suave
Domaćin
- Poruka
- 4.018
Zato što sam jutros pokušao da nagovorim Panteliju da više ne šalje objave. Ali to je bilo jutros, sad sam umoran i treba mi odmor. Samo nastavite tamo gde ste staliGospode bože zašto si se ti prepoznao?!?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato što sam jutros pokušao da nagovorim Panteliju da više ne šalje objave. Ali to je bilo jutros, sad sam umoran i treba mi odmor. Samo nastavite tamo gde ste staliGospode bože zašto si se ti prepoznao?!?
Zato što sam jutros pokušao da nagovorim Panteliju da više ne šalje objave. Ali to je bilo jutros, sad sam umoran i treba mi odmor. Samo nastavite tamo gde ste stali

Ništa, ali nemam pojma što se mota po tvojoj glavi. Zato sam ti i odgovorioI šta to čini tebe njegovim sličnomišljenikom?![]()
Ništa, ali nemam pojma što se mota po tvojoj glavi. Zato sam ti i odgovorio
M. Budimir, Aleksandar znaci Međedović, https://www.academia.edu/30607976/Paleobalkanistička_istraživanja_Milana_BudimiraAleksander je cuvar na grckom.
Filip je ljubitelj konja.
Sta ta dva imena znace na srpskom ili makedonskom jeziku.
Dictionary of Greek and Roman Geography (1854)
William Smith, LLD, Ed.
Pliny (7.2) states that, according to Isigonus, there were people among the Triballi who fascinated by their look, and destroyed those whom they gazed upon too long, especially with angry eyes: adults were more liable to be injured by them than children. This is probably the same superstition as the modern one respecting the “evil eye,” which is peculiarly prevalent among the Slavonian races. (Arrian, Arr. Anab. 1.1.4, 2.4, seqq., 3.3, seq., 4.6, 5.26.6, 7.9.2; Steph. B. sub voce Mannert, vii. p. 25, seqq.]
Pliny:
“Isigonus adds, that there are among the Triballi and the Illyrii, some persons of this description, who also have the power of fascination with the eyes, and can even kill those on whom they fix their gaze for any length of time, more especially if their look denotes anger; the age of puberty is said to be particularly obnoxious to the malign influence of such persons.”
Interesuje me da li postoje radovi nasih strucnjaka o mitoloskom poreklu epskog junaka - Srdja Zlopogledja ?
Znam da se o vezi izmedju mitskog Kraljevic Marka i Trackog Konjanika dosta pisalo (Srejovic, Milenko Filipovic, Cajkanovic).
Imamo li slicne analize ovog drugog mitskog junaka? Ocigledno je da je Srdja Zlopogledja arhetip – da li tu ima neke veze sa Tribalima?
Eno orla u kraljevskim rukama na Vece Situli. Dakle kraljevski simbol Srba.
I eno na stitu u srpskog vojnika sa istog nalazista u Sloveniji, 2 C nadjeno na reljefu na kaisu. Dakle bas na stitu. 500-400 stare ere. Boii.
Има и код нас, ено код Бранковог моста. Какве то стварне везе има са Београдом, Београђанима или Србијом?cronnin. Za tebe zadatak. Nadji koliko ima egipatskih obeliska u Vatikanu, i objasni zasto se nalaze u Vatikanu.
Није проблему симболима, него у њиховој вези са нама данас. Каква је веза?
И зашто онда не пише ништа на српском језику? Макар једна једина реч?Veza je ta da su drzavna kuca i ime Srba ti Boii iz stare ere kako prenosi romejski car u DAI.
Ono sto prenosi romejski car je dosljedno evo i u arheoloskom smislu stita i simbola, a ne samo po spisima i etimologiji.И зашто онда не пише ништа на српском језику? Макар једна једина реч?
Ima egipatskih obeliksa svuda po evropi, Americi... jer masonerija vlada svetom i Srbija je okupirana na svim nivoima.Има и код нас, ено код Бранковог моста. Какве то стварне везе има са Београдом, Београђанима или Србијом?
Али какве везе све то има са било чиме? Шта и да јесте тако?Ima egipatskih obeliksa svuda po evropi, Americi... jer masonerija vlada svetom i Srbija je okupirana na svim nivoima.
Da li si se zapitao sta ce Egipatski Obelisk u sred evropskih zemalja.
Da li si se zapitao zasto judeo-hriscanstvo i Hrist (koji smatram da nikad nije postojao i da je bajka izmisljotina) biblija nemaju nikakve veze s evropom.
Sta rade semitski narodi jevreji, Malta (i njihove sekte) toliko dugo medju evropskim narodima.
Nekad davno i izvorno je Egipat bio potpuno arijevski.
Да, знамо да је постојала прапостојбина Бојка, али где су тамо оцила или други државни симболи Србије?Ono sto prenosi romejski car je dosljedno evo i u arheoloskom smislu stita i simbola, a ne samo po spisima i etimologiji.
Dakle romejski car kaze da je vec u vrijeme Heraklija postojala drzava Srbija, i da su srbi Boii iz Boiike. I to nalazimo cak 1000 prije toga u stitu i simbolu kralja Boiia.
Eto gore, u vece Sloveniji.Да, знамо да је постојала прапостојбина Бојка, али где су тамо оцила или други државни симболи Србије?
Ima veze sa svime. Istorija je kompletno lazirana, genocidise se srpski i sav evropski narod.Али какве везе све то има са било чиме? Шта и да јесте тако?
Али то треба и доказати, разумеш ли то?Ima veze sa svime. Istorija je kompletno lazirana, genocidise se srpski i sav evropski narod.
Sibicari se i vrsi komletna propaganda i teror nad Srbima da su Srbi dosljaci, a Albanci starosedeoci, uprkos svim dokazima koji to opovrgavaju.
Pogledaj grb Pristine, Vincanski (Srpski) simbol. To je skoro smisljeno od anti-srpskih g0vna.
Sta treba dokazati. Da je novi grb Pristine vincanski simbol.Али то треба и доказати, разумеш ли то?