„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да једини извор где пише да су се неки Срби доселили је ДАИ. Апсолутно нигде другде не пише да су се Срби или неки други Словени доселили на југ. Највише што можеш наћи је неки војни поход „Словена“ или прелазак Дунава неке групе. Прочитај сам, немој читати шта су ти рекли да тамо пише.

Не, не морам ја да докажем ништа. Апсолутно је јасно да једини спис који помиње досељавање Словена није аутентичан. Фалсификовае списа у окружју католичких земаља је апсолутна норма није никакав изузетак. И Тибор Живковић је доказао неаутентичност ДАИ, јер је то једини закључак његовог проучавања, а оно што је он извео као закључак је на нивоу вртића и види се да га је написао зато што је морао из било ког разлога.
Пошто је сваком образованијем човеку, који има широке видике и не узима здраво за готово оно што прочита, јасно да је важећи наратив потпуно немогућ мора све да подлегне дебелој ревизији. У супротном ће се ситуација драстично поларизовати, све ће више простора бити за ловце у мутном а нису искључени ни већи проблеми.

Имаш потпуно погрешну представу у погледу аутохтонизма. Пре свега немој да тумачиш мене кад немаш ни искуства ни интуиције. Није тако, него обрнуто. Досељавање Словена је очигледно измишљено ради преузимања територија и овладавањима народима, то се радило стално, не знати тако нешто јесте срамота за некго ко сматра да се бави историјом. Цела „германска“ историја је фалсификована са тим циљем. Дакле негирање аутохтонизма се одувек користи у политичке сврхе.Твој проблем је што не видиш да се шиптари на Косову, уз дебелу подршку „научне“ заједнице користе баш тим методом и пред нашим очима се дешава иста шема фалсификовања, која теже иде јер смо у дигиталној ери. А твоја позиција човека из Немачке 1939. је више него очигледна само да знаш ствар коју заступаш стоји много горе него немачка у то време.
Trebalo je post da posvetiš Jovanu Duki, da bi svi znali da si ga pisao potkraj 11. veka. :kafa:
Ovako:
1603017711221.png

Vidiš da je to "dokaz". S kojim likovima mi imamo posla... :dash:

Moravcsik & Jenkins, str. 16.

Pogledajte prilog 782498

Rukopis:

https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/btv1b10722809z

Dakle treba da se fokusiraš i osporiš ovaj rukopis, ako možeš. Kada je štampano i zašto je štampano me uopšte ne interesuje i nema nikakve veze sa autentičnosti DAI
И још једно, у самој дигиталној библиотеци у којој се налази дело које мислиш да је аутентично имају проблем, или не знају шта треба да напишу или теза о препису из времена Цезара Дуке није тачна... :)

Porfirogenit.jpg

И још једно, у самој дигиталној библиотеци у којој се налази дело које мислиш да је аутентично имају проблем, или не знају шта треба да напишу или теза о препису из времена Цезара Дуке није тачна... :)

Pogledajte prilog 782521
Ops, još jedno otkriće. Svaka čast. Do kraja godine biće Radivoju puno grlo kostiju...

Да једини извор где пише да су се неки Срби доселили је ДАИ. Апсолутно нигде другде не пише да су се Срби или неки други Словени доселили на југ.
S druge strane, imamo sada dva izvora koja potvrđuju da su se Šiptari doselili u Južnu Italiju, Epir i grčka ostrva sa Kavkaza, ali to nisu sposobni/voljni da artikulišu u naučnu paradigmu jer vole autohtonost Albanaca/Ilira kao što su ih je duhovni otac Milan Šuflaj naučio.

Ta dva izvora su Istorija Mihajla Autalijate i Sudin leksikon. Oba dokazano savremena seobi Šiptara, oba iz 11 veka.

Апсолутно нигде другде не пише да су се Срби или неки други Словени доселили на југ. Највише што можеш наћи је неки војни поход „Словена“ или прелазак Дунава неке групе. Прочитај сам, немој читати шта су ти рекли да тамо пише

:dash:

Za promenu, pročitaj ti...

Pominjao ih je, navodno, vaš Porfirogenit i ti znaš da o tome pričamo. A ti stalno iznosiš neistine i poluistine, dezavuišeš čitaoce, nepošten si, manipulišeš i služiš se retorikom.

Ti si taj koji manipuliše, jerbo u citatu koji sam postavio od Arankoa nema nigde Hrvata, nisam nigde pominjao ni ja Hrvate, niti se može nagovestiti i u nekom najindirektnijem smislu da sam mislio na njih. Kao što bi trebalo da bude vrlo dobro poznato do sada, a svakako i tebi, ciljao sam na cara Lava VI.

