Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
За оне које мрзи да читају да бар знају шта је у питању.
Ти постављаш слику која је у супротности са учењем ББ школе и твојим ставовима које заступаш на овом форуму. Потпуној супротности. Ја указијем на то и указујем зашто је у супротности.
Као одговор на то уместо да даш било какав аргумент почињеш са бесмисленим порукама и питањима на које сам потпуно јасно одговорио у порукама на које се позиваш. Ти питаш за разјашњење и ја дам јасно разјашњење и три тачке а као одговр на то ти питаш шта је у колизији и тако у круг са питањима која служе да покрију недостатак одговора. И вероватно да испровоцирају одговор који заслужујеш који би хтео да пријавиш модерацији и сл.
Ево још једном те три тезе које си прескочио. Нећеш тако лако затрпати и ову, за тебе незгодну тему, једну од милион.
Lepo ti to zamisljas, kao i u realnom zivotu." Ja dobio diplomu i doktorat i sta mi mozete pismeniji sam od vas."Па ти новоромантичари нису ништа ни читали, у томе је поента
Они ништа не знају. Не знају старгрчки, не знају латински, не знају старословенски, знање о историји и археологији је фрагментовано, методологију лингвистике не познају, не користе адекватну литертауру, користе превазиђену и непоуздану, олако доносе закључке итд. Најбитније је да нико од њих није историчар/археолог (осим пар њих, али били су лоши стеденти) и они незналице ће да нам причају шта да радимо? Мени није јасно како не схватате да се све врти око бизниса? Да они зарађују на вама који слепо верујте у све то.
Ми смо се одрекли наших најбољих истраживача, а верујемо неписменима.
Ајде још једном.Ne daješ mi nikakvo razjašnjenje, već širiš temu na način koji nikakve veze nema sa mnom.
Šta me zanimaju te tri tačke? Interesuje me da vidim gde je kontradikcija, a ne da razglabamo kako se, gde i zašto ko preselio i na koga uticao.
Ајде још једном.
Контрадикција је у томе да постоји утицај староседелаца на ту такозвану јужнословенску културу.
И то вишеструка и ја сам је разјаснио у првом мом одговору на потпуно једноставан начин. Али постављаш питање на које си већ добио одговор вероватно у нади да ћу заборавити или се уморити.
Прво разјасни себи, па онда и напиши да ли постоји утицај староседелаца на нас и колики је.
Не можеш потпуно негирати наше везе са свиме што је било на овим просторима пре фамозног досељавања, што радиш, и говорити о утицају староседелаца на културу „јужних словена“. Не може и једно и друго, јер ако постоји утицај староседелаца онда су и ти „јужни словени“ староседеоци јер су се, по таквом тумачењу, староседеоци стопили са њима а били су већина.
Друга контрадикција је показати како то да се не види разлика између староседелаца и дошљака, али то је очигледно превише за тебе за сада.
И опет оптужи саговорника за оно што радиш уместо да одговориш на просто питање... Свакако знамо да ти је ово јако болна тачка. А јасно је и зашто јер је ово довбољно да обори све теорије о досељавању, па је боље не чачкати...Ja lepo kažem, ovde se radi o pravljenju čoveka od slame da bi ga ti gađao jajima.
Ne diskutuješ sa mnom, već sa svojim iskonstruisanim predstavama o meni. Zato i nisam odgovorio gore; odgovor je nemoguće dati ukoliko ne modifijem značajno sva svoja uverenja i razmatranja, kako bih se uklopio u tvoj kalup predrasuda. Mislim, hipotetički bih mogao to učiniti, ali onda bi to bila samo gluma i...ne shvatam zašto bi to za tebe uopšte bilo i poželjno?
Za početak, to podebljano što mi guraš u usta nikada nisam učinio, niti shvatam šta je tebe uopšte navelo na pretpostavku da ikada jesam. Zato i kažem da izmišljaš moje stavove i reči i onda sa zamišljenjim likom vodiš diskusiu, umesto sa mnom. E sada, zašto to činiš, to je pitanje na koje samo ti možeš dati odgovor.
