„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То је сад истезање греде! Сад ти тумачиш нама шта је Халкокондил подразумевао
када је Србе поистоветио са Трибалима.
Šta je isto inetresantno. Psudoistorčari kažu kako su svi pisani izvori falsifikati, netačni, kako im ne treba verovati, kako su svi planski skrivali srpsko ime, kako su pisci nepouzdani i da im ne treba verovati i sl.

Onda se dešava da imamo tog Halkokondila, koji sada odjendnom govori istinu :) Ček ček, pa zar nisu svi stari pisci nepouzdani i falsfikatori? Kako to sad? :) Dakle gospodin Halkokondil je sad postao pouzdan izvor :) i to izvor iz 15. veka. Heeeej, pa zar on nije Grk, zar Grci nisu bili naši neprijatelji korz istoriju, i planski skrivali našu prošlost? Kako ono kaže beše Srbija global u emisiji o odnosu o Srbima i Grcima?

Moguće je da je Grk Halkokondil bio neki fini čovek :)

Šta je isto inetresantno. Psudoistorčari kažu kako su svi pisani izvori falsifikati, netačni, kako im ne treba verovati, kako su svi planski skrivali srpsko ime, kako su pisci nepouzdani i da im ne treba verovati i sl.

Onda se dešava da imamo tog Halkokondila, koji sada odjendnom govori istinu :) Ček ček, pa zar nisu svi stari pisci nepouzdani i falsfikatori? Kako to sad? :) Dakle gospodin Halkokondil je sad postao pouzdan izvor :) i to izvor iz 15. veka. Heeeej, pa zar on nije Grk, zar Grci nisu bili naši neprijatelji korz istoriju, i planski skrivali našu prošlost? Kako ono kaže beše Srbija global u emisiji o odnosu o Srbima i Grcima?

Moguće je da je Grk Halkokondil bio neki fini čovek :)
Човече звучиш као Шешељ! Мани се политике.
Зашто би неко називао Србе Трибалима, Трачанима осам векова након њиховог доласка?

Lazovima je glavni adut manipulacija konstrukcije jer je to jedini nacin da nesto postignu, posto dokaza nemaju.
Svi dokazi idu u prilog Srba.
Postoje pouzdani izvori, a postoje i falsifikati.
Halkokondil je pouzdan izvor jer se slaze sa stotinama istoricara koji imaju iste zakljucke o autohtonosti Srba.
Konstantin p. nije pouzdan izvor, jer osim sto nije istoricar, jasno je da je ta prica izmisljena i neutemeljena kad se detaljno prouci konstantin p. i njegovo pisanje, jasno da je to stvoreno da se falsifikuje istorija.

A malo pre smo zaključili da nema ni jedan pisani izvor pre 7. veka koji će reći da su Srbi prisutni na Balkan.

A sada postoje na stotine istoričara :) :) :)

Šta je meni najviše krivo, što ti psudositoričari zarađuju pare na ovaj lakomislen i napaćen narod. Oni mogu da kažu da smo mi Kinezi i da naord poveruje u to :)

Insistiram zato što se ovde upravo govori o Srbima da su starosedeoci (ili da su pre 7. veka tu, ovo uzimam jer se dovodi u pitanje doseljavanje u ovom stoleću).

Dakle, pseudoistorčari ne rapsolažu dokazima i izvorima koji su nastali pre 7. veka, a koji pritom kažu da su -Srbi- prisutni na Balkan. To smo zaključili.

Onda se javi gospodin Nebojša i kaže, da, ali sve se zatrlo i sve je falsifikovano. Ja onda pitam, u redu, reci mi kojim falsifikatima raspolažeš? Odgvora i dalje nema...

To je isto kao kad bi ja rekao, ljudi su živeli nekad na planeti Jupietr. A ovi kažete, pa dobro ali gde su ti argumenti? A ja kažem, hm, imam ih ali su skriveni :) i onda vi meni verujete :)
postoji citav dijapazon vidjenja u vezi doseljavanja Slavena na Balkan...kako medju forumasima, tako i medju istoricarima...ono sto meni licno smeta je tvrdo drzanje samo za jednu tacku u tom smutnom i burnom vremenu...istorija nije hemija, pa da tacno znamo kad je reakcija pocela i kako ce zavrsiti....ako je jedan Tibor Zivkovic bio u stanju da bar DONEKLE izmjeni svoj stav o 6. i 7. vijeku, zar je moguce da tvoj i slicni mozgovi, uopste NE DOPUSTAJU MOGUCNOST i drugih i drugacijih varijanti....pogotovu zato sto izvori, kojima ti pridajes znacaj sa pravom, KASNE tri vijeka za dogadjajem...gdje su izvori iz prve ruke ili druge ruke, za vrijeme desavanja?....i ako jos dodamo da je taj zakasnjeli izvor, PREPIS, a ne original, onda se covjek sa prvom zapita ko je ovdje uskracen po pitanju rezonovanja...

