„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne možeš genetskim kodovima davati nacionalne nazive jer time indiciraš na to da su svi sa istom haplogrupom potomci nacije kojoj si dao privilegiju da stoji iza tog istog genetskog koda što je krajnje glupo. Među Srbima pa i ostalim narodima Balkanskog poluostrva bućkuriš haplogrupa i haplotipova se mogu naći. Daleko od toga da svi Srbi nose I haplogrupu koja uostalom nije ni uveliko dominantna no jeste u najzastupljenija, možda je splet okolnosti bio takav da ovlada ili je to posljedica broja testiranih ili šta već. No nije dominantna u smislu da je ima 70% stanovništva ili slično.
majke ti?

U redu gospodine Aranko, reci mi koji su to dokazi? Koji su to arheološki nalazi ili pisani izvori na osnovu kojih ti tvrdiš da smo mi na Balkanu prisutni pre 7. veka?

Počni prvo sa istorijskim podacima tj. pisanim izvorima.

Baš me zanima odgovor.
Па прочитај званичне историјске изворе. Можеш почети са темом овде на крстарици која се зове Докази да су се Словени на Балкан доселили у 6. (или било ком) веку
И када стварно прочиташ писанија савременика видиш да ама баш нигде нико не пише о досељавању словена. Ни једна једина реч не гоовори о томе. Има прелазака Дунава, има војних упада и слично али нема досељавања.
Па када пажљивије прочиташ онда видиш да многи спомињу суседе словене, или да поистовећују народестаријих имена са народинам ановијих. итд...
Онда можеш читати објаве члана @Kole11 који је пронашао многштво писаних доказа од којих сваки појединачно одбацује званични наратви, а када се узму комплетно нема ништа од тога...
Онда можеш да наставиш даље...

Po tvom kriterijumu I haplogrupu mogu proglasiti izvorno svojom i igratu istu kartu na druge i Hrvati, Rumuni, Bošnjaci kod kojih je isto u dobrom procentu ista haplogrupa zastupljena.
Necu da komuniciram sa nekim ko ne razume genetiku, da me zasipa bljuvotinama.

Evo koliko Srbi npr. "nemaju veze" sa starim Egiptom. Ovo pise stranac nesrbin.
Ono sto sam ja saznao isto to su saznali mnogi stranci sirom sveta, a znali su mnogi naucnici pre vise od 100 godina.
Prva civilizacija je nastala u evropi, Vinca.
Bukvalno prastari Srbi iz Vince arijevci (jedan deo populacije starih Srba) su naselili Mesopotamiju, Egipat, Indiju...
Jedino su godine previse u proslost, po nekoj teoriji prastarog predisnatickog egipta. Video koji sam postavio nece da se prikaze.

"Pre-Dynastic EGYPT and the influence from the VEDIC ARYAN Culture (in ~26,000-24,000 BC). the main Goddess of ARYAN Culture before EGYPT was ARYAN Goddess-MOTHER MAKOSH. This is the oldest Goddess that Vedic Aryans brought to the area where they established KHEMET (EGYPT) in ~26,000 BC. Later on Hathor became to be ASHERA, CONSORT OF BAAL (ВЕЛЕС) and LATER HEBREW YHWH. In Egyptian mythology, Hathor (Egyptian for House of Horus) was originally a personification of the Milky Way (Mehet-Weret). The Milky Way was seen as a waterway in the heavens, sailed upon by both the sun god and the king, leading the Egyptians to describe it as The Nile in the Sky. Due to this, and the name Mehturt, she was identified as responsible for the yearly inundation of the Nile. Another consequence of this name is that she was seen as a herald of imminent birth, as when the amniotic sac breaks and floods its waters, it is a medical indicator that the child is due to be born extremely soon. HATHOR (MAKOSH) was the Goddess of Motherhood. Hathor was identified as the Pleiades. Also HATHOR (MAKOSH) was a Fertility Goddess."

Embedded media from this media site is no longer available

Poslednja izmena:
Necu da komuniciram sa nekim ko ne razume genetiku, da me zasipa bljuvotinama.

Evo koliko Srbi npr. "nemaju veze" sa starim Egiptom. Ovo pise stranac nesrbin.
Ono sto sam ja saznao isto to su saznali mnogi stranci sirom sveta, a znali su mnogi naucnici pre vise od 100 godina.
Prva civilizacija je nastala u evropi, Vinca.
Bukvalno prastari Srbi iz Vince arijevci (jedan deo populacije starih Srba) su naselili Mesopotamiju, Egipat, Indiju...

