„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je istino to sto vi tvrdite da su deretic i svi ostali budale zasto onda u skolama ne ucimo Bodinu i svim ostalim vladarima od pre Nemanjica ??? Ocigledno je da je istorija Srba pre Nemanjica zabranjena tema.. To da smo se mi ovde doselili u 6 veku je najveca budalastina.

Sta su ti Srbi radili na ovim prostorima od 6. veka pa do pojave Nemanjica ? Zasto se hrvati afirmisu kroz kult kralja Tomislava za koga cak ne postoji dokaz da je ikada bio krunisan za kralja ?

Kako objasnjavate Gornjo-luzicke Srbe ? Koliko ih je samo ranije bilo pa je nad njima pociinjen genocid i asimilacija. Oko nas se vrti mnogo takvih stvari koje ne postoje kod drugih naroda. Na primer Zrnov na Avali koji je srusio kralj Aleksandar... Pa onda Vinca i Vincansko pismo. Pa onda Starcevo.. Pa Lepenski vir.. Beli Andjeo iz Mileseve koji je emitovan gde je emitovan... Sve ovo sto nam se dogadja u poslednja dva veka.. Ovakva herojstva i pobede u oslobidalckim i odbradbenim ratovima... Takve velicine u knjizevnosti,nauci,umetnosti,sportu... Ovakve genocidi nad nama, satanizacija,lazi o nama,pritisci i sve ostalo......

Tu su cinjenice i tu je logika. Svi znamo da su Bosnjaci Srbi islamske vere. Ali svet ih danas priznaje kao poseban narod. Ubedjuju nas da to nisu Srbi. Isti je slucaj i sa Crnogorcima i Makedoncima koji su takodje Srbi.. Isto je i sa velikom vecinom Hrvata i Albanaca. Sve ide ka tome da se i sa Vojvodjanima isto dogodi u buducnosti... Ljudi pocinju na popisima da se izjasnjavaju kao vojvodjani po nacionalnosti...

Istoriju nam menjaju i mi smo svedoci toga.. Sve ide ka tome da za sto godina ili cak mozda malo manje niko nece ni znati da je postojala Cerska bitka, kraljevina Srbija, Karadjordjev ustanak.... Ko bude tvrdio da je Srbija pobedila tolike ratove u 19. i 20. veku i da je ostala bez toliko stanovnistva bice proglasavan za nekog deretica i ludaka.. DA LI vi ljudi vidite da drzava ne sme da obelezi 100 godina od Cerske i Kolubarske bitke... DA LI vidite da se o Jasenovcu nista ne prica... DA LI vidite da tek niko ne sme da progovori o tome da su Banjica i Staro Sajmiste bili srpska gubilista.. Srbi su u tim logorima u Beogradu bili zrtve a danas se perfidno na sve strane potura teza da su samo Jevreji bili zrtve a Srbi dzelati.

Opet kazem samo logika i cinjenice. Eto danas hrvati,albanci,makedonci,bosnjaci i crnogorci , a sutra vojvodjani a juce mozda bugari,rumuni,madjari,rusi,ukrajinci,poljaci,cesi,slovaci,slovenci,mozda cak i nemci......

О Бодину и другарима се итекако учи у школи, тј. период историје Срба од досељавања до Немањића је покривен програмом основног образовања.
То што си ти беж`о из школе да гледаш Звезду је друга прича :)

А како то треба Лужички Срби да "буду објашњени"? Управо њихово постојање говори у прилог сеобе Срба на Балкан са севера. Винчански писмо не постоји, постоје само фантазије да ти украсни симобили имају неко значање осим декоративног. За све остало - не знам шта хоћеш рећи, осим да смо доста несрећа пропатили као народ, што свакако стоји.

Нигде се не потура теза да су Срби били џелате а Јевреји жртве, не знам одакле ти та идеја.

Kakve to ima veze? Je li to svjedoči o etničkoj strukturi svih krajeva?

Ne, zemlje su bile krcate vlaškim i dr. poluromanizovanim i neporomanjenim stanovništvom.

