Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.273
Trebalo je post da posvetiš Jovanu Duki, da bi svi znali da si ga pisao potkraj 11. veka.Да једини извор где пише да су се неки Срби доселили је ДАИ. Апсолутно нигде другде не пише да су се Срби или неки други Словени доселили на југ. Највише што можеш наћи је неки војни поход „Словена“ или прелазак Дунава неке групе. Прочитај сам, немој читати шта су ти рекли да тамо пише.
Не, не морам ја да докажем ништа. Апсолутно је јасно да једини спис који помиње досељавање Словена није аутентичан. Фалсификовае списа у окружју католичких земаља је апсолутна норма није никакав изузетак. И Тибор Живковић је доказао неаутентичност ДАИ, јер је то једини закључак његовог проучавања, а оно што је он извео као закључак је на нивоу вртића и види се да га је написао зато што је морао из било ког разлога.
Пошто је сваком образованијем човеку, који има широке видике и не узима здраво за готово оно што прочита, јасно да је важећи наратив потпуно немогућ мора све да подлегне дебелој ревизији. У супротном ће се ситуација драстично поларизовати, све ће више простора бити за ловце у мутном а нису искључени ни већи проблеми.
Имаш потпуно погрешну представу у погледу аутохтонизма. Пре свега немој да тумачиш мене кад немаш ни искуства ни интуиције. Није тако, него обрнуто. Досељавање Словена је очигледно измишљено ради преузимања територија и овладавањима народима, то се радило стално, не знати тако нешто јесте срамота за некго ко сматра да се бави историјом. Цела „германска“ историја је фалсификована са тим циљем. Дакле негирање аутохтонизма се одувек користи у политичке сврхе.Твој проблем је што не видиш да се шиптари на Косову, уз дебелу подршку „научне“ заједнице користе баш тим методом и пред нашим очима се дешава иста шема фалсификовања, која теже иде јер смо у дигиталној ери. А твоја позиција човека из Немачке 1939. је више него очигледна само да знаш ствар коју заступаш стоји много горе него немачка у то време.

Ovako:
Vidiš da je to "dokaz". S kojim likovima mi imamo posla...