"Pre-Dynastic EGYPT and the influence from the VEDIC ARYAN Culture (in ~26,000-24,000 BC). the main Goddess of ARYAN Culture before EGYPT was ARYAN Goddess-MOTHER MAKOSH. This is the oldest Goddess that Vedic Aryans brought to the area where they established KHEMET (EGYPT) in ~26,000 BC. Later on Hathor became to be ASHERA, CONSORT OF BAAL (ВЕЛЕС) and LATER HEBREW YHWH. In Egyptian mythology, Hathor (Egyptian for House of Horus) was originally a personification of the Milky Way (Mehet-Weret). The Milky Way was seen as a waterway in the heavens, sailed upon by both the sun god and the king, leading the Egyptians to describe it as The Nile in the Sky. Due to this, and the name Mehturt, she was identified as responsible for the yearly inundation of the Nile. Another consequence of this name is that she was seen as a herald of imminent birth, as when the amniotic sac breaks and floods its waters, it is a medical indicator that the child is due to be born extremely soon. HATHOR (MAKOSH) was the Goddess of Motherhood. Hathor was identified as the Pleiades. Also HATHOR (MAKOSH) was a Fertility Goddess."

Embedded media from this media site is no longer available
I? Gdje se tu spominu Srbi?

da

da li ti smatras da je tri vijeka romanizacije dovoljno da Iliri zaborave svoj etnikum koji se moze pratiti milenijum i po unazad?...
Na stranu što su o ginuli u borbi protiv Rimljana, rimski uticaj je i te kako bio snažan na Balkanu, Dalmacija i obe Mezije su bile jako bitne provincije i jaka rimska aktivnost tu je neizbježna. Dokaz za jaku romanizaciju jesu upravo Vlasi (kojih je nekada bilo više barem na ex-Yu prostorima). Ne razumijem kako vam paše priča da je toliko Srba asimilovano (što i jeste tačno no ne sad da to važi za sve narode od Baltika do Sredozemlja od Urala do Kaledonije ili šta ja znam) a kad vam se pomene asimilacija starosjedilačkog stanovništva to vam zvuči (možda ne tebi ali nekima ovdje na forumu) toliko vandimenzijski fantastično.

Možemo i da se pitamo otkud rijeka Potomak u Vašingtonu.
Mozes ti da lupas gluposti.
Normalni ljudi se pitaju kako srpski jezik koji je najstariji jezik najsrodniji vedskom sanskrtu sa svim osobinama vedskog sanskrta, tj. najnaucniji i najduhovniji arijevski jezik (srpski) po zvanicnoj lazljivoj nauci i istoriji ne postoji do pre 6og veka.

Па прочитај званичне историјске изворе. Можеш почети са темом овде на крстарици која се зове Докази да су се Словени на Балкан доселили у 6. (или било ком) веку
И када стварно прочиташ писанија савременика видиш да ама баш нигде нико не пише о досељавању словена. Ни једна једина реч не гоовори о томе. Има прелазака Дунава, има војних упада и слично али нема досељавања.
Па када пажљивије прочиташ онда видиш да многи спомињу суседе словене, или да поистовећују народестаријих имена са народинам ановијих. итд...
Онда можеш читати објаве члана @Kole11 који је пронашао многштво писаних доказа од којих сваки појединачно одбацује званични наратви, а када се узму комплетно нема ништа од тога...
Онда можеш да наставиш даље...
Mislim da mi nisi odgovorio na moje pitanje. Ko je spominjao Slovene?

Dakle, pitam još jednom sve pseudoistorčare:

Koji to pisani izvor govori da su Srbi (dakle ne Sloveni i sl) prisutni na Balkan pre 7. veka?

Mislim da mi nisi odgovorio na moje pitanje. Ko je spominjao Slovene?

Dakle, pitam još jednom sve pseudoistorčare:

Koji to pisani izvor govori da su Srbi (dakle ne Sloveni i sl) prisutni na Balkan pre 7. veka?
Da je ovo normalan forum takvi trolovi kao vas par sto se pojavilo bi bili banovani.
Pominje Halkokondil Srbi = Tribali, (stotine drugih istoricara autohtonost Srba) , to se nalazi na ovoj temi zadnjih 20-30 strana.

https://srbski.weebly.com/104710401...4810321040-1087108810741080-107610771086.html

Vasington nam nije zanimljiv, mozda se lingvisticki da objasniti etimologija, koja god da je...ali u slucaju Billazorum-a, ima vrlo malo mjesta za alternativna tumacenja...
Vidjeli smo kod autohtonista slične primjere poput imena čuvenog vojskovođe Velizara (porijeklom Tračanin) koji mu ime tumače da ima porijeklo Beli car, što je tračkim vokabularom koji je u manjoj mjeri dostupan dokazano da ime nema veze sa slovenskom etimologijom već ima tračko značenje.

