„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta treba dokazati. Da je novi grb Pristine vincanski simbol.
Да било шта из Винче има било какве везе са било којим народом данас у Европи.

Dokazali smo na drugim temama bez sumnje da su Srbi starosedeocи....
Па нисмо. То си ти нешто умислио. Где се помињу Срби на Балакну пре Христа? Или да макар нешто указује на њих?

Да било шта из Винче има било какве везе са било којим народом данас у Европи.

Па нисмо. То си ти нешто умислио. Где се помињу Срби на Балакну пре Христа? Или да макар нешто указује на њих?
Zato sto Srbi danas imaju cetiri ocila koja su nadjena u Vinci. Srpski muzej u Kotbusu u Nemackoj, svastika u Vinci i u Indiji kod sanskricana koji su nastali od starih Srba.

Dokazali smo da je genetika Srba I hg autohtona genetika evropljana/Srba i balkana od paleolita. Stavljao sam genetske studije vise puta o I hg.
Postavio sam o radu Maria Alineia sad na temi "bb novoromanticari" (procitaj zadnjih 10 strana ovoj na temi), tu se i pominju Srbi = Tribali (naziv za Srbe) kaze Halkokondil.
Srboljub Zivanovic antropolog...
Danas u cirilici imamo 20 slova iz starosrpskog vincanskog pisma... i jos mnogo dokaza smo ovde postavljali.

Poslednja izmena:
Zato sto Srbi danas imaju cetiri ocila koja su nadjena u Vinci. Srpski muzej u Kotbusu u Nemackoj, svastika u Vinci i u Indiji kod sanskricana koji su nastali od starih Srba.
Зашто Албанци пишу латиничним писмом? Видели од других.
Имаш ли ти доказе о макар полуконтинуираном коришћењу тог симбола међу Србима и његовом значењу?

Dokazali smo da je genetika Srba I hg autohtona genetika evropljana/Srba i balkana od paleolita. Stavljao sam genetske studije vise puta o I hg.
Генетика половине Европе је Hg I.
Можеш ти да пронађеш и да је иста генетика још од пре 40.000 година, али нема доказа о народном континуитету ни Срба ни тих осталих.

Postavio sam o radu Maria Alineia sad na temi "bb novoromanticari" (procitaj zadnjih 10 strana ovoj na temi), tu se i pominju Srbi = Tribali (naziv za Srbe) kaze Halkokondil.
И данашњи Шћипетари бивају називани Албанцима, па то не значи да су они Албанци.
Шта треба да означава појам Трибали и на чијем језику?

Srboljub Zivanovic antropolog...
Danas u cirilici imamo 20 slova iz starosrpskog vincanskog pisma... i jos mnogo dokaza smo ovde postavljali.
Имамо двадесет истих геометријских знакова. Нема доказа да они ишта представљају; када би било могли бисмо расправљати о томе шта представљају. Мала је вероватноћа да су слова, пре ће бити пиктографско писмо. Са друге стране сви докази указују на Феничане, колико год се то мени или теби не свиђало.

Poslednja izmena:
cronnin. Kakvo lupetanje. Znaci ovo sto pises su namerne lazi i propaganda. Necu vise da odgovaram na ovakvu zlonamernu propagandu i konstrukcije.
Potpuno te demantuje ozbiljna nauka lingvistika Milan Budimir, Harlad Haarmann, Shan Winn, Radivoje Pesic, Mario Alinei.
I2a hg Srpska je starosedelac ovog dela evrope oduvek, to sam postavljao u studiji o I2a hg. Dokazao je i Anatolij Kljosov jedan od osnivaca geneticke genealogije.
Srboljub Zivanovic i mnogi drugi naucnici iz gotovo svih naucnih disciplina su dokazali kontinuitet starih Srba iz Vince i danasnjih Srba.
Mnostvo istoricara su navedeni koji dokazuju starosedelastvo Srba.

I2a hg Srpska je starosedelac ovog dela evrope oduvek, to sam postavljao u studiji o I2a hg. Dokazao je i Anatolij Kljosov jedan od osnivaca geneticke genealogije.
A šta je sa I2b, I2, I1a, I1, I? Оне нису староседеоци у Европи?
1. Кљосов није оснивач.
2. Потпуно је небитно да ли је оснивач.
3. Кљосов ставља акценат на R1a на Косову, а не на нашу I.

Srboljub Zivanovic i mnogi drugi naucnici iz gotovo svih naucnih disciplina su dokazali kontinuitet starih Srba iz Vince i danasnjih Srba.
Mnostvo istoricara su navedeni koji dokazuju starosedelastvo Srba.
Пусти ти то, доказали. Дај ми један хијероглифски ред на српском језику. Ако су тамо доле градили сфинге и пирамиде, дај један камени споменик на Балкану или у Европи, пре Христа да има записано нешто на српском?