Nikakvi dokazi za ovo ne postoje. Čudi me da ti koji sve stavljaš na laboratrorijsku vagu ovako odvališ bez razmišljanja.

Mi smo bili 3-5 vekova po Turcima i imamo 8000 turcizama u vokabularu. Pod Rimljanima smo bili više a romanskih reči imamo - dve ili tri? To je gotova priča.

- - - - - - - - - -

PS. Ne dve-tri hiljade, nego 2 ili 3 reči.

Nikakvi dokazi za ovo ne postoje. Čudi me da ti koji sve stavljaš na laboratrorijsku vagu ovako odvališ bez razmišljanja.

Mi smo bili 3-5 vekova po Turcima i imamo 8000 turcizama u vokabularu. Pod Rimljanima smo bili više a romanskih reči imamo - dve ili tri? To je gotova priča.

- - - - - - - - - -

PS. Ne dve-tri hiljade, nego 2 ili 3 reči.

Постоје двадесет три милиона Румуна. Откуд они? Јел су то Словени које су почевши у петнаестом веку двадесетак Цинцара из Грчке пороманили?

Ајд добро, рецимо да је то тачно. А ко је пороманио Цинцаре? Грци?

Poslednja izmena:
Da. Kako znaš da Cincarima ne sporim romansko poreklo?

Само претпоствљам да не износиш тезу да су Цинцари, Румуни и Ћићи народи који су пореклом Словени али ето једнога дана пало им је на памет да сами себе пороманизују јер више воле пицу него ћевапе.

Ako je istino to sto vi tvrdite da su deretic i svi ostali budale zasto onda u skolama ne ucimo Bodinu i svim ostalim vladarima od pre Nemanjica ??? Ocigledno je da je istorija Srba pre Nemanjica zabranjena tema.. To da smo se mi ovde doselili u 6 veku je najveca budalastina.

Sta su ti Srbi radili na ovim prostorima od 6. veka pa do pojave Nemanjica ? Zasto se hrvati afirmisu kroz kult kralja Tomislava za koga cak ne postoji dokaz da je ikada bio krunisan za kralja ?

Kako objasnjavate Gornjo-luzicke Srbe ? Koliko ih je samo ranije bilo pa je nad njima pociinjen genocid i asimilacija. Oko nas se vrti mnogo takvih stvari koje ne postoje kod drugih naroda. Na primer Zrnov na Avali koji je srusio kralj Aleksandar... Pa onda Vinca i Vincansko pismo. Pa onda Starcevo.. Pa Lepenski vir.. Beli Andjeo iz Mileseve koji je emitovan gde je emitovan... Sve ovo sto nam se dogadja u poslednja dva veka.. Ovakva herojstva i pobede u oslobidalckim i odbradbenim ratovima... Takve velicine u knjizevnosti,nauci,umetnosti,sportu... Ovakve genocidi nad nama, satanizacija,lazi o nama,pritisci i sve ostalo......

Tu su cinjenice i tu je logika. Svi znamo da su Bosnjaci Srbi islamske vere. Ali svet ih danas priznaje kao poseban narod. Ubedjuju nas da to nisu Srbi. Isti je slucaj i sa Crnogorcima i Makedoncima koji su takodje Srbi.. Isto je i sa velikom vecinom Hrvata i Albanaca. Sve ide ka tome da se i sa Vojvodjanima isto dogodi u buducnosti... Ljudi pocinju na popisima da se izjasnjavaju kao vojvodjani po nacionalnosti...

Istoriju nam menjaju i mi smo svedoci toga.. Sve ide ka tome da za sto godina ili cak mozda malo manje niko nece ni znati da je postojala Cerska bitka, kraljevina Srbija, Karadjordjev ustanak.... Ko bude tvrdio da je Srbija pobedila tolike ratove u 19. i 20. veku i da je ostala bez toliko stanovnistva bice proglasavan za nekog deretica i ludaka.. DA LI vi ljudi vidite da drzava ne sme da obelezi 100 godina od Cerske i Kolubarske bitke... DA LI vidite da se o Jasenovcu nista ne prica... DA LI vidite da tek niko ne sme da progovori o tome da su Banjica i Staro Sajmiste bili srpska gubilista.. Srbi su u tim logorima u Beogradu bili zrtve a danas se perfidno na sve strane potura teza da su samo Jevreji bili zrtve a Srbi dzelati.

