„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дечаче, израелски званичници нису шиптарски, хрватски или босанско-муслимански званичници, па да, на конференцији за штампу, лупетају глупости и смишљају дневнополитичке поруке.
Читање стручне литературе очито ти је страно, стога ће ти можда занимљивије бити да овако сазнаш како израелско познавање древне историје и њихове повести није без мана:

Francesca Stavrakopoulou - BBC2 The Bible's Buried Secrets (2011)

Poslednja izmena:
Upravo zato sto su ga, kako kazes, indirektno razapeli treba da bude nesto vise referenci, jos od naroda od kojeg je potekao. Hristos je bio Jevrej. Ako su Srbi znacajan i prijateljski narod, kao sto kaze politicar Netanjahu, onda treba se spominju negdje u starim jevrejskim spisima. Gdje su ti izvori?

Koliko si povrsan, dovoljno govori ona tabela s vincanskim pismom ("srbicom") sto si je postavio.

Zašto bi bilo bilo kakvih referenci - on je odbačen od svog naroda i tačka. A Srbica je postavljena da bi neki stručnjak kao što si ti objasnio meni kao laiku sličnost između ćirilice i srbice.

Читање стручне литературе очито ти је страно, стога ће ти можда занимљивије бити да овако сазнаш како израелско познавање древне историје и њихове повести није без мана:

Има ли то сажето у 2 минута, то је му је довољно да донесе све потребе закључке, и да му остане 58 минута да просветли форум

Zavisi od toga šta smatraš stručnom literaturom. Onu koju ja imam očito je tebi strana

Zašto bi bilo bilo kakvih referenci - on je odbačen od svog naroda i tačka. A Srbica je postavljena da bi neki stručnjak kao što si ti objasnio meni kao laiku sličnost između ćirilice i srbice.

Ћирилица је писмо, а Србица општина на Косову и Метохији. Сличности - нема

- - - - - - - - - -

Zavisi od toga šta smatraš stručnom literaturom. Onu koju ja imam očito je tebi strana

А имаш ли неку домаћу?

Postavio si mali postotak znakova koji se nalase na vincanskoj keramici, sto znaci da nisi ni pogledao sta je sve pronadjeno. O Hristosu u jevrejskim spisima ima referenci iako je "odbacen". Srbi su prijateljski narod, pozitivan u ocima Jevreja, treba onda da ima vise, kao sto predlazes. Pokazi gdje se spominju Srbi u drevnim jevrejskim izvorima?

Bajo Pivljanin:
Поента није била у насељима већ у способности да, као и сваки политичар, изговара неистине :D

Ok, ali objasnite razlog.

Ako već moram da crtam:

Razlog je da Netanjahu, kao i svaki političar, iskreće istinu, otvoreno laže, govori poluistine, i tvrdi totalne idiotarije i izvaljuje notorne gluposti - i to na dnevnoj bazi i, naravno, za dnevnopolitičku upotrebu.
Ti si tvrdio da on (za razliku od, jel'da, "neprijatelja") to ne radi, i da je sve što izgovori u političke svrhe sušta istina. E vidiš, to nije slučaj, daleko od toga.

Ako je on, kao jevrejski političar, sposoban da tvrdi takve istorijske činjenice :zroll: da "Hitler nije želeo da ubija Jevreje" i da je neki palestinski muftija "arhitekta Holokausta", šta misliš, koliku vrednost ima njegova izjava o Srbima, narodu najstarijem :lol:

Poslednja izmena:
Imam lozu, može?

Видео сам одмах шта је теби стручна литература :D

А што се мог образовања тиче, не брини имам и диплома и стручних усавршавања и практичног искуства из неколико (друштвених) области.

Остаје нејасно како - по сопственом сведочењу - инжињер информатике - на уме да барата изворима информација, већ сајтовима за теорију завера и јутјуб клиповима. Па и Гугле букс је лако прочепркати, мада би од информатичара очекивао да уме на свемрежи да пронађе едиције извора, скенирана фототипска издања и остало чиме би поткрепио своје "Срби и Јевреји то су срца два, од Римљана бране тајна знања сва" теорије уместо протоколарном изјавом неког званичника.