1kongres_clip_image028.jpg

Зашто би неко називао Србе Трибалима,...
Нису само Срби у питању. Халкоколинд Бугаре назива Мезима, Русе Сарматима, Русију Сарматијом, Влахе Дачанима, Влашку Дакијом, а паралелно са Трибалима (Србима) помиње и Илире које Калделис који га је детаљно изучавао некад преводи као Босанце (Bosnians), некад Илире па у загради стави Bosnians, а често оставља баш Илири, како у неколико поглавља примјећује да је то исти или јако близак народ (Трибали и Илири), па би се по мени појам Трибали односио на Србе у тадашњој (у XIV-XV вијеку) Србији, а Илири на Србе у тадашњај Босни и ван граница тадашње Србије.
Тешко је рећи зашто Халкоколинд назива Србе (а познавао је и српску историју, и да већ постоји српско име, и српске повеље и личности и догађаје) Трибалима, Бугаре Мезима, Русе Сарматима а Влахе Дачанима (за које опет пише да припадају истој раси са другим побројаним, тј сврстава их у словенски корпус, а истовремено наглашава да зборе другим језиком, сличним италијанском али да се са Италијанима не разумију, код Лаоника сваки закључак отвара нова питања).
Два су одговора, Лаоник поистовјећује Србе са Трибалима, становнике Босне са Илирима, Русе са Сарматима, Бугаре са Мезима, или заправо пуше о Словенима који су населили земљу Трибала, земљу Илира, земљу Сармата, земљу Меза, земљу Дачана итд.
Вјероватније је ово прво, и ту су опет два могућа одговора, Лаоник гријеши, у заблуди је или је тада нешто знао што ми данас не знамо.
Није јасно, овдје ваља бити баш опрезан прије доношења закључка.

To nisu 4 c ili 4 b, to su ocila, to nisu slova, moze da izgleda i kao C i kao B. Izmisljeno je kasnije "samo sloga Srbina spasava" sto nije nikakvo izvorno znacenje.
Znaci to su oclia za pravljenje vatre, u proslosti nisu postojali upaljac i sibice, a onaj ko je imao vatru imao je moc i status.
Srpski znak sa cetiri ocila pronadjen je u Vinci uklesan u kamenu, grncariji.
Nalaze se na slikama Rashana/Srba (etruraca) ocila, opanci, dvoglavi orao.
U Drezdenu starom srpskom gradu, gradu koji su osnovali Srbi nalaze se ocila.
Gde mogu naci te slike Rashana? Da li ima mnogo nalaza sa 4B koje pretstavljaju kao vizantijske?

Ne gresi Laonik nego ste banda lazova isti kao kerolin kol-strudi.
Nije jedini Laonik, ima mnogo drugih istoricara i naucnika, npr. Siprijan Rober.

KninGrad. Slike Rashana u raznoj literaturi... to je masovno unistavano od zlikovaca treba da ima na hiljade slika i natpisa, unistavano da se sakrije pravi identitet Rashana.
Samo neki od naziva toponima koje Damjanovic daje su tacni, puno toga je podmetnuto falsifikovano latinizirano.

Y-dna haplogrupe su potvrda da je bilo doseljavanje Slovena to jeste da smo mi na Balkanu mjesavina Ilira/Tracana i ostalih domacih sa Slovenima. Znaci imamo pravo na obe istorije, pa ima smisla sto nas zovu Tribali, Iliri i Srbi. Da su se Sloveni formirali mjesanjem I2a i R1a pre doslaska na Balkan (u 7 vjeku ili bilo kada pre) onda bi procentualni udeo te dve drupe bio “slican” sto nije slucaj. Tamo gde je R1a “najjaci” u Poljskoj udeo I2a je u poredjenju nepostojeci, sto isto vazi za I2a gde je on najzastupljeniji R1a je u velikoj manjini. Tamo gde je I2a rasiren tu bi se i ocekivalo, Balkan a onda i u slovenskim zamljama oko Crnog Mora gde je uvek bilo kretanja (primer su samo srpske migracije, prodori “Turaka” preko Rumunije, migracije ljudi uz obalu itd). Jedna stvar sto me buni je to da region gde zive luzicki Srbi ima mnogo vise I2a nego okolni naseljeni Poljacima, Nemcima i ostalima. Da li je moguce da je bilo migracija Srba sa Balkana na sever? Mozda neka pitanja zvuce glupo ali bas mnogo stvari ne stima.

Mada jedina druga logicka stvar moze da bude da se slovenska kultura prosirila sa Balkana i da su Srbi ovde mnogo duze.