Da li si ti citao sta smo postavljali ovde zadnjih 10ak strana, naravno da nisi, samo lupetas gluposti propagandu.
"fenicani" (phoenici) je pogresan lazan (falsifikovan) grcki naziv za stare Srbe moreplovce i trgovce koji su po genetici i jeziku evropljani Srbi.
Najveca genetika Sardinije je srpska I2a1 i mtdna hg H.

Falsifikatori istorije su unistili i u prah pretvorili sve stare autenticne srpske paganske hramove, artefakte i natpise.
Nama se pred nosem unistavaju na najbesramniji nacin srpski arheoloski lokaliteti.
Imas klasifikaciju vincanske starosrpske azbuke u radu Radivoj Pesica, Harald Haarmanna i Shan Winna.

Poslednja izmena:
Da li si ti citao sta smo postavljali ovde zadnjih 10ak strana, naravno da nisi, samo lupetas gluposti propagandu.
"fenicani" (phoenici) je pogresan lazan (falsifikovan) grcki naziv za stare Srbe moreplovce i trgovce koji su po genetici i jeziku evropljani Srbi.
Najveca genetika Sardinije je srpska I2a1 i mtdna hg H.
То нема везе са нама. То је острво, човече, тамо је могла да буде најјача и Hg N.
Штавише, не би ме чудило да неко острво на Јадрану и има већину Hg N.

Falsifikatori istorije su unistili i u prah pretvorili sve stare autenticne srpske paganske hramove, artefakte i natpise.
Ако кренеш тако, можеш за све да кажеш да су лажни називи за Србе. Хајде и да ти поверујемо и то. Какве везе данашњи Срби имају са том феничанском културом, архитектуром, писмом, језиком, одећом, музиком, било чиме?

Nama se pred nosem unistavaju na najbesramniji nacin srpski arheoloski lokaliteti.
Ја ти тражим само један предмет. Немогуће да су тамо остале српске сфинге и пирамиде, а овде ни једна једина плочица.

Imas klasifikaciju vincanske starosrpske azbuke u radu Radivoj Pesica, Harald Haarmanna i Shan Winna.
Нема. Дај слику и дај превод.

Poslednja izmena:
Ако кренеш тако, можеш за све да кажеш да су лажни називи за Србе. Хајде и да ти поверујемо и то. Какве везе данашњи Срби имају са том феничанском културом, архитектуром, писмом, језиком, одећом, музиком, било чиме?
Prvo naziv fenicani je besmislen.
Imaju svakakve veze u svemu sto si nabrojao, bili su po genetici Srbi, govorili maternji srpski, pravili su brodove kao Liburni ("fenicani" jesu Srbi Liburni iz Dalmacije), "fenicansko" pismo ima 10 slova iz starosrpskog vincanskog pisma, ali je tkz. "fenicansko" nastalo iz Vincanskog, verovatno su imali isti/slican ukus za muziku jer to ide genetski opet, "fenicanski" artefakti su tipicni staro-evropski "rimski" umetnici artfakti...

Добро, ја немам намеру више да се расправљам на Душко Дугоушко начин. Ове твоје уопштене приче никога не интересују док нема факата који би их подупрли.
Ja ne kažem da Pantelić predstavlja ubedljive dokaze, ali dokaza ima svuda. Leže razasuti, samo se treba sagnuti i podići ih, a ne gaziti po njima.

Evo primera:

19. Zemun - Zemljin

Zemun (Semlin - Zemljin), mesto pogodno za zemunice, zbog lesnog nanosa na kojem se današnji Zemun (Gornji Grad) nalazi. Zemunski (bežanijski, surčinski) les ili prapor izuzetno je ocedit, ne urušava se jer je odnos peska i gline u njemu idealan, pa se mogu lako oblikovati podzemni objekti - zemunice.

Ovde imamo izuzetno jaku logičku indiciju da se radi o latinizaciji slovenskog naziva Zemun, a ne poslovenjenju latinskog "semlin" jer

1. okolina u kojoj se grad nalazi je zemljana stena - les.

2. reč zemun kao toponim srećemo višestruko, npr. kao Zemunik (zemun+ sufiks -ik), a sama reč sreće se i kod opšte imenice kojom se označava podzemna nastamba - zemunica.