Emanuel Ringelblum i Ignacy Schipe, nista nema o Srbima niti Slovenima. Tadeusz Lewicki i Francizcek Kupfer, opet nista. "La civilisation materielle des pays Slaves dans les manuscripts Hebreux", nista iz dobra Rimljana. Kod judaista H. Shwarza, Freibergera, Slanga, Lucerna, Ginsberga i Esiha, truba. Jevrejski izvora za drustveno-ekonomski razvitak balkanskih zemalja (rabinski spisi), opet nistica, sredjivali Aseru Hananelu i Eli Askenazi.

U hronici "Josipon" stoji da su Sloveni drzani za potomke biblijskog Kena'ana. Da li smo na tragu?

Srbica je postavljena da bi neki stručnjak kao što si ti objasnio meni kao laiku sličnost između ćirilice i srbice.
Hahahaha...dobar si, tebi je verovatno ovih 58 minuta svo obrazovanje koje imaš...hahahaha
И даље дугујеш поставити какав запис на тобожњој србици који би доказао прво да је то уопште писмо, а затим да је то древно писмо Срба које сведочи о њиховом древном присуству на овим просторима. Узгред, правилно се каже 'све' а не 'сво', образовани човече.

Има ли то сажето у 2 минута, то је му је довољно да донесе све потребе закључке, и да му остане 58 минута да просветли форум
Нема заиста, али ово је близу z:lol::

Poslednja izmena:
Видео сам одмах шта је теби стручна литература :D

А што се мог образовања тиче, не брини имам и диплома и стручних усавршавања и практичног искуства из неколико (друштвених) области.

Остаје нејасно како - по сопственом сведочењу - инжињер информатике - на уме да барата изворима информација, већ сајтовима за теорију завера и јутјуб клиповима. Па и Гугле букс је лако прочепркати, мада би од информатичара очекивао да уме на свемрежи да пронађе едиције извора, скенирана фототипска издања и остало чиме би поткрепио своје "Срби и Јевреји то су срца два, од Римљана бране тајна знања сва" теорије уместо протоколарном изјавом неког званичника.

Hahahah...nasmeja me dobro...pa ko je pomenuo teoriju, diplomirani i usavršeni istoričaru...poslušaj savet - promeni profesiju, možda kao varioc, njih ovih dana puno traže jer očigledno nemaš druga posla osim da naglašavaš svoje diplome i zvanja, od kojih siguran sam niko nema koristi. Kao što ja ne mogu nešto da dokažem ne možeš ni ti da dokažeš. Tu smo znači ravnopravni.

- - - - - - - - - -

И даље дугујеш поставити какав запис на тобожњој србици који би доказао прво да је то уопште писмо, а затим да је то древно писмо Срба које сведочи о њиховом древном присуству на овим просторима. Узгред, правилно се каже 'све' а не 'сво', образовани човече.

Нема заиста, али ово је близу z:lol::

Siguran sam da ga neću naći kao što i ti ne možeš da dokažeš da takav zapis ne postoji.

Iskanderova srbica:

2.jpg

Upravo zato sto su ga, kako kazes, indirektno razapeli treba da bude nesto vise referenci, jos od naroda od kojeg je potekao. Hristos je bio Jevrej. Ako su Srbi znacajan i prijateljski narod, kao sto kaze politicar Netanjahu, onda treba se spominju negdje u starim jevrejskim spisima. Gdje su ti izvori?

Koliko si povrsan, dovoljno govori ona tabela s vincanskim pismom ("srbicom") sto si je postavio.

Dobro Isus je bio jedan od stotina proroka koji su postojali u starom Israelu. Pa tako i ne cudi da malo izvora ima o njemu. NIko nije mogo znati da ce hrscanstvo biti najveca vera sveta.

Jos uz to vecina starih spisa su unisteni vlagom vekovima.

Dobro Isus je bio jedan od stotina proroka koji su postojali u starom Israelu. Pa tako i ne cudi da malo izvora ima o njemu. NIko nije mogo znati da ce hrscanstvo biti najveca vera sveta.