И опет оптужи саговорника за оно што радиш уместо да одговориш на просто питање... Свакако знамо да ти је ово јако болна тачка. А јасно је и зашто јер је ово довбољно да обори све теорије о досељавању, па је боље не чачкати...
.
Не можеш потпуно негирати наше везе са свиме што је било на овим просторима пре фамозног досељавања, што радиш,
To nisu 4 c ili 4 b, to su ocila, to nisu slova, moze da izgleda i kao C i kao B. Izmisljeno je kasnije "samo sloga Srbina spasava" sto nije nikakvo izvorno znacenje.Ljudi da li neko moze da mi objasni zasto se veruje da je 4S i 4B ista stvar? Da li ima dosta primera gde Rimljani koriste 4B. Kada pokusavam da nadjem pocetak koriscena tog grba, godine kada su Srbi i Rimljani krenuli sa koriscenem su veoma blizu. U novom Rimu se veziju za dinasiju koja vlada od 13 do 15 vjeka ali Srbi vec u to doba isto koriste grb. Da li je moguce da je 4S originalno srpski koji je prihvacen za vreme Paleologovih (ili kako se vec vise na srpskom) i da oni mozda nemaju neke veze sa Srbima. Razumem da mnogi tvrde da su to 4B ali iskreno meni se to ne cini tako. Vise smisla ima da je S. Isto tako kako bi bilo moguce da Srbi u 13 vjeku "preotmu" grb Rimljanima i da se vec u 15 vjeku srpske zemlje oznacavaju sa tim grbom (mada ima primera i iz 13 vjeka).
Imamo neke primere sa zgrada iz Nemacke i Irske gde se bas vidi da je 4S (C na cirilici, ni teoretski ne moze da bude B). Sta je danas misljenje na ovu temu?
Просто питање, које сам ти поставио најмање 5 пута, мрзи ме да бројим али може да буде и више и увек си све радио само да не одговориш.Aman, koje prosto pitanje?
Da li je pitanje da li ti ovo smatraš? Ako jeste, a nisam razumeo da je pitanje jerbo je izrečeno u formi aksiomatskog iskaza, onda moram reći da je odgovor negativan.
A zašto si ti umislio te stvari, ponoviću, pravo je pitanje. Pretpostavljam da ti je Mrkalj potrovao mozak, pošto mi je već mnogo ljudi javilo kako preko privatnih poruka upozorava druga i piskara sve i svašta.
Староседеоци су били Романи/Ромеји (ако причамо о времену касне антике), а почетком 7. века на Балкан долазе Срби и Хрвати, нешто касније Бугари итд.Просто питање, које сам ти поставио најмање 5 пута, мрзи ме да бројим али може да буде и више и увек си све радио само да не одговориш.
Колико је, по теби, било староседелаца а колико тих дошљака у 7. веку?
Да, на исти начин како су Американци староседеоци северне Америке.Староседеоци су били Романи/Ромеји (ако причамо о времену касне антике), а почетком 7. века на Балкан долазе Срби и Хрвати, нешто касније Бугари итд.
Оцила и двоглави орао су преузети из Византије.To nisu 4 c ili 4 b, to su ocila, to nisu slova, moze da izgleda i kao C i kao B. Izmisljeno je kasnije "samo sloga Srbina spasava" sto nije nikakvo izvorno znacenje.
Znaci to su oclia za pravljenje vatre, u proslosti nisu postojali upaljac i sibice, a onaj ko je imao vatru imao je moc i status.
Srpski znak sa cetiri ocila pronadjen je u Vinci uklesan u kamenu, grncariji.
Nalaze se na slikama Rashana/Srba (etruraca) ocila, opanci, dvoglavi orao.
U Drezdenu starom srpskom gradu, gradu koji su osnovali Srbi nalaze se ocila.