3. ako nismo slepi kod očiju, kakva (ne)srpska zvanična istorijografija jeste, vidimo da stari srpski oblik imenice zemun glasi zemln, što se na latinski transkribovalo kao semlin;

Ovim je dokazano da je latinsko Semlin došlo od srpskoga Zemln te da obrnut proces nije nimalo verovatan. To znači da su u Zemunu živeli Srbi u doba Rima i da su mu upravo Srbi dali ime - Zemln, tj. Zemun.

Ovim je dokazano da je latinsko Semlin došlo od srpskoga Zemln te da obrnut proces nije nimalo verovatan. To znači da su u Zemunu živeli Srbi u doba Rima i da su mu upravo Srbi dali ime - Zemln, tj. Zemun.
А онда се сетимо да словенску етимологију Земуна нико не доводи у питање, да је Semlin немачки назив, као и да тумачења која ти овде "побијаш" заправо не постоје.

Ja ne kažem da Pantelić predstavlja ubedljive dokaze, ali dokaza ima svuda. Leže razasuti, samo se treba sagnuti i podići ih, a ne gaziti po njima.
Можда, али сем индиција и указатеља, нема конкретних опипљивих доказа.
Да ли је могуће да је све сатрулило и да нема камених остатака...
Немамо чак ни словенско писмо од пре Ћирила и Методија, а камоли ово о чему Пантелић прича.

Немамо чак ни словенско писмо од пре Ћирила и Методија, а камоли ово о чему Пантелић прича.
Vidiš da nemamo ni črte i reze, a gosn. Hrabar kaže smo njima pisali... Dakle, teba korigovati način razmišljanja.

Vidiš da nemamo ni črte i reze, a gosn. Hrabar kaže smo njima pisali... Dakle, teba korigovati način razmišljanja.
Јасно, али не може причати о доказима. Имамо то сведочење о цртама и резама, али ни њих немамо доказане, а он тврди да има доказа много миленијума у прошлост. Нема.

Nadjeni su natpisi u Vinci koje je jos Miloje Vasic arheolog prepoznao kao natpise arheoloski su nadjeni.
To su direktnim ispitivanjem potvrdili Harmann, Winn, Radivoje Pesic. Svi posteni naucnici u svetu priznaju vincansko pismo.
Postavio sam stari video dokumentarac gde govore Pesic i Zivanovic, gde se jasno vide natpisi na predmetima.
Ti zlonamerno pises lazi i propagandu.
Slaven zlonamerno manipulise naucnicima i laze o Budimiru i o Kljosovu.
Slaven Budimira smesta "vise u bbejce nego autohtoniste" po njemu, iako je Budimir misljenja da je prapostojbina slovena ovaj nas prostor.
Teroristi i zlikovci unistavaju srpske arheoloske lokalitete, treba do sada da ima na desetine hiljada predmeta iz Vince, gde se oni nalaze.
cronnin. Imate li vi malo razuma i srama (ti i slaven) da se tako ponasate.

Јасно, али не може причати о доказима. Имамо то сведочење о цртама и резама, али ни њих немамо доказане, а он тврди да има доказа много миленијума у прошлост. Нема.
Ma, jasno mi je da to nisu dokazi, ali, kažem, dokaza ima.

Šta misliš ti o ovome:

f) -gost: Vidogošća ili Vogošća (srednjovekovna župa), Vogošća (rečica, desna pritoka Bosne), Živogošće (mesto kod Makarske), Radogošta (na Drimu, uzvodno od ušća Valbone), Ljubogošća (kod Sarajeva), Delegošća (kod Srebrenice), Dobrigošće (kod Jablanice), Radogost (kod Vareša), Radošte (istočno od Đakovice), Nebregošte (jugoistočno od Prizrena), Vigošte (južno od Arilja [vidi članak Vidogošća-Vogošća]), Velgošti (Ohrid), Zgošća (Kakanj, BiH), naselje u opštini Kakanj, Zgošća (reka) itd.

Иногоште - српска средњовековна жупа
Територија општине Сурдулица још од старог времена била је насељена становништвом које се кретало и мигрирало југо-источном Европом. Мало је писаних трагова о насеобинама, људима и обичајима. Мало је и сачуваних грађевина, а главни разлог су честе најезде суседних племена и непријатељских војски које су рушиле све, остављајући за собом пустош. Евлије Челебија (1611-1682), отомански путописац, наводи да су Турци уништавали сваку тврђаву из које је пружан отпор. У малобројним текстовима о овом подручју до средине 19. века, данашње насеље налазимо под именом Иногоште. Много је дилема где се налазило средиште овог старог насеља чије је име пре више од 100 година нестало.