Jos uz to vecina starih spisa su unisteni vlagom vekovima.

U tome i jeste fazon, sto imaju reference o svom proroku, jednom od mnogih, a nemaju o prijateljskom narodu, Srbima.

Zanimljiva cinjenica, Jevreji imaju samo 5 sigurnih pomena Isusa (jednog od mnogih tadasnjih, s njihove tacke gledista, laznih proroka) u cjelokupnim rabinskim spisima iz tzv. Tannaitic perioda, otprilike prvih 200 godina nase ere (Morris Goldstein, Jesus in the Jewish Tradition, doktorska disertacija, 1950), tako da bi me jako cudilo da imaju neke ozbiljnije podatke o tamo nekim (za njih svakako u to doba) nebitnim Srbima.

Siguran sam da ga neću naći kao što i ti ne možeš da dokažeš da takav zapis ne postoji.
Негативне чињенице се не доказују, ако записâ нема онда немам шта доказивати како не постоје.

Ако је тобожње винчанско писмо заиста писмо, онда морају постојати и записи на њему. Ако их нема - на чему се заснива псеудонаучна тврдња да је реч о писму?

То ме даље доводи до питања, како су тебе псеудонаучници убедили да је реч о древном српском писму ако нема ниједне речи написане на њему? Јеси ли икада приметио како за те тврдње нема доказâ и запитао се у шта то верујеш?

Очито имаш проблема с основном логиком.
možda kao varioc
Правилно је 'варилац', образовани човече.

Poslednja izmena:
Hahahah...nasmeja me dobro...pa ko je pomenuo teoriju, diplomirani i usavršeni istoričaru...poslušaj savet - promeni profesiju, možda kao varioc, njih ovih dana puno traže jer očigledno nemaš druga posla osim da naglašavaš svoje diplome i zvanja, od kojih siguran sam niko nema koristi. Kao što ja ne mogu nešto da dokažem ne možeš ni ti da dokažeš. Tu smo znači ravnopravni.
Луд се и на брашно смеје.
Хвала ти на саветима, посла имам и преко главе, немам потребе да мењам професију.
Као што си приметио, нагласио сам твоје звање, и чињеницу да очигледно не умеш да га користиш (макар у сврхе истраживања за релевантним подацима, и изворима истих).
А да ли треба да се изговори "моја (тј твоја) теорија је бла бла" да би нешто било презентовано као терија, морамо ли у толико формализам? Поставио си снимак једног говора, и својим ликом стао иза речи једне од особа са снимка. Дакле изнео си теорију да је оно што је он рекао - тачно (а да се ниси потрудио да то ичим аргументујеш). А да би неко други могао да (покуша да) докаже да та теорија није тачна - прво ти мораш да покушаш да докажеш да јесте.

Можеш ли ти да докажеш да краљица Енглеске није заправо ванземаљски рептил у људској кожи? Не можеш, као што ни ја не могу да докажем да јесте. Значи, по твојој логици, она може бити припадник подмукле расе рептилских владалаца планетом.

Негативне чињенице се не доказују, ако записâ нема онда немам шта доказивати како не постоје.

Ако је тобожње винчанско писмо заиста писмо, онда морају постојати и записи на њему. Ако их нема - на чему се заснива псеудонаучна тврдња да је реч о писму?

То ме даље доводи до питања, како су тебе псеудонаучници убедили да је реч о древном српском писму ако нема ниједне речи написане на њему? Јеси ли икада приметио како за те тврдње нема доказâ и запитао се у шта то верујеш?

Очито имаш проблема с основном логиком.

Правилно је 'варилац', образовани човече.

O čemu pričaš? Ti se raspravljaš samnom kao da ja stojim iza neke teorije. Postavio sam tekst i pitanje upravo da razjasnim neke stvari meni nejasne, a kako ću ja to shvatiti - to je moja stvar. Iz svih ovih postova, tvojih, ništa nisi objasnio. Izvodiš zaključke i svađaš se sa samim sobom, postavljaš pitanja i sebi i meni pa na ista odgovaraš sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back