Ne gresi Laonik nego ste banda lazova isti kao kerolin kol-strudi.
Nije jedini Laonik, ima mnogo drugih istoricara i naucnika, npr. Siprijan Rober.

KninGrad. Slike Rashana u raznoj literaturi... to je masovno unistavano od zlikovaca treba da ima na hiljade slika i natpisa, unistavano da se sakrije pravi identitet Rashana.
Samo neki od naziva toponima koje Damjanovic daje su tacni, puno toga je podmetnuto falsifikovano latinizirano.

Ono sto buni jeste da oni sve pripisuju rimljanima ali mene zanima zasto nije moguce da je 4s dosao od Srba i da car nije bio Srbin ili imao neke veze sa Srbima. Ako je 4s ili b ili ocila vizantijskp zasto se uvek vezuje za Srbe, a ne Grke ili Rimljane. I one slike iz Drezdena i Irske bas imaju C a ne ocilo koje se crta drugacije.

Y-dna haplogrupe su potvrda da je bilo doseljavanje Slovena to jeste da smo mi na Balkanu mjesavina Ilira/Tracana i ostalih domacih sa Slovenima. Znaci imamo pravo na obe istorije, pa ima smisla sto nas zovu Tribali, Iliri i Srbi. Da su se Sloveni formirali mjesanjem I2a i R1a pre doslaska na Balkan (u 7 vjeku ili bilo kada pre) onda bi procentualni udeo te dve drupe bio “slican” sto nije slucaj. Tamo gde je R1a “najjaci” u Poljskoj udeo I2a je u poredjenju nepostojeci, sto isto vazi za I2a gde je on najzastupljeniji R1a je u velikoj manjini. Tamo gde je I2a rasiren tu bi se i ocekivalo, Balkan a onda i u slovenskim zamljama oko Crnog Mora gde je uvek bilo kretanja (primer su samo srpske migracije, prodori “Turaka” preko Rumunije, migracije ljudi uz obalu itd). Jedna stvar sto me buni je to da region gde zive luzicki Srbi ima mnogo vise I2a nego okolni naseljeni Poljacima, Nemcima i ostalima. Da li je moguce da je bilo migracija Srba sa Balkana na sever? Mozda neka pitanja zvuce glupo ali bas mnogo stvari ne stima.
Genetika nije samo y-haplogrupa. Ja dobro poznajem genetiku i da objasnim, ali kome god da se objasni on slabo razume, jer ljudi ne razumeju genetiku, a uhvate se y-hg i misle da je to genetika coveka i populacije.
Ne moze samo da se pominje y-hromozom haplogrupa, jer genetika nije samo y-hg.
Postoje i zenske haplogrupe i autosomalna DNK.
Srbi su oduvek starosedeoci ovog prostora i ogromnog dela evrope i selili su se mnogo puta odavde na sever i istok i vracali odatle ponovo ovde.
U Nemackoj je prvobitno progalsena I2b hg germanskom gde je najvisa frekvencija bas gde su oduvek tamo Srbi starinom (istok i sever Nemacke), kasnije je pravilnije I2b klasifikovana kao I2a2, sve I2a su srpske. Srpski je najstariji jezik evrope, koji potice naravno od naroda Srba koji su izvorno po muskoj liniji I2a i I1 hg i zenskoj MtDNA haplogrupa H.
Skandinavci i Germani i mnogi drugi su u proslosti govorili slovenski jezik.

Не постоји ни један писани извор или археолошки налаз који би потврдио присуство Срба на Балкан пре 7. века.
Sta je dokaz za migraciju Srba? I ako je migracija istina, sta je dokaz da Srbi nisu mjesavina Ilira/Tracana i Slovena. To jeste gde su dokazi za germansku skolu i ucenje da su svi Sloveni da Balkanu “dosljaci”. To bi bio prvi takav slucaj na svetu gde ne domace stanovnisto isparilo 😁

Оцила и двоглави орао су преузети из Византије.

Винча, Расени, Етрурци и Дрездени немају никакве везе са нама. Просто не постоје докази.
Тачно је да се знак који је сличан оцилима јавља у Винчи, али као украс, а не као симболика.

Ево сад логичног питања за господина Pantelić Nebojša:
Како је могуће да су оцила (која су служила за прављење ватре) пронађени у Винчи, кад су та оцила искључиво од гвожђа, а сама Винча је култура млађег каменог доба када тог метала нема?

Баш ме занима одговор.
Da li neko imate tu sliku “ocila” iz vremena Vince? Grci ne tvrde da njihov grb ima ocila vec iskljucivo B, sto znaci da grb iz Drezdena jedino moze da se poveze sa Srbima. Morao bi da proticam kada je uklesan ali nema sanse da taj 4C moze imati ilakve veze sa Rimljanima. Posebno kada se pogleda vojnik i uporedi sa Rimljanima ili Romejima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back