ЈЕ ЛИ БЕЛИЗАРИЈЕ БИО ВЕЛИЗАР И СРБИН?
😁

Познато је у науци да је чувени ромејски војсковођа Белизар -- Belisários (јавља се и „Belesarius, Bilisarius") рођен око 500 г. у трачком месту Gérmanne/Germanía (jавља се и „Gérmenne, Gérmanós, Germáī, Germaī´, Gérmas"), које је по трачки гласило Germane, спор. Germäne у значењу ,,Топле (воде), бање", одакле се река која ту тече 1378. звала Германштица и данас Џерман, а сáмо место зове се данас Сапарева бања (!), код Ћустендила. Белизарије је био Трачанин, матерњи му је језик био трачки, а други језик -- латински. Прво име било му је, иначе, Flavius. Он и његова породица били су, дакле, полуроманизовани Трачани. Белизаријево друго име је, наравно, трачко и оно на трачком гласи *Bēlūšaris, потом Bēlīšaris, споредно Bēlēšaris, а састављено је од две трачке речи: 1) придева *bēlas/*bīlas „сјајан, бео", који налазимо у топонимима Bīla-stûrai и Bēle-dína (ово друго значи „сјајни Зевс"), и 2) именице šaris ,,ован", коју налазимо и у женском имену Komo-saríē/Kаmа-saríē, дакле -- име у значењу „бели ован" или можда „ован са белом шаром/звездом на челу". Наиме, имена по животињама сасвим су уобичајена ствар код Трачана. Стара етимологија од готског Pili-heri, Pil-sari, Bilis-harjis ,,војвода (и) у пићу" само је одвела у погрешан закључак да је Белизарије био некакав Гот. ДА ЗАКЉУЧИМО, БЕЛИЗАРИЈЕ (Bēlīšaris, Bēlēšaris) ЈЕ БИО ЧИСТОКРВНИ ТРАЧАНИН И НИЈЕ БИО НИ ВЕЛИЗАР, НИ СЛОВЕН, НИ СРБИН.
Из: Tomaschek, „Die Alten Thraker II-2", 12, 13, Georgiev, „Introduction to the hist. of ie. languges", 109, Pokorny, „Proto-IE. etym. dict.", 118--20, 574--77.

Da je ovo normalan forum takvi trolovi kao vas par sto se pojavilo bi bili banovani.
Pominje Halkokondil Srbi = Tribali, (stotine drugih istoricara autohtonost Srba) , to se nalazi na ovoj temi zadnjih 20-30 strana.

https://srbski.weebly.com/104710401...4810321040-1087108810741080-107610771086.html
Taj istoričar je iz 15. veka. Dakle kada sam pitao mislo sam da mi kažeš izvore koji su nastali pre 7. veka, a koji kažu da su -Srbi- prisutni/žive na Balkanu.

Vidjeli smo kod autohtonista slične primjere poput imena čuvenog vojskovođe Velizara (porijeklom Tračanin) koji mu ime tumače da ima porijeklo Beli car, što je tračkim vokabularom koji je u manjoj mjeri dostupan dokazano da ime nema veze sa slovenskom etimologijom već ima tračko značenje.

😁

Познато је у науци да је чувени ромејски војсковођа Белизар -- Belisários (јавља се и „Belesarius, Bilisarius") рођен око 500 г. у трачком месту Gérmanne/Germanía (jавља се и „Gérmenne, Gérmanós, Germáī, Germaī´, Gérmas"), које је по трачки гласило Germane, спор. Germäne у значењу ,,Топле (воде), бање", одакле се река која ту тече 1378. звала Германштица и данас Џерман, а сáмо место зове се данас Сапарева бања (!), код Ћустендила. Белизарије је био Трачанин, матерњи му је језик био трачки, а други језик -- латински. Прво име било му је, иначе, Flavius. Он и његова породица били су, дакле, полуроманизовани Трачани. Белизаријево друго име је, наравно, трачко и оно на трачком гласи *Bēlūšaris, потом Bēlīšaris, споредно Bēlēšaris, а састављено је од две трачке речи: 1) придева *bēlas/*bīlas „сјајан, бео", који налазимо у топонимима Bīla-stûrai и Bēle-dína (ово друго значи „сјајни Зевс"), и 2) именице šaris ,,ован", коју налазимо и у женском имену Komo-saríē/Kаmа-saríē, дакле -- име у значењу „бели ован" или можда „ован са белом шаром/звездом на челу". Наиме, имена по животињама сасвим су уобичајена ствар код Трачана. Стара етимологија од готског Pili-heri, Pil-sari, Bilis-harjis ,,војвода (и) у пићу" само је одвела у погрешан закључак да је Белизарије био некакав Гот. ДА ЗАКЉУЧИМО, БЕЛИЗАРИЈЕ (Bēlīšaris, Bēlēšaris) ЈЕ БИО ЧИСТОКРВНИ ТРАЧАНИН И НИЈЕ БИО НИ ВЕЛИЗАР, НИ СЛОВЕН, НИ СРБИН.
Из: Tomaschek, „Die Alten Thraker II-2", 12, 13, Georgiev, „Introduction to the hist. of ie. languges", 109, Pokorny, „Proto-IE. etym. dict.", 118--20, 574--77.
Lepo objašnjeno ali pseudoistoričari to ne razumeju. Njima su glavni "dokazi" za autohtonost tumačenje latinskih i starogrčih reči, a to rade na način što pretumbaju reč onako kako njima odgovara. Najveći hit je u tome što oni ne znaju latinski i starogrčki :) a tumače te mrtve jezike. To je prosto neverovatno.

