„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.korenine.si/zborniki/zbornik09/seraf_ht13.pdf

" despite the various suggestions about the ethnicity of the creators of linear a writing system, e.g. luwians, Phoenicians, greeks, etc, the peculiar aspects of the Minoan culture show strongest connection with the cultures of the oldest inhabitants of the Balkans, the Thraco-Pelasgians. This is supported by the amazing similarities between the early Cretan scripts, pottery and toponyms with corresponding scripts, pottery and toponyms of ancient Thrace. The Thracians were identified as Slavs in later times. The Slavic character of the Minoan words documented in hT 13 is unmistakable, because all they have clear Slavic etymology. The likelihood of the Slavic character is also supported by the recent genetic research."

Naucna studija koja se slaze sa pravim misljenjem Budimira, a ne konstrukcije i lazi antisrba o Budimiru.

професор Будимир изнео и убедљиве доказе „да је анадолско-словенска језичка веза постојала још у првој половини првог миленијума пре наше ере и, према томе, да је појава словенских Индоевропљана као посебне етнолингвистичке групе знатно ранија него што се обично узима. Упоредо са радом на овом проблему, проф. Будимир улази и у решавање питања географског смештаја најстарије словенске заједнице, постижући резултате којима се обеснажују досадашње нордистичке тезе о Средњој Европи као словенској прадомовини и утврђује да колевку Словена треба тражити у закарпатским областима.
Dakle u Anadoliji se nalaze 500 godina pre Hrista a ne kako sada ucimo da ih je Justinijan II tamo naselio. Jeli tako Slavene?

Slaven777: prapostojbina Slovena u lingvistickom ili genetskom smislu?
sta je u stvari prapostojbina? sta to definise?

Odlično pitanje za @ИгарЈ. :mrgreen:

Dakle u Anadoliji se nalaze 500 godina pre Hrista a ne kako sada ucimo da ih je Justinijan II tamo naselio. Jeli tako Slavene?

Nijednom jedinom rečenicom (koliko razumem) nije Budimir nikada insinuirao da u VII stoleću nove ere postoje na području Male Azije nekakve autohtone slovenske grupacije.

Poslednja izmena:
http://www.korenine.si/zborniki/zbornik09/seraf_ht13.pdf
" The Slavic character of the Minoan words documented in hT 13 is unmistakable, because all they have clear Slavic etymology."

То му је више него натегнуто. Ово делује као клингонски.

HT13a.jpg

HT13b.jpg

То му је више него натегнуто:

Pogledajte prilog 738980

Pogledajte prilog 738979
Ovde je meni licno najveci dokaz genetika i arheologija, da li si video one predmete Minojaca,Tracana, Tripoljske str.66,67 (iskvaren naziv Tracani) odnosno pravilno Rashana tj. Srba (valjda je svima poznato da je sinonim jedan od naziva za Srbe Rashani, Rashka stari Ras Rasina...). Izvode iz mnostva studija.

A sta je to smesno Slavene? Moras da odgovoris posto nisi diskreditovao Budimira

Odgovorio sam, a kao drugo šta kog vraga znači pošto nisam diskreditovao Budimira?

Zašto ti tražiš njegovu diskreditaciju?

Ne moram ja ništa; sve je ovo stvar dobre volje. A ti hodaš po tankom ledu jerbo uveliko ponestaje moja; ili i dalje smatraš da je @Sasha Smirnoff moj klon?

Сад ћу мало Пантелићу да доливам бензин на ватру. Ево и материјала за теоретичаре завере 😁

Жена која је највише допринела дешифровању Linear B, Алис Кобер, је 1950. умрла у 43. години " probably of cancer".
Човек који је дешифровао Linear B, Мајкл Вентрис, је 1956. погинуо у саобраћајној несрећи са 34 године.

Linear A је још увек недешифрован.

Sta ovo pises? Postovao si Budimirovu tvrdnju o anadolsko slovenskim vezama 500 godina pre Hrista. Molim komentar na to

Ako tebe interesuje više Budimir, najpametnije bi bilo da kreneš da čitaš redom njegove radove, a možda i pronađeš kontakt od Nebojše Radenkovića i postaviš mu pitanja; nisam ti ja tu nikakav autoritet da ti budem od pomoći.

Ako tebe interesuje više Budimir, najpametnije bi bilo da kreneš da čitaš redom njegove radove, a možda i pronađeš kontakt od Nebojše Radenkovića i postaviš mu pitanja; nisam ti ja tu nikakav autoritet da ti budem od pomoći.
Budimir je mnogo pisao, nazalost nema ga na imternetu ali Radenkovic je njegove misli lepo sazeo u ovom radu.
Meni nisu potrebna razjasnjenja od Radenkovica ali cini se da tebi jesu☺

Budimir je mnogo pisao, nazalost nema ga na imternetu

A zašto se ne potrudiš da proveriš da li nema na internetu?

* Carmen Arvale
* Pelasto-Slavica
* Грци и Пеласти
* ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Основи грчке глотологије
* Са балканских источника
* Mesto arbanskog u krugu indoevropskih jezika
* O arbanskim vezama sa protoslovenskim
* Арб. zot ≤ διαιτός »arbiter«
* Alb. Zot und griech. ΒΑΣΙΛΕΥΣ
* Илирски проблем и лексичка група Teutā
* О Илијади и њеном песнику
* Ономасиолошки и граматички прилози
* Litterae Latinae
* Са словенског Олимпа
* De auctoribus Romanis
* Антиципација и инфилтрација пасје ликвиде
* Redukcija čestih glasova i obimnih glasovnih skupovа
* Несторов и хомерски
* Problem bukve i protoslovenske domovine

Ja sam evo, izvlačeći nasumično iz bibliografije, pronašao čak 19 različitih bibliografskih odrednica koje su dostupne na internetu (sigurno je da ih ima još). I neke smo postavljali i o njima diskutovali, na temama na kojima si se ti javljao. ;)

Meni nisu potrebna razjasnjenja od Radenkovica ali cini se da tebi jesu☺

Podseti me, ko je ono pokušavao Budimira strpati u zajednicu novoromantičara i predstaviti kao da tvrdi da Sloveni vode direktno poreklo od Ilira?

Očigledno je da ti jesu potrebna; čak si napisao da je neverovatno o čemu diskutujemo (i slažem se).

Poslednja izmena:
@Kole11 evo još malčice o Budimiru (Katičić, Ancient Languages of the Balkans, pp. 68, 69).

Pogledajte prilog 739130
Pogledajte prilog 739131
Da, upravo to.

Pridoslice, u izvorima nazvani Sklaveni i starosedeoci, u izvorima nazvani Iliri i Tracani, dele zajednicku kulturu i jezik. Ako taj zajednicki jezik nazovemo slovenskim, kako je uostalom i nazvan, onda izlazi da su i balkanski starosedeoci govorili slovenskim. Upravo to je ucenje Budimira.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back