Не постоји ни један писани извор или археолошки налаз који би потврдио присуство Срба на Балкан пре 7. века.Да, на исти начин како су Американци староседеоци северне Америке.
Ја никакве Србе нисам помињао!Не постоји ни један писани извор или археолошки налаз који би потврдио присуство Срба на Балкан пре 7. века.
Prvo nemoj da govoris "nema veze sa nama", jer ne znam ko si i sta si. Mogao bi da ne trolujes bljuvotine.Оцила и двоглави орао су преузети из Византије.
Винча, Расени, Етрурци и Дрездени немају никакве везе са нама. Просто не постоје докази.
Тачно је да се знак који је сличан оцилима јавља у Винчи, али као украс, а не као симболика.
Ево сад логичног питања за господина Pantelić Nebojša:
Како је могуће да су оцила (која су служила за прављење ватре) пронађени у Винчи, кад су та оцила искључиво од гвожђа, а сама Винча је култура млађег каменог доба када тог метала нема?
Баш ме занима одговор.
kakvi Romeji...Romeji nije etnicitet, Romeji su bili i u Carigradu i u Solunu, ali vecinom etnicki Grci....kao sto su etnicki Iliri i Tracani cinili vecinu na prostorima o kojem se govori...cemu to iskrivljivanje...Староседеоци су били Романи/Ромеји (ако причамо о времену касне антике), а почетком 7. века на Балкан долазе Срби и Хрвати, нешто касније Бугари итд.
Ne možeš genetskim kodovima davati nacionalne nazive jer time indiciraš na to da su svi sa istom haplogrupom potomci nacije kojoj si dao privilegiju da stoji iza tog istog genetskog koda što je krajnje glupo. Među Srbima pa i ostalim narodima Balkanskog poluostrva bućkuriš haplogrupa i haplotipova se mogu naći. Daleko od toga da svi Srbi nose I haplogrupu koja uostalom nije ni uveliko dominantna no jeste u najzastupljenija, možda je splet okolnosti bio takav da ovlada ili je to posljedica broja testiranih ili šta već. No nije dominantna u smislu da je ima 70% stanovništva ili slično.Prvo nemoj da govoris "nema veze sa nama", jer ne znam ko si i sta si. Mogao bi da ne trolujes bljuvotine.
Etrurci koji su se zvali Rashani (Rasciani) imaju sve veze sa Srbima, najveca genetika Sardinije i po muskoj i zenskoj liniji je srpska.
Jezik Rashana je staro-srpski. Na slikama Rashana su opanci, ocila, dvoglavi orao, njihovi obicaji se i danas praktikuju u Srbiji.
http://www.rasen.rs/2016/10/o-rasenskom-pismu/#.Xy5uLrCxWUk
Čovjek je fino rekaokakvi Romeji...Romeji nije etnicitet, Romeji su bili i u Carigradu i u Solunu, ali vecinom etnicki Grci....kao sto su etnicki Iliri i Tracani cinili vecinu na prostorima o kojem se govori...cemu to iskrivljivanje...
dakle radi se o periodu kada je starosjedilačko stanovništvo uveliko romanizovano.(ако причамо о времену касне антике)
Не постоји ни један писани извор или археолошки налаз који би потврдио присуство Срба на Балкан пре 7. века.
to niko ne spori...etnicitet i porijeklo ne mozes romanizovati...Čovjek je fino rekao
dakle radi se o periodu kada je starosjedilačko stanovništvo uveliko romanizovano.
Да постоје и једни и други. Али чак и да не постоје много пута је речено, недостатак доказа није доказ недостатка. Писани извори из тог периода су нешто најнепоузданије што се може замислити.Не постоји ни један писани извор или археолошки налаз који би потврдио присуство Срба на Балкан пре 7. века.
Не није. Једноставно не постоји доказ о томе да је староседелачко становништво масовно романизовано. Та претпоставка нема никаквог основа.Čovjek je fino rekao
dakle radi se o periodu kada je starosjedilačko stanovništvo uveliko romanizovano.