A najgore od svega što ovaj napaćeni narod njima veruje. Meni je to najviše krivo i prosto ne mogu da verujem na šta smo spali, da nam nepismeni kroje istoriju...

Taj istoričar je iz 15. veka. Dakle kada sam pitao mislo sam da mi kažeš izvore koji su nastali pre 7. veka, a koji kažu da su -Srbi- prisutni/žive na Balkanu.
Judeo-hriscanstvo je zatrlo sve staro-evropsko i komlpletno falsifikovalo istoriju.
Da li postoje uopste neki izvori iz 7og veka da su imalo verodostojni, da nisu falsifikat kao ocigledan falsifikat konstantin p.
Lazovi nikad ne pominju srpski jezik i lingviste koji kazu da su Srbi starosedeoci jako dugo i da je srpski najstariji jezik.
Latinski i grcki su vestacki stvoreni jezici (mrtav jezik) koji nikad nisu bili govorni jezik nekog naroda izvorno.
Grci ne mogu da izgovore neka slova i da zapisu reci, sto dokazuje da je grcki neuporedivo mladji od srpskog i sanskrta koji imaju savrsen govorni aparat i najcistiju fonetiku.
Ima u Danskoj rudnik Bjelkov (beli kov)

Judeo-hriscanstvo je zatrlo sve staro-evropsko i komlpletno falsifikovalo istoriju.
Da li postoje uopste neki izvori iz 7og veka da su imalo verodostojni, da nisu falsifikat kao ocigledan falsifikat konstantin p.
Lazovi nikad ne pominju srpski jezik i lingviste koji kazu da su Srbi starosedeoci jako dugo i da je srpski najstariji jezik.
Ima u Danskoj rudnik Bjelkov (beli kov)
Imaš i po Švedskoj (ako je vjerovati onim čuvenim toponimskim kartama gdje su ucrtani navodni srpski toponimi od Poljske do Indije) naziv sela Sorby, a to na švedskom je ako se ne varam složenica od dvije riječi, jedna da li znači selo ili kuća ne mogu da se sjetim, uglavnom ne radi se o nekakvom srpskom toponimu, samo tjerate mlin na svoju vodenicu.

😁

A najjači su ovi iz Srbija globala koji su rešili večitu dilemu kako je nastalo ime Srbin. Parafraziram, kao S-rb-in, to rb, je od rbiti-rabiti, od Adamovog rbra, tj. rebra :) :) :) Pa rbiti, Srbovati, rbovati se kroz vekove koristilo i mi smo imali inspsiraciju u Adamovom rebru, uz pomoć kojeg je stvorena Eva. Tako su od našeg srbskog prastarog rbra stvoreni drugi slovenski narodi itd itd. Dakle potpuna konfuzija, prosto mi nije jasno kako oni pronalaze inspiraciju za ovo :) ipak treba da budeš "genije" da smisliš te besmislice. O onda dođe naš narod i kaže, pa da Srbija global je u pravu... Užaš i katastrofa.

Sa anti-srpskim lazovima i zlikovcima ne treba raspravljati, to su g0vna i zivotinje koja se bave aktivno unistavanjem nauke, arheologije...
Srbi imaju sve dokaze i svu istinu na svojoj strani protiv danasnje judeo-hriscanske lazne parazitske falsifikovane istorije.
Takvi poput tebe se ne skidaju sa srbskiweebly i ovoga :hahaha: https://vesna.atlantidaforum.com/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back