i fotografije koje su pokazale da je XX pročitala drugačije zato što je koristila Milojkovićev članak) članak Radomira Milojkovića iz Galaksije iz 1991. godine.

Pogledajte prilog 826566

P. S. E sad, jedan drugi problem na kojem ti mora ozbiljno da poradiš jeste da shvatiš da nisam nigde napisao da žena laže. Biti uveren u nešto, a što nije istina, ne znači lagati. Ljudi greše stalno; svakodnevno, uključujući i dakako tebe. U ovim slučajevima, to je posledica nestručnosti; nesnalaženja u prostoru da se tako izrazim.
Slavene, covece Bozji, da li si svestan da je Ranka Kujic izjavila da je videla svojim ocima spomenik?

Дакле превазилаш самог себе. Да не идемо даље ево доказ да ти лажеш.

Ranka Kuic Crveno i Belo P-11.jpg

На све остало сам детаљно аргументовано и разлошжно одговорио и нема никаквог основа за твоје тврдње нити потребе да их бескрајно понављаш. Можеш да сумњаш али једна те иста неаргументована сумња изнета у сто порука није ништа друго него непоштовање форума, и покушај затрпавања приче да не остану аргументи него само то што ти тврдиш.
Нико од нас не тврди да је апсолутно сигурно оно шта је Куићка написала, него да твоји аргументи нису довољни да оспоре њене тврдње. А докази са терена ти не иду у прилог, јер је споменик на коме је могла бити спорна реч скоро сигурно промеен, и то се види са слика.

Истина ће се надамо се сазнати, довољно је само мало воље од неког на положају, пошто ми сви знамо да ти јеси на положају и ти би могао да дођеш до тога да желиш.

Slavene, covece Bozji, da li si svestan da je Ranka Kujic izjavila da je videla svojim ocima spomenik?
Јесте, наравно али му није проблем да каже како је она то видела само у чланку, и да истовремено каже како он није рекао да она лаже...
Ништа није пробблем ако се треба затрпати нешто неугодно.

Јесте, наравно али му није проблем да каже како је она то видела само у чланку, и да истовремено каже како он није рекао да она лаже...
Mnogo je ovo neozbiljno, prosto neverovatno spinovanje......
Ceo dan potrosen na gluposti a sve se svodi samo na jedno prosto pitanje: Da li verovati zeni kada kaze da je nesto videla svojim ocima?

Трудите се да неком докажете да је манипулант и лажов а сам је то доказао мистерија Призренског камена је решена ако постоји заиста више идентичних примерака само говори да је било више светилишта или су покушали ископирати Мојсијевих 10 таблица у виду камених табли.
Мизи или Мојси су по начину живота истоветни Хебрејима.Треба имати у виду да се Мезија чита као Мојсија дословно!

Посејдоније каже да се Мизи уздржавају од животињске хране због
побожности. Хране се медом, млеком и сиром и живе у миру због чега
их називају богобојажљиви и занесењацима. Мези су непобедиви борци
изблиза. Филострат каже, међутим, да се Мези дају лако поробити и не
радују се слободи јер робовање за њих није срамотно

Осведочено да се после пада Троје насељавају на територију Фрига и да су отишли у Месопотамију и на крају Египат где се деле и један део Миза се врћа на Балкан око 1100 п.н.е не зна се тачно у годину.

Међутим сад је циљ игре да се наталожи постова и затрапа страницама своје недело да би сакрио по 100-ти пут.

На тај начин можемо објаснити сеобу културе Подунавља у Сумер јер су становници град-државе Ур где је рођен Абрахам индоевропљани.
Тек Саргон проширује власт на околње семитске Акаде и оснива државу Месопотамију.

Aranko, ti imas zivce da citas Slavenove traktate. Da li je stvarno napisao da je Kujicka videla spomenik uzivo?

Није ћирилица него латиница. А то уопште не би био први случај стране речи на латинском споменику. Мозак смо укључили зато и пишемо ово.
Како онда ово Шарић представља као ћирилицу пре Ћирила и Методија?
Ако је то тај Призренски епитаф!?

Није ни презентовао као ћирилицу већ Aron Praotcem па га је Славен оплео овде по форуму и сликао камен за који тврди да је Ранка Кујић прочитала негде и видела слике а жена сведочи да га је пронашла у Призрену када је Стримица одломила део обале и у рукама држала камен за који је осведочила овај натпис о њеној биографији имаш назад признат стручњак члан Лондонске Вечшке академије наука и лингвистике.
Да је Шатић то знао другачије би било , међутим Славен777 тврди да је камен музејски експонат који не смеју ни научници да добију да испитају нити да нашишу студије о томе а могли су из Ватикана да добију да испитају Исусово платно.

Не знам шта је Шарић рекао о томе, али ми га нисмо помињали, бар не ја.
Све је једноставно, Ранка Куић је написала да је својим очима видела споменик на коме то пише. И да је добре фотографије добила од министарства културе. Све би се могло проверити од некога ко може да добије приступ тим информацијама. Није од значаја да ли је добро прочитала све речи или да ли је цртеж идеалан, цртеж постоји, она каже да је одговарао оригиналу и да је ту била реч PRAOTCEM. Да ли је било тако или не по мени аргумент не може да буде нечија претпоставка јер је на другој страни писана реч доктора наука са угледом.

Ја сам дошао до слике тог споменика и он данас не изгледа као што је изгледао. Али када се пореди са цртежом лако се виде бројни детаљи од црта лица на фигурама до лозице које данас не постоје ни у назнакама. Можда је могуће да је неко написао реч која се не види јер му се тако чинило али лозицу и црте лица не би додавао, а то значи да је веома вероватно да је споменик мењан, дорађен тако да се изгуби незгодна реч.
У прилог томе иде и то да споменика нема у епиграфским базама нити у литератури, да се налази у поседу албанаца који активно фалсификују историју итд.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back