Opet kazem samo logika i cinjenice. Eto danas hrvati,albanci,makedonci,bosnjaci i crnogorci , a sutra vojvodjani a juce mozda bugari,rumuni,madjari,rusi,ukrajinci,poljaci,cesi,slovaci,slovenci,mozda cak i nemci......

Ako je problem do toga što ti nisi pratio pažnju u školi i nisi sam učio (bilo od drugih, načitanijih, bilo iz knjiga) kako možeš druge optuživati za sve to? Nije uvijek neko drugi kriv; odgovore na neka pitanja treba potražiti i u samom sebi...to što ti činiš u psihologiji naziva se nekonstruktivnim stilom atribucije.

О Бодину и другарима се итекако учи у школи, тј. период историје Срба од досељавања до Немањића је покривен програмом основног образовања.
То што си ти беж`о из школе да гледаш Звезду је друга прича :)

А како то треба Лужички Срби да "буду објашњени"? Управо њихово постојање говори у прилог сеобе Срба на Балкан са севера. Винчански писмо не постоји, постоје само фантазије да ти украсни симобили имају неко значање осим декоративног. За све остало - не знам шта хоћеш рећи, осим да смо доста несрећа пропатили као народ, што свакако стоји.

Нигде се не потура теза да су Срби били џелате а Јевреји жртве, не знам одакле ти та идеја.

Naravno da se potura ta teza i to se jasno i nedvosmisleno vidi u svim izjavama najvisih zvanicnika vlasti i u svim najpopularnijim najnovijim filmovima .

Sto se tice luzickih Srba da li si se nekad zapitao kako nema tako nekih poljaka na nekom drugom mestu ili Rusa ili Slovenaca ... Zasto bi njihovo postojanje islo u prilog da smo mi ovde dosli sa severa. Sta to iskljucuje mogucnost da su oni tamo dosli bas odavde iz Beograda,podunavlja,Sumadije... Pao bi u nesvest kad bi se raspitao koliko je broj tih Srba na prostoru Nemacke,Poljske... kroz istoriju bio daleko daleko veci nego danas.. To je strasno o kakvom se tu genocidu radi i asmilaciji..

Odlicno se zna u Ukrajini koliko je Srba bilo oko Slavenojsjerbska... Srpski grobovi su sirom Evrope. I to je slucaj samo sa Srbima. Kod drugih naroda toga nema.

Ovo je skandal sta ti pricas za Vincansko pismo. To nisu nikakvi ukrasni simboli nego PISMO najstarije na svetu i jasno se vidi koliko je slicno da ne kazem isto kao Cirilica kojom danas pisemo. Sta tebi govori cinjenica da svi arheolozi i istoricari koji su najcenjeniji i najeminentiji cim pocnu da istrazuju Vincu da odma bivaju satanizovani,proganjani i odvojeni kao 13. prase...

Naravno da se potura ta teza i to se jasno i nedvosmisleno vidi u svim izjavama najvisih zvanicnika vlasti i u svim najpopularnijim najnovijim filmovima .

Sto se tice luzickih Srba da li si se nekad zapitao kako nema tako nekih poljaka na nekom drugom mestu ili Rusa ili Slovenaca ... Zasto bi njihovo postojanje islo u prilog da smo mi ovde dosli sa severa. Sta to iskljucuje mogucnost da su oni tamo dosli bas odavde iz Beograda,podunavlja,Sumadije... Pao bi u nesvest kad bi se raspitao koliko je broj tih Srba na prostoru Nemacke,Poljske... kroz istoriju bio daleko daleko veci nego danas.. To je strasno o kakvom se tu genocidu radi i asmilaciji..

Odlicno se zna u Ukrajini koliko je Srba bilo oko Slavenojsjerbska... Srpski grobovi su sirom Evrope. I to je slucaj samo sa Srbima. Kod drugih naroda toga nema.