Jedini koji ovde vrši manipulaciju jesi ti, u svom starom dobrom maniru, pokušavajući da iskriviš moje reči i druge ljude ubediš u nešto što nisam napisao, odnosno i da iskriviš tok ove diskusije i preusmeriš ga u svom željenom, opsesivno kroatocentričnom pravcu (a Hrvati su u opasci koju sam napravio manje relevantni od lanjskog snega).

A koliko si samo degutantno bezobrazan, po ko zna koji put pokazuješ pripisujući svoje grehove drugim ljudima (iznosiš neistine, dezauišeš, manipulišeš...sve u ovom malom primeru, vidljivo)... :kafa:

Наравно да јесам. И ти добро знаш да сам апсолутно у праву, Нигде се не спомиње досељавање у изворима из тог доба. Само војни походи, прелазак Дунава и то је то. Накнадно тумачење је сасвим друга ствар. Дакле доста о томе. Све своје си већ презентовао и тамо нема ниједног таквог податка.

Да једини извор где пише да су се неки Срби доселили је ДАИ. Апсолутно нигде другде не пише да су се Срби или неки други Словени доселили на југ. Највише што можеш наћи је неки војни поход „Словена“ или прелазак Дунава неке групе. Прочитај сам, немој читати шта су ти рекли да тамо пише.

Zapitaj se koliko "problema", pitanja i dogadjaja u istoriji je rešeno na posredan način ? Pa kada bi ih sve po istom principu ravnao kao i za seobu, video bi da su mnoge autohtonističke tvrdje autodestruktivne...
Drugo ne razumeš fenomen seobe kroz istoriju pa izvodiš pogrešne zaključke, ne posmatraš ga kao proces u širem okviru prilika tog vremena. Pa ne zove se za džabe taj period VELIKA SEOBA NARODA !

Не, не морам ја да докажем ништа. Апсолутно је јасно да једини спис који помиње досељавање Словена није аутентичан. Фалсификовае списа у окружју католичких земаља је апсолутна норма није никакав изузетак. И Тибор Живковић је доказао неаутентичност ДАИ, јер је то једини закључак његовог проучавања, а оно што је он извео као закључак је на нивоу вртића и види се да га је написао зато што је морао из било ког разлога.
Пошто је сваком образованијем човеку, који има широке видике и не узима здраво за готово оно што прочита, јасно да је важећи наратив потпуно немогућ мора све да подлегне дебелој ревизији. У супротном ће се ситуација драстично поларизовати, све ће више простора бити за ловце у мутном а нису искључени ни већи проблеми.

Izgleda da je ovde reč više o onome što bi ti želeo da je Tibor napisao, a ne o onome što stvarno jeste. Uostalom većina autohtonističkih stavova su wishful thinking.

Имаш потпуно погрешну представу у погледу аутохтонизма. Пре свега немој да тумачиш мене кад немаш ни искуства ни интуиције. Није тако, него обрнуто. Досељавање Словена је очигледно измишљено ради преузимања територија и овладавањима народима, то се радило стално, не знати тако нешто јесте срамота за некго ко сматра да се бави историјом. Цела „германска“ историја је фалсификована са тим циљем. Дакле негирање аутохтонизма се одувек користи у политичке сврхе.Твој проблем је што не видиш да се шиптари на Косову, уз дебелу подршку „научне“ заједнице користе баш тим методом и пред нашим очима се дешава иста шема фалсификовања, која теже иде јер смо у дигиталној ери. А твоја позиција човека из Немачке 1939. је више него очигледна само да знаш ствар коју заступаш стоји много горе него немачка у то време.

Potpuni promašaj i mog stava po pitanju izvora i istorije, i tvog razumevanja celog problema i uopšte istorijske metodologije.

U suprotom samo širiš dezinformacije, mada tako celi autohtonistički pokret funkcioniše.

Nije celi, ali u tome jeste suština, nažalost.

ne znamo. Ne znam ni ja, ali ne znaš ni ti.

Cela poenta je; ne znamo. Dakle, možemo da izmišljamo zato što ne znamo.

Pošten i normalan čovek nakon što zaključi da ne zna, ćuti. Ali oni neznanje i relativizaciju (nekada relativizuju stvari do najbanalnijih nivoa, čisto kako bi to poslužilo kao izgovor) koriste kao poligon za opravdavanje fabrikovanja lažnog narativa o prošlosti. Primer iz zagrade je najevidentniji u onoj konstantnoj opasci da ništa antičko ne postoji; sve je to iz srednjeg veka; dakle sve može biti svašta, kako god da poželimo.