Иногоште је била једна од највећих жупа у јужном делу Србије. Слични се топоними појављују на Балкану. Поред Никшића у Црној Гори налази се средњовековни град Оногоште, а предеона целина у којој се налази Косовска Каменица назива се Холгоште. Ово нам показује како су се народи кретали и давали имена својим новим насеобинама по угледу на места из којих долазе. Да је то тачно, показује нам и велики број сличних топонима у области између данашње Црне Горе и пчињског округа, тако у делу око Новог Пазара и Рашке постоји велики број села која имају "парњаке" у делу југоисточне Србије. Иногоште је била важна територија у средњовековној Србији. Као датум пада под османлијску власт узима се 06. април 1455. године, на Васкрс,када је и тврђава, која се налазила на брду Градиште изнад Романовца, до темеља срушена. Ова догађај збио се непуна два месеца пре пада Новог Брда.

Римска античка насеља
Анагастум, касније Оногосте (Оногошт), данас Никшић

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Antički_toponimi_na_tlu_Srbije_i_Crne_Gore

Zar ti nisi sam pre neko vreme tumacio "tataria tablets" natpise i pisao kometar o njima, sta se sad desilo sa tobom da pises ovolike gluposti, jesi izgubio razum.

Vincanski alfabet, imamo 20 slova u danasnjoj cirilici iz starosrpskog vincanskog.
Postoje simboli i alfabet.

Jasno je da ne postoji ni 1% od nauke u svetu, da je nauka okupirana.
Kad Srbi stradaju, kad se bombarduju, pljackaju do koske, podmetnu im se lazni izmisljeni zlocini srebrenica racak... to lako ide.

Kad treba da se prizna prava istina i istorija Srba potpuno dokazana da su Srbi starosedeoci vise od 10.000 godina na ovom prostoru, da je srbski najstariji "indoevropski" jezik, da su Srbi zapoceli pismenost i metalurgiju to onda ide tesko i nemoguce, jer svetski teroristi unistavaju istinu.

P.S. Nije pravilno gramaticki napisano "Vincanski simboli ima nekoliko stotinak a ne samo 32 znaka."

Nadjeni su natpisi
prepoznao kao natpise
potvrdili
gde se jasno vide natpisi

Скрећеш са теме беспоребно. Нико није скоро поменуо то о чему сад причаш.
Већ неколико пута сам ти рекао да нема доказа да ишта од тога има везе са данашњим Србима или било којим народом у Европи.

Zar ti nisi sam pre neko vreme tumacio "tataria tablets" natpise i pisao kometar o njima, sta se sad desilo sa tobom da pises ovolike gluposti, jesi izgubio razum.
Јесам, само што кад се појави неки Кинез и каже да не значи то што сам ја рекао него ово доле, ти, ја и Европа немамо одговор зашто је наше тумачење истинито, а његово није. Ти имаш проблем да разумеш шта је доказ. Тешко разликујеш своја лична уверења од доказа.

signs.jpg

P.S. Треба да замене положај руку. Tек сад видим да сам помешао, а мрзи ме да мењам. Овај горе треба да има полулучне, а она доле равне....

Poslednja izmena:
cronnin. Covece tebi logika uopste nedostaje ili mene namerno sad trolujes.
Ja sam ovde izneo najvece moguce dokaze koji dokazuju da je Vinca srpska.
Milan Budimir i Mario Alinei koji smatraju da su Srbi starosedeoci jer srpski jezik (koji ima sve karakteristike sanskrta) moze da se razvije evoluira nastane jedino starosedelastvom naroda (Srba) i iz visoke kulture i civilizacije. Zatim Djordje Jankovic i Florin Kurta. Potom skoro svi stari istoricari smatraju Srbe starosedeocima i postoji neprekidan kontinuitet autohtonosti Srba kod starih istorijskih spisa, a to je namerno izbaceno iz istorije i konstantin p. laz je ejdino sto se uzima u obzir.
Genetski i jezicki su Srbi arijevci bez sumnje dokazano. Arijevske y-hg I1 I2 R1a , mtdna hg H.
Svastika stari srpski simbol je pronadjena u Vinci, neolitskoj Ukrajni, Nemackoj kod Srba iz Luzice, u Srbskom Muzeju u Kotbusu, simbol kod sanskricana koji su nastali od migracije Vincanskih Srba...

Plus za mene najjaci dokaz su Srbi sami i kvantni um Tesle, Njegosa, Mileva Maric...
Ja u skoli jedva da sam ucio matematiku i fiziku, a isla mi je prelako, imao sam prirodno shvatanje, moj otac je u skoli isao na takmicenja iz matematike i dobijao nagrade... to je jedna od odlika arijevaca Srba.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back