Ovo je skandal sta ti pricas za Vincansko pismo. To nisu nikakvi ukrasni simboli nego PISMO najstarije na svetu i jasno se vidi koliko je slicno da ne kazem isto kao Cirilica kojom danas pisemo. Sta tebi govori cinjenica da svi arheolozi i istoricari koji su najcenjeniji i najeminentiji cim pocnu da istrazuju Vincu da odma bivaju satanizovani,proganjani i odvojeni kao 13. prase...

Otvori ti bilo koji udžbenik iz istorije pa provjeri stvari. Ako si davno išao u školu može i to biti razlog a ne da si bio loš iz istorije...mjesto pričanja napamet.

Što se tiče potonjeg, jesi li čuo za Nenada Tasića i Milorada Ignjatovića? Ovo su objavili 2014. godine:

book059.jpg

Tasić je prošle godine obravio jednu studiju o tome šta je vršeno i na koji način u arheološkom nalazištu Vinča od 1998. do 2015. godine (Metodologije i procedure na arheološkim istraživanjima u Vinči 1998-2015).

Nešto detaljnije od grupe autora u

book050.jpg

..a u:

book046.jpg

..imaš kompletni sažetak istraživanja od 1908. godine (seže do 2008. za najnovije imaš onu Tasićevu knjigu).

Ima nešto i za omladinu:

page_1.jpg

Poslednja izmena:

Нема "тамо неких Пољака на другом месту" јер...*убаци фанфаре* се Пољаци нису селили на друго место пре миленијум ипо. Исто и Руси. Замисли чуда :о А Словенци носе генеричко име за које бих рекао да су заслужни Мађари, око којих све околне територије/народи носе исто тако име - Словенија, Славонија, Словачка.

Са друге стране, Србе имаш Лужичке и нас.
Хрвати су постојали на граничном простору Пољске и Украјине и овде.
Бугаре си имао на Балкану и на Волги.
Мађаре си имао у Панонији и у степама централне Азије док их умало и једне и друге нису истребили Татари 1242. То је једна од најтрагичнијих прича у историји Мађарског народа.
Саксонце си имао у Британији и на европском копну.
Авари су живели у Панонији, а део их и данас постоји на Кавказу.
Готи су потекли са острва Готланд, па си њихове потомке могао наћи на Криму.

Има десетине примера. Само неко не види од дрвета шуму.

Винчанско "писмо" не постоји. А поготово не личи на ћирилицу, која настаје хиљадама година касније. Чак и да су идентичне, између њих ЗЈАПЕ МИЛЕНИЈУМИ.
vincansko-pismo-srbija.jpg

Mađari su primer jedino za fenomen po kom razuzdana manjina dominira nad dvadesetostrukom slovenskom većinom jer Vatikanu tako odgovara.
У Анатолији знатна мањина је наметнула турски језик старијем становништву. У Великој Британији малобројни дошљаци су староседеоцима наметнули англосаксонски који касније преобличен ка француском од малобројних Нормана. И сами француско говорећи Нормани су стигли у том делу Француске (Нормандији) пар векова раније из Скандинавије. У романским земљама (Шпанији, Француској, итд) латински је наметнут.

Вероватно исто се десило са проширењем словенских језика.

Poslednja izmena:
Impozantno da su imali tehnologiju tkanja i izbeljivanja platna.

Poruka ilustratora koju je inspirisao i odobrio autor je jasna:
eTObWhH.jpg

to nisu naši preci.

:D Ne izgledaju ljudi sa ilustracije baš tako.
Ne izvlači ono što bi volio da vidiš na mjestu onoga čega nema (samo jer ti se ne sviđa jedna druga knjiga objavljena u istom serijalu, ili bolje rečeno imaš ličnu antipatiju prema njenom autoru).

Moram priznati da arheologe nisam baš mnogo čitao, ali meni se čini da Janković (na stranu svih kontroverzi oko njegovog smjenjivanja - ono oko diploma itd) ima loš metodološki pristup, jer se bazira na starim zabludama - npr. za cara Justinijana, koji se nikada nije zvao 'Upravda', a što je stajalo i po svjetski čuvenim knjigama sve dok nedavno nije dokazano da je to u pitanju jedan falsifikat, Janković piše da se 'sumnjalo u autentičnost izvora i ranije smatralo falsifikatom, a danas se zna da to nije tako i uglavnom je prihvaćeno da je Justinijanovo pravo ime bilo Upravda' - što je potpuno obrnuto od onoga što se stvarno dogodilo.