Iz ogromne većine autohtonista to upravo izbija, a nekada se i omakne, kako da se izrazim. Tako je npr. Šargić na skorašnjoj promociji svoje knjige s Mitićem, doslovno rekao (ne karikiram) pošto su svi izmišljali drevnu povest i pošto je sve to ionako lažno, zašto ne izmislimo i mi našu. :lol: Dakle, na nekom nivou ni oni ne veruju uopšte u te stvari koje pričaju (najčešće podsvesnom, nažalost) ali smatraju da je istina nebitna ili možda preciznije rečeno do te mere relativna, da pošto je sve laž, hajde da pustimo maštu na volju i mi lažuckamo jednoko k'o i drugi. :D A sve u tom smeru neke, mesijansko-političke filozofije, u (ne u potpunosti, ali najčešće iluzornoj, zato što na taj način najviše štete nacionalnim interesima svog naroda) svrsi ostvarivanja nekih političkih i nacionalnih interesa (krajnja manifestacija najekstremnijih oblika tog ludila jeste Deretićevo uverenje da UN prihvata autohtonost kao obavezni argument, te da će tako Srbiji vrlo brzo vratiti rezolucijom UN celo Balkansko poluostrvo, pa i šire :lol: ako se dobro sećam pominjao je da će nam i Irska biti tako vraćena).

Kao što bi trebalo da bude vrlo dobro poznato do sada, a svakako i tebi, ciljao sam na cara Lava VI.

I naciljao - prstom u gоvno. Jer Lav šesti ne govori ništa o doseljavanju Hrvata.
1603022024105.png

Ovo je fascinantno.
Franjo Barišić je bio dekan filozofskog, negde do 1977. godine. On je smatrao da su u Atilinoj državi živeli Sloveni. Takođe je smatrao da Sloveni žive u u zaleđu Soluna 580. godine. Da li se neko bavio ranim srednjim vekom posle Barišića a pre Živkovića? Da li je uopšte bio dekan, nema ga na sajtu fakulteta?

Hoćeš da kažeš da nominativ treba da bude Σίρμίος, svaka slučnost je slučajna, jel tako? Dakle Grci zapisuju ime Σύρμος za kralja Tribala i toponim Σίρμιον za grad u Panoniji i ova dve reči nemaju veze jedna sa drugom?

Jedini prevod koji nađoh, http://93.174.95.29/main/2228FECE30A9EE78089CEE5A3FBF15C7
Pogledajte prilog 690316

Reč je palai a prevod ancient. Ok, može da se diskutuje koliko daleko ovo seže u prošlost ali Denis je preveo kao antička, drevna vremena.....

Tako je, a ne stavlja to u udžbenike kao Radivoj Radić i Marko Šuica. :kafa:

Kriminalci. :kafa:

Ne postoji niti jedna jedina indicija da je Spis o narodima falsifikat. Na zemaljskoj kugli, u nekoliko vekova porfirogenitologije, ne postoji jedan jedini tekst koji bi takvu sumnju bacio na taj dokument.

Naravno, neke gluposti tima Slobodan Jarčević piše da vrlo dobro zna da su to hrvatski fratri pisali...može se okačiti mačku o rep, jer da tu ima nečeg, neko bi to lepo sročio i složio.

I to ni na koji način ne menja po pitanju je li najstariji sačuvani prepis tog dokumenta iz XI ili je možda iz XII stoleća.

Zašto spinuješ?
Не ја, богами. Профирогенит спинује. Он (уствари неки тамо препис или можда фалсификат) помиње Хрвате, а богами и Србе.

Ја само хоћу да идемо редом, како иду поглавља у ДАИ, па према томе - прво Хрвати.

Да видимо ко је то потврдио осим КП7? Доћи ћемо и до Срба, шта си запео. :lol:

Не ја, богами.

...

Da te podsetim kako si krenuo, jer izgleda da imaš probleme da ispratiš tok.

Zato što Hrvati nikad nisu bili narod. Nema istorijske potvrde za to sve do navodnog Porfirogenita. Ali to sada izgleda čudno kad se kaže, jer o tome u Brozoslaviji i Aleksandroslaviji nije smelo da se pisne.

Ako neki dokument prvi put uvodi neke pojmove u istoriju, onda treba biti posebno oprezan sa tim dokumentom, a ako nema drugih potvrda za to što navodi, pametno ga je odbaciti u nepotvrđenim delovima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back