Скити?
Скитају? 

Da. Uzeo bih da je krajnje moguće kako je njihov etnonim ušao u jezike drugih naroda kao sinonim za skitanje tj lutanje itd...
Međutim, mislim da je sam naziv nastao iz preindoevropskog od značenja za sjeći, sječenje.
Naime, riječ 
scythe u engleskom jeziku, gotovo istom obliku kao i za 
Scythians, ima značenje kose - alatke za kosidbu.
Kakva je povezanost.
Po tome što su Skiti, izmislili borbena kola, chariots. A "kosa" im je bila namotirana na točkove, s kojima su kosili protivnike.
Prilično jedna tehnološki napredna sicilizacija, koja je vojno izdominirala nad ostalim kulturama.
Approximate historical map of the spread of the spoke-wheeled chariot, 2000–500 BC
https://en.wikipedia.org/wiki/Chariot
(mada točak sam je nastao na jednom drugom mjestu po svemu sudeći, Skiti su samo napravili preistorijski tenk)
...
Kada pogledamo po etimologiji
From Middle English sythe or sithe, from Old English sīðe (“sickle”). The silent c appeared in the early 15th century because it was wrongly thought that the word was linked to Latin scissor ("carver, cutter") and scindere ("to cut").
preindoevropski korjen riječi je 

Proto-Indo-European *sek- , 
Alternative reconstructions
*sekh₁-
Root[edit]
*sek-[2]
to cut
Derived terms
*sek- (root present)
Balto-Slavic:
Slavic: *sěťi (“to cut”) (with unexplained -ě-) (see there for further descendants)
*sek-eh₂-ye-[2] or *sekh₁-ye-[1]
Italic:
Latin: secō (see there for further descendants)
*sok-éh₂
Germanic: *sagō (see there for further descendants)
*sok-som
Germanic: *sahsą (see there for further descendants)
Unsorted formations:
Albanian: shat (“hoe, mattock”)
Balto-Slavic:
Slavic: *sekyra (“axe”) (< *sek-)
Germanic: *sagisnō
Old Frisian:
West Frisian: seine
Old Saxon: segisna, segansa (with metathesis)
German: Sense
Old Dutch: *segisna
Middle Dutch: seisene, seise
Dutch: zeis
Germanic: (possibly) *seglą (see there for further descendants)
Indo-Iranian:
Iranian:
Kurdish: şkestin (to break, vi.), şkandin (to break, vt.), şkeft (cave)
Italic:
Latin: sexus

Tako da su Skiti sami sebe nazivali nešto kao Sjekači 

Ne vjerujem baš da su sami sebe nazivali skitnice, jer Sjekači zvuči jebenije, a da je to kod drugih naroda taj naziv dobio značenje za protuve. Otud potiče i kasniji naziv za Saksonce, po njihovom maču (sječivu, sjekaču) 
seaxu. 

Pošto nas berlinska istorija smješta iza Urala, šta kaže istorija za germanski jezik? Otkud on u Evropi, i to baš eto gdje su Njemci, mo'š misliti... 

Uvrenja sam da je germanski jezik (ili ono što se zove 
pre-protogermanski j.) bio upravo govor Skita, i da su ga oni chariot-kočijama iz Azije donijeli pod Jutland gdje se iskristalisao proto-germanski.
Otprilike i dolazak kočija, hronološki, se dešava uporedo sa arheološkim prelazima iz jedne kulture u drugu u Sr. Evropi. Oko 1500-1300 BC.
Danas se skitski jezik svrstava da je bio u istočno-iranskoj grupi, što ne mora značiti da je čitavim svojim postojanjem ta kultura bila nosilac tog jezika. Iranski uticaj je po mogućnosti mogao da dođe kasnije kao i language shift koji se desio. 
Evo recimo nebulozno se tvrdi:
The Scythian languages (/ˈsɪθiən/ or /ˈsɪðiən/) are a group of Eastern Iranian languages of the classical and late antiquity ***
Early Eastern Iranians 
originated in the Yaz culture (ca. 
1500–1100 BC) in Central Asia. ***
The 
Eastern Iranian languages are a subgroup of the Iranian languages emerging in Middle Iranian times (from c. the 4th century BC). 
Znači jednostavno nema pojma, hronološki, da su nosioci Yaz kulture pričali Istočnoiranskim jezikom!!
A eto ti i odgovora ako bi bilo da je germanski jezik zaista došao pod Jutland skitskim osvajanjem, to znači da je njegov pranastanak počeo u Yaz ili Andronovo kulturi ili nekim nepoznatim kulturama koje su nastale na tom mjestu. Skitski natpisi, zbog kojih ih vezujemo za Istočnoirance su par milenijuma mlađi!
Kaže dalje...
Eastern Iranian is 
thought to have separated from Western Iranian 
in the course of the later 2nd millennium BC, and was possibly located at the Yaz culture.
A vidi šta kaže za Western Iranian
The 
Western Iranian languages are a branch of the Iranian languages, attested from the time of Old Persian (
6th century BC) and Median.
To je razlika od skoro milenijum i po godina!
Tvrdi se da je protoindoiranski nastao u Andronovo, ja mislim da je to pogrešno i da je iranski nastao negdje drugo, što ne znači da kasniji nosioci Andronova nisu pričali nekim indoiranskim jezikom.