Ne mogu a da ne zapazim, ovaj slučaj sa Jankovićem me je podsjetio na situaciju u globalu sa autohtonistima; uvije je se iz nekog čudnog razloga stvari obrnu naglavačke. :zelenko2:

Znači, kada iskrsne dokaz, poviče se "dršte falsifikat!"

Neki ljudi, kad se sapletu o istinu, pokupe sebe sa poda i nastave dalje kao da se ništa nije desilo. :kafa:

Znači, kada iskrsne dokaz, poviče se "dršte falsifikat!"

Neki ljudi, kad se sapletu o istinu, pokupe sebe sa poda i nastave dalje kao da se ništa nije desilo. :kafa:

Jesi li ti nešto htio reći ovim citiranjem stare poruke? Ja se više ne sjećam ni šta sam pisao prije četiri i po godine morao bih prolistati barem par tih strana tu...

Mislim da je krajnje smiješno kritikovati nešto što bi ipak trebalo spadati u okvirima umjetničke slobode (tj. da ne prevazilazi granice preko kojih neke stvari možemo isključivati).
O kakvoj umetničkoj slobodi je reč kad mu je autor knjige rekao šta i kako da crta?

Ja mislim upravo suprotno, da je krajnje ozbiljno proturanje propagandnih subliminalnih poruka u cilju manipulacije decom.

- - - - - - - - - -

Дредове су носили и Норди, Келти и Грци.
То што их данас носе црнци не значи да су они и једини који то раде...

Da, ali ovaj sa krčagom ima crnačku fizionomiju.

O kakvoj umetničkoj slobodi je reč kad mu je autor knjige rekao šta i kako da crta?

Ja mislim upravo suprotno, da je krajnje ozbiljno proturanje propagandnih subliminalnih poruka u cilju manipulacije decom.

Reci mi, da su nacrtani vrlo slični nama ljudima 21. stoljeća (kako ne bi trebalo zapravo niti u jednom jedinom scenariju, jer postoje jasne antropomorfne promjene kroz hiljade i hiljade godina), da li bi rekao da je tada manipulacija djecom jer se pokušava poslati subliminarna poruka ehej, to su bre naši preci?

Ala mi je interesantno što su Srebrena i Karlos Šakal samo nestali sa teme kada su neke činjenice bile ukazane, a odmah se pojaviše Viden i ostali...da nije Viden stvarno Srebrenin klon?

Моја маленкост тренутно нажалост нема времена због професионалних обавеза.
Пратим форум ту и тамо, кад нађем времена...

Подсети ме слободно за која појашњења сам остао дужан?

Evo kako su Berlinci flagrantno uhvaćeni s prstima u pekmezu:

Tome dodati šta je Vladimir Davidović ispričao o motivima nemačke pljačke srpskih arhiva (Arhiv Sanu, Arhiv Skupštine, Arhiv Dvora...) godine 1941. Prvi je motiv Nemaca bio dokazati da je Srbija organizovala atentat 1914. i tako ju okriviti za WW1, a drugi motiv bio je dokazati nemstvo Vojvodine kako bi se Vojvodina proglasila istorijskom nemačkom zemljom. Kada to nisu na osnovu izvora mogli da učine, pripoveda dalje Davidović, krenulo se u fabrikovanje istorije, za koji posao su potkupili srpske kadrove. Ti istorijski udžbenici su izašli, ali su svi primerci u SFRJ uništeni-spaljeni nakon WW2, kao neprijateljska literatura. Nažalost spaljeni, kaže Davidović, jer bi adekvatno tumačenje njihovog sadržaja uputilo na motive nemačke dugoročne politike na Balkanu.

A da bi ima se verovalo za ostalo, kako im veruju đaci službene istoriografije i indogermanistike, treba poverenje tek da steknu. A ovi đaci su